بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

محاسبه تجزیه و تحلیل سربه سر در اکسل: راهنمای قطعی

تجزیه و تحلیل نقطه سربه سر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر می تواند به کسب و کارها کمک کند تا مشخص کنند که آیا فروش کافی برای پوشش تمام هزینه های خود داشته اند یا خیر. این تجزیه و تحلیل برای شرکت ها مفید است تا بدانند کجا می توانند فروش را افزایش دهند یا هزینه ها را کاهش دهند تا سود کسب کنند. استفاده از نرم افزارهایی مانند اکسل می تواند انجام تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر را آسان تر کند.

در این مقاله از ایوسی، ما توضیح می دهیم که تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر چیست، اجزا و انواع آن را شرح می دهیم و راهنمای نحوه اجرای آن در اکسل را نشان می دهیم.

مطالب مرتبط : نحوه محاسبه نقطه سربه سر (با مثال)

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر چیست؟

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر یک محاسبه برای تعیین میزان درآمد یک شرکت برای پوشش هزینه های خود است. حسابداران از این محاسبات هم در سطح شرکت استفاده می‌کنند، هم در سطح شرکت، محصولات را از همه درآمدها و تمام هزینه‌ها در نظر می‌گیرند، و هم در سطح محصول، که در آن هدف تعیین تعداد واحد محصولی است که کسب‌وکار برای پوشش هزینه‌های ایجاد شده باید بفروشد. . برای تعیین استراتژی بازار که هزینه های شما را کاهش می دهد و سود را افزایش می دهد، می توانید از تحلیل سربه سر استفاده کنید.

موارد مرتبط: فرمول های اصلی اکسل و نحوه استفاده از آنها

اجزای تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر

محاسبه نقطه سربه سر مستلزم دانستن چند متغیر ساده است. اینها شامل قیمت فروش محصول و هزینه های ثابت و متغیر تولید می شود. هزینه های ثابت مواردی هستند که در ساخت محصول تغییر نمی کنند، مانند دستمزد و مزایا. هزینه های متغیر با حجم محصول در نوسان است، مانند هزینه مواد اولیه.

انواع آنالیز سربه سر

در اینجا فرمول اصلی برای تجزیه و تحلیل نقطه سربه سر مبتنی بر واحد آمده است:

هزینه های ثابت / (قیمت فروش هر واحد – هزینه متغیر هر واحد)

حسابداران می توانند از این فرمول برای انجام پیش بینی مالی ساده استفاده کنند و یک ایده کلی از توانایی شرکت در کسب سود بدست آورند.

بخش‌های مالی می‌توانند از دو نوع تجزیه و تحلیل اضافی برای مدل‌سازی سناریوها استفاده کنند:

تحلیل سربه سر جریان نقدی

در اینجا فرمول تجزیه و تحلیل سربه سر جریان نقدی آمده است:

هزینه های ثابت + پرداخت وام – خروجی نقدی / (قیمت فروش هر واحد – هزینه متغیر هر واحد)

تجزیه و تحلیل سربه سر جریان نقدی تعیین می کند که چه مقدار پول به یک شرکت وارد می شود در مقابل چه مقدار پول خارج می شود. زمانی که پول بیشتری نسبت به خروج از آن وارد می شود، یک شرکت جریان نقدی مثبتی دارد. تجزیه و تحلیل سربه سر جریان نقدی به شناسایی تعداد محصولاتی که یک شرکت باید با قیمت معینی بفروشد کمک می کند تا جریان نقدی خنثی شود، به این معنی که جریان نقدی خروجی برابر با جریان نقدی ورودی است. یک مدیر می تواند از این فرمول برای تعیین تعداد محصولاتی که باید بفروشد استفاده کند تا حد اقل به قیمت کاهش یابد.

مطالب مرتبط: نحوه ایجاد ترازنامه در اکسل (با نکات و سوالات متداول)

تحلیل سربه سر مالی

برخی از شرکت ها در صورت داشتن دوره های مالی موفق به سهامداران سود سهام منظم می دهند. برای یک شرکت مهم است که بداند چند محصول باید بفروشد تا درآمد کافی برای پرداخت این سود سهام ایجاد کند. فرمول تجزیه و تحلیل سربه سر مالی که شامل سود سهام است در اینجا آمده است:

هزینه های ثابت + سود مورد نیاز برای سود سهام / (قیمت فروش هر واحد – هزینه متغیر هر واحد)

مطالب مرتبط: سود سهام: چیستی آنها و نحوه ثبت آنها در حسابداری

نحوه تکمیل تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر در اکسل

برنامه صفحه گسترده اکسل مایکروسافت ابزار مفیدی برای محاسبه نقطه سربه سر یک محصول یا یک شرکت است. اکسل به شما این امکان را می دهد که یک ماشین حساب سفارشی برای موقعیت خاصی که شرکت شما پیش بینی می کند ایجاد کنید. انجام این کار به شما این امکان را می دهد که متغیرها را برای بررسی سناریوهای مختلف در تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر خود تغییر دهید. مراحل زیر را برای ساخت یک ماشین حساب برای انجام تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر خود در اکسل دنبال کنید:

۱. تجزیه و تحلیل سربه سر مربوطه را تعیین کنید

تجزیه و تحلیل های سربه سر در محاسبه سودآوری اساسی، جریان نقدی یا درآمد مفید هستند. هنگام شروع، دقیقاً تعیین کنید که چه چیزی را باید محاسبه کنید. تمام اطلاعات و اسناد مربوطه را جمع آوری کنید تا فرآیند کارآمد شود.

بیشتر بخوانید: نقطه سربه سر چیست؟ تعریف و نحوه محاسبه آن

۲. متغیرهای موجود در تحلیل را شناسایی کنید

برای تجزیه و تحلیل اولیه، شما باید شش ردیف ایجاد کنید. هر ردیف مربوط به یکی از متغیرهای درگیر در تجزیه و تحلیل سربه سر است. شامل یک ردیف برای:

  • واحدهای فروخته شده

  • قیمت واحد

  • درآمد

  • هزینه های ثابت

  • هزینه متغیر برای هر واحد

  • سود

۳. متغیرها را در صفحه گسترده اکسل وارد کنید

می‌توانید صفحه‌گسترده‌تان را طوری ساختار دهید که برای شما منطقی‌تر باشد. یک روش ساده این است که متغیرها را با استفاده از ردیف‌های ۱ تا ۶ وارد ستون A کنید. در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید آن شش متغیر را در فهرست سفارش‌های خاص بالا نگه دارید، از واحد فروخته‌شده شروع می‌شود و به سود ختم می‌شود.

۴. فرمول سربه سر را وارد کنید

گام بعدی این است که فرمول را در سلول مناسب برای متغیری که در تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر خود روی آن تمرکز می کنید، برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید بدانید که برای شکستن تعداد واحدها باید چند واحد بفروشید، می توانید فرمول را در سلول واحدهای فروخته شده قرار دهید، که باید ردیف ۱ در صفحه گسترده شما باشد.

بر اساس سلول‌های اکسل مربوطه، فرمول نقطه صفر اولیه را در سلول B1 وارد کنید: [ = B4 / (B2 – B5) ] .

۵. سایر متغیرها را جمع آوری کنید

برای تکمیل تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر در اکسل، سایر نقاط داده را در سلول های متغیر خود وارد کنید. می توانید بر اساس پیش بینی خود از اعداد صورت های مالی قبلی یا ارقام استفاده کنید. اگر فکر می‌کنید کسب‌وکار ثابت می‌ماند، ممکن است استفاده از اعداد قبلی مفید باشد، در حالی که اگر کسب‌وکار انتظار تغییرات عمده‌ای داشته باشد، مانند گسترش به بازار جدید، پیش‌بینی‌ها می‌توانند کارساز باشند.

۶. تحلیل خود را انجام دهید

هنگامی که داده های شناخته شده را در سلول های مناسب وارد کردید، واحدهای فروخته شده در سلول B1 ظاهر می شوند. شما و تیمتان می توانید در مورد این تعداد و راه های رسیدن به آن بحث کنید.

همچنین این امکان وجود دارد که ماشین حساب خود را برای مدل سازی سایر متغیرها تنظیم کنید. برای مثال، یکی از راه‌های رسیدن به نقطه سربه‌سر ممکن است تعدیل قیمت‌ها باشد. با استفاده از این ماشین حساب اکسل، می توانید چندین سناریو را انجام دهید تا ببینید کجا می توانید سود بیشتری کسب کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *