بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

انگیزه درونی چیست؟ تعریف و مثال

انگیزه بیرونی در مقابل انگیزه درونی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

عوامل متعددی بر رفتار و انگیزه شما تأثیر می‌گذارند، از کوچک‌ترین تصمیم‌ها گرفته تا تصمیم‌هایی که زندگی را تغییر می‌دهند. این عوامل از منابع متعددی می آیند، برخی از آنها را می توانید کنترل کنید، از جمله انگیزه درونی.

در این مقاله از ایوسی، انگیزه درونی، تفاوت بین انگیزه درونی و بیرونی و نحوه ایجاد انگیزه درونی در کار را با مثال هایی مورد بحث قرار خواهیم داد.

انگیزه درونی چیست؟

انگیزه درونی عامل درونی است که به رفتار شما انگیزه می دهد. این به شما امکان می دهد بدون به دست آوردن پاداش های خارجی، رضایت شخصی را به دست آورید. به عنوان مثال، می توانید در یک کلاس برنامه نویسی آنلاین شرکت کنید تا یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید زیرا به شما علاقه مند است. انگیزه درونی در ایجاد انگیزه شخصی که می تواند به مسیر شغلی متمرکزتری تبدیل شود، مهم است. وقتی انگیزه های درونی خود را درک کنید، بهتر می توانید مجموعه ای از ارزش های اصلی را ایجاد کنید که به تعیین اهداف شغلی کمک می کند.

مطالب مرتبط: ۸۳ ارزش اصلی که برای محل کار ضروری هستند

انگیزه درونی در مقابل انگیزه بیرونی

انگیزه درونی از درون شما سرچشمه می گیرد زیرا در حین انجام یک کار خاص احساس رضایت یا تحقق را تجربه می کنید. انگیزه بیرونی دقیقاً برعکس است – این انگیزه توسط پاداش های بیرونی مانند پول، تمجید و شهرت هدایت می شود.

در اینجا چند نمونه از انگیزه های درونی و بیرونی وجود دارد که ممکن است تجربه کرده باشید:

نمونه هایی از انگیزه درونی

  • مدرک لیسانس یا فوق لیسانس خود را به دست آورید تا در رشته ای که به آن علاقه دارید شغلی پیدا کنید

  • به کار در همان شرکت ادامه دهید زیرا از کار در آنجا لذت می برید

  • تلاش برای عملکرد بهتر برای بهبود مهارت های خود

  • تا دیروقت سر کار بمانید چون عاشق کاری هستید که انجام می دهید

نمونه هایی از انگیزه بیرونی

  • به دست آوردن مدرک لیسانس یا فوق لیسانس خود برای داشتن شغلی با درآمد بهتر

  • ادامه کار در همان شرکت برای دریافت مستمری بعد از بازنشستگی

  • تلاش برای عملکرد بهتر در شغل خود برای افزایش حقوق

  • دیر وقت ماندن در محل کار برای پرداخت اضافه کاری

بیشتر بخوانید: انگیزه درونی در مقابل انگیزه بیرونی

چرا انگیزه درونی در کار مهم است؟

انگیزه درونی شما را به تصمیم گیری های خاصی در محل کار سوق می دهد. احساس شما نسبت به شغل و حرفه خود بر عملکرد شما تأثیر می گذارد. انگیزه درونی به دلایل زیر قابل توجه است:

به شما کمک می کند تا به اهداف بلند مدت برسید

انگیزه درونی به شما کمک می کند تا شغل و حرفه فعلی خود را با اهداف نهایی خود در زندگی هماهنگ کنید. اگر ذاتاً انگیزه دارید، معمولاً وقت خود را صرف شرکت در فعالیت هایی می کنید که به نظر شما معنی دار هستند. این به شما کمک می کند تا مهارت ها و ویژگی های مورد نیاز برای دستیابی به اهداف بلند مدت خود را توسعه دهید.

مرتبط: تعیین اهداف برای بهبود شغل خود

حواس پرتی کمتری خواهید داشت

انگیزه درونی به شما انگیزه می دهد که بدون انتظار پاداش خارجی کار کنید. از آنجایی که به کاری که انجام می دهید علاقه مند هستید، شما را به طور مداوم ادامه می دهد. به عنوان مثال، اگر شما یک نماینده خدمات مشتری هستید که از حل مشکلات لذت می‌برید، ممکن است در کمک به مشتری در مورد مشکلی پیگیر باشید.

کمتر تلاش خواهید کرد

اگر از شغل خود لذت می برید، بیشتر کار می کنید بدون اینکه احساس کنید بیش از حد به خودتان فشار می آورید. ممکن است دیدگاه شما به گونه ای تغییر کند که وظیفه محول شده را مانند کار نبینید. در عوض، این فرصتی است برای دنبال کردن یک علاقه.

به شما کمک می کند یاد بگیرید

وقتی انگیزه ذاتی دارید، احتمالاً بیشتر بر یادگیری تمرکز خواهید کرد. به جای اینکه از اشتباهات دلسرد شوید، شروع به برخورد با آنها به عنوان فرصتی برای یادگیری و برتری در زندگی خود خواهید کرد. در نتیجه چیزهای جدید را به سرعت یاد می گیرید و مشتاق امتحان چیزهای جدید هستید.

اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد

وقتی می دانید چرا کاری را انجام می دهید، می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و شما را به خودکفایی برساند. درک این موضوع که شما این کار را برای رضایت خود انجام می دهید، معمولاً باعث می شود که مسئولیت پذیرتر و قادر به کار بدون نظارت کسی باشید. شما هدف واقعی کار خود را می دانید و نیازی به کسب اطمینان از شخص ثالث ندارید.

راضی خواهید بود

وقتی انگیزه ذاتی برای تکمیل یک کار دارید، ممکن است سطح بالاتری از رضایت را تجربه کنید. این رضایت بیشتر انگیزه شما را افزایش می دهد و شما را برای رسیدن به ارتفاعات بیشتر تشویق می کند.

نحوه ایجاد انگیزه درونی در کار

انگیزه درونی معمولاً خود به خود ایجاد می شود. با این حال، می توانید آن را از طریق تکنیک های خاصی تقویت و تقویت کنید. موارد زیر برخی از راه‌هایی است که می‌تواند به شما در افزایش سطح انگیزه درونی در کار کمک کند:

۱. راه هایی برای جذاب تر کردن کار خود بیابید

جالب کردن فضای کاری و وظایف خود می تواند مفید باشد تا به شما کمک کند به شغل خود علاقه مند بمانید. در صورت امکان، سعی کنید با افزودن تصاویر یا گیاهان، فضای کاری خود را شخصی سازی کنید. سعی کنید در کارهایی که انجام می دهید هدف پیدا کنید تا آنها را معنادارتر کنید. اگر بتوانید در کار خود هدف پیدا کنید، می توانید انگیزه درونی خود را ایجاد کنید.

۲. بر کسب مهارت های جدید از شغل خود تمرکز کنید

یادگیری مهارت های جدید می تواند به شما در حفظ انگیزه در کارتان کمک کند. به عنوان مثال، اگر روی یک تیم بهینه سازی موتور جستجو کار می کنید، روی یادگیری روش های جدید و موثر برای رتبه بندی یک وب سایت در صفحه اول موتورهای جستجو تمرکز کنید. این کار شما را معنادارتر می‌کند و مهارت‌هایی که یاد می‌گیرید ممکن است در شغل‌های آینده‌تان برایتان مفید باشد.

۳. اهداف معناداری تعیین کنید

سعی کنید اهدافی را تعیین کنید که به افزایش رضایت شما کمک کند. به عنوان مثال، شما می توانید یک هدف شخصی برای رسیدن به سهمیه ای که فراتر از انتظارات است تعیین کنید تا به رضایت شخصی دست یابید. تعیین اهداف خود در کارتان می تواند انگیزه ای درونی برای تلاش بیشتر به شما بدهد.

۴. به همکاران خود کمک کنید

در صورت امکان، به همکاران خود در انجام یک کار یا پروژه کمک کنید. بسیاری از مردم از کمک به دیگران در یک چالش رضایت شخصی می گیرند. در طول این فرآیند، ممکن است یک مهارت جدید بیاموزید.

۵. مسئولیت های اضافی را بپذیرید

انجام تعهدات بیشتر در محل کار می تواند به شما کمک کند تا در حرفه خود رضایت بیشتری کسب کنید. این می تواند به شما کمک کند تا انگیزه بیشتری کسب کنید و برای موفقیت تلاش کنید.

مطالب مرتبط: نحوه برخورد با نارضایتی شغلی

مثال های انگیزه درونی در محیط کار

انگیزه درونی می تواند در چندین زمینه در کار وجود داشته باشد. یادگیری در مورد انواع انگیزه هایی که می توانید تجربه کنید می تواند به شما کمک کند تا به دنبال فرصت های بیشتری برای رضایت شغلی باشید. در اینجا چند نمونه از انگیزه درونی در محل کار آورده شده است:

حس موفقیت

احساس رضایت و رضایتی که بعد از موفقیت بدست می آورید، انگیزه درونی است. هنگامی که در نهایت یک پروژه را تکمیل می کنید و به کار سخت خود فکر می کنید، حس موفقیتی که به ارمغان می آورد تجلی انگیزه درونی است.

لذت بردن

وقتی از کار خود به جای نگرانی در مورد نتیجه نهایی آن لذت می برید، انگیزه ذاتی دارید. به عنوان مثال، اگر شما در فروش خارجی هستید و شغل شما شامل برقراری تماس های سرد است، ممکن است از صحبت با افراد جدید لذت ببرید.

شور

اگر به کاری که انجام می دهید علاقه مند هستید، انگیزه درونی را تجربه می کنید. به عنوان مثال، اگر دوست دارید به دنبال چالش های جدید در کار خود باشید و تا جایی که می توانید درباره نقش خود بیاموزید، به حرفه خود علاقه مند هستید.

میل به رهبر بودن

هنگامی که می خواهید در زمینه تخصص خود یک رهبر یا مبتکر شوید، تلاش می کنید در کار خود برتر باشید و مردم را راهنمایی کنید. اگرچه ممکن است در این مسیر چند جایزه به دست آورید، اما کسب هرگونه مزیت خارجی اولویت اصلی شما نیست. شما توسط انگیزه درونی هدایت می شوید.

حس هدف

ممکن است انگیزه داشته باشید زیرا شغل شما شامل حل یک مشکل بزرگتر است، مانند کمک به کشاورزان برای تولید غذای بیشتر با آب کمتر، کاهش زباله های پلاستیکی یا تولید سوخت پاک.

احساس عزت نفس

ماهیت برخی مشاغل ممکن است به شما احساس ارزشمندی بدهد. به عنوان مثال، اگر برای یک شرکت معتبر کار می کنید، ممکن است به خود افتخار کنید که کارفرما شما را برای کار برای آنها انتخاب کرده است.

پیشی گرفتن از رکورد خود

رقابت با خودتان به شما کمک می کند تا مهارت های خود را به طور مداوم بهبود بخشید. هر بار که به یک سطح خاص می رسید، ممکن است بخواهید برای دفعه بعد سهمیه یا هدف خود را کمی بالاتر ببرید. به عنوان مثال، اگر در زمینه فروش هستید، ممکن است بخواهید هدفی بالاتر از آنچه در دوره گذشته به دست آوردید، برای خود تعیین کنید.

به نقش خود افتخار کنید

محیط کار مثبت می شود و شما به مزایای بیرونی مرتبط با موقعیت خود اهمیتی نمی دهید. برای مثال، اگر به معلمی که می‌تواند نسل‌های آینده را راهنمایی کند، افتخار می‌کنید، این به عنوان یک انگیزه درونی عمل می‌کند.

حس آزادی

هنگامی که شما آزادی انجام کاری را دارید – مثلاً برای تصمیم گیری خودتان – احساس آزادی یا احساس می کنید که تحت کنترل شدید شخص دیگری کار نمی کنید. به طور مشابه، زمانی که بتوانید ایده های خود را در سازمان خود به اشتراک بگذارید و مردم مشتاق شنیدن نظرات شما باشند، انگیزه ایجاد ایده های جدید پیدا می کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *