بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

اجتناب از ریسک در مقابل کاهش ریسک: تفاوت چیست؟

کاهش خطر - ریسک پذیری - خطر گریزی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ریسک ها چالش ها، مسائل، مشکلات یا رویدادهایی هستند که می توانند تأثیر مثبت یا منفی بر یک پروژه یا فرآیند کسب و کار خاص داشته باشند. مدیریت ریسک موثر برای اطمینان از اینکه ریسک‌هایی که اتفاق می‌افتند تأثیرات منفی کمی بر اهداف کلی ندارند، ضروری است. مدیرانی که مسئول برنامه ریزی و شروع پروژه ها هستند، اغلب استراتژی هایی را برای اجتناب و کاهش خطرات احتمالی اجرا می کنند.

در این مقاله از ایوسی، اجتناب از ریسک در مقابل کاهش ریسک را با نکاتی که باید هنگام توسعه استراتژی‌های مدیریت ریسک در نظر بگیرید، مورد بحث قرار می‌دهیم.

اجتناب از ریسک چیست؟

اجتناب از ریسک حذف کامل خطرات، قرار گرفتن در معرض و فعالیت هایی است که می تواند منجر به زیان دارایی شود. این دارایی ها می توانند تجهیزات، مشتریان، کارمندان یا سایر اشیاء با ارزش تجاری باشند. سازمان ها استراتژی های اجتناب از ریسک را طراحی می کنند تا تا حد امکان از چالش ها جلوگیری کنند تا از بودجه پروژه، ضرب الاجل ها و گردش کار در برابر هر مشکلی که ممکن است تیم ها برای تکمیل یک پروژه خاص نیاز به عیب یابی داشته باشند محافظت کنند.

هدف اجتناب از ریسک این است که منشأ یک مسئله بالقوه را به طور کامل حذف کنیم. در حالی که این استراتژی برای همه ریسک‌های پروژه نیست، برنامه‌ریزی و پیشگیری از خطرات بالقوه، مانند هزینه‌های برنامه‌ریزی نشده یا بهره‌وری پایین، برای تعیین اینکه آیا یک عملیات را ببندید یا یک پروژه را به دلیل خطرات احتمالی رد کنید، بسیار موثر است.

مرتبط: مدیریت ریسک: راهنمای قطعی

کاهش ریسک چیست؟

کاهش ریسک فرآیند کاهش اثراتی است که ریسک‌ها می‌توانند برای عملیات تجاری ایجاد کنند. کاهش در مدیریت ریسک شامل برداشتن گام‌هایی برای شناسایی، برقراری ارتباط و نظارت بر چالش‌های بالقوه است که می‌تواند بر توانایی کسب‌وکار برای رسیدن به ضرب‌الاجل‌های پروژه، ماندن در محدوده بودجه و دستیابی به اهداف کلی تأثیر بگذارد. برنامه ریزی استراتژی های کاهش ریسک می تواند شبیه به تعیین روش های اجتناب از ریسک باشد، با این حال، کاهش به دنبال غلبه بر ریسک و ادامه پروژه ها تا تکمیل است. استراتژی های کاهش ریسک موفقیت آمیز برای مدیریت موثر ریسک بسیار مهم است.

مرتبط: ۱۰ ریسک رایج پروژه (به علاوه نحوه تجزیه و تحلیل و حل آنها)

اجتناب از ریسک در مقابل کاهش ریسک در مدیریت ریسک

اجتناب از ریسک و کاهش ریسک دو استراتژی مدیریت ریسک هستند که شباهت‌های مشترکی دارند. با این حال، چندین تفاوت وجود دارد که این دو مفهوم را از یکدیگر متمایز می کند، مانند:

نقش در مدیریت ریسک

یکی از تمایزات کلیدی بین اجتناب از ریسک و کاهش هدف، هدف است. کسب‌وکارها و سازمان‌ها اغلب اجتناب از ریسک را قبل از برنامه‌ریزی استراتژی‌های کاهش تجزیه و تحلیل می‌کنند، زیرا اجتناب از تأثیرات منفی روی یک پروژه به طور کلی می‌تواند از کاهش خطرات باقی‌مانده که ممکن است اجتناب‌ناپذیر باشد، حمایت کند.

در همین حال، کاهش ریسک با کاهش شدت و احتمال زیان یا سایر تأثیرات منفی بر نتایج کسب‌وکار، ریسک‌های باقی‌مانده را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، اجتناب از ریسک یکی از جنبه‌های ضروری مدیریت ریسک است، زیرا می‌تواند راهی کارآمد برای شناسایی و استفاده از منابع درآمد پایدار به کسب‌وکارها بدهد. با این حال، کاهش ریسک با هدف کاهش چالش‌ها و در عین حال بهره‌گیری از مزایایی که ریسک بالقوه می‌تواند فراهم کند، است.

روش ها و ابزارهای تحلیل

رویکردهای تحلیل ریسک نیز می‌تواند بین راهبردهای اجتناب و کاهش متفاوت باشد. به عنوان مثال، برای تعیین اینکه آیا قرارداد پروژه با یک مشتری جدید برای شرکت شما سودآور است یا خیر، یک کسب و کار ممکن است یک تجزیه و تحلیل SWOT انجام دهد تا ابتدا هر گونه چالش بالقوه ای را که می تواند بر نتایج پروژه تأثیر بگذارد شناسایی کند. سپس این اطلاعات بینشی را ارائه می دهد که کسب و کار می تواند از آن برای تصمیم گیری در مورد بستن قرارداد استفاده کند.

با این حال، تجزیه و تحلیل ریسک برای اهداف کاهش می‌تواند شامل شناسایی ریسک‌های خاص و یافتن مؤثرترین راه‌ها برای رسیدگی و رفع آنها در حین ادامه عملیات جاری باشد. یکی از روش های تحلیل برای تحلیل و برنامه ریزی استراتژی های کاهش، چارچوب تحلیل ریسک است. یک چارچوب تجزیه و تحلیل ریسک می تواند به کسب و کارها کمک کند تا اطلاعات مربوط به عملیات مختلف در معرض خطر تأثیرگذاری بر اهداف تجاری را ترسیم کنند و روش هایی را برای غلبه بر چالش ها برای دستیابی به نتایج مثبت تعیین کنند.

مطالب مرتبط: نحوه انجام تجزیه و تحلیل ریسک

اجرای استراتژی

روش هایی که یک شرکت برای اجرای استراتژی های اجتناب در مقابل کاهش خطرات استفاده می کند نیز متفاوت است. به عنوان مثال، در اجتناب از ریسک، یک تجارت ممکن است به دلیل خطراتی که فعالیت برای عملیات جاری ایجاد می کند، از یک قرارداد مشتری خاص، فرآیند تولید، سرمایه گذاری مالی یا سرمایه گذاری تجاری دیگر چشم پوشی کند.

بر خلاف اجتناب از خطرات، کاهش خطرات می تواند شامل استراتژی هایی باشد که ریسک را در عین درک مزایای انجام این کار، مانند ایجاد فرهنگ قوی تر در مورد آگاهی از ریسک، نظارت بر ریسک ها به طور کارآمدتر و توسعه سیاست های مدیریت ریسک واضح تر، در بر گیرد. بنابراین، اجرای استراتژی‌های کاهش ریسک می‌تواند فرصت‌های مثبتی را برای شرکت‌ها برای گسترش و توسعه از طریق رویکردهای جدید یا جایگزین فراهم کند.

مرتبط: پنج استراتژی کاهش ریسک کلیدی (با مثال)

ارزیابی و برنامه ریزی ریسک

هنگام ارزیابی و برنامه‌ریزی برای ریسک‌ها، کسب‌وکارها اغلب ممکن است عوامل مختلفی را ارزیابی کنند که به متخصصان کمک می‌کند تا استراتژی‌های مناسب را برای روش‌های اجتناب از ریسک و کاهش ریسک تعیین کنند. از آنجایی که اجتناب از ریسک می‌تواند شامل خاتمه یا انکار یک پروژه باشد، یک شرکت ممکن است ارزیابی‌هایی از ریسک انجام دهد که بینشی در مورد اینکه آیا تکمیل یک پروژه خاص مفید است، حتی اگر خطرات احتمالی وجود داشته باشد، ارائه می‌کند.

برعکس، کاهش ریسک شامل ارزیابی و برنامه ریزی برای چالش های بالقوه ای است که می تواند بر نتیجه یک پروژه تأثیر بگذارد. شرکت‌ها معمولاً ارزیابی‌های کاهش ریسک و برنامه‌ریزی را برای تصدیق چالش‌های احتمالی، شناسایی رویکردهای کاهش ریسک و هدایت و برقراری استراتژی‌ها برای حفظ پروژه‌ها در مسیر اجرا اجرا می‌کنند.

نکاتی برای برنامه ریزی استراتژی های مدیریت ریسک

هنگام ادغام استراتژی‌ها برای کاهش ریسک و اجتناب از ریسک، نکات زیر را برای اطمینان از موفقیت استراتژی‌های کاهش ریسک در نظر بگیرید:

  • قبل از کاهش خطر، برنامه ریزی برای اجتناب از خطر را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، قبل از برنامه ریزی استراتژی های کاهش، تعیین کنید که آیا ادامه عملیات فعلی یا شروع پروژه های جدید برای وضعیت مالی سودآور است یا برای رشد مفید است.

  • از اطلاعات ارزیابی ریسک برای تصمیم گیری استفاده کنید. داده‌هایی که می‌توانید از ارزیابی ریسک‌هایی که می‌توانند تأثیر منفی بر اهداف کسب‌وکار داشته باشند، جمع‌آوری کنید، می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چه گزینه‌هایی را برای دستیابی به اهداف انتخاب کنید.

  • با اعضای کلیدی تیم، مدیران و سهامداران ارتباط برقرار کنید. برای جلوگیری از خطرات و غلبه بر چالش‌های عملکرد، بهره‌وری، کارایی و سودآوری، همکاری با تیم‌ها و برقراری ارتباط با هر رویکردی که اتخاذ می‌کنید، مهم است.

  • پیاده سازی روش های متنوع برای حل مسائلاستراتژی‌های مختلف، چارچوب‌های ارزیابی و سایر ابزارهای کاهش را آزمایش کنید که می‌تواند به شما و تیمتان کمک کند تا ریسک‌های مثبت را شناسایی کرده و از آنها بهره‌مند شوید و از تأثیرات منفی بر دستاوردها و موفقیت‌ها اجتناب کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *