بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تجربه مرتبط چیست؟ (همراه با مثال ها و نکات)

نحوه انتخاب شغل

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هنگامی که کارفرمایان یا مدیران استخدام رزومه را بررسی می کنند، به دنبال نامزدهایی می گردند که تجربیات و مهارت های حرفه ای آنها با موقعیت شغلی مرتبط باشد. تجربه کاری مرتبط اغلب یکی از عوامل مهمی است که استخدام کنندگان هنگام تصمیم گیری در مورد استخدام در نظر می گیرند. با درک اهمیت تجربه مرتبط برای یک موقعیت شغلی، می توانید آنها را در رزومه خود بگنجانید تا صلاحیت خود را افزایش دهید و شانس انتخاب خود را افزایش دهید. در این مقاله به «تجربه مرتبط چیست؟» پاسخ می‌دهیم، چگونه آن را توصیف کنیم، در صورت کمبود تجربه چه کاری انجام دهیم، چه چیزی به عنوان تجربه مرتبط به حساب می‌آید و چگونه تجربه خود را در طول فرآیند استخدام برجسته کنید.

تجربه مرتبط چیست؟

تجربه مرتبط هر تجربه حرفه ای است که شما را واجد شرایط شغلی خاص می کند. سالهای تجربه مرتبطی که در حرفه خود داشته اید، تجربه مرتبط شما را تشکیل می دهد. ممکن است از کارآموزی، مشاغل تمام وقت، کار آزاد یا کار داوطلبانه باشد. این به شما دانش و مهارت هایی را می دهد که ممکن است برای کار در یک موقعیت شغلی به آن نیاز داشته باشید. در حالی که تجربه مرتبط می تواند به شما در پیشرفت در رشته خود کمک کند، همچنین می تواند شما را به مهارت های قابل انتقالی مجهز کند که می توانید از آنها برای تغییر شغل و کار در یک صنعت متفاوت استفاده کنید.

بسیاری از آگهی‌های شغلی از کاندیداها می‌خواهند که جزئیات تجربه کاری مرتبط خود را در برنامه‌های شغلی ارائه دهند. با گنجاندن این موارد در پوشش نامه و رزومه خود، می توانید به کارفرمای بالقوه یا مدیر استخدامی خود درکی از توانایی خود ارائه دهید. پس از بررسی تجربیات مرتبط شما، کارفرمایان یا مدیران استخدام می توانند به سرعت واجد شرایط بودن شما برای موقعیت موجود و اینکه در صورت استخدام به طور بالقوه می توانید به شرکت کمک کنید، ارزیابی کنند.

مرتبط: راهنما: چگونه یک دوره کارآموزی را در رزومه فهرست کنیم

تجربه کاری مرتبط خود را چگونه توصیف می کنید؟

با انجام موارد زیر می توانید تجربه کاری مرتبط خود را شرح دهید:

  1. تجربه کاری گذشته خود را در نظر بگیرید و آن را مطابق با الزامات شغلی که در حال حاضر هدف آن هستید، سفارشی کنید.
  2. بر روی وظایف و مسئولیت‌هایی که در سمت قبلی خود بر عهده داشتید تمرکز کنید و آن را شرح دهید.
  3. از کلمات عملی برای برجسته کردن نقش کاری خود استفاده کنید و آنها را با توضیح مختصری درباره کاری که انجام دادید دنبال کنید.
  4. توضیح دهید که چرا و چگونه کاری را انجام داده اید و چه سودی برای هم تیمی های خود و شرکت داشته است.

مطالب مرتبط: فرمت نامه سابقه کار (همراه با نمونه)

چگونه مجموع تجربه مرتبط خود را محاسبه می کنید؟

شما می توانید با فهرست کردن تمام تجربیات ضروری برای کار و شمارش مدت زمانی که برای هر کدام صرف کرده اید، به تعداد سال های تجربه مرتبط خود پی ببرید. به عنوان مثال، در یک ستون، می‌توانید کارهایی را که انجام داده‌اید، مانند کارآموزی، کار آزاد، کار قراردادی، کار داوطلبانه یا کار تدریس فهرست کنید و تعداد ساعاتی را که روی هر کدام کار کرده‌اید در ستون دوم وارد کنید. اضافه کردن اعداد در ستون دوم می تواند رقم مورد نیاز را به شما بدهد.مطالب مرتبط: نحوه نوشتن تجربه کاری در رزومه

اگر تجربه مرتبط نداشته باشم چه؟

حتی اگر تجربه کاری مرتبطی نداشته باشید، همچنان می توانید برای یک موقعیت شغلی درخواست دهید. برای جلب توجه کارفرما یا مدیر استخدام، می توانید علاقه شدید خود را به این نقش ابراز کنید و مهارت ها و تجربیاتی را که دارید برجسته کنید. شما باید بتوانید نشان دهید که چگونه این موارد می توانند شما را به کاندیدای مناسبی برای موقعیت موجود تبدیل کنند.به عنوان مثال، اگر شغل شما را ملزم به تعامل مکرر با مشتریان، همکاران و ذینفعان می کند، ممکن است به بحث در مورد مهارت های ارتباطی و شبکه ای شما کمک کند. می‌توانید با مثال‌هایی توضیح دهید که چگونه این موارد به ایجاد تفاوت در شغل قبلی شما کمک کرده است، مانند اینکه شما را قادر می‌سازد مشتریان بیشتری به دست آورید و سود شرکت را افزایش دهید.

مربوط:

چگونه تجربه مرتبط به دست می آورید؟

شما می‌توانید به روش‌های مختلف در محیط‌های حرفه‌ای یا خارج از کار، تجربیات مرتبط به دست آورید. اگر تصمیم گرفته‌اید شغل خاصی را دنبال کنید و قصد ندارید بعداً مسیر خود را تغییر دهید، می‌توانید با دقت برنامه‌ریزی کنید و تجربیات مرتبطی را که برای موفقیت در آن زمینه نیاز دارید به دست آورید. مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1. در مورد صنعت تحقیق کنید: هر آنچه می توانید در مورد صنعت پیدا کنید و به تحولات صنعت و تغییرات در سناریوی شغلی توجه کنید. این می تواند به شما کمک کند تا نقش خود را درک کنید و مسیر درست را برای پیشرفت شغلی خود بیابید.
  2. آگهی های شغلی را بخوانید: حتی اگر بلافاصله به دنبال تغییر شغل نیستید، آگهی های شغلی را بخوانید تا نیازهای بازار کار را زیر نظر بگیرید. شما می توانید در مورد مهارت های جدید اطلاعات کسب کنید و آنها را به دست آورید تا قابلیت استخدام خود را افزایش دهید.
  3. تجربه کاری: با کارآموزی، کار آزاد، قراردادی، نیمه وقت، کار تمام وقت و کار داوطلبانه می توانید تجربه کاری لازم را کسب کنید. ایجاد یک سابقه شغلی متمرکز که تعهد شما را به حرفه خود نشان دهد ضروری است.
  4. کار بر روی پروژه های خود آغاز: با کار بر روی پروژه های خود آغاز شده از مفهوم تا تکمیل در اوقات فراغت خود، می توانید به کارفرمایان نشان دهید که مهارت ها، انگیزه و انگیزه مورد نظر آنها را در کارمندان دارید. همچنین نشان می دهد که می توانید بدون نظارت مداوم کار کنید.
  5. شرکت در فعالیت های فوق برنامه: شما می توانید مهارت های ضروری مانند سخنرانی عمومی، ارتباط، مذاکره، سازماندهی، کار تیمی و مدیریت زمان را با شرکت در مناظره ها، نمایش ها و سایر فعالیت های فوق برنامه به دست آورید. چنین مشارکتی همچنین نشان می‌دهد که شما شخصیتی کامل و دارای علایق متعدد هستید.
  6. مشارکت در آموزش مداوم: بسیاری از سازمان‌های حرفه‌ای به متخصصان صنعت گواهینامه‌های آموزش مداوم را برای بهبود مهارت‌های موجود یا کسب مهارت‌های جدید ارائه می‌دهند. با استفاده از آنها می توانید دانش خود را به روز کنید و در بازار کار مرتبط بمانید.

چه چیزی می تواند به عنوان تجربه مرتبط به حساب آید؟

هر تجربه قبلی مرتبط با کار که در یک محیط حرفه ای یا خارج از کار به دست آورده اید و می تواند شانس شما را برای گرفتن شغل افزایش دهد، می تواند به عنوان تجربه مرتبط به حساب آید. هنگامی که تجربیات مرتبط خود را در رزومه خود گنجانده اید، ضروری است که اهمیت آنها را برای شغل خاصی که در حال حاضر به دنبال آن هستید برجسته کنید. شما می خواهید کارفرما ببیند که شما توانایی، تعهد، انگیزه و انگیزه لازم برای انجام کارهای لازم را دارید. موارد زیر می تواند به عنوان تجربه مرتبط به حساب آید:

  • مشاغل تمام وقت
  • مشاغل پاره وقت
  • مشاغل آزاد
  • کار پیمانی
  • دوره های کارآموزی
  • کار داوطلبانه
  • پروژه های خود آغاز شده
  • پروژه های دانشگاهی
  • پروژه های برنامه نویسی
  • فعالیت های فوق برنامه
  • تدریس خصوصی
  • کارآفرینی

مطالب مرتبط: چگونه تجربه داوطلبانه را در مصاحبه توصیف کنیم

چگونه تجربه مرتبط خود را شناسایی و برجسته کنید

با در نظر گرفتن نکات زیر می توانید تجربه مرتبط خود را شناسایی و برجسته کنید:

۱. شرح شغل را مرور کنید

شرح شغل را به دقت بخوانید و به مسئولیت ها، الزامات آموزشی و مهارت هایی که کارفرما در کاندیداهای این موقعیت به دنبال آن است توجه کنید. اینها ممکن است به شما کمک کند تا هر گونه تجربیات مرتبطی را که می‌تواند برای شغل مفید باشد، شناسایی کنید. به این فکر کنید که چه چیزی باید به کارفرما ارائه دهید و چگونه می توانید تفاوت مثبتی برای شرکت آنها ایجاد کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی و عبارات استفاده شده در آگهی استخدام را یادداشت کرده و برخی از آنها را در رزومه خود بگنجانید. این می تواند به جلب توجه سیستم های ردیابی متقاضی که بسیاری از کارفرمایان استفاده می کنند کمک کند.

۲. شرح شغل را با مدارک فعلی خود مقایسه کنید

پس از توجه به شرایط شغلی، آنها را با مدارک موجود در آخرین رزومه خود مقایسه کنید. می‌توانید فهرستی از موارد مشابه با آنچه کارفرما می‌خواهد و فهرست دیگری از موارد متفاوت تهیه کنید. لیست سومی از مهارت هایی که لازم است اما ندارید ایجاد کنید. این فهرست‌ها می‌توانند به شما در انتخاب مدارک تحصیلی کمک کنند که بر توانایی شما در انجام مسئولیت‌های شغلی تأکید دارد.

۳. بر تجربیات مرتبط تاکید کنید

می‌توانید از بخش مهارت‌ها و تجربه‌های حرفه‌ای در رزومه خود استفاده کنید تا فعالیت‌ها و دستاوردهای کاری مرتبط با شغل را فهرست کنید و شایستگی خود را برای آن برجسته کنید. هر چیزی را که در به دست آوردن شغل شما کمک نمی کند را حذف کنید. تجربیات مرتبط باقی مانده را مرور کنید و در نظر بگیرید که چگونه می توانید عبارت آنها را بهبود ببخشید تا آنها را مطابق با الزامات شغلی سفارشی کنید. با این کار، می توانید به کارفرما یا مدیر استخدام نشان دهید که کار را می خواهید و درک کنید که آنها به چه چیزی نیاز دارند. آنها ممکن است تمایل بیشتری به کاندیداتوری شما داشته باشند و به شما پیشنهاد کاری بدهند.

۴. روی دستاوردها و وظایف تمرکز کنید

بسیاری از کارفرمایان به دستاوردهای قبلی و وظایف کاری متقاضیان شغل بیشتر از عناوین شغلی خود اهمیت می دهند. فرقی نمی کند که به عنوان مدیر کار کرده باشید یا مدیر. مهمتر این است که چه کاری انجام دادید و توانستید در آن موقعیت به انجام برسانید. اقدامات گذشته شما ممکن است به شما مهارت هایی داده باشد که کارفرمای جدید به دنبال آن است، مانند مهارت های ارتباط کلامی، مهارت های مذاکره و مهارت های حل مسئله.می توانید مثال بزنید و نشان دهید که چگونه با موفقیت از این مهارت ها برای اهداف کاری استفاده کرده اید. ممکن است کارفرما بخواهد کاندیداتوری شما را در نظر بگیرد حتی اگر سایر شرایط مانند مدرک پیشرفته یا تعداد سال تجربه خاصی را نداشته باشید.

۵. مهارت‌ها و تجربیات را تغییر دهید

اگر مهارت و تجربه‌ای دارید که با معیارهای شغلی مطابقت ندارد، به راه‌هایی فکر کنید که آنها را به نفع خود تغییر دهید. برای مثال، شغلی که بر فروش متمرکز است ممکن است به مهارت های برنامه نویسی نیاز نداشته باشد. اگر چه، اگر بگویید که از مهارت های برنامه نویسی خود برای ساختن یک برنامه فروش استفاده کرده اید و توضیح دهید که چه سودی برای شرکت قبلی شما داشته است، کارفرما ممکن است علاقه مند باشد.

و بخوانید:

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *