بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

حامی پروژه در مقابل مدیر پروژه: تفاوت های کلیدی

سلامت پروژه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حامیان پروژه و مدیران پروژه دو شغل رایج مدیریتی هستند که در صنایع مختلف یافت می شوند. برای کسی که علاقه مند به یک نقش مدیریتی است، هر یک می تواند یک مسیر شغلی ایده آل باشد. درک اینکه هر شغلی چه چیزی را به دنبال دارد، اولین گام در تعیین اینکه کدام یک را دنبال کنید است.

در این مقاله از ایوسی، ما در مورد اینکه اسپانسر پروژه و مدیر پروژه چیست و برخی تفاوت‌های کلیدی بین این دو بحث می‌کنیم.

حامی پروژه در مقابل مدیر پروژه

مدیران پروژه مدیریت روزانه یک پروژه را بر عهده دارند، در حالی که حامیان پروژه منابع مورد نیاز برای تکمیل یک پروژه را فراهم می کنند. در اینجا سایر تفاوت های کلیدی بین یک حامی پروژه و یک مدیر پروژه وجود دارد:

نقش

یک مدیر پروژه بر تمام جنبه های یک پروژه نظارت دارد. آنها یک تیم پروژه را مدیریت می کنند، یک جدول زمانی و بودجه ایجاد می کنند و مطمئن می شوند که پروژه مطابق با آن پیشرفت می کند. آنها در صنایع مختلف از جمله فناوری، مراقبت های بهداشتی، حقوق، مهندسی و ساخت و ساز کار می کنند.

حامی پروژه یک مدیر ارشد است که منابع و پشتیبانی مانند رهبری و مشاوره را برای پروژه فراهم می کند تا به موفقیت آن کمک کند. آنها نقطه ارتباط بین تیم اجرایی شرکت و مدیران پروژه هستند. آنها همچنین هزینه ها و برنامه ریزی پروژه را در مسیر خود نگه می دارند و در عین حال مطمئن می شوند که پروژه نتایج با کیفیتی ارائه می دهد.

مطالب مرتبط: با مدیر پروژه آشنا شوید

مسئولیت ها

یک پروژه تضمین می کند که تیم آنها وظایف خود را به طور موثر انجام می دهد. یک مدیر پروژه همچنین دارای پتانسیل شکل دادن به مسیر یک شرکت، کمک به حداکثر رساندن کارایی شرکت، کاهش هزینه ها و افزایش درآمد است. وظایف خاص مدیران پروژه به شرکت، صنعت و نوع پروژه ای که مدیریت می کنند بستگی دارد. با این حال، رایج ترین وظایف و مسئولیت های مدیران پروژه عبارتند از:

  • تهیه گزارش و سایر اسناد

  • تجزیه و تحلیل خطرات و ایجاد راه حل

  • مدیریت جدول زمانی برای نقاط عطف

  • با انگیزه نگه داشتن اعضای تیم

  • به عنوان رابط بین ذینفعان عمل می کند

  • نظارت یا اجرای هر مرحله از طرح پروژه

  • ایجاد و مدیریت بودجه هر پروژه

  • برنامه ریزی پروژه ها با اعضای تیم و متخصصان سطح بالاتر

حامی پروژه تامین کننده مالی یک پروژه است. آنها معمولاً وظایف و مسئولیت های زیر را دارند:

  • مذاکره برای تامین مالی و عمل به عنوان سخنگوی مدیریت ارشد

  • ارائه راهنمایی و جهت گیری برای توانمندسازی پروژه، ابتکارات و استراتژی های کلیدی کسب و کار

  • شناسایی، احراز صلاحیت و مدیریت مزایای پروژه

  • مشارکت در برنامه ریزی اولیه پروژه، از جمله توسعه محدوده پروژه و نمودار

  • شناسایی اعضای کمیته راهبری

  • بررسی تنظیمات محیطی، از جمله اولویت ها، برنامه ها و وظایف

  • شناسایی عوامل حیاتی موفقیت و تایید محصولات قابل تحویل

  • مذاکره با سهامداران برای به دست آوردن اجماع در صورت وجود اختلاف نظرها

  • ارزیابی موفقیت پروژه پس از اتمام

مطالب مرتبط: ۸ نقش اساسی پروژه

حقوق

موقعیت حامی پروژه بسته به پروژه می تواند متفاوت باشد، بنابراین دستمزد آنها نیز متفاوت است. برای مثال، در یک پروژه فناوری اطلاعات، اسپانسر ممکن است مدیر ارشد اطلاعات باشد. آنها میانگین حقوق ۳۰۳۱۵۱۲۰۰ تومان در سال دریافت می کنند.

متوسط ​​حقوق یک مدیر پروژه ۱۸۵۴۳۸۴۰۰ تومان در سال در تمام صنایع است. میزان درآمد مدیران پروژه به چندین عامل کلیدی مانند سطح تحصیلات و تجربه، اندازه تیم، منطقه و صنعت شرکت بستگی دارد (بروزرسانی ارقام در پاییز ۱۴۰۲).

مطالب مرتبط: ۱۳ نکته برای مذاکره درباره حقوق و پیشنهاد شغلی

محیط کار

حامیان پروژه می توانند تقریباً در هر صنعتی و برای سازمان هایی با هر اندازه ای کار پیدا کنند. آنها معمولاً در ادارات کار می کنند و ممکن است روزهای طولانی از جمله آخر هفته ها و عصرها کار کنند. بسیاری از حامیان پروژه بین سایت های پروژه یا محل شرکت برای شرکت در جلسات با مشتریان یا سرمایه گذاران سفر می کنند. آنها اغلب از نزدیک با مدیران پروژه و سایر مدیران شرکت کار می کنند.

مدیران پروژه معمولاً در یک محیط اداری کار می کنند، اگرچه ممکن است گاهی اوقات نیاز به حضور در محل کار فیزیکی پروژه داشته باشند. آنها بیشتر وقت خود را ایستاده یا نشسته در یک ایستگاه کامپیوتری، استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه، تایپ مکاتبات و برقراری تماس های تجاری می گذرانند. آنها اغلب یک برنامه منظم تمام وقت کار می کنند، اگرچه ممکن است بسته به مهلت های پروژه نیاز به ساعات کاری نامنظم یا اضافه کاری داشته باشند.

مطالب مرتبط: ۱۱ راه برای بهبود محیط کار

نقش در چرخه عمر پروژه

در اینجا تفاوت بین مدیران پروژه و حامیان پروژه از نظر نقش آنها در هر مرحله از چرخه حیات پروژه آمده است:

مرحله شروع

در مرحله شروع، حامی پروژه مدیر پروژه را انتخاب می کند. آنها دستورالعمل ها و زمینه های صریح پروژه را به مدیر پروژه ارائه می دهند. آنها همچنین به تصمیم گیری در این مرحله کمک می کنند. سپس مدیر پروژه اهداف اصلی و جدول زمانی را ایجاد می کند.

مرحله برنامه ریزی

در مرحله برنامه ریزی، حامی پروژه طرح را بررسی می کند تا از واقعی بودن و امکان پذیر بودن آن مطمئن شود. آنها همچنین به حل مسائلی که ممکن است فراتر از نقش مدیر پروژه باشد کمک می کنند. هنگامی که حامی طرح پروژه را بررسی و تأیید کرد، مدیر پروژه برنامه‌ای از وظایف، مهلت‌ها و منابع مورد نیاز برای تکمیل و تحویل پروژه در زمان مقرر ایجاد می‌کند.

مرحله اجرا

در مرحله اجرا، مدیر پروژه طرح پروژه را عملی می کند و وظایفی را به اعضای تیم محول می کند. سپس اعضای تیم اقلام قابل تحویل را می سازند و طرح ایجاد شده در مرحله قبل را اجرا می کنند. حامی پروژه پیشرفت واقعی پروژه را ارزیابی کرده و در صورت لزوم به مدیر پروژه بازخورد می دهد.

مرحله کنترل

در طول این مرحله، مدیر پروژه مکانیسم هایی را برای نظارت بر پیشرفت تنظیم می کند. اگر پروژه طبق برنامه پیش نرود، اقداماتی را برای حل مشکلات و نظارت بر پیشرفت اجرا می کنند. آنها همچنین تغییرات در وظایف پروژه، اولویت ها، زمان بندی ها و دیگر عناصر کلیدی پروژه را بررسی می کنند.

حامی پروژه با مدیر پروژه همکاری می کند تا مسائل را در صورت بروز آنها حل کند و در عین حال اطمینان حاصل کند که تیم فرآیندهای تعیین شده را دنبال می کند. آنها همچنین عوامل زمینه‌ای را که ممکن است باعث بروز مشکلاتی شوند را شناسایی کرده و تکمیل نقاط عطف را جشن می‌گیرند.

مطالب مرتبط: هر آنچه که باید در مورد کنترل پروژه بدانید

فاز بسته شدن

در مرحله پایانی، حامی پروژه عملکرد و سایر جنبه های پروژه را ارزیابی می کند. آنها به مدیر پروژه کمک می کنند تا تحویل ها و امضاها را تکمیل کند. آنها همچنین به تسهیل بحث کمک می کنند که در مورد شکست یا موفقیت یک پروژه تصمیم گیری می کند.

یک مدیر پروژه گزارش بسته شدن پروژه را با ورودی تیم پروژه تکمیل می کند. این گزارش به صورت کتبی از سوی مشتریان یا حامی پروژه تایید می کند که پروژه کامل شده است. امضای رسمی و پذیرش این سند تأیید می‌کند که تمامی تحویل‌های پروژه کامل، ارزیابی و تأیید شده است.

مطالب مرتبط: ۵ مرحله از چرخه حیات مدیریت پروژه

تحصیلات

اکثر مدیران پروژه معمولا دارای مدرک لیسانس مدیریت یا مدیریت بازرگانی هستند. برخی از آنها دارای مدرک فنی در رشته هایی مانند فناوری اطلاعات هستند، در حالی که برخی دارای مدرک پیشرفته در رشته های تحصیلی صنعت خود هستند. علاوه بر مدرک، مدیران پروژه معمولاً چندین سال تجربه در زمینه خود دارند و بسیاری از آنها گواهینامه حرفه ای در مدیریت پروژه دارند.

تحصیلات حامیان پروژه بسته به صنعت یا رشته تحصیلی آنها متفاوت است. به عنوان مثال، یک CIO به طور معمول دارای حداقل مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات، برنامه نویسی یا سایر رشته های مرتبط نزدیک است. با این حال، یک مدیر ساخت و ساز می تواند دارای مدرک لیسانس در علوم ساخت و ساز، مدیریت ساخت و ساز، معماری یا مهندسی باشد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *