بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

هزینه های صریح: تعریف، اهمیت و مثال ها

هزینه صریح: تعریف، مثال‌ها و نحوه عملکرد آن

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر بخواهید اهداف استراتژیک بلندمدتی برای یک شرکت ایجاد کنید یا صرفاً سودآوری آن را ارزیابی کنید، هزینه صریح ارزشمند است. یادگیری اینکه چگونه این معیار از هزینه های ضمنی متفاوت است می تواند به شما در درک، تعیین و تعیین کل هزینه اقتصادی کمک کند. هزینه های صریح را می توان به راحتی تعیین کرد و برای تصمیم گیری در یک تجارت یا بخش بسیار ارزشمند است.

در این مقاله از ایوسی توضیح می‌دهیم که هزینه صریح چیست، درباره چرایی اهمیت آن بحث می‌کنیم، تفاوت آن با هزینه‌های ضمنی را تعریف می‌کنیم و مراحل را برای یافتن هزینه‌های صریح شرکت شما فهرست می‌کنیم.

هزینه صریح چیست؟

هزینه صریح پرداختی است – یک تراکنش پولی – که در حین اداره یک تجارت به دیگران انجام می شود که نشان دهنده جریان های نقدی خروجی است. این شامل دستمزد، رهن، اجاره، آب و برق، تبلیغات، مواد اولیه و سایر هزینه های عمومی، اداری و فروش است. شامل استهلاک یا استهلاک نمی شود. می توانید با اضافه کردن هزینه های تجاری از دفتر کل یا هزینه ها در صورت سود و زیان، هزینه های صریح شرکت خود را بیابید.

مطالب مرتبط:  ارزش افزایش واژگان کسب و کار شما

چرا هزینه صریح مهم است؟

دلایل متعددی وجود دارد که هزینه صریح مهم است، از جمله:

  • محاسبه سود: هنگامی که یک شرکت تمام هزینه های صریح خود را پرداخت می کند، سود همان ارزش پولی باقی مانده در دفتر کل است.

  • اجرای برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت: هزینه صریح به محاسبه سودآوری شرکت کمک می کند. این یک معیار کلیدی برای برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت است زیرا به یک کسب و کار اجازه می دهد تا سود خود را برای یک دوره خاص پیش بینی کند.

مطالب مرتبط:  با حسابدار هزینه آشنا شوید

نمونه هایی از هزینه صریح

در اینجا چند نمونه از هزینه های صریح آورده شده است که می توانید هنگام محاسبه سود حسابداری خود در آن لحاظ کنید:

  • اجاره: هزینه اجاره زمانی که در دفتر کل نشان داده می‌شود واضح است، زیرا این هزینه‌ای است که سازمان برای عملیاتی ماندن پرداخت می‌کند.

  • خدمات آب و برق: آب و برقی که یک شرکت برای آنها پرداخت می کند یکی دیگر از هزینه های صریح است زیرا از این خدمات مانند برق برای راه اندازی کسب و کار استفاده می کند.

  • حقوق و دستمزد: هزینه پرداخت به متخصصان برای انجام وظایف خاص یک هزینه آشکار است زیرا حقوق، دستمزد و قراردادها همه هزینه دارند.

  • تجهیزات: تعمیر و نگهداری تجهیزات می تواند یک هزینه واضح باشد زیرا تعمیرات باید در یک دوره خاص انجام شود.

  • لوازم: لوازم اداری، مانند کاغذ و سایر مواد برای اداره یک دفتر، به عنوان هزینه صریح در دفتر کل شرکت است.

  • مواد اولیه: هزینه مواد اولیه ممکن است متفاوت باشد، اما این هزینه آشکار هزینه ای است که شرکت ها برای تولید محصولات و خدمات خود می پردازند.

  • موجودی: نگهداری موجودی می تواند هزینه آشکاری را در زمانی که موجودی نیاز به جایگزینی یا ذخیره مجدد دارد ایجاد کند.

  • تبلیغات: هزینه هایی که یک شرکت برای بازاریابی و تبلیغ محصولات خود می پردازد، در دفتر کل به عنوان هزینه صریح عملیات ظاهر می شود.

مطالب مرتبط:  هزینه های حسابداری در مقابل هزینه های اقتصادی

هزینه آشکار در مقابل هزینه ضمنی

در زیر تفاوت بین هزینه های آشکار و ضمنی وجود دارد:

هزینه های صریح

هزینه های صریح، پرداخت های واقعی مانند دستمزد و اجاره است که یک شرکت در یک دوره خاص پرداخت می کند. می تواند به سرعت این هزینه ها را شناسایی کند زیرا اغلب تکرار می شوند یا بر سود تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، شرکتی که سه متخصص جدید را استخدام می کند، هزینه صریح حقوق آنها را می پردازد، که می تواند در دفتر کل با حقوق، دستمزدها و قراردادهایی که قبل از استخدام متخصصان جدید داشته است، ردیابی کند.

مرتبط:  کارکردهای اساسی مدیریت

هزینه های ضمنی

هزینه های ضمنی اغلب ارزش های پولی نیستند که یک شرکت بتواند به راحتی آن را ردیابی کند. این بدان معنی است که آنها در دفتر کل ظاهر نمی شوند. بسیاری از هزینه های ضمنی، هزینه های فرصت تصمیم گیری در مورد یک اقدام نسبت به اقدام دیگر هستند. به عنوان مثال، شرکتی که بین آموزش متخصصان خود و سرمایه گذاری در خط جدیدی از محصولات انتخاب می کند، اگر متخصصان خود را آموزش دهد، ارزش محصول را از دست می دهد یا اگر خط جدیدی از محصولات را دنبال کند، ارزش متخصصان واجد شرایط را از دست می دهد.

در اینجا چند نمونه از هزینه های ضمنی در یک تجارت آورده شده است:

  • درآمد از دست رفته از فرصت هایی که انتخاب نکردید

  • دستمزد از دست رفته از زمانی که کارمندان دور از کار می گذرانند

  • زمان توقف زمانی که ماشین آلات کار نمی کنند و تولید متوقف شده است

مطالب مرتبط:  هزینه ضمنی چیست؟ (با تعریف و مثال)

هزینه های آشکار و ضمنی

کل هزینه اقتصادی اداره یک شرکت ترکیبی از هزینه های صریح و هزینه های ضمنی است که از دست می دهد. در حالی که ردیابی هزینه های آشکار به طور مستقیم بر سودآوری شرکت تأثیر می گذارد، ردیابی هزینه های ضمنی و انجام تجزیه و تحلیل هزینه می تواند به رشد و ارزشمندتر شدن آن در یک دوره طولانی مدت کمک کند. برای مثال، سرمایه‌گذاری در آموزش حرفه‌ای می‌تواند متخصصان واجد شرایط بیشتری را ایجاد کند که می‌توانند از مهارت‌های خود برای سود شرکت استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:  هزینه های ضمنی در مقابل هزینه های آشکار: تفاوت چیست؟

نحوه محاسبه سود کل اقتصادی

برای محاسبه سود کل اقتصادی مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. تعیین هزینه های صریح اینها می تواند شامل حقوق، اجاره نامه، آب و برق و سایر هزینه ها باشد. تمام هزینه های خود را برای کسب و کار جمع کنید تا مشخص کنید کل هزینه های صریح چقدر است.

  2. درآمد را مشخص کنید. با استفاده از دفتر کل خود، کل درآمد شرکت خود را تعیین کنید. این عدد میزان درآمد حاصل از کسب و کار را نشان می دهد.

  3. تعیین هزینه های ضمنی فرصت های بالقوه از دست رفته را شناسایی کنید. به عنوان مثال، شروع یک کسب و کار جدید ممکن است به شما نیاز داشته باشد که شغل خود را ترک کنید، درآمد بالقوه و اوقات فراغت را از دست بدهید. اینها هزینه های ضمنی هستند زیرا نشان دهنده فرصت های از دست رفته ای هستند که در صورت شروع نکردن کسب و کار جدید ممکن است داشته باشید.

  4. هزینه ها را از سود کم کنید. با کم کردن هزینه های صریح و ضمنی از کل درآمد شرکت، کل سود اقتصادی برای شما باقی می ماند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *