بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

چگونه پس‌انداز کنیم تا پولدار شویم؟

پس انداز پول

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

امروزه شرایط به گونه‌ای شده است که در بسیار از زندگی‌ها خرجِ مردم به دخلشان نمی‌رسد و از همین رو است که بسیاری از مردم در وضعیت نابسامانی به سر می‌برند.
اما اگر وضعیت درآمدی این دسته از مردم را که درصدشان هم اصلا کم نیست را مورد بررسی قرار دهیم، با موردی عجیب روبرو خواهیم شد؛ و آن اینکه در میان کسانی که در این دسته از مردم قرار می‌گیرند درآمدهایی از مقدارهای بسیار پایین تا مقادیر بسیار بسیار بالا وجود دارد. پس در همین جا سوالی بسیار مهم پیش می‌آید که:

عامل ناهم‌خواهی خرج و دخل بسیاری از مردم در چیست؟

اگرچه در پاسخ به این سوال می‌توان موارد زیادی را عنوان نمود؛ مواردی همچون: شرایط بدِ اقتصادی، تورم و گرانی‌های پی‌در پی، بروز مشکلات طبیعی و غیرطبیعی همچون سوانح, حوادث و …، ناکارآمدی برخی از دولت‌مردان و خواص، عدم کمک دیگران برای رسیدن به آزادی مالی و …؛ اما باید گفت تمامی این امور جزو موارد بیرونی هستند و همیشه در رتبه‌ی دومِ اهمیت قرار می‌گیرند.
در حقیقت آنچه که به عنوان عامل اصلی در ناهم‌خواهی خرج و دخل و بروز مشکلات مالی باید قلمداد شود، موضوع رفتارهای درونی هر کس است که مسبب اصلی در پیامدها و نتایج مالی برای او است. و در این میان مسئله‌ی پس‌انداز، سپرده‌گذاری و سرمایه‌گذاری یکی از شاخصه‌های بسیار مهم این عامل به شمار می‌رود.

شیوه صحیح پس‌انداز کردن

و در این میان شیوه‌ی صحیح پس‌انداز کردن و سپرده‌گذاری شامل مجموعه‌ای از رفتارها و عملکردهای بجا می‌باشد که می‌تواند تحول را در روند زندگی ما ایجاد کرده و از داشته‌های مالی ما (به هر میزان که است)، موجبات استقلال و آزادی مالی را فراهم کند.
پس فارغ از اینکه شما در حال حاضر به چه کاری مشغولید، آینده قصد ادامه‌ی چه کاری را دارید، و اینکه به چه میزان الان و یا بعدا درآمد دارید، با رعایت برخی اصول، قادر خواهید بود به خوبی روند پس‌انداز را در پیش گیرید.

پولدار شدن با پس‌انداز کردن محقق می‌شود

بی‌‌شک یکی از مهم‌ترین اهداف هر یک از ما از انتخاب شغل و کار کردن، تامین نیازهای اساسی زندگی فردی و خانوادگی و فراهم نمودن سطح قابل قبولی از رفاه و آسایش در زندگی است. علاوه بر این، امکان دارد هر کس برای دستیابی به اهداف خود در زندگی نیازم به بودجه‌ها مالی داشته باشد.

از همین رو است که اهمیت پس‌انداز در زندگی هر کس قابل چشم‌پوشی نیست؛ و از طرفی دیگر، اگر اندک بررسی درخصوص زندگی افراد ثروتمند نیز داشته باشید، متوجه این نکته‌ی مهم خواهید شد که موضوع پس‌انداز و سرمایه‌گذاری یکی از شروط اصلی زندگی آنها است و هیچ گاه آنها از این مسئله‌ی مهم غافل نمی‌شوند.

پس در این مطلب تلاش شده به مباحثی در خصوص راهکارهای پولدار شدن، آنهم با پس‌اندازهای اصولی و کارآمد پرداخته شود که برای هر کس در زندگی قابل انجام و پیاده‌سازی‌ است.

مرتبط: چه مقدار از حقوق خود را باید پس انداز کنم؟

چرا بایستی پس‌انداز کنیم؟

مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی مسائل، امری بسیاری ضروری در زندگی می‌باشد که منجر به موفقیت می‌گردد؛ و در این بین یکی از مهم‌ترین کارهایی که در زندگی بایستی آن را مد نظر قرار دهیم، پس‌انداز کردن است.
و اصلا مهم نیست که در چه وضعیتی قرار دارید و یا درآمد ماهیانه‌ی شما در چه سطحی قرار دارد؛ در هر شرایط و وضعیتی که باشید، باید، باید و باید پس‌انداز کردن را در اولویت‌های زندگی خود قرار دهید. اگرچه در بالا در حسن پس‌انداز کردن مواردی بیان شد؛ اما این عملِ پسندیده دارای مزایا و ویژگی‌های بسیار زیادی است که می‌تواند تحولی شگرف را در زندگی آدمی ایجاد نماید.

پس‌انداز آرامش خاطر می‌آورد

اول موضوعی که می‌توان درخصوص محاسن عملِ پس‌انداز بدان اشاره کرد این است که ذخیره‌ نمودن مداوم و همیشگی مبلغ ناچیزی از درآمدتان (حد چیزی در حد ۵ درصد از درآمد که اصلا به چشم هم نمی‌آید)، به شما آرامش خاطر می‌بخشد. در شرایطی که شما هر ماه مبلغی را کنار می‌گذارید، دیگر نگرانی از بابت اتفاقات پیش‌بینی نشده نخواهید داشت (هر چند توصیه‌ی اکید بر این است که بر روی ذهن خود به گونه‌ای کار کنید که در هر شرایطی درگیر نگرانی‌هایی از این دست نباشید).

پس‌انداز آغاز سرمایه‌گذاری‌های بزرگ است

همین طور یکی از مهم‌ترین دلایل اقدام به پس‌انداز، جمع‌آوری و حصول سرمایه‌‌ی اولیه‌ای است که می‌تواند راهگشای شما برای سرمایه‌گذاری‌های بعدی و کسب ثروت باشد. شما برای پول‌دار شدن می‌توانید با پس‌انداز قسمتی حتی اندک از درآمد خودتان، و پس از آن بکارگیری این پس‌انداز در روندی سودآور (حتی در زمانی بلندمدت) به اهداف مادی و حتی غیرمادی خودتان برسید.

پس‌انداز بوجود آورنده‌ی عادت قناعت و مناعت طبع است

همچنین پس‌انداز کردن در زمان نداری و درآمد اندک‌تان، می‌تواند برای شما عادتی احسن را بسازد که در زمان رشد و تکامل مالی‌تان، باز هم قادر باشید خود را درگیر هزینه‌کردهای بی‌مورد و رباینده‌ی دارایی‌هایتان نکنید. این یکی از موضوعاتی است که در دنیای پر زرق و برق امروزی که مملو از تبلیغات فریبنده و مسخ‌کننده است، باید حتما بدان دست پیدا کنید و پس‌انداز کردن، کمکی شایان به این خواهد کرد.

پس‌اندازی شروعی برای ایجاد باورهای بزرگ است

در ضمن زمانی که شما شروع به پس‌اندازهای به ظاهر ناقابل می‌کنید و با گذشت اندک زمانی شاهد رشد قابل توجه مالی خود می‌شوید؛ خیلی زود باورهایی در شما شکل خواهد گرفت که نشان‌دهنده‌ی این موضوع است که هر کاری ولو بسیار بزرگ را می‌توان از قدم‌های کوچک شروع کرد و داشتن اندکی صبر و مقداری اثر مرکب بدان دست پیدا کرد.

پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری، راه صحیح خواهد بود

اگرچه موضوع پس‌انداز کردن به خودی خود، موضوعی بسیار مفید و سازنده است که اثرات مثبت زیادی را نیز در بر دارد؛ اما با نظر به شیب تند تورم و گرانی‌ها در شرایط موجود، پس‌انداز کردن به تنهایی نمی‌تواند برای شما شرایط آزادی مالی را ایجاد کند.

ولی شما با پس‌اندازهای مداومِ ماهیانه و البته پس از آن، سرمایه‌گذاری اصولی می‌توانید ذخیره مالی خود را افزایش دهید؛ یادتان باشد که اگرچه موضوع کنار گذاشتن بخشی از دارایی‌هایتان برای بهره‌برداری‌ها در آینده کاری معقول و متناسب با دیدی بلندمدت است، اما گره زدن این دارایی‌های دپو شده با اثر مرکب است که می‌تواند برای شما چیزی بیشتر از یک سپرده‌گذاری را در پی داشته باشد و آینده‌ای به مراتب روشن‌تر را برایتان رقم بزند. پس به هیچ وجه سرمایه‌گذاری را فراموش نکنید.

اگر سرمایه‌گذاری صحیح و اصولی داشته باشید، قطعا در بلندمدت از کار کردن و تلاش‌های پی‌درپی نیز بی‌نیاز خواهید شد. همان‌طور که اگر به زندگی افراد ثروتمند نگاه کنید، خیلی خوب شاهد این موضوع خواهید بود که هیچ یک از آنها نیاز به هیچ گونه تلاشی برای دوام زندگی‌ غنی خود ندارند؛ و اگر هر کدام از آنها کماکان در حال تلاش و کوشش هستند صرفا به خاطر دو عامل است: ۱. علاقه زیادشان به کار کردن که در حکم نوعی تفریح برایشان است، ۲. میل شدید آنها برای برتری جستن هر روزشان از خودِ دیروزشان.

پس‌انداز و مدیریت، دو اصل جدایی‌ناپذیر یک زندگی موفق

همه‌ی ما برای دستیابی به خواسته‌های‌مان در زندگیِ خود نیازمند برنامه‌ریزی صحیح مالی هستیم تا در مواقع ضرورت، شرایط مالی ما توان یاری و همراهی ما را داشته باشد؛ پس به منظور مدیریت بهتر زندگی‌مان نیازمند آن هستیم که درآمد خودمان را به شیوه‌ای صحیح و حساب‌ شده پس‌انداز کنیم تا در وقت مناسبش هم بتوانیم از آن بهره‌گیری نماییم.

بی‌شک همه‌ی ما در طول زندگی به دنبال تحقق رویاها یا اهدافی خاص و منحصر به خودمان می‌باشیم؛ و درحقیقت همین اهداف هستند که به زندگیِ هر یک از ما معنا می‌دهند و اشتیاق و هیجانی در زندگی‌مان ایجاد می‌کنند. اما با این وجود افراد زیادی را بارها شاهد بوده‌ایم که در شرایط بسیار بد بی‌هدفی به سر می‌بردند و صرفا در مسیر زندگی خود در حرکت کاملا تکرار شونده بوده‌اند.
اندک تحقیقی می‌تواند دلیل این موضوع را روشن کند و آن هم این است که اکثر مردم به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع خود، تمامی ابزارها و آلاتی را که آنها را در زمان رویارویی با فرصت‌ها می‌توانست مجهز نموده و کمک کند تا این فرصت را در مسیر نیل به هدفشان بکار گیرند را از دست می‌دهند. لذا در گذر زمان، با فرصت‌سوزی‌های مکرر، باور خود را در رسیدن به اهدافشان از دست می‌دهند و تسلیم شرایطِ بد می‌شوند.

پس همین موضوع کاملا نشان دهند‌ی اهمیت مدیریت صحیح در کنار پس‌انداز است.

چگونگی یک پس‌انداز صحیح

حال اگر از خود سوال کنیم که چه راه‌هایی برای پولدار شدن با پس‌انداز کردن وجود دارد؟ باید گفت که پاسخ به این سوال اصلا کار دشواری نیست؛ ولی عمل به راهکارهای موجود، آنهم به صورت بلندمدت می‌تواند برای خیلی از مردم مشکل باشد.
پس در گام نخست، اگر به دنبال موفقیت‌های مالی و در کنار آن سایر موفقیت‌ها هستید؛ باید توان و صبر خود را برای تداوم راه و برداشتن گام‌های بعدی زیاد کنید؛ این مسئله اصلا کار پیچیده و بغرنجی نیست، اما مطمئنا بدون داشتن صبر کاری سخت خواهد بود.

همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، پس‌انداز کردن در کوتاه‌مدت (و یا حتی در بلندمدت) شروعی خوب برای سرمایه‌گذاری خواهد بود، ولی پس‌انداز کردن به تنهایی هیچ فردی را ثروتمند نخواهد کرد؛ بلکه گردش سرمایه در بازارهای گوناگون می‌باشد که به انسان ثروت می‌بخشد. پس نگاه بلندمدت و افزایش آگاهی را نیز به مولفه‌ی صبر بیافزایید.

حالا وقت آن رسیده که با روش‌های اصولی پس‌انداز کردن در زندگی آشنا شوید.

۱- هدف انتخاب کنید

ابتدایی‌ترین گام و اولین کار برای پس‌انداز کردن، تعیین هدف است. بی‌شک هدفمند بودن شما را قادر می‌سازد انگیزه‌ی بسیار قوی‌تری برای پس‌انداز کردن در طولانی مدت برای خودتان ایجاد کنید.

هدف به شما سمت و سو می‌دهد، انگیزه‌ی شما را تامین می‌کند و مانع از فراموشی شما در مسیر پس‌انداز و سرمایه‌گذاری می‌شود؛ با این حال، فراموش نکنید که یک هدف نامناسب، خود می‌تواند خیلی سریع تمامی پس‌انداز و سرمایه‌ی شما را حیف و میل کند و هیچ نتیجه‌ی درخوردی برایتان نیز در بر نداشته باشد.

پس لازم است در انتخاب هدفتان نیز دقیق باشید؛ در این میان، خیلی خوب است که هدف انتخابی شما به گونه‌ای تعیین شده باشد که خود کمکی به افزایش توان مالی باشد؛ چراکه به این صورت خواهید توانست اهداف دیگری را به راحتی با این هدف تیک بزنید. مثلا هدف خرید یک ماشین شاید جالب و جذاب و خوب باشد؛ اما هدفِ راه‌اندازی یک تولیدی بزرگ، هم جذاب است و هم خود گامی برای رسیدن به دارایی‌های بزرگ‌تر و مرکب است. (البته این یک اجبار نیست)

۲- برای هدفتان ضرب العجل تعیین کنید

گام بعدی تعیین مدت زمان یا همان ضرب‌العجل به منظور رسیدن به هدف تعیین‌ شده‌تان است. هدفتان هر چه می‌خواهد باشد؛ خرید ملک، رسیدن به یک خودرو، سفرهای بزرگ و یا هر گونه هدف دیگر که برای شما ایجاد انگیزه می‌کند، هر چه باشد بایستی در یک مدت مشخص محقق شود.

اگر هدفی هرچند بسیار جذاب، مفید و فوق‌العاده انتخاب کنید، اما زمانی برای دستیابی بدان برای خودتان مشخص نکنید، احتمالا هیچ‌گاه بدان دست پیدا نخواهید کرد، چراکه عجله‌ی در دستیابی به آن ندارید و به این صورت در گذر زمان نیز کلا فراموش می‌کنید که اصلا چنین هدفی نیز داشته‌اید.

در ضمن اگر هدفتان بزرگ است و زمان تعیین شده برای رسیدن بدان بالا؛ لازم است هدفتان را به اهداف کوچک‌تری خورد کنید تا در زمان‌های کوتاه‌تر نیز متوجه میزان پیشرفت خود شوید.

مثلا برای رسیدن به یک کارخانه‌ی بزرگ با هزار نیروی کار، بهتر است آن را مثلا به ۶ فاز نمایی تبدیل کنید (نمایی به این خاطر که به مرور زمان دستیابی به قدم‌های بزرگتر برایتان از نظر ذهنی، فکری، جسمی، مالی و … شدنی‌‌تر خواهد شد):

  • راه‌اندازی یک کارگاه با ۱۰ نفر نیرو،
  • ارتقاء کارگاه به کارگاهی با ۳۰ نفر نیرو،
  • ایجاد اولین خط تولید کارخانه با ۱۰۰ نفر نیرو،
  • ایجاد خط تولید ۲۰۰ نفره‌ی کارخانه،
  • ایجاد خط تولید ۵۰۰ نفره‌ی کارخانه،
  • ارتقا و رشد کارخانه برای اشتغال ۱۰۰۰ نفر و یا بیشتر از آن

۳- هزینه‌های مازاد را حذف کنید

در قدم بعدی لازم است کلیه‌ی هزینه‌های غیر ضروری را کاهش داده و یا به طور کامل حذف کنید. این مقوله شامل موارد گسترده‌ای است. فراموش نکنید که پولدار شدن با پس‌انداز کردن بخشی از درآمدتان و پس از آن هم سرمایه‌گذاری این پول پس‌انداز شده عملی خواهد شد. پس این قدم خیلی مهم و حیاتی است. برای این کار:

  • تا حد امکان نزدیک به محل کارتان ساکن شوید. نزدیکی محل سکونت به محل کار، باعث کاهش هزینه‌های تردد شما خواهد شد. بهره‌گیری از وسایل حمل و نقل عمومی هم به طور قابل توجهی هزینه‌ها را بسیار کاهش می‌دهند.

  • از تعویض زودهنگام وسایل منزل خودداری کنید. به یاد داشته باشید در بسیاری از موارد، هزینه تعمیر وسایل برقی آسیب دیده بسیار کمتر از خرید مدل‌های جدیدتر خواهد بود!

  • پیش از هر خریدی (چه برای خانه و زندگی و چه غیر از آن)، فهرستی از آنچه که واقعا نیاز دارید تهیه کنید. فراموش نکنید که بازار امروز (بویژه در فروشگاهای بزرگ و یا مراکز آنلاین) پر از جذابیت است و کاملا فریبنده؛ پس فریب زرق و برق بازار را نخورید و پس‌انداز کردن را همواره در اولویت خود قرار دهید.

  • از خرید در فروشگاه‌های مجلل و گران قیمت هم تا حد امکان بپرهیزید. توجه داشته باشید که برند بودن برخی اجناس لزوما به معنای با کیفیت بودن آن ها نیست. بهتر است برای خرید یک کالا از بین مارک‌های مختلف نمونه با کیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر را انتخاب کنید.
  • در حین بازدید از فروشگاه‌های بزرگ و گوناگون، هر چیزی که جذاب و دیدنی به نظر می‌رسد را خریداری نکنید. این گونه رفتارهای هیجانی پس‌انداز شما را به باد می‌دهند. کالاهای ارزان و بی‌کیفیت عمر کوتاهی دارند و خرید آنها شما را متحمل ضررهای خرید مجدد این اجناس می‌کند.

  • و کلا برای هر گونه خرید، مسافرت و تفریح خود یک قاعده‌ی نسبتا مشخص تعیین کنید. و البته این کار را با خسیس بودن اصلا اشتباه نگیرید؛ چراکه این گامی بزرگ در جهت پولدار شدنتان است.
    برای پولدار شدن با پس‌انداز کردن هزینه‌های غیر ضروری می‌توانید به اهداف خود برسید. مطلع بودن از هزینه‌های مربوط و طرح و برنامه‌ریزی صحیح، پس‌انداز قابل توجهی برای شما به جای خواهد گذاشت.

  • لیست‌برداری را نیز در برنامه‌ی کارهای هفتگی و ماهیانه‌ی خود بگذارید؛ یادداشت کردن و تهیه لیست اقلام ضروری یا غیر ضروری باعث مدیریت صحیح هزینه‌ها خواهد شد. با این اقدام در خریدهای بعدی تا حد قابل توجهی از هزینه‌ها کاسته خواهد شد. در این لیست هزینه‌های جزیی را نیز از قلم نیندازید. حذف بسیاری از این هزینه‌ها می‌تواند تاثیر چشم‌گیری در افزایش پس‌انداز ماهیانه داشته باشد.

  • از دریافت وام‌های پر سود به طور جدی خودداری کنید. بدیهی می باشد که پرداخت مبلغ سود این نوع وام‌ها، مغایر با روش‌های اصولی پولدار شدن با پس‌انداز است. در ضمن وقتی شما زیر بار دِین‌های سنگین بانک‌ها و یا هر نهاد مالی بروید، خیلی زود از نظر ذهنی ضعیف شده و در تصمیم‌گیریهای مالی خود نیز به اشتباه خواهید رفت.
  • نکته دیگر اینکه تا مادامی که بدهی‌های قبلی خود را پرداخت ننموده‌اید، به هیچ وجه قسط جدیدتری وارد فهرست پرداخت‌های ماهیانه خود نکنید.

  • بهتر است پولمان را در کارت بانکی ذخیره کنیم تا اینکه پول نقد پس‌انداز کنیم؛ چراکه پس‌انداز پول در یک بانک معتبر به مراتب امن‌تر از ذخیره پول نقد است. و مهم‌تر از آن اینکه پول نقد قابلیت هزینه‌کرد خیلی بالاتری دارد و این خوب نیست. از طرفی با پس‌انداز کردن پول خود در بانک می‌توانید از سود سالیانه آن بهره‌مند بشوید.

  • همچین در زمان‌هایی که مبلغ مشخصی از درآمدتان را به حساب پس‌انداز خود واریز می‌کنید، فراموش کنید این مبلغ را اصلا در جایی ذخیره دارید. به بیان دیگر، این مبلغ را در فهرست هزینه‌کردهای ماهیانه خود قرار ندهید. این برای جلوگیری از وسوسه‌های خریدهای بی‌مورد خیلی عالی است.

و ….

۴- ذهنتان را برای زمانی نسبتا بلند آماده کنید / عادت بسیازید

فراموش نکنید که پس‌انداز کردن فرآیندی زودبازده نیست. بنابراین برای موفقیت در زندگی حتما بایستی آن را تبدیل یه یک عادت همیشگی در رفتار و زندگی خود کنید.
و لازمه این کار نیز حذف تدریجی عادت‌های بد و تکرار رفتارهای صحیح است. مادامی که می‌توانید با مبلغ مناسبی کالای با کیفیت قابل قبولی خریداری کنید، پول خود را صرف خرید یک برند معروف با همان کیفیت نکنید.

عموما این عادت‌های ذهنی هستند که در ما احساس نیاز می‌کنند و ما را به سمت و سویی خاص حرکت می‌دهند؛ پس با ترک این عادات بد خواهیم توانست گام بسیار موثری در راه پولدار شدن با پس‌انداز و سپس سرمایه گذاری بر‌داریم.

از طرفی نیز، ایجاد عادات سازنده‌ای که در راستای توصیه‌‌های بالا باشد نیز می‌تواند کار ما را بسیار راحت و آسوده کند. اگرچه انتخاب هدفی که در گام نخست به آن اشاره کردیم می‌تواند سوختی فوق‌العاده برای استارت و ادامه‌ی کار ما باشد؛ اما با نظر به بلندمدت بودن روند پس‌انداز، نباید این موضوع را فراموش کنیم که احتمال دارد این سوخت تا جایی برای ما کارآمد باشد، و عادت می‌تواند ادامه‌ی حرکت را برای ما کاملا ساده و عادی سازد.

بخوانید: گرایش های پولی خود را کشف کنید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *