بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

توابع API چیست؟ (انواع، اجزاء و ۳ مثال)

رابط برنامه نویسی کاربردی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

به اشتراک گذاری سریع ایده ها بخش مهمی از همکاری و ارتباطات است. به هم پیوستگی کار حرفه ای شما و سهولت زندگی شخصی شما اغلب به دلیل رابط های برنامه امکان پذیر است. یادگیری در مورد این رابط ها می تواند به شما کمک کند تا داده ها را به طور موثرتری به اشتراک بگذارید و API ها را در طول پروژه های توسعه وب اعمال کنید.

در این مقاله از ایوسی، توابع API را تعریف می‌کنیم، انواع API را فهرست می‌کنیم، اجزای آن‌ها را توضیح می‌دهیم و سه نمونه از آنها را در حال استفاده ارائه می‌دهیم.

توابع API چیست؟

یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) با هدف اجازه دادن به سیستم ها، برنامه ها و دستگاه های مختلف برای به اشتراک گذاری اطلاعات با یکدیگر عمل می کند. API ها با ترجمه ورودی کاربر به داده کار می کنند، که به سیستم کمک می کند تا پاسخ مناسب را ارسال کند. به عنوان مثال، اگر قبض تلفنی را به صورت آنلاین برای یک شرکت پرداخت کنید، یک API به وب سایت یا سیستم برنامه اطلاع می دهد که روی «پرداخت» کلیک کرده اید، و از سیستم می خواهد اطلاعات پرداخت شما را بخواهد.

انواع API ها

در اینجا چند روش وجود دارد که توسعه دهندگان اغلب API های خود را برنامه ریزی می کنند:

API های SOAP

APIهای پروتکل دسترسی به شی ساده (SOAP) نوعی ابزار توسعه وب هستند که هم انسان و هم ماشین می توانند آن را بخوانند. برای استفاده صحیح از SOAP API، توسعه دهندگان اغلب باید قوانین دقیقی را برای نوشتن درخواست ها و پاسخ ها دنبال کنند. این می تواند تضمین کند که محتوایی که آنها می نویسند برای ماشین ها قابل تفسیر و کاربران برای تجزیه و تحلیل آسان است.

REST APIها

انتقال حالت نمایندگی (REST) ​​نوع دیگری از API است. هدف توسعه دهندگان معمولاً طراحی REST API ها به روشی است که استفاده و درک آن آسان باشد. آنها این کار را با نوشتن یک نقطه پایانی موثر محصول انجام می دهند، که انتهای کانال ارتباطی است که ایده خاصی را به API منتقل می کند. نقاط پایانی اغلب در انتهای URL ظاهر می شوند. توسعه دهندگان ممکن است از یک نقطه پایانی ساده مانند “/products” به جای یک نقطه پایانی که کمتر واضح است، مانند “/pro _ ۴۲۹” استفاده کنند تا اطمینان حاصل کنند که کاربران می توانند آن را به راحتی درک کنند.

API های خصوصی

فقط توسعه دهندگان درون یک سازمان می توانند از این API ها استفاده کنند، به همین دلیل است که آنها به عنوان API داخلی نیز شناخته می شوند. اگر در شرکتی کار می کنید که به امنیت اهمیت می دهد یا تراکنش های مالی را انجام می دهد، استفاده از API های داخلی ممکن است مفید باشد. اگر یک تیم توسعه‌دهنده از یک API خصوصی استفاده کند، تمام ایده‌های خلاقانه و نوآورانه فقط از داخل شرکت می‌آیند، به این معنی که شرکت کنترل بیشتری بر برنامه دارد.

مطالب مرتبط: برنامه های کاربردی چیست؟

API ها را باز کنید

APIهای باز به عنوان خارجی یا عمومی نیز شناخته می شوند. این به این دلیل است که توسعه دهندگان خارجی می توانند از این API ها، گاهی اوقات به صورت رایگان، استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر یک شبکه اجتماعی یک API باز داشته باشد، شخصی که یک وب سایت را طراحی می کند ممکن است از آن برای اضافه کردن فید رسانه اجتماعی خود به صفحه اصلی وب سایت خود استفاده کند. APIهای باز می‌توانند در زمان توسعه‌دهندگان خارجی صرفه‌جویی کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تا تعامل بیشتری در مورد برنامه‌های اصلی تیم توسعه ایجاد کنند.

اجزای توابع API

در اینجا اجزایی که توسعه دهندگان برای طراحی API استفاده می کنند آورده شده است:

سرتیتر

هدرها به عنوان منبع اطلاعات اضافی برای هر درخواست API که می کنید عمل می کنند. آنها ابرداده هر درخواست و پاسخ را نشان می دهند. هدر اغلب اولین جایی است که توسعه دهندگان هنگام حل مشکلات با یک API به آن نگاه می کنند.

نقطه پایانی

نقطه پایان بخشی از URL است که با یک API ارتباط برقرار می کند. API ها از طریق درخواست ها و پاسخ ها با نقاط پایانی عمل می کنند. هنگامی که یک API داده‌ها را از یک برنامه یا سرور درخواست می‌کند، نقطه پایانی پاسخی را ارسال می‌کند. این به API کمک می کند تا منابع مورد نیاز خود را از سرور برای انجام یک کار دریافت کند. نقاط پایانی همچنین می توانند به کاربران کمک کنند تا هدف یک URL را به راحتی درک کنند. به عنوان مثال، صفحه سبد خرید یک وب سایت ممکن است از نقطه پایانی “/cart” استفاده کند.

مرتبط: مهارت های توسعه دهنده وب: تعاریف و مثال ها

روش

در اینجا برخی از متداول ترین روش هایی که توسعه دهندگان برای ارائه یک درخواست خاص استفاده می کنند آورده شده است:

  • حذف: ممکن است یک برنامه‌نویس از این درخواست استفاده کند تا به سرور بگوید یک منبع را حذف کند. به عنوان مثال، می توانید از این درخواست برای حذف یک پست وبلاگ استفاده کنید.

  • قرار دادن: توسعه دهندگان از “put” برای درخواست به روز رسانی یک منبع موجود یا ایجاد منبع جدید استفاده می کنند. به عنوان مثال، می توانید از این تابع برای به روز رسانی قیمت تمام پیراهن ها در فروشگاه آنلاین یک وب سایت استفاده کنید.

  • پست: در حالی که “پست” منابع موجود را با ارسال داده ها به سرور مانند درخواست “put” ایجاد و به روز می کند، اگر چندین بار از آنها استفاده کنید درخواست های “پست” نیز جمع می شوند. به عنوان مثال، اگر دو درخواست «پست» برای افزودن یک کاربر جدید به خبرنامه خود داشته باشید، نام کاربر ممکن است دو بار در لیست کاربران ظاهر شود.

  • دریافت: این اطلاعات از یک سرور درخواست می کند. برای مثال، می‌توانید از درخواست «دریافت» برای به دست آوردن فهرستی از هر فردی که در یک خبرنامه مشترک شده است استفاده کنید.

داده ها

توسعه دهندگان همچنین داده ها را بدنه یک درخواست می نامند که یا به سرور ارسال می کنند یا سرور به آنها برمی گرداند. گاهی اوقات، یک توسعه‌دهنده باید اطلاعات خاصی را قبل از ایجاد تغییرات یا اضافه کردن داده‌ها وارد کند. به عنوان مثال، اگر در حال ویرایش یک محصول خاص در یک وب سایت حمل و نقل هستید، سرور ممکن است قبل از اینکه به شما اجازه اصلاح محصول را بدهد، از شما شناسه محصول بخواهد.

۳ نمونه از توابع API

در اینجا سه ​​مثال از نحوه بهینه‌سازی تجربیات کاربر توسط توابع API آورده شده است:

۱. جستجوی هتل

در اینجا مثالی از نحوه عملکردهای API می‌تواند تجربه جستجوی هتل کاربر را بهبود بخشد:

دیمین در حالی که قصد سفر شرکتی به دنور، کلرادو را دارد، در حال مرور یک وب سایت مسافرتی است. هنگامی که او وارد نوع خاصی از هتل و اتاق مورد نظر خود می شود، یک API معاملات را از وب سایت های دیگر درخواست می کند و آنها را در یک صفحه جمع آوری می کند، بنابراین لازم نیست سایت سفر را ترک کند. این وب‌سایت همچنین API خود را با یک شرکت کرایه اتومبیل ادغام می‌کند، که به او اجازه می‌دهد اتاق هتل و ماشین اجاره‌ای را که می‌تواند در طول سفر کاری در همان معامله رانندگی کند، رزرو کند.

۲. پیدا کردن یک رستوران جدید

در زیر نمونه‌ای از نحوه عملکردهای API می‌تواند جستجوی کاربر برای رستوران را بهینه کند:

در طی یک بازدید فروش خارجی، ایوون از گوشی هوشمند خود برای یافتن رستوران های آن منطقه استفاده می کند. او یک برنامه نقشه را باز می کند که رستوران های نزدیک او را نشان می دهد. از آنجایی که API برنامه با رستوران‌های خاصی ادغام می‌شود، او می‌تواند میانگین نظرات آنها را ببیند، منوهای آن‌ها را بررسی کند و عکس‌های غذای آن‌ها را ببیند. او پس از انتخاب یک رستوران، از همان برنامه برای رسیدن سریع به مقصد خود استفاده می کند.

۳. جمع آوری و به اشتراک گذاری داده ها

در اینجا مثالی از اینکه چگونه توابع API ممکن است تلاش کاربر برای جمع آوری و اشتراک گذاری داده ها را بهبود بخشد آورده شده است:

سحر اغلب برای کار به سفر می رود. API از وب‌سایت مسافرتی که او معمولاً استفاده می‌کند، اطلاعات خطوط هوایی و هتل‌هایی را که در گذشته رزرو کرده است، اعمال می‌کند. این به او کمک می کند تا به سرعت یک هتل در یک منطقه جدید پیدا کند و یک صندلی در شرکت هواپیمایی مورد اعتماد خود انتخاب کند. برنامه نقشه او همچنین از داده های مکان از سفرهای کاری قبلی خود برای توصیه رستوران هایی استفاده می کند که ممکن است از آنها لذت ببرد. API این کار را با ارجاع به جستجوهای قبلی سحر انجام می دهد، که تضمین می کند او می تواند اطلاعات را سریع و آسان پیدا کند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *