بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه محاسبه قیمت تعادلی

نحوه محاسبه قیمت تعادلی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

زمانی که مقدار عرضه در تقاضا برابر با مقدار عرضه موجود باشد، بازار به تعادل رسیده است. تعادل ظریف عرضه و تقاضا یک اصل اساسی تجارت است که بر اکثر سیستم های اقتصادی تأثیر می گذارد . بسیاری از شرکت‌ها قیمت تعادلی را در اولویت قرار می‌دهند تا تعادلی بین قیمت‌های پایینی که مشتریان می‌خواهند و قیمت‌های بالایی که سود ایجاد می‌کنند، بیابند.

در این مقاله از ایوسی، ما در مورد قیمت گذاری تعادلی، فرمول مورد استفاده برای محاسبه آن و نحوه حل محاسبه بحث می کنیم، به علاوه مثالی از یافتن قیمت تعادلی ارائه می دهیم.

قیمت تعادلی چیست؟

قیمت تعادلی نقطه ای است که در آن هزینه یک محصول و تقاضا برای آن محصول تلاقی می کنند و باعث ایجاد مصالحه در قیمت می شوند. در قیمت تعادلی، بین مشتریانی که محصول را خریداری می کنند و شرکت های عرضه کننده محصول، تعادل وجود دارد.

هنگامی که یک محصول در تعادل بازار قرار دارد، هیچ فشاری از سوی مشتری یا شرکت برای افزایش یا کاهش قیمت وجود ندارد و مقدار عرضه و تقاضا تحت کنترل است. قیمت یک محصول زمانی که در تعادل بازار باشد ثابت می ماند، در صورت کمبود افزایش می یابد و در صورت وجود مازاد کاهش می یابد.

به عبارت دیگر، اگر نموداری از عرضه و تقاضا برای یک محصول داشته باشید، نقطه ای که منحنی عرضه با منحنی تقاضا تلاقی می کند، نقطه تعادل است. در این مرحله، هم مصرف کنندگان و هم تولیدکنندگان در مورد مقدار و هزینه محصول توافق دارند. اگر مقدار یا هزینه تغییر کند، بازار آن محصول دیگر مقدار تعادلی یا قیمت تعادلی ندارد.

فرمول قیمت تعادلی

با فرض اینکه مقدار محصول مورد تقاضا برابر با مقدار عرضه شده باشد، می توان قیمت تعادلی یک محصول را به صورت ریاضی محاسبه کرد. می‌توانید از معادلات جبری خطی برای یافتن خط عرضه و تقاضای یک محصول در نمودار استفاده کنید تا ببینید کجای آنها تلاقی می‌کنند. این نقطه تلاقی فرمول قیمت تعادلی است که تابع عرضه و تقاضا را برابر یکدیگر قرار می دهد. این سه فرمول به شکل زیر هستند:

تابع عرضه خطی:

Qs = x + yP

جایی که:

  • Qs = مقدار عرضه شده

  • X = کمیت

  • P = قیمت

تابع تقاضای خطی:

Qd = x + yP

جایی که:

  • Qd = مقدار تقاضا

  • X = کمیت

  • P = قیمت

قیمت تعادلی این دو را برابر یکدیگر قرار می دهد:

Qs = Qd

چگونه برای قیمت تعادلی حل کنیم

شما می توانید قیمت تعادلی یک محصول را با استفاده از تابع عرضه، تابع تقاضا و فرمول قیمت تعادلی محاسبه کنید که دو تابع اول را برابر یکدیگر قرار می دهد. برای درک بهتر نحوه استفاده از فرمول، این دستورالعمل ها از یک شرکت خیالی که کلاه می فروشد استفاده می کند. در اینجا نحوه یافتن قیمت تعادلی یک محصول آمده است:

۱. از تابع عرضه برای مقدار استفاده کنید

شما از فرمول عرضه، Qs = x + yP برای یافتن خط عرضه به صورت جبری یا بر روی نمودار استفاده می کنید. در این معادله، Qs تعداد کلاه های عرضه شده، x نشان دهنده مقدار و P نشان دهنده قیمت کلاه ها به هزار تومان است. فرض کنید با قیمت ۱ هزار تومان، تقاضا ۱۰۰ کلاه است.

Qs = 100 + 1P

۲. از تابع تقاضا برای کمیت استفاده کنید

شما از فرمول تقاضا، Qd = x + yP برای پیدا کردن خط تقاضا به صورت جبری یا بر روی نمودار استفاده می کنید. در این معادله، Qd تعداد کلاه های درخواستی، x نشان دهنده مقدار و P نشان دهنده قیمت کلاه ها به هزار تومان است. فرض کنید با قیمت ۵.۰۰ هزار تومان برای هر کلاه، تامین کننده می تواند ۴۰۰ کلاه عرضه کند.

Qd = 400 + 5P

۳. دو مقدار را از نظر قیمت برابر قرار دهید

برای یافتن قیمت تعادلی، تابع عرضه را برابر تابع تقاضا قرار می دهید تا Qs = Qd . برای این مشکل، اگر Qs = 100 + 1P و Qd = 400 + 5P به نظر می رسد:

۱۰۰ + ۱P = 400 + 5P

۴. برای قیمت تعادلی حل کنید

از قواعد اولیه معادلات جبری برای حل P یا قیمت استفاده کنید. مراحل عبارتند از:

۱۰۰ + ۱P = 400 + 5P (از هر دو طرف معادله ۱P کم کنید)

۱۰۰ = ۴۰۰ + ۴P (از هر دو طرف معادله ۴۰۰ کم کنید)

-۳۰۰ = ۴P (تقسیم بر ۴ در دو طرف معادله)

-۷۵ = P

۰.۷۵- هزار تومان = P

از آنجایی که این مثال قیمت تعادلی منفی دارد، به این معنی است که شیب منفی وجود دارد و مقدار تقاضای بیشتری نسبت به قیمت تعادلی موجود است. در این مثال، شرکت متوجه شده است که کمبود کلاه وجود دارد. در طول دوره حسابداری بعدی ، آنها باید کلاه بیشتری تولید کنند تا تقاضا را برآورده کنند.

نمونه ای از قیمت تعادلی

در اینجا نمونه ای از یافتن قیمت تعادلی برای آناناس های ارگانیک فروخته شده در میوه فروشی آورده شده است:

غرفه میوه ۵۰۰ آناناس را هر ماه به قیمت ۴ هزار تومان می‌فروخت، اما می‌خواهد هر ماه ۹۰۰ آناناس را به قیمت ۳ هزار تومان شروع کند. با این اطلاعات، میوه فروشی می تواند محاسبه کند که آیا مقادیر جدید عرضه و تقاضا در قیمت تعادلی هستند یا خیر.

در اینجا، مقدار آناناس های عرضه شده و قیمت آن ها را می گیریم و آنها را در معادله قرار می دهیم.

Qs = 500 + 4P

در مرحله بعد از تعداد آناناس های درخواستی و قیمتی که میوه فروشی در نظر دارد آنها را بفروشد استفاده می کنیم.

Qd = 900 + 3P

دو مقدار را از نظر قیمت برابر قرار دهید:

Qs = Qd

۵۰۰ + ۴P = 900 + 3P

معادله بالا را در نظر بگیرید و آن را ساده کنید:

۵۰۰ + ۴P = 900 + 3P

۵۰۰ + ۱P = 900

۱P = 400

P = 400

P = 4.00 هزار تومان

این بدان معنی است که قیمت تعادلی آناناس در میوه فروشی ۴.۰۰ هزار تومان است. اگر غرفه میوه قیمت را به کمتر از ۴.۰۰ هزار تومان کاهش دهد، تقاضای بیش از حد باعث می شود که خریداران بیشتر از آنچه که غرفه می تواند بفروشد، آناناس بخواهند.

اگر غرفه میوه قیمت را به بالای ۴ هزار تومان افزایش دهد، عرضه بیش از حد باعث می شود که خریداران کمتر از آنچه که غرفه میوه می تواند بفروشد، آناناس بخواهند. اگر میوه‌فروشی قیمت آناناس‌هایشان را ۴ هزار تومان نگه دارد، در این صورت تعادلی بین عرضه و تقاضا وجود دارد که هم برای خریداران و هم برای میوه‌فروشی خوب است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *