بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نقش ذهن خودآگاه

بهبود برنامه ریزی ذهنی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چرا ذهن خودآگاه شما فقط نوک کوه یخ است

ذهن خودآگاه یکی از عناصر مدل توپوگرافی ذهن زیگموند فروید است. فروید اولین نظریه‌پردازی نبود که آگاهی یا ناخودآگاهی را توصیف کرد، اما این عناصر نقش اساسی در نظریه‌های او درباره روان‌شناسی انسان داشتند.

این مقاله از ایوسی، ضمیر خودآگاه را مورد بحث قرار می دهد، از جمله اینکه چگونه تعریف می شود، چگونه کار می کند و چرا در نظریه فرویدی اهمیت دارد. همچنین چگونگی تفاوت ضمیر خودآگاه با پیش آگاه را پوشش می دهد.

ذهن آگاه چیست؟

در نظریه روانکاوانه شخصیت زیگموند فروید، ضمیر خودآگاه شامل همه چیزهایی است که در آگاهی ما وجود دارد.

ذهن خودآگاه شامل:

در اصل، هر چیزی است که در آگاهی فعلی شما باشد. افکار و احساساتی که در حال حاضر تجربه می کنید و آگاهی شما از محیط فعلی همه بخشی از تجربیات آگاهانه شما هستند.

ذهن آگاه چگونه کار می کند

نگه داشتن هر فکر، خاطره یا احساسی همیشه در هشیاری آگاهانه ممکن نیست. بنابراین، در عوض، اطلاعات خاصی در آگاهی حفظ می‌شوند، سایر اطلاعات خارج از آگاهی فوری باقی می‌مانند، اما همچنان در دسترس هستند، و سایر اطلاعات از آگاهی پنهان می‌مانند.

نظریه توپوگرافی فروید یک “نقشه” بود. سیستم های مختلفی که ذهن انسان را می سازند. به عقیده فروید، ذهن از سه سیستم تشکیل شده است: خودآگاه (Cs.)، پیش آگاه (Pcs.) و ناخودآگاه (Ucs.).

این سیستم ها توسط آنچه فروید به عنوان فرآیندهای اولیه و ثانویه شناسایی می کند کنترل می شوند:

  • فرایندهای اولیه راهی برای تخلیه تمایلات غیرقابل قبولی است که از ذهن ناخودآگاه ناشی می شود. اغلب شامل ایجاد یک تصویر ذهنی برای عمل به عنوان جایگزینی برای عمل بر اساس یک انگیزه غیرقابل قبول است.
  • فرایندهای ثانویه نحوه برخورد ذهن با اصرارهای آگاهانه از طریق ارضای تاخیری است. برای مثال، به‌جای اینکه فوراً بر اساس فکری که دارید عمل کنید، منتظر زمان مناسب‌تری برای اقدام هستید.

مدل توپوگرافی ذهن نیز بخشی از مدل ساختاری بزرگتر فروید از شخصیت است که شامل id، ego و superego می شود.

نحوه تعامل خودآگاه، پیش آگاه و ناخودآگاه

با ضمیر خودآگاه، ضمیر خودآگاه (یا ناخودآگاه) نزدیک است. پیش آگاهی شامل چیزهایی است که ما در حال حاضر به آنها فکر نمی کنیم، اما می توانیم به راحتی آنها را به آگاهی آگاهانه بکشانیم.

چیزهایی که ذهن خودآگاه می خواهد از آگاهی پنهان نگه دارد، در ضمیر ناخودآگاه سرکوب می شود. در حالی که ما از این احساسات، افکار، تمایلات و عواطف بی اطلاعیم، فروید معتقد بود که ذهن ناخودآگاه همچنان می تواند بر رفتار ما تأثیر بگذارد.

چیزهایی که در ناخودآگاه هستند فقط به شکل مبدل در دسترس ذهن خودآگاه هستند. به عنوان مثال، محتویات ناخودآگاه ممکن است به شکل رویا به آگاهی سرازیر شود. فروید معتقد بود که با تجزیه و تحلیل محتوای رویاها، افراد می توانند تأثیرات ناخودآگاه بر اعمال خودآگاه خود را کشف کنند.

استعاره کوه یخ

فروید اغلب از استعاره یک کوه یخ برای توصیف دو جنبه اصلی شخصیت انسان استفاده می کرد. نوک کوه یخی که بالای آب امتداد می یابد نشان دهنده ذهن خودآگاه است. همانطور که در تصویر بالا می بینید، ذهن خودآگاه فقط “نوک کوه یخ” است. در زیر آب، بخش بزرگ‌تری از کوه یخ وجود دارد که نمایانگر ناخودآگاه است.

در حالی که خودآگاه و پیش آگاه مهم هستند، فروید معتقد بود که آنها بسیار کمتر از ناخودآگاه حیاتی هستند.

فروید معتقد بود چیزهایی که از آگاهی پنهان هستند، بیشترین تأثیر را بر شخصیت و رفتار ما دارند.

تفاوت بین ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه شما

تفاوت های خودآگاه در مقابل پیش آگاهی

هوشیار، آگاه

  • ظرفیت محدود
  • مشابه حافظه کوتاه مدت
  • شامل آنچه در حال حاضر از آن آگاه هستید

پیش آگاهی

  • از نظر ظرفیت بسیار بزرگتر
  • مشابه حافظه بلند مدت
  • شامل اطلاعات و خاطراتی است که می توانید به خاطر بیاورید

ذهن خودآگاه شامل همه چیزهایی است که شما در حال حاضر از آنها آگاه هستید و به آنها فکر می کنید. این حافظه تا حدودی شبیه حافظه کوتاه مدت است و ظرفیت آن محدود است. آگاهی شما از خود و دنیای اطرافتان بخشی از آگاهی شماست.

ضمیر ناخودآگاه، که به عنوان ضمیر ناخودآگاه نیز شناخته می شود، شامل چیزهایی است که ممکن است در حال حاضر از آنها آگاه نباشیم، اما در صورت نیاز می توانیم به آگاهی خودآگاه برسیم.

ممکن است در حال حاضر به این فکر نکنید که چگونه تقسیم طولانی انجام دهید، اما می توانید به اطلاعات دسترسی داشته باشید و هنگام حل یک مسئله ریاضی آن را به آگاهی آگاهانه بیاورید.

ضمیر پیش آگاه بخشی از ذهن است که با حافظه معمولی مطابقت دارد. این خاطرات آگاهانه نیستند، اما می‌توانیم آن‌ها را در هر زمانی به آگاهی آگاهانه بازیابی کنیم.

ضمیر پیش آگاه بخشی از ذهن است که با حافظه معمولی مطابقت دارد. این خاطرات آگاهانه نیستند، اما می‌توانیم آن‌ها را در هر زمانی به آگاهی آگاهانه بازیابی کنیم.

پیش آگاه چگونه کار می کند

در حالی که این خاطرات بخشی از آگاهی فوری شما نیستند، اما می توان آنها را به سرعت با تلاش آگاهانه به آگاهی رساند. به عنوان مثال، اگر از شما بپرسند دیشب چه برنامه تلویزیونی تماشا کرده‌اید یا صبحانه چه چیزی خورده‌اید، این اطلاعات را از پیش‌هشیار خود بیرون می‌کشید.

یک راه مفید برای اندیشیدن به پیش آگاهی این است که به عنوان نوعی دروازه بان بین بخش های خودآگاه و ناخودآگاه ذهن عمل می کند. این اجازه می دهد تا تنها قطعات خاصی از اطلاعات عبور کرده و به آگاهی آگاهانه وارد شوند.

شماره تلفن و شماره تامین اجتماعی نیز نمونه هایی از اطلاعات ذخیره شده در ذهن پیش آگاهی شما هستند. در حالی که همیشه آگاهانه به این اطلاعات فکر نمی‌کنید، می‌توانید به سرعت آن‌ها را از ناخودآگاه خود بیرون بکشید وقتی از شما خواسته می‌شود که این اعداد را به هم مرتبط کنید.

در استعاره کوه یخ فروید، پیش آگاهی درست زیر سطح آب وجود دارد. اگر تمرکز کنید و برای دیدن آن تلاش کنید، می توانید شکل تیره و طرح کلی یخ غوطه ور را ببینید.

مانند ضمیر ناخودآگاه، فروید معتقد بود که پیش آگاهی می تواند بر آگاهی خودآگاه تأثیر بگذارد. گاهی اوقات اطلاعات از سطوح پیش‌آگاه به روش‌های غیرمنتظره مانند رویاها یا لغزش‌های تصادفی زبان (معروف به لغزش‌های فرویدی) از سطوح پیش‌آگاهی بیرون می‌آید. رفتار.

خلاصه

ناخودآگاه (ناخودآگاه) نقش مهمی ایفا می کند زیرا حاوی اطلاعاتی است که می توانیم در صورت نیاز به سرعت به ضمیر خودآگاه جذب کنیم. همچنین به عنوان یک مکانیسم کنترلی عمل می کند که به حفظ اطلاعات خاص در ضمیر ناخودآگاه و خارج از آگاهی خودآگاه کمک می کند.

سخن نهایی

ضمیر خودآگاه بخش مهمی از نظریه فروید است. این جزء ذهن برای بقا حیاتی است زیرا به ما امکان می دهد توجه را هدایت کنیم و رویدادهایی را درک کنیم که باید در محیط نزدیک به آنها پاسخ دهیم.

با این حال، فروید همچنین معتقد بود که خودآگاه تنها بخش کوچکی از کلیت ذهن انسان را نشان می دهد. در حالی که بخش کوچکی از ذهن از طریق هشیار و پیش آگاه در دسترس ما است، فروید معتقد بود که بخش عمده ای از محتویات ذهن ما در ناخودآگاه یافت می شود. و در حالی که این به طور مستقیم قابل دسترسی نبود، تاکتیک هایی مانند تعبیر خواب و تداعی آزاد ممکن است راهی برای آوردن این اطلاعات به ذهن خودآگاه باشد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *