بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

محتوای آشکار رویاهای شما

کودک خواب - خواب نوزاد

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

محتوای آشکار یک رویا، محتوای واقعی و داستان واقعی رویا است. این معمولاً با آنچه به عنوان محتوای پنهان یا معنای پنهان رویا از آن یاد می شود، در تضاد است.

به عنوان مثال، تصور کنید که رویای بسیار واضحی دارید که از پنجره اتاق خواب خود به بیرون پرواز می کنید و در اطراف شهر خود اوج می گیرید. مناظر، صداها و خط داستانی رویا محتوای آشکار است. یک تعبیر خواب ممکن است به شما بگوید که رویای شما تمایل پنهانی برای آزادی از زندگی روزمره خود را آشکار می کند. این معنای نمادین پشت محتوای تحت اللفظی رویا به عنوان محتوای پنهان (یا محتوای نهفته) شناخته می شود.

دو نوع محتوای رویایی

به گفته روانکاو زیگموند فروید، محتوای آشکار یک رویا شامل تصاویر، افکار و محتوای واقعی موجود در رویا است.

زیگموند فروید در کتاب خود به نام تعبیر رویاها پیشنهاد کرد که محتوای رویاها با برآورده شدن آرزوها مرتبط است. فروید بر این باور بود که محتوای آشکار یک رویا، یا تصاویر واقعی و رویدادهای رویا، برای پنهان کردن محتوای نهفته یا خواسته‌های ناخودآگاه رویاپرداز عمل می‌کند.

به عنوان مثال، اگر در خواب دیدید که توسط موجودی شوم در خیابان‌های تاریک شهری عجیب تعقیب می‌شوید، محتوای آشکار رویا همین خواهد بود. معنای واقعی آن رویا، یا تعبیر معنای نمادین آن، محتوای نهفته در نظر گرفته می شود. در این مورد، یک تحلیلگر رویا ممکن است پیشنهاد کند که محتوای آشکار رویای شما نشان می دهد که از چیزی در زندگی خود فرار می کنید یا نگران تغییری در زندگی خود هستید.

افکار ناخودآگاه

پس چرا محتوای نهفته رویا در نهایت توسط محتوای آشکار پنهان می شود؟ فروید معتقد بود که ضمیر ناخودآگاه حاوی خواسته ها، امیال و افکاری است که برای ضمیر خودآگاه غیرقابل قبول هستند.

همانطور که به یاد دارید، فروید معتقد بود که رویاها به عنوان شکلی از برآورده شدن آرزوها عمل می کنند. از آنجایی که ما نمی توانیم در زندگی بیداری خود به خواسته های ناخودآگاه خود عمل کنیم، می توانیم این احساسات را در رویاها کشف کنیم. با این حال، ما تمایل داریم این کار را در اشکال پنهان و نمادین انجام دهیم. به عقیده فروید، ذهن از چندین راهبرد مختلف برای سانسور محتوای نهفته رویا استفاده می کند.

به عنوان مثال، تصور کنید یک فرد جدید به تازگی در دفتر شما شروع به کار کرده است. به نظر می رسد همه افراد دیگر این شخص را دوست دارند، اما شما هنوز احساس دوسوگرایی عجیبی دارید. یک شب در خواب می بینید که همکار جدید از شما متنفر است و قصد دارد تلاش و کار شما را با هدف اخراج شما خراب کند.

در خواب، آنها شایعات نادرست را در مورد شما در سراسر دفتر پخش می کنند و حتی شروع به گرفتن اعتبار برای کار شما می کنند. در حالی که خواب آشکارا استرس زا است، اما واقعاً اعمال این همکار را منعکس نمی کند. وقایع رویا نمایانگر محتوای آشکار است، اما آشکارا چیز دیگری پشت این رویای عجیب و نسبتاً ترسناک وجود دارد.

با سانسور کردن آرزوهای ناخودآگاه و پنهان کردن آنها در محتوای آشکار، می توانیم افکار و خاطرات پنهان خود را به گونه ای کشف کنیم که از خود در برابر اضطراب محافظت کند.

فروید ممکن است پیشنهاد کند که شما از یک استراتژی روانشناختی به نام فرافکنی برای پنهان کردن احساسات واقعی خود در مورد همکار جدید استفاده می کنید. این مکانیسم دفاعی شامل فرافکنی احساسات خود به شخص دیگری است. واقعیت این است که شما عمیقاً از همکار جدید خوشتان نمی‌آید، اما متوجه می‌شوید که این احساسات با همکاران شما مشترک نیست و از نظر اجتماعی غیرقابل قبول تلقی می‌شوند.

بنابراین شما در عوض این احساسات را به همکار خود فرافکنی می کنید و در خواب می بینید که او از شما متنفر است در حالی که واقعا برعکس است. با انجام این کار می توانید احساسات ناخودآگاه خود را به گونه ای کشف کنید که قابل قبول تر به نظر برسد. برخی از راه‌های رایج دیگر که ذهن محتوای پنهان را سانسور می‌کند عبارتند از جابه‌جایی، نمادسازی، منطقی‌سازی و تراکم.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *