بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه محاسبه تحلیل هزینه را بیاموزید

هزینه های لغزنده

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تجزیه و تحلیل هزینه ابزاری مفید برای بهبود مدیریت پروژه و پیش بینی سود بالقوه برای یک شرکت است. متخصصان مالی از تجزیه و تحلیل هزینه برای محاسبه مقدار پولی که یک پروژه در مقایسه با هزینه های کلی پروژه می تواند تولید کند، استفاده می کنند.

یادگیری نحوه محاسبه نسبت تحلیل هزینه می تواند به شما در تعیین هزینه و سود حاصل از یک پروژه و ایجاد یک برنامه استراتژیک برای امور مالی آن کمک کند. در این مقاله، به این می پردازیم که تجزیه و تحلیل هزینه چیست و چرا مهم است، سپس مراحلی را ارائه می دهیم که چگونه می توانید تجزیه و تحلیل هزینه را برای کسب و کار خود محاسبه کنید.

تحلیل هزینه چیست؟

تجزیه و تحلیل هزینه، همچنین به عنوان تجزیه و تحلیل هزینه-فایده شناخته می شود، فرآیند محاسبه درآمد بالقوه از یک موقعیت یا پروژه، سپس کسر کل هزینه مربوط به تکمیل آن موقعیت یا پروژه است. پیش بینی سود به دست آمده از یک پروژه را ارائه می دهد و هزینه پروژه را با منافع مالی برآورد شده پروژه مقایسه می کند. بسیاری از متخصصان امور مالی از تجزیه و تحلیل هزینه در عمل خود استفاده می کنند تا به مشتریان سود بالقوه خود را از یک پروژه نشان دهند.

چرا تحلیل هزینه مهم است؟

در اینجا چندین دلیل وجود دارد که چرا تجزیه و تحلیل هزینه برای مشاغل مهم است:

به تصمیم گیری کمک می کند

تجزیه و تحلیل هزینه به متخصصان این امکان را می دهد که در مورد پروژه های آینده تصمیم گیری کنند، زیرا آنها می توانند نتیجه پروژه را در مقابل هزینه کل پروژه وزن کنند. اگر هزینه پروژه بیشتر از درآمد پیش بینی شده باشد، متخصصان می توانند تغییرات لازم را در پروژه برای افزایش درآمد یا کاهش هزینه انجام دهند.

مطالب مرتبط: چگونه تجزیه و تحلیل داده ها می تواند تصمیم گیری را بهبود بخشد

ذینفعان را درگیر نگه می دارد

تجزیه و تحلیل هزینه تضمین می کند که شرکت ها سهامداران را در فرآیند تصمیم گیری مشارکت می دهند. ذینفعان بخشی ضروری از عملیات تجاری هستند زیرا آنها به یک شرکت کمک می کنند و به پروژه ها علاقه دارند، بنابراین مهم است که شرکت ها ذینفعان را در داده های پروژه درگیر کنند. به اشتراک گذاشتن اطلاعات تجزیه و تحلیل هزینه می تواند اطلاعات مورد نیاز ذینفعان را برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد بودجه و استراتژی مالی فراهم کند.

مطالب مرتبط: سهامداران در یک تجارت چه کسانی هستند؟

مشکلات را حل می کند

تجزیه و تحلیل هزینه می تواند به شناسایی مشکلات مالی و یافتن راه حل کمک کند. اگر یک شرکت در مدیریت پروژه با مشکل مواجه است، می تواند از تجزیه و تحلیل هزینه برای حفظ سازمان و به دست آوردن درک عمیق تر از امور مالی و پروژه های آینده یک شرکت استفاده کند. انجام بررسی‌های منظم تجزیه و تحلیل هزینه‌ها می‌تواند به شما در شناسایی عواملی که بر سودآوری پروژه تأثیر می‌گذارد کمک کند و به طور مستقیم به آن عوامل بپردازید.

موارد مرتبط: گام های موثر حل مسئله در محل کار

نحوه محاسبه تحلیل هزینه

این مراحل را دنبال کنید تا به شما در محاسبه نسبت تحلیل هزینه کمک کند:

۱. دلیل نیاز به تحلیل هزینه را مشخص کنید

روشی که شما از تجزیه و تحلیل هزینه استفاده می کنید بسته به اینکه چرا نیاز به تجزیه و تحلیل هزینه دارید می تواند متفاوت باشد. مشخص کنید که چرا به تحلیل هزینه نیاز دارید تا ایده بهتری در مورد متغیرهایی که می توانید استفاده کنید داشته باشید. برای مثال، اگر در حال انجام تجزیه و تحلیل هزینه هستید تا بتوانید برای یک پروژه بودجه ایجاد کنید، ممکن است اطلاعات مالی قبلی مربوط به بودجه را استخراج کنید.

۲. هزینه را ارزیابی کنید

مرحله بعدی ارزیابی تمام هزینه های مرتبط با یک پروژه است. ممکن است مفید باشد که تمام هزینه ها را در یک لیست بنویسید تا برای مراحل بعدی در دسترس داشته باشید. مطمئن شوید که به هزینه های غیرمنتظره مرتبط با پروژه فکر کنید و همچنین در نظر بگیرید که چگونه هزینه ها ممکن است در طول زمان تغییر کند. در اینجا عواملی وجود دارد که باید هنگام ارزیابی هزینه در نظر بگیرید:

  • هزینه مستقیم: این هزینه مربوط به هر متغیر محصول، مانند نوع محصول، مشتری، خدمات یا فعالیت است.
  • هزینه غیرمستقیم: این هزینه ها مستقیماً با پروژه مرتبط نیست، اما شرکت همچنان باید آنها را در بودجه لحاظ کند و می تواند شامل هزینه های اجاره، آب و برق و گاز و هزینه های اداری باشد.
  • هزینه واقعی: این هزینه مربوط به تولید واقعی یک پروژه است، مانند هزینه های نیروی کار و مواد.
  • هزینه ملموس: این هزینه ای است که به حمایت از یک پروژه، مانند خرید ابزار و پرداخت حقوق کارکنان مربوط می شود.
  • هزینه نامشهود: عواملی که بر نتیجه یک پروژه تأثیر می گذارند، مانند تغییرات در سطح تولید یا کاهش رضایت مشتری، به عنوان هزینه های نامشهود شناخته می شوند.

۳. مقایسه با پروژه های قبلی داشته باشید

برای مرحله بعدی، پروژه تحلیل هزینه فعلی خود را با پروژه های قبلی مقایسه کنید. می توانید از این اطلاعات برای شناسایی هزینه ها و محاسبات مشابهی که می توانید در تجزیه و تحلیل خود بگنجانید استفاده کنید. مقایسه داده های خود با سایر پروژه های تحلیل هزینه می تواند اطمینان حاصل کند که شما اطلاعات کافی برای ایجاد درک واقعی از هزینه ها و درآمد خود دارید.

۴. همه ذینفعان را تعریف کنید

شناسایی ذینفعان پروژه مهم است تا تحلیل دقیق هزینه را محاسبه کنید. ذینفعان یک فرد یا گروهی هستند که به پروژه علاقه دارند. آنها ممکن است در پروژه سرمایه گذاری کنند یا در توسعه پروژه شرکت کنند. نتیجه سود پروژه بر ذینفعان تأثیر می گذارد و این امر ضروری است که اطلاعات ذینفعان در تجزیه و تحلیل هزینه گنجانده شود.

مرتبط: راهنمای جامع برای ذینفعان در محل کار

۵. مزایای بالقوه را فهرست کنید

در مرحله بعد، زمان فهرست کردن مزایای بالقوه یک پروژه است که به میزان پولی که پروژه تولید می کند اشاره دارد. مزایا ممکن است بر اساس نوع پروژه مورد تجزیه و تحلیل متفاوت باشد، اگرچه برای به دست آوردن تخمین دقیق از منافع، حتماً با ذینفعان و تحلیلگران مالی در مورد چگونگی ارزش گذاری منافع پروژه مشورت کنید.

۶. هزینه را از نتیجه کم کنید

مرحله بعدی شامل یافتن نسبت تجزیه و تحلیل هزینه شما است که تعداد کل هزینه ها را از مزایای برآورد شده پروژه کم می کند. برای مثال، اگر کل هزینه های یک پروژه ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان و منافع آن ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان باشد، ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان = ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. اگر چندین سناریو مختلف برای سودآوری یک پروژه دارید، می توانید چندین نسبت تحلیل هزینه تولید کنید.

۷. نتایج خود را تفسیر کنید

هنگامی که ارزش تجزیه و تحلیل هزینه خود را به دست آوردید، مهم است که نتایج را تفسیر کنید تا بتوانید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید پروژه را دنبال کنید یا خیر. به طور کلی، اگر نتایج شما با هدف درآمدی که می خواهید از پروژه به دست آورید، برآورده می شود، بهتر است پروژه را دنبال کنید. اگر تجزیه و تحلیل هزینه نشان می دهد که شما به هدف خود نخواهید رسید، پس کاهش هزینه پروژه یا یافتن راه هایی برای افزایش مزایا را در نظر بگیرید.

نمونه ای از تجزیه و تحلیل هزینه

در اینجا نمونه ای از تجزیه و تحلیل هزینه برای یک پروژه آورده شده است:

یک شرکت پوشاک می‌خواهد مشخص کند که آیا باید تا بهار آینده یک خط لباس جدید راه‌اندازی کند یا خیر. آنها تصمیم می گیرند که تجزیه و تحلیل هزینه به آنها بینشی در مورد میزان درآمد آنها از پروژه ارائه دهد، که می تواند به آنها کمک کند تا تصمیم بگیرند که خط لباس را دنبال کنند یا نه. آنها تصمیم گرفته اند که هدف‌شان کسب بیش از ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان با خط تولید لباس های بهاری است.

حسابدار آنها می نشیند و تمام هزینه های مربوط به خط لباس جدید را می نویسد. آنها تعیین می کنند که هزینه های مستقیم آنها بالغ بر ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان، هزینه غیرمستقیم آنها بالغ بر ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان، هزینه واقعی آنها بالغ بر ۶۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان، هزینه ملموس آنها بالغ بر ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان و هزینه نامشهود آنها بالغ بر ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است.

سپس، آنها اطلاعاتی را از خطوط لباس قبلی برای تجزیه و تحلیل شباهت های مالی استخراج می کنند. آنها متوجه می شوند که خط لباس زمستانی دو سال قبل آنها هزینه های مشابهی دارد، بنابراین آنها می دانند که چگونه از فروش آن خط لباس سود برده اند. پس از تجزیه و تحلیل فروش قبلی، آنها متوجه می شوند که توانسته اند سود زیادی از فروش ببرند.

گام بعدی آنها شامل تعیین تمام سهامداران در خط تولید لباس بهاری آینده است. آنها پنج ذینفع جداگانه را شناسایی می کنند و می دانند که ذینفعان را از تجزیه و تحلیل هزینه آگاه کنند. آنها همچنین با ذینفعان مشورت می کنند تا در مورد به حداکثر رساندن منافع و در عین حال به حداقل رساندن هزینه مشاوره دریافت کنند.

سپس، از یک تحلیلگر مالی کمک می گیرند تا مزایای بالقوه خط لباس را فهرست کنند. آنها متوجه می شوند که اگر کل موجودی خود را بفروشند، می توانند در مجموع ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان تولید کنند.

برای پایان دادن به تجزیه و تحلیل هزینه، آنها تمام هزینه های خود را جمع می کنند که ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۶۰,۰۰۰,۰۰۰+ ۲۰,۰۰۰,۰۰۰+ ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ = ۲۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. سپس مجموع هزینه ها را از مزایا کم می کنند که ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان = ۱۸۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است.

شرکت پوشاک تصمیم می گیرد که این پروژه را دنبال کند، زیرا تجزیه و تحلیل هزینه نشان داد که آنها می توانند از هدف خود برای کسب درآمد ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانی با خط لباس فراتر بروند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *