بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

پرداخت مالیاتی موجب سازندگی و توسعه ی اقتصادی و اجتماعی

محاسبات مالیاتی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توسعه ی تعهدات دولت ها در عرصه های اقتصادی و اجتماعی و همت شان در مسیر تحقق اهداف مهمی همچون بالندگی اقتصادی، ماندگاری و ثبات قیمت ها، بهبود روند و افزایش اشتغال، بهبود تراز پرداخت ها، پخش عادلانه و بجای درآمدها و اختصاص منابع تولید، روند هزینه های دولت ها را افزایش می دهد و فشارهای مالی را به آنها وارد می کند.

درآمد مالیاتی بهبود دهنده ی منابع درآمدی کشور

و در این بین، درآمدهای مالیاتی، می توانند نقش بسیار مهمی را در منابع درآمدی کشورها ایفا کرده، به طوری که اتکای دولت ها به این نوع از درآمدها گویای سلامت اقتصادی آنها است.
و اگرچه در اغلب کشورهای توسعه یافته درآمدهای مالیاتی رنگ و بوی علمی به خود گرفته و به صورت کاملا حساب شده و به نگاهی بسیار ویژه مورد بهره برداری و جذب قرار می گیرد؛ ولی به دلایل گوناگون اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در اغلب کشورهای در حال توسعه، سهم درآمدهای مالیاتی بسیار ناچیز و قابل اغماض است.

حفظ تعادل اقتصادی توسط دولت ها

برای ایجاد تعادل اقتصادی، دولت ها وظایف مختلفی را بر عهده می گیرند؛ به عنوان مثال، آنها بازارهای اقتصادی را کنترل می کنند، قیمت ها را تعیین و مدیریت می کنند، بر توزیع دست مزدها و سایر درآمدها نظارت دقیق می کنند و …؛ ولی با این حال، آنچه در این میان در تامین عدالت اجتماعی و تعادل اقتصادی نقش بسیار ویژه ای دارد، مالیات می باشد.
و در واقع مالیات می تواند دولت ها را قادر بسازد بر جریانات و مسائل اقتصادی کشورشان و افزایش درآمدها و ثروت ها کنترل و نظارت داشته باشد و از فسادها، رکودها و کسادی های اقتصادی جلوگیری بکنند.

مالیات نوعی هزینه اجتماعی است

در حقیقت مالیات‌‌ ها نوعی هزینه های اجتماعی هستند که شهروندان برای اعمال صحیح وظایف حاکمیتی، به دولت ها پرداخت می کنند و بی شک به هر میزان نتایج این اعمال وظیفه های حاکمیت همچون برقرار سازی امنیت و رفاه اجتماعی، آموزش های رایگان، توسعه ی شهرها، روستاها و اقامت گاه ها، و ارتقای زیرساخت ها و …. قابل رؤیت تر باشند، شهروندان با حس بهتر و امیت بیشتری اقدام به پرداخت مالیت ها می کنند، و این در حالی است که در صورت‌‌‌ عدم تغییر و سامان بخشی وضعیت معیشت و زندگی آنها و همچنین عدم رؤیت نتایج مالیات‌‌ بر روی روند اجتماعی، مطمئنا نسبت به پرداخت مالیات حسی بد خواهند داشت و از پرداخت آن نیز طفره خواهند رفت.

مالیات در کشور ایران

در کشور ما – ایران – نیز نیاز به فرهنگ سازی بسیار بیشتری جهت مشارکت عمومی آحاد مردم (اعم از اشخاص حقوقی و حقیقی) در پرداخت مالیات ها جهت هزینه های اجتماعی کاملا مشهود بوده و به خوبی حس می شود، چراکه هنوز افراد زیادی عدم پرداخت مالیات را نوعی تیز هوشی و امتیاز تلقی می کنند.
از همین رو است که باید در رابطه با موارد هزینه کرد مالیات ها، با همکاری دستگاه های اجرایی همچون رسانه های جمعی شفاف سازی صورت پذیرد و آثار اجتماعی آن نیز به خوبی برای مردم منعکس گردد، تا ذهنیت ها به درستی سمت و سو داده شود و موجب جلب مشارکت های مردمی جهت پرداخت سرِ وقت و به موقع مالیات ها گردد، که بدین صورت شاهد کشوری آبادتر و پیشرفته تر نیز باشیم.

آگاهی مالیاتی، راهی برای پرداخت عادلانه

اگرچه در روند پرداخت مالیات ها، توصیه ای اکید می شود و بر سازندگی این عمل نیز تصریح می شود. اما لازم است که تک تک مردم، در روند امور مالیاتی از آشنایی نسبی برخوردار باشند تا هم در زمان رویارویی با مامورین مالیاتی، دارایی و … دچار شوک نشوند، هم خود را برای پرداخت های به موقع و صحیح مالیات خود همیشه آماده نگاه دارند و هم با دانش کافی، از سهوهای صورت گرفته در تنظیم مالیات های ناعادلانه برای خود مصون و در امان باشند.

اگرچه مامورین مالیاتی در جهت جلوگیری از تضییع حق مالیات دهندگان نیز باید نهایت تلاش خود را به کار ببندند، اما به هر حال، عدم اشراف آنها به برخی از روندهای اجرایی، عملیاتی و عملکردی فرد مالیات دهنده می تواند آنها را در محاسبه ی مالیات دچار اشتباه کند، که حل این مشکل بر عهده فرد مالیات دهنده است و خود او است که باید با آگاهی نسبی بر مواد و مفاد مالیاتی، مانعی برای سهوهای احتمالی باشد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *