بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه انتخاب نوع بودجه در ۵ مرحله (با انواع)

بودجه بندی پولی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

انتخاب بودجه برای هزینه های شخصی یا کاری می تواند به متخصصان کمک کند تا اهداف مالی کوتاه مدت و بلند مدت خود را بهتر برآورده کنند. بودجه ها به اشکال مختلفی وجود دارند و بسته به کاربر می توانند عملکردهای زیادی را انجام دهند. درک اینکه بودجه چیست و چگونه می توان بین بودجه ها تمایز قائل شد، می تواند به شما کمک کند تا بهتر تشخیص دهید کدام یک برای شما مناسب است.

در این مقاله از ایوسی، ما توضیح می‌دهیم که بودجه در امور مالی چیست، شش نوع بودجه مختلف را فهرست می‌کنیم و مراحلی را که می‌توانید برای انتخاب بودجه بردارید توضیح دهید.

بودجه در امور مالی چیست؟

بودجه در امور مالی برنامه‌ای است که به افراد و کسب‌وکارها کمک می‌کند تا میزان پولی را که باید به هزینه‌های خود اختصاص دهند تعیین کنند. با یک بودجه، می‌توانید هزینه‌های مکرر را نظارت کنید و محدودیت‌هایی را برای هزینه، پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری تعیین کنید.

داشتن بودجه می تواند به شما کمک کند از خرج کردن بیش از حد پول و به دست آوردن بدهی بیشتر از توان خود جلوگیری کنید. یک بودجه خوب معمولاً شامل اطلاعاتی در مورد درآمد کل، هزینه های مکرر، پس انداز و اهداف سرمایه گذاری است. برخی از بودجه ها می توانند با نرم افزار حسابداری همگام شوند تا همزمان با خرج کردن، پس انداز یا کسب درآمد به صورت خودکار به روز شوند.

بیشتر بخوانید: بودجه چیست؟

۶ نوع بودجه برای در نظر گرفتن

انواع مختلفی از روش های بودجه بندی وجود دارد که بسته به نیازها و عادات خرج کردن شما می توانید از بین آنها انتخاب کنید. در اینجا شش نوع اصلی بودجه آورده شده است:

۱. بودجه ۵۰-۳۰-۲۰

بودجه ۵۰-۳۰-۲۰ به شما این امکان را می دهد که درصد مشخصی از پول خود را به هزینه ها، پس انداز و خرج کردن اختصاص دهید. این نوع بودجه مستلزم آن است که ۵۰ درصد از درآمدی که به دست می آورید را صرف هزینه های ضروری خود مانند اجاره، پرداخت ماشین یا تحصیل فرزندتان کنید. ۳۰٪ بعدی را می توانید برای چیزهایی که می خواهید خرج کنید، مانند یک لپ تاپ جدید یا یک سفر، و ۲۰٪ باقیمانده را می توانید به پس انداز خود اختصاص دهید.

اگر تجربه زیادی در زمینه بودجه بندی نداشته باشید و زمان زیادی برای پیگیری هر یک از هزینه های خود نداشته باشید، ممکن است این نوع بودجه برای شما مفید باشد. همچنین می توانید نسبت ها را بر اساس نیازهای فوری خود تغییر دهید. به عنوان مثال، می توانید ۶۰ درصد از حقوق خود را به پس انداز، ۳۰ درصد به هزینه های ضروری و ۱۰ درصد آخر را به چیزهایی که می خواهید اختصاص دهید.

بیشتر بخوانید: قانون ۵۰-۲۰-۳۰: استراتژی بودجه برای مبتدیان

۲. بودجه خطی

با یک بودجه خطی، هر یک از هزینه های خود را فهرست کرده و آنها را دسته بندی می کنید. سپس می توانید بر اساس نیازهای فوری خود، مقدار هزینه مورد نظر را برای هر آیتم یا دسته بندی در بودجه خود مشخص کنید.

به طور معمول، این نوع بودجه از شما می خواهد که هزینه های گذشته خود را در دسته بندی های خود تجزیه و تحلیل کنید تا تعیین کنید چقدر باید تخصیص دهید. اگر می‌خواهید مخارج خود را دقیق‌تر مشاهده کنید و دسته‌های مخارج مختلف را مقایسه کنید، مفید است. همچنین به شما امکان می دهد تا هزینه های خود را راحت تر پیگیری کنید.

۳. بودجه صفر

یک بودجه با مجموع صفر درآمد شما را از هزینه های شما کم می کند تا برابر با صفر شود. پس از محاسبه درآمد خود، می توانید پس انداز و مخارج ماهانه خود را به طور دقیق با آن برابر کنید.

اگر انتظار دارید هر ماه درآمد یکسانی داشته باشید، این روش مفید است. در حالی که این روش به جزئیات بالایی نیاز دارد، اما اگر بخواهید بودجه خود را با دقت بیشتری کنترل کنید، می تواند مفید باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه شروع استفاده از بودجه مبتنی بر صفر

۴. سیستم پاکت نامه

سیستم پاکت نامه رویکرد فعال تری به بودجه بندی دارد و به شما امکان می دهد مقدار پولی را که می خواهید خرج کنید به دسته های مختلف اختصاص دهید. اگر ترجیح می‌دهید پول خود را به صورت دیجیتالی تخصیص دهید، پول آن دسته‌ها را در پاکت‌های جداگانه نگه می‌دارید، یا در حساب‌های بانکی جداگانه نگهداری می‌کنید.

اگر می خواهید در یک دسته بندی خاص از خرج کردن بیش از حد جلوگیری کنید، این سیستم مفید است. استحکام شدید سیستم می تواند به شما کمک کند مقداری را که خرج می کنید محدود کنید.

مطالب مرتبط: نحوه شروع یک بودجه در ۷ مرحله

۵. اول بودجه را خودتان بپردازید

با بودجه ای که اول از همه خودتان پرداخت کنید، ابتدا مقدار مشخصی پول را به اهداف بلندمدت خود، مانند بازنشستگی اختصاص می دهید. پول باقیمانده را می‌توانید برای اقلام مختلف، مانند غذا یا آب و برق خرج کنید.

اگر می‌خواهید پس‌انداز خود را افزایش دهید، اما می‌خواهید کمی تنوع بیشتری در میزان تخصیص انتخاب کنید، این روش می‌تواند مفید باشد. این می تواند به شما کمک کند تا اهداف پس انداز و بازپرداخت بدهی خود را بدون سختی سایر روش های بودجه اولویت بندی کنید.

مطالب مرتبط: ۸ روش بودجه بندی برای کمک به شما در رسیدن به اهداف مالی

۶. بودجه ترکیبی

بودجه های ترکیبی جنبه های مختلف بودجه های دیگر مانند بودجه ۵۰-۳۰-۲۰ و بودجه ردیفی را ترکیب می کنند. به عنوان مثال، می توانید تصمیم بگیرید ۳۰ درصد از درآمد خود را پس انداز کنید اما دسته بندی های پس انداز دقیقی مانند صندوق دانشگاه فرزندتان ایجاد کنید و از پاکت ها برای تقسیم فیزیکی پس انداز خود استفاده کنید. با یک بودجه ترکیبی، می توانید عناصر سایر بودجه ها را بیابید تا رویکردی را پیدا کنید که برای شما بهترین کار را دارد.

نحوه انتخاب نوع بودجه

در اینجا پنج مرحله برای کمک به انتخاب نوع بودجه مناسب آورده شده است:

۱. بدهی ها و هزینه های خود را در نظر بگیرید

هر یک از بدهی های خود و تأثیر آنها بر خانواده یا تجارت را در هر ماه در نظر بگیرید. بدهی ها شامل مواردی مانند وام خودرو، وام کوتاه مدت، کارت های اعتباری، وام های دانشجویی و وام های رهنی است.

تعیین کنید کدام یک از بدهی های شما بیشتر هزینه های شما را نشان می دهد و چقدر بدهکار هستید. هر چیزی که بابت آن می پردازید و به کارکردن کسب و کار یا خانواده کمک می کند یک هزینه است، بنابراین هزینه های ماهانه یا سه ماهه خود را نیز در نظر بگیرید. این می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا به بودجه ای نیاز دارید که بیشتر بر کاهش بدهی ها و هزینه ها تمرکز کند.

مطالب مرتبط: بدهی چیست؟ (به علاوه انواع، مثال ها و سوالات متداول)

۲. درآمد خود را در نظر بگیرید

هنگامی که هزینه های خود را درک کردید، می توانید تمام منابع درآمد را برای خانه یا تجارت خود در نظر بگیرید. شامل حقوق، پاداش، درآمد شرکت، سود سرمایه گذاری و هر منبع ارزش مالی دیگری که به درآمد ماهانه شما کمک می کند. برای تعیین میزان سرمایه در گردش برای هر ماه، تمام درآمد عادی خود را جمع آوری کنید.

برای مثال، اگر هر ماه ۴.۵۰۰.۰۰۰ تومان درآمد و هر سه ماه یکبار ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان پاداش دارید، ممکن است به نوع بودجه متفاوتی نسبت به فردی با جریان درآمد ماهانه ۳.۲۰۰.۰۰۰ تومان ثابت نیاز داشته باشید، مانند بودجه انعطاف پذیر یا ترکیبی.

مطالب مرتبط: نحوه محاسبه بازده سرمایه گذاری (ROI) با فرمول و مثال

۳. نسبت بدهی به درآمد خود را تعیین کنید

نسبت بدهی به درآمد خود یا میزان بدهی خود را در مقابل مقدار پولی که هر ماه به دست می آورید، تعیین کنید. برای مثال، اگر ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان بدهی دارید و ماهیانه ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان درآمد دارید، نسبت بدهی به درآمد شما ۱۰:۱ است.

این بدان معناست که شما ۱۰ برابر مقدار بدهی خود را نسبت به مقدار پولی که به دست می آورید، نگه دارید. یافتن این نسبت می تواند به شما در ایجاد اهداف مالی دقیق تری کمک کند و تعیین کنید که چه نوع بودجه ای برای وضعیت بدهی و درآمد شما بهترین کار را دارد.

۴. اهداف مالی خود را مشخص کنید

اهداف مالی شما می تواند به تعیین نوع بودجه برای استفاده کمک کند. به عنوان مثال، اگر می خواهید ۵۰۰.۰۰۰ تومان در ماه برای حساب بازنشستگی کنار بگذارید، ممکن است از بودجه ۵۰-۳۰-۲۰ استفاده کنید تا ۲۰٪ از درآمد خود را به پس انداز اختصاص دهید.

اگر اهداف مالی شما بیشتر مبتنی بر ارزش است، ممکن است نوع بودجه دقیق تری را ترجیح دهید. شما می توانید با نوشتن اهداف مالی خود به وضوح آنها را مشخص کنید. ملاقات با یک مشاور مالی نیز ممکن است به شما در ارزیابی وضعیت مالی و اهدافتان کمک کند.

مطالب مرتبط: ۱۰ مثال از اهداف مالی (و چرا مهم هستند)

۵. با شرکا یا شرکای تجاری مشورت کنید

مشاوره با افراد دیگر در خانه یا کسب و کارتان می تواند به شما کمک کند بودجه ای را انتخاب کنید که متناسب با نیازهای همه باشد و نمایانگر کل خانه یا کسب و کار باشد. برای تصمیم گیری در مورد بهترین بودجه برای پس انداز فردی و خانوادگی یا اهداف بدهی، با شریک خانگی خود همکاری کنید.

همکاران و شرکای تجاری را در تلاش‌های بودجه‌بندی خود بگنجانید تا درباره اینکه چگونه می‌توانند به بودجه‌بندی کمک کنند و اینکه کدام نرم‌افزار یا بودجه‌ها ممکن است بهترین کار را داشته باشند، بیشتر بدانید. یک نظر خارجی می تواند به شما کمک کند هنگام انتخاب نوع بودجه خود تصمیم آگاهانه تری بگیرید.

مطالب مرتبط: چگونه یک بودجه را مدیریت کنیم

نکاتی برای انتخاب نرم افزار بودجه بندی

سرمایه گذاری در نرم افزار بودجه بندی می تواند به شما در مدیریت و پیگیری بهتر بودجه کمک کند. با وجود گزینه‌های نرم‌افزاری بسیار زیاد، فهمیدن اینکه در نرم‌افزار بودجه‌بندی خود به دنبال چه چیزی هستید تا تصمیم درست بگیرید، می‌تواند مفید باشد. در اینجا چند نکته برای انتخاب نرم افزار بودجه آورده شده است:

  • تعیین کنید که چگونه با بودجه شما مطابقت دارد. نحوه تناسب نرم افزار جدید با بودجه شما را تعیین کنید، زیرا بسته به نرم افزاری که انتخاب می کنید ممکن است هزینه یک بار یا ماهانه شود. سعی کنید نرم افزاری را انتخاب کنید که ویژگی های مورد نیاز شما را با قیمتی که بودجه شما از عهده آن بر می آید را ارائه دهد.

  • ویژگی های نرم افزار را در نظر بگیرید. برخی از نرم افزارهای بودجه بندی پیشرفته تر هستند و شامل ابزارهای یکپارچه برای نرم افزار حسابداری، رابط های پیشرفته و الگوریتم های پیش بینی داخلی می شوند. قبل از انتخاب، مشخص کنید که چه ویژگی هایی از نرم افزار خود نیاز دارید.

  • نظرات مشتریان را بخوانید. خواندن نظرات می تواند به شما ایده بهتری از عملکرد، ویژگی ها و ارزش نرم افزار بدهد. نقدهای خوب و بد را بخوانید تا متوجه شوید که مشتریان فعلی در مورد نرم افزار بودجه بندی چه فکر می کنند قبل از اینکه متعهد به خرید آن شوید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *