بنر وب سایت مجموعه ایوسی

هدایای ویژه طراحی سایت

۳ فعالیت های حل مسئله برای تیم سازی

فعالیت های حل مسئله برای بهبود خلاقیت

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر در یک تیم کار می کنید یا یک تیم را رهبری می کنید، میزبانی گاه به گاه فعالیت های تیم سازی برای تقویت مهارت های حل مشکل تیم خود در حین سرگرم شدن می تواند مفید باشد.

در این مقاله از ایوسی، سه فعالیت حل مسئله را توضیح می دهیم که می تواند به شما در ایجاد یک تیم قوی تر کمک کند.

تیم سازی چیست؟

تیم سازی فرآیند بهبود همکاری یک تیم است که باید منجر به عملکرد بهتر تیم شود. راه های زیادی برای ایجاد تیم های موثر وجود دارد. هر روش تیم سازی با  فعالیت های تیم سازی خاص خود همراه است  که همکاران را با تجربیات مشترک به هم نزدیک می کند.

فعالیت های حل مسئله یک روش موثر برای تیم سازی است. اغلب ممکن است تیم هایی را برای رسیدگی به مشکلات پیچیده در محل کار تشکیل دهید. با این حال، ممکن است رقابت، استرس و محدودیت هایی در مورد نحوه همکاری اعضای تیم شما وجود داشته باشد. بعلاوه، بسیاری از اعضای تیم ارتباطات سست با یکدیگر دارند و تجربیات مشترک کمی دارند. با انتقال تیم به خارج از دفتر، اما تمرکز بر حل مشکلات به عنوان یک تیم، می توانید ارتباطات قوی تری ایجاد کنید و همکاری بهتری را بدون استرس های اداری انجام دهید.

مطالب مرتبط: مهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

هر چند وقت یک بار باید فعالیت های تیم سازی را برنامه ریزی کنید؟

یکی از مهمترین جنبه های تیم سازی این است که یک فرآیند مداوم است. یک جلسه تیم سازی می تواند موثر باشد، اما تیم شما می تواند از چندین جلسه سود بیشتری ببرد. در واقع، ممکن است مفید باشد که آن را به بخشی از برنامه منظم خود تبدیل کنید.

برای اینکه تیم سازی موثر باشد، باید آن را هر چند وقت یک بار که فکر می کنید مفید است تکرار کنید. این تا حد زیادی به فعالیتی که انتخاب می کنید بستگی دارد. شما می توانید فعالیت های سریع را به صورت منظم تری انجام دهید زیرا با برنامه کاری منظم تداخلی ندارند. احتمالاً فعالیت‌های طولانی‌تر و مفصل‌تری را کمتر انجام خواهید داد تا تیم بتواند کار را انجام دهد.

برعکس، برگزاری فعالیت‌ها و رویدادهای تیم‌سازی با فاصله زیاد از هم می‌تواند کمتر مؤثر باشد. به عنوان مثال، برگزاری یک دوره آموزشی در سال ممکن است به اندازه کافی مکرر نباشد تا اعضای تیم شما اطلاعات و مهارت ها را حفظ کنند. در واقع، برای بسیاری از شرکت ها، تیم سازی باید بخشی از یک برنامه ماهانه باشد تا بهترین نتایج را نشان دهد. با این حال، فرکانس ایده آل به نوع فعالیت، تیم شما و نیازهای شما بستگی دارد.

مزایای فعالیت های حل مسئله در تیم سازی

فعالیت های حل مسئله در تیم سازی روشی موثر برای بهبود کار تیمی و همکاری است. این به این دلیل است که تیم ها برای حل مشکلات طراحی شده اند. اساساً، شما به کارمندان خود اجازه می‌دهید تا بدون هیچ یک از عوامل استرس‌زای عادی محل کار، یک تیم بودن را تمرین کنند.

یکی از مزایای فعالیت های حل مسئله در تیم سازی، توانایی ارائه چالش هایی به کارکنان است که معمولاً با آنها مواجه نمی شوند. این به شما امکان می دهد تیم را به روش های جدیدی آزمایش کنید، که اعضای تیم را مجبور می کند با روش های غیر متعارف فکر کنند. در بسیاری از موارد، این منجر به تغییر نحوه کار کارکنان برای یافتن راه حل های جدید می شود. تیم‌ها این تغییرات را به محل کار بازمی‌گردانند، جایی که می‌توانند به حل مشکلات موجود کمک کنند.

جلسات تیم سازی پولی در مقابل بدون دستمزد

هم جلسات تیم سازی پولی و هم بدون دستمزد مزایایی دارد. از آنجایی که شرکت‌ها باید برای ایجاد و میزبانی جلسات تیم‌سازی پولی بپردازند، برخی تصمیم می‌گیرند که برای تکمیل این فعالیت‌ها به کارمندان پولی نپردازند. آنها پول تولید نمی کنند، بنابراین شرکت در ازای بهبود بهره وری تیم ضرر می کند. به همین دلیل، برخی از شرکت ها معتقدند که برای به حداقل رساندن هزینه ها نباید برای جلسات تیم سازی به کارکنان پولی پرداخت کنند. برخی از شرکت‌ها با برگزاری جلسات تیم‌سازی خارج از ساعات کاری عادی، این کار را یک گام فراتر می‌گذارند تا با روز کاری عادی تداخل نداشته باشند.

حامیان جلسات تیم سازی پولی فکر می کنند که شرکت باید پرداخت کند زیرا کارکنان در رویدادهای شرکت شرکت می کنند. هنگامی که جلسات تیم سازی در طول روز کاری برگزار می شود، این امر تشدید می شود. با این حال، ارائه فعالیت‌های تیم‌سازی پولی مزایایی دارد، از جمله  افزایش انگیزه  برای مشارکت

مطالب مرتبط: چگونه در ۵ مرحله مهارت های تفکر خلاق را توسعه دهیم

فعالیت های تیم سازی حل مسئله

فعالیت های تیم سازی حل مسئله راهی موثر برای بهبود همکاری تیمی است. کلید موثر ساختن آنها داشتن فعالیت های برنامه ریزی شده است. این فعالیت ها باید تجربیات مشترکی را که اعضای تیم را به هم نزدیکتر می کند، تسهیل کند. در اینجا چندین فعالیت تیم سازی حل مسئله وجود دارد که باید امتحان کنید.

بازی فضایی در حال فروپاشی

انواع مختلفی از بازی فضایی در حال فروپاشی وجود دارد که در تیم سازی حل مسئله استفاده می شود، اما هدف یکسان است. این بازی برای بهبود توانایی تیم برای انطباق با شرایط در حال تغییر طراحی شده است و در عین حال نظرات هر فرد را در بر می گیرد.

بازی کردن این بازی ساده است و فقط به چیزی نیاز دارد که مرز فضای کاری تیم را مشخص کند. نکته کلیدی این است که فضای تیم را به گونه ای محدود کنید که به راحتی قابل تغییر باشد و بتواند برای کل تیم مناسب باشد. طناب معمولاً بهترین انتخاب است، اما تیم شما می تواند بازی را با سایر نشانگرهای مرز فیزیکی نیز انجام دهد.

برای بازی، تیم را داخل مرزی که با طناب یا نشانگرهای دیگر ساخته شده است قرار دهید. تیم باید همیشه در داخل مرز بماند. با گذشت زمان، با کوچک کردن مرز، فضای تیم را کاهش دهید. تیم باید برای یافتن راه‌های جدیدی برای نگه داشتن همه در داخل مرز سازگار شود.

بازی طرح اضطراری

یکی دیگر از گزینه های آسان برای استفاده، بازی طرح اضطراری است. این یکی از ساده ترین بازی های حل مسئله برای استفاده است زیرا تنها نیاز آن فضا است. در این حالت، اگر اتاق با اشیاء بیشتری پر شود، بازی جالب‌تر است و تسهیل و درگیر شدن در آن آسان‌تر است.

برای انجام این بازی، همه را در یک اتاق جمع کنید. دفتر معمولی شما به خوبی کار می کند اگر همه آنجا باشند. تیم باید ۱۰ آیتم را پیدا کند که برای زنده ماندن در قفل شدن در اتاق برای چند روز به آنها نیاز دارند. به تیم زمان مشخصی برای بحث در مورد آن اختصاص دهید، حداکثر ۳۰ دقیقه، سپس پاسخ های تیم را بررسی کنید. همه اعضای تیم باید با ده مورد موافقت کنند و آنها را به ترتیب اهمیت رتبه بندی کنند.

این بازی به تیم کمک می کند تا  مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشد . تیم برای پیروزی باید روی یک پاسخ نهایی به توافق برسد. بنابراین، اعضای تیم باید استدلال خود را به بقیه اعضای تیم منتقل کنند تا تیم برنده شود.

بازی ارتباطی

اگر نمی خواهید ساختمان اداری خود را ترک کنید، بازی ارتباطی گزینه دیگری است. با این حال، بهترین بازی در فضای باز با کف مسطح است. هدف از این بازی کمک به اعضای تیم برای یادگیری ارتباط موثرتر است.

شما می توانید این بازی را با مواد رایج موجود در اطراف دفتر بازی کنید. توصیه می شود مجموعه ای از اقلام را پیدا کنید که به اندازه یک مشت یا یک توپ هاکی هستند، به راحتی از راه دور دیده می شوند و اگر کسی بر روی یکی از آنها قدم بگذارد، حفظ تعادل خود سخت نخواهد بود. اگر این آیتم ها در دسترس نیستند، می توانید با تکه های کاغذ رنگی نیز بازی کنید. همچنین برای نیمی از گروه به چشم بند کافی نیاز دارید.

برای انجام بازی، تیم را به دو گروه تقسیم کنید. در هر گروه یک نفر چشم بند می بندد. سپس، رهبر تیم مجموعه اشیاء را روی زمین پخش می‌کند تا کسی نتواند مستقیماً به طرف دیگر اتاق راه برود. هر جفت از کارکنان با هم کار می کنند تا چشم بند را بدون دست زدن به اشیاء در سراسر اتاق ببرد. آنها باید به طور موثر ارتباط برقرار کنند زیرا فرد بدون چشم بند نمی تواند طرف مقابل را حرکت دهد یا لمس کند.

مطالب مرتبط: طرح بهبود مستمر محل کار: تعریف، تکنیک ها و مثال ها

نکاتی برای تیم سازی با فعالیت های حل مسئله

در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می توانید برای اطمینان از جلسات تیم سازی سازنده استفاده کنید:

  • در مورد توانایی های شرکت کننده واقع بین باشید:  زمانی که فعالیت های حل مسئله خود را برای تیم سازی توسعه می دهید، در مورد توانایی های شرکت کننده واقع بین باشید. هر کس مجموعه خاصی از مهارت ها را برای گروه به ارمغان می آورد، بنابراین استفاده از ویژگی های منحصر به فرد هر فرد می تواند موثرترین جلسات تیم سازی را تضمین کند. به عنوان مثال، اگر عضوی از تیم دارید که در ایجاد انگیزه در دیگران قوی تر است، آنها را به یک نقش رهبری در فعالیت اختصاص دهید.
  • بودجه تیم سازی خود را ارزیابی کنید:  اگر در حال برنامه ریزی فعالیت های تیم سازی هستید، بودجه تیم سازی خود را ارزیابی کنید. هزینه های کلی تیم سازی به فعالیت ها بستگی دارد. به عنوان مثال، فعالیت های خارج از سایت هزینه بیشتری دارد. با این حال، این فعالیت ها برای موثر بودن نیازی به هزینه بالایی ندارند. بسیاری از فعالیت های تیم سازی رایگان وجود دارد که می توانید در داخل یا خارج از سایت بر اساس نیازها و ترجیحات تیم خود امتحان کنید.
  • جلسات تیم سازی را کوتاه نگه دارید: سعی کنید جلسات تیم سازی را به چند دلیل کوتاه نگه دارید. در درجه اول، جلسات کوتاه تیم سازی کمتر به برنامه کاری مزاحم می شود. جلسه ای که ۳۰ دقیقه طول می کشد زمان کمتری نسبت به یک جلسه طولانی تر می گیرد و زمان بندی آن بسیار آسان تر است. به این ترتیب، می توانید آن را در روال خود بگنجانید.

دوم، تیم ها جلسات کوتاه تیم سازی را ترجیح می دهند. جلسات کوتاه اعضای تیم را درگیر می کند و استرس کمتری ایجاد می کند.

جلسات کوتاه‌تر نیز معمولاً مقرون به صرفه‌تر هستند. از آنجایی که تیم سازی به جای یک عملیات پول زا یک هزینه است، سعی کنید هزینه ها را به حداقل برسانید. جلسات کوتاه‌تر اغلب هزینه‌های کمتری دارند، مشروط بر اینکه فعالیت‌ها به شیوه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر برنامه‌ریزی شوند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *