نماد سایت ایوسی

استفاده از روش مدیریت پروژه چابک

متدولوژی مدیریت پروژه چابک

متدولوژی مدیریت پروژه چابک

انواع مختلفی از متدولوژی ها برای مدیریت پروژه وجود دارد و مهم است که روش مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنید. روش مدیریت پروژه چابک یکی از روش های ترجیحی است که بیشتر در توسعه نرم افزار، ساخت، آموزش و بازاریابی استفاده می شود.

در این مقاله از ایوسی، روش مدیریت پروژه چابک چیست و مزایای استفاده از آن را با مثال‌های مفصل مورد بحث قرار می‌دهیم.

متدولوژی مدیریت پروژه چابک چیست؟

متدولوژی مدیریت پروژه چابک (APM) یک رویکرد سریع و انعطاف پذیر برای فرآیند مدیریت پروژه است. این به یک تیم اجازه می‌دهد تا با تقسیم پروژه‌های بزرگ به وظایف کوچک‌تر و به راحتی قابل مدیریت، پروژه‌ای را مدیریت کند، که در تکرارهای کوتاه یا سرعت‌هایی که تغییرات مبتنی بر بازخورد را در اولویت قرار می‌دهند، تکمیل می‌شوند. روش چابک مستلزم همکاری مستمر با مشتریان و اعضای تیم برای اطمینان از تکمیل موفقیت آمیز یک پروژه است.

نمونه هایی از روش مدیریت پروژه چابک

پرکاربردترین نمونه های متدولوژی چابک به شرح زیر است:

تیم ها معمولاً از یک یا دو مورد از این روش ها استفاده می کنند، اما متداول ترین فریم ورک های مورد استفاده برنامه نویسی اکستریم (XP) و اسکرام هستند.

اسکرام

اسکرام سیستمی است که یک رویکرد عملی را اعمال می کند که شامل اجزا و مراحلی است که همه به هم متصل می شوند. یک تیم اسکرام:

مثال: شخص A با مشتری ملاقات می کند تا در مورد نیازهای شرکت خود صحبت کند. نیازها در مورد محصول عقب مانده است و شخص A مهمترین وظایف را برای تکمیل در دو تا چهار هفته آینده انتخاب می کند. تیم اسکرام او پیشرفت را مورد بحث قرار می دهد و موانع را در یک اسکرام روزانه برای هدف قرار دادن کارهای ضروری برای آن روز برطرف می کند. هنگامی که دوی سرعت به پایان می رسد، شخص A، کار را ارائه یا تحویل می دهد و سپس کار را بررسی می کند. سپس او هدف را برای اسپرینت بعدی تا تکمیل پروژه تعیین می کند.

مرتبط: روش های کانبان در مقابل اسکرام: تفاوت چیست؟

برنامه نویسی فوق العاده (XP)

XP یک چارچوب چابک برای توسعه نرم افزار است که برای بهبود کیفیت نرم افزار و بهبود کیفیت زندگی یک تیم توسعه در نظر گرفته شده است. این چارچوب به مشتری آنچه را که اکنون می‌خواهد و نیاز دارد، به سریع‌ترین شکل ممکن می‌دهد.

مثال: شخص B با در نظر گرفتن داستان هایی که ویژگی ها را از دیدگاه کاربر ترسیم می کند، فهرستی از الزامات مشتری می نویسد. این نرم افزار به صورت تکراری و هر دو هفته یک بار تحویل داده می شود. تیم‌های XP به صورت جفت برنامه‌نویس با جلساتی که روزانه برای ارزیابی پیشرفت و حل مشکلات معلق برگزار می‌شوند، کار می‌کنند. مشتری همچنان به ارائه بازخورد از کاربر ادامه می دهد. این چرخه تا زمانی که نرم افزار کامل شود تکرار می شود.

بخوانید: ۱۱ روش توسعه نرم افزار (به علاوه نحوه انتخاب یکی)

مزایای پیروی از روش مدیریت پروژه چابک

هنگامی که یک متدولوژی مدیریت پروژه چابک را شروع می کنید، ممکن است چندین مزیت را تجربه کنید. در اینجا چهار مزیت پیروی از روش مدیریت پروژه چابک وجود دارد:

کاهش خطرات

هیچ پروژه چابکی به طور کامل شکست نمی خورد زیرا همیشه یک محصول کارآمد از اتمام اولین اسپرینت وجود دارد. ریسک و هزینه اولیه کاهش می‌یابد زیرا یک ایده پروژه را می‌توان به راحتی متوقف کرد و در طول مدتی افزایش در فرآیند چابک دوباره کار کرد.

مرتبط: تجزیه و تحلیل ریسک در مدیریت پروژه: مراحل و مزایا

توسعه سریعتر

سرعتی که یک پروژه با آن تکمیل می شود، بازگشت سرمایه سریع تری ایجاد می کند. این بدان معنی است که کسب و کار شما ممکن است پس از APM سود بیشتری داشته باشد.

افزایش رضایت مشتری

سیستمی که خواسته های مشتری را به سریع ترین شکل ممکن تولید می کند و با تغییرات در محیط کلی سازگار می شود، به طور کلی رضایت مشتری را افزایش می دهد. استفاده از متدولوژی چابک به این معنی است که مشتری مجبور نیست ماه ها یا سال ها برای آنچه می خواهد صبر کند زیرا چابک از تکرارها استفاده می کند.

دوباره کاری را حذف می کند

مشتری درگیر فرآیند چابکی است که به پروژه کمک می کند تا در حال انجام وظیفه باشد، در حالی که شما به طور مداوم از نیازهای مشتری آگاه هستید. این امر ارتباطات را افزایش می دهد و احتمال انجام مجدد کار تکمیل شده را کاهش می دهد زیرا مشتری احتمالاً در زمان قبل از تکمیل کامل پروژه، شما را از بازبینی ها مطلع می کند.

چگونه از روش مدیریت پروژه چابک پیروی کنیم

هنگامی که از روش مدیریت پروژه چابک پیروی می کنید، بهترین شیوه های بسیاری وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. بسته به اینکه کدام چارچوب چابک را انتخاب می کنید، ممکن است شیوه های متفاوتی نیز وجود داشته باشد. در اینجا فهرستی از مراحل کلی وجود دارد که ممکن است برای پیروی از روش مدیریت پروژه چابک بردارید:

۱. وظایف را تکرار کنید

هنگامی که وظایف را با استفاده از توسعه تکراری تکرار می کنید، به این معنی است که یک پروژه بزرگ را انتخاب کرده و آن را به قطعات کوچکتر تقسیم می کنید که مدیریت، تکمیل و آزمایش وظایف در چرخه های تکراری آسان تر است. این تمرین چابک، عملکردها و ویژگی‌های یک وظیفه/فرعی در پروژه را قبل از تحویل نهایی پروژه برای تیم مدیریت پروژه روشن می‌کند.

۲. ارزش را شناسایی کنید

هنگامی که وظایف کاری را برای وضوح تفکیک کردید، می توانید ارزش هر کار یا زیرکار را مشخص کنید. تعیین ارزش وظایف به تیم درک بهتری از آنچه که باید در ابتدا اولویت بندی و تکمیل شود و همچنین آنچه که می توان به طور کلی حذف کرد، می دهد.

۳. جلسات را روزانه برگزار کنید

جلسات تیم برای پروژه های موفق مورد نیاز است. اجرای پروژه چابک مستلزم جلسات روزانه کوتاه و منظم است. این به تیم اجازه می‌دهد تا عملکرد را ارزیابی کرده و موانعی را که ممکن است در طول فرآیند ایجاد شده باشد، برطرف کند. هنگامی که جلسات روزانه برگزار می شود، تیم ها سازنده باقی می مانند و تمرکز هدفمندتری دارند و آنچه انجام شده است و آنچه هنوز باید انجام شود را به اشتراک می گذارند.

۴. افزایش کوچک رهاسازی را حفظ کنید

متدولوژی چابک بر انتشارهای کوچک در طول فرآیند مدیریت پروژه تمرکز دارد. نتیجه یا محصول یک پروژه باید هر دو تا چهار هفته یکبار منتشر شود. هر افزایش انتشار باید با بازخورد مشتریان دنبال شود. به این ترتیب مشتری تیم شما را در مسیر موفقیت کلی پروژه راهنمایی می کند.

۵. تست ها را اجرا کنید

پس از تکمیل نسخه های کوچک و قبل از تحویل پروژه نهایی، زیر agile پیشنهاد می کند که آزمایش ها اجرا شود. برای بررسی قابلیت استفاده و عملکرد هر یک از جنبه های پروژه باید آزمایش هایی انجام شود. این به اعضای تیم کمک می‌کند تا موقعیت‌های مشکل‌ساز را شناسایی کنند که طبق برنامه‌ریزی انجام نشده‌اند. این به یک تیم چابک اجازه می دهد تا قبل از تحویل پروژه کامل، برای حل مسائل برنامه ریزی کند.

مرتبط: راهنمای تست دستی

۶. از ابزارها یا نرم افزارهای مدیریت پروژه استفاده کنید

پیروی از مدیریت پروژه چابک را می توان با پیاده سازی یک نرم افزار یا ابزار مدیریت پروژه ساده تر کرد. این به تیم ها اجازه می دهد تا به طور موثرتر و ساختار بهتر فرآیندهای کاری خود ارتباط برقرار کنند. یک نرم افزار حرفه ای می تواند به ساده سازی فرآیندها با مواردی مانند مدیریت فایل و ردیابی فرآیند پروژه کمک کند.

مقالات مرتبط بیشتر:

خروج از نسخه موبایل