بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۵ نکته موثر در مورد بودجه که همه باید بدانند

چرا برای کسب و کار خود به بودجه نیاز دارید؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بودجه بندی یک ابزار مهم برای هر کسی است که می خواهد یک برنامه مالی سالم و موفق ایجاد کند. چه بخواهید برای تعطیلات پس انداز کنید یا به سادگی از پرداخت حقوق و دستمزد خودداری کنید، ایجاد و اجرای بودجه راهی موثر برای رسیدن به اهداف پولی شماست.

در این مقاله از ایوسی، بودجه بندی چیست و ۱۵ نکته از بهترین نکاتی را که باید در هنگام ایجاد و اجرای برنامه بودجه در نظر گرفت، بررسی می کنیم.

۱۵ نکته ای که باید هنگام ایجاد بودجه در نظر بگیرید

در زیر چندین نکته وجود دارد که باید هنگام تنظیم بودجه به آن توجه کنید:

۱. اهداف خود را مشخص کنید

قبل از اینکه بتوانید یک برنامه بودجه بندی ایجاد کنید، ابتدا باید اهدافی را که برای بودجه خود دارید مشخص کنید. به عنوان مثال، آیا به دنبال به حداقل رساندن هزینه های اضافی هستید یا می خواهید برای یک تعطیلات بزرگ پس انداز کنید؟ داشتن یک ایده روشن از آنچه می خواهید به انجام برسانید، هنگام ایجاد و اجرای یک رویکرد بودجه بندی به شما جهت می دهد.

مطالب مرتبط: نحوه شروع یک بودجه در ۷ مرحله

۲. یک روش بودجه بندی را انتخاب کنید

راه های مختلفی برای بودجه بندی وجود دارد، و دانستن اینکه کدام راه برای شخصیت و نیازهای منحصر به فرد شما بهترین است، به موفقیت شما کمک می کند. نمونه هایی از روش های بودجه بندی عبارتند از:

بودجه مبتنی بر صفر

این روش بودجه بندی مستلزم آن است که پس از کم کردن هزینه های شما از درآمد، بودجه شما به صفر برسد. هر پولی که باقی می ماند در پس انداز قرار می گیرد یا در جای دیگری تخصیص می یابد، بنابراین پول اضافی برای خرج کردن باقی نمی ماند.

مرتبط: بودجه مبتنی بر صفر: تعریف، مراحل و مثال

سیستم پاکت نامه

این نوع بودجه بندی مستلزم انجام تمام بودجه بندی با استفاده از پول نقد است. با سیستم پاکت نامه، برنامه ریزی می کنید که هر ماه چگونه پول خود را خرج کنید و پاکت هایی با مقدار پول اختصاص داده شده برای هر کدام ایجاد کنید. سپس، شما فقط از پول موجود در پاکت برای پرداخت هزینه ها استفاده می کنید.

به عنوان مثال، هنگامی که به خرید مواد غذایی می روید، از پول موجود در پاکت مواد غذایی خود استفاده می کنید. اگر پولتان تمام شود، تا یک ماه آینده نمی توانید چیز دیگری در آن دسته بخرید.

بودجه را خودتان بپردازید

این رویکرد بودجه بر بازپرداخت بدهی و پس‌انداز تأکید دارد. با استفاده از این روش، هر بار که چک حقوقی برای پرداخت بدهی و پس‌انداز دریافت می‌کنید، مقدار مشخصی پول را کنار می‌گذارید و سپس، بقیه پول خود را به هر نحوی که می‌خواهید استفاده کنید.

بودجه ۵۰/۲۰/۳۰

این نوع بودجه شامل تقسیم هزینه های شما به سه دسته مختلف می شود: هزینه های ضروری، هزینه های اختیاری و پس انداز و پرداخت بدهی. شما ۵۰ درصد از بودجه خود را برای هزینه های ضروری، ۲۰ درصد از بودجه خود را برای پس انداز و بدهی و ۳۰ درصد از بودجه خود را برای هزینه های اختیاری استفاده می کنید.

بیشتر بخوانید: قانون ۵۰-۲۰-۳۰: استراتژی بودجه برای مبتدیان

۳. از یک الگوی بودجه بندی استفاده کنید

چندین الگوی بودجه بندی آنلاین موجود است که به شما در ایجاد بودجه کمک می کند. این ابزارها مخصوصاً برای افرادی که به تازگی بودجه ریزی می کنند مفید است. بیشتر الگوهای بودجه بندی شامل هزینه هایی است که برای اکثر افراد معمول است. می توانید الگو را پرینت بگیرید و آن را پر کنید تا هر ماه در دسترس باشد.

۴. هزینه های خود را اولویت بندی کنید

چندین هزینه وجود دارد که باید نسبت به سایر هزینه ها در اولویت قرار گیرند. به عنوان مثال، خواربار، مسکن و هزینه حمل و نقل از مصادیق هزینه های ضروری است. هنگامی که این موارد اولویت بندی شدند، می توانید برای هزینه هایی که در دسته «خواستن» قرار می گیرند به جای «نیاز» بودجه بندی کنید.

۵. بدهی را پرداخت کنید

پرداخت بدهی جزء اصلی بودجه ریزی موفق است. چندین روش مختلف برای مقابله با بدهی وجود دارد. هر چه بدهی بیشتری داشته باشید، باید در پرداخت آن کوشاتر باشید.

۶. پیگیری هر هزینه

در حالی که ممکن است خسته کننده به نظر برسد، پیگیری هر هزینه ای هنگام تنظیم بودجه مهم است. این به شما ایده دقیقی از نحوه خرج کردن پولتان و اینکه کجا می توانید هزینه ها را کاهش دهید، می دهد. در حالی که مجبور نیستید برای همیشه هزینه های خود را پیگیری کنید، بهتر است هر هزینه را برای یک یا دو ماه یادداشت کنید. هنگامی که به خوبی درک کردید که پول خود به کجا می رود، برای تخصیص بودجه لازم برای تطبیق با این هزینه ها و همچنین شناسایی مناطقی که می توانید به جای خرج کردن در آنها پس انداز کنید، مجهزتر خواهید بود.

مطالب مرتبط: نحوه ایجاد یک بودجه شخصی در ۶ مرحله

۷. عادات خرج کردن خود را تجزیه و تحلیل کنید

مشابه ردیابی هزینه های خود، تجزیه و تحلیل عادات خرج کردن نیز جزء مهمی از ایجاد یک برنامه بودجه قوی است. اگر مستعد خریدهای لحظه آخری هستید یا مرتباً پول خود را برای خریدهایی خرج می کنید که مورد نیاز نیستند، ممکن است بخواهید در عادات خرج کردن خود تجدید نظر کنید.

به عنوان مثال، اگر هر روز ۵.۰۰۰ تومان برای قهوه خرج کنید، مجموع آن به ۱۵۰.۰۰۰ تومان در ماه می رسد. با تهیه قهوه در خانه به راحتی می توانید این هزینه را کاهش دهید. دانستن اینکه نقاط ضعف شما از نظر هزینه‌ها کجاست، به شما قدرت می‌دهد هنگام ایجاد بودجه و افزایش قدرت کلی خرج کردنتان.

کتاب چرا پول به من نمی‌چسبد

دانلود کتاب: چرا پول به من نمی‌چسبد؟ چگونه با تغییر رویکرد خود به پول، ثروتمند شویم
فرمت: pdf
حجم: ۱.۷۰ مگابایت
تعداد صفحات: ۱۴۴ صفحه
این کتاب، به بررسی روابط ما با پول پرداخته و با توجه به تجربیات و دیدگاه‌های خود، راهکارهایی برای تغییر رویکرد به پول و به دست آوردن ثروت را ارائه می‌دهد.

الان دانلود کنید!

۸. از یک برنامه زمان بندی مشخص برای خرج کردن پول استفاده کنید

هزینه های مختلفی وجود دارد که می توانید انتخاب کنید تا در یک تاریخ مشخص هر ماه پرداخت کنید. برای مثال، می‌توانید هر دوشنبه خواربارفروشی کنید و قبض‌ها را در یک روز مشخص در هر ماه بپردازید. زمان‌بندی هزینه‌هایتان به شما کنترل بیشتری بر جایی که پولتان می‌رود می‌دهد و اطمینان می‌دهد که از نظر هزینه‌ها چه انتظاری دارید.

۹. یک بخش هزینه های متفرقه در بودجه خود ایجاد کنید

هزینه‌های غیرمنتظره احتمالاً بالا می‌آیند، بنابراین مهم است که از قبل برای آنها بودجه داشته باشید. ایجاد یک حساب مخارج متفرقه تضمین می‌کند که وقتی چیزی غیرمنتظره رخ می‌دهد، مانند پنچر شدن لاستیک یا تعمیر خانه، پول در دسترس دارید. همچنین تضمین می کند که پرداخت این هزینه ها باعث نمی شود که شما بدهکار شوید یا مجبور به استفاده از پولی که برای هدف دیگری تخصیص داده شده است.

۱۰. به جای کارت های نقدی یا اعتباری از پول نقد استفاده کنید

وقتی پولی را با استفاده از کارت اعتباری یا بدهی خرج می کنید، در واقع پولی را که خرج می کنید نمی بینید. این امر می‌تواند هزینه‌های بیش از حد یا خریدی را که نیازی به آن ندارید، بدون درک عواقب آن آسان کند. استفاده از پول نقد تا حد امکان به شما این امکان را می دهد که به صورت فیزیکی پولی را که خرج می کنید ببینید و همچنین بدانید دقیقاً چه مقدار پول پس از خرید باقی مانده است.

۱۱. پس انداز خود را خودکار کنید

صرفه جویی همیشه آسان نیست، به خصوص اگر در آن تازه کار باشید. بسیاری از مردم بیشتر احتمال دارد که در کوتاه مدت پول خرج کنند تا دراز مدت. به جای اینکه صرفه جویی در پول را به کنترل خود بسپارید، پس انداز خود را با انتقال مقدار مشخصی از پول در هر هفته یا ماه به یک حساب پس انداز خودکار کنید. پس انداز خودکار، حدس و گمان را از پس انداز پول حذف می کند و به شما امکان می دهد بدون نیاز به فکر کردن، وجوه را به یک حساب پس انداز اختصاص دهید.

۱۲. از منابع پس انداز استفاده کنید

چندین منبع بودجه بندی و صرفه جویی وجود دارد که مدیریت بودجه شما را آسان تر و بدون مشکل تر می کند. به عنوان مثال، می توانید از یک برنامه تلفن همراه برای ردیابی هزینه های خود یا ایجاد بودجه درست روی تلفن خود استفاده کنید. سپس می‌توانید به سادگی برنامه را باز کنید تا پیشرفت خود را ببینید و هر زمینه‌ای را که نیاز به بهبود دارید یادداشت کنید.

۱۳. از شر کارت های اعتباری خود خلاص شوید

اگر در حال تلاش برای پرداخت بدهی در حین تنظیم بودجه هستید، یک راه عالی برای انجام این کار این است که از شر کارت های اعتباری خود خلاص شوید. برخی از افراد کارت های اعتباری خود را بریده یا در کشو می گذارند تا در هنگام خرید در دسترس نباشند. وقتی کارت اعتباری برای خرید ندارید، احتمالاً دو بار در مورد آن خرید فکر می کنید و تشخیص می دهید که آیا واقعاً لازم است یا خیر. در صورت لزوم، به جای اینکه بر بدهی خود بیفزایید، از پول موجود خود برای خرید آن استفاده کنید.

۱۴. واقع بین باشید

ممکن است چندین هفته یا چند ماه طول بکشد تا به طور کامل اجرای یک برنامه بودجه ریزی موفق آغاز شود. بودجه بندی آسان نیست، به خصوص اگر قبلاً آن را انجام نداده باشید. در مورد اهداف خود واقع بین باشید و وقتی بیش از حد خرج می کنید یا مرتکب اشتباه می شوید به خود لطف کنید. با تمرین مداوم، در بودجه بندی بهتر خواهید شد و عاداتی که منجر به خرج کردن بیش از حد می شود و نحوه اجتناب از آنها را یاد خواهید گرفت.

مطالب مرتبط: چرا بودجه بندی مهم است (به علاوه ۷ مزیت بودجه ریزی)

۱۵. به طور منظم بودجه خود را بررسی کنید

بودجه می تواند ماهانه یا حتی هفتگی تغییر کند. به عنوان مثال، در فصل تعطیلات، بسیاری از مردم مایلند پول بیشتری را برای هزینه هایی مانند هدایا و تزئینات تعطیلات اختصاص دهند. علاوه بر این، درآمد نیز می‌تواند تغییر کند، بنابراین مرور منظم بودجه‌تان تضمین می‌کند که از این تغییرات آگاه هستید و اقدامات لازم برای تطبیق با آنها را انجام می‌دهید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *