بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

استراتژی بودجه چیست؟ ۱۲ روش و نکته موثر

نحوه مدیریت بودجه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بودجه بندی یک مهارت شخصی و حرفه ای مهم برای افراد در بسیاری از صنایع است. این به شما کمک می کند تا ثبات مالی را تضمین کنید و به شما امکان می دهد رشد یک شرکت را تسهیل کنید. یادگیری استراتژی های بودجه ریزی موثر می تواند به شما در مدیریت امور مالی و بهبود مهارت های مالی خود برای پیشرفت شغلی کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، توضیح می‌دهیم که استراتژی بودجه چیست، چندین استراتژی بودجه را فهرست می‌کنیم و نکاتی را برای حفظ بودجه ارائه می‌کنیم.

استراتژی بودجه چیست؟

استراتژی بودجه یک رویکرد رسمی برای مدیریت مجموعه ای از بودجه است. بسیاری از مردم از استراتژی های بودجه در زندگی شخصی خود استفاده می کنند تا مطمئن شوند که هزینه هایشان بیشتر از درآمدشان نیست. برخی دیگر از استراتژی های بودجه بندی برای کمک به رسیدن به اهداف مالی مانند خرید یک ماشین جدید یا پس انداز مقدار معینی برای بازنشستگی استفاده می کنند. بسیاری از متخصصان همچنین از استراتژی های بودجه بندی در محل کار استفاده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که یک بخش یا سازمان می تواند تمام هزینه های خود را پرداخت کند و به طور بالقوه در فرصت های آینده سرمایه گذاری کند.

مرتبط:  ۷ دلیل برای اینکه چرا بودجه بندی برای کسب و کارهای موفق حیاتی است

۱۲ استراتژی بودجه موثر برای امتحان

می‌توانید چندین استراتژی بودجه‌بندی را امتحان کنید تا راهبردی را پیدا کنید که با اهداف و نیازهای شما مطابقت داشته باشد. در اینجا لیستی از ۱۲ استراتژی موثر بودجه وجود دارد که می توانید برای رسیدن به اهداف مالی خود از آنها استفاده کنید:

۱. تفریق بودجه

بودجه بندی تفریق یکی از ساده ترین اشکال بودجه بندی است. برای استفاده از این روش، تمام مخارج ماهانه خود را اضافه کرده و کل آن را از درآمد کلی ماهانه خود کم می کنید. مقداری که باقی مانده است همان چیزی است که می توانید برای پس انداز و سرگرمی استفاده کنید.

۲. بودجه بندی نقدی

بودجه بندی نقدی، که برخی از افراد آن را بودجه بندی پاکتی می نامند، باعث می شود به جای مدیریت ارز دیجیتال، از پول نقد واقعی برای خرید و هزینه استفاده کنید. داشتن پول نقد اغلب به کسانی که در تصور کردن پول خود به صورت دیجیتال مشکل دارند کمک می کند تا راحت تر آن را پیگیری کنند.

با یک سیستم بودجه بندی نقدی، به جای اینکه چک حقوق خود را در حساب بانکی خود قرار دهید، آن را نقد می کنید و از صورتحساب ها و سکه های فیزیکی برای پرداخت هزینه های خود استفاده می کنید. برخی افراد مقدار مشخصی از پول نقد مورد نیاز خود را برای مخارج، مانند اجاره و خدمات آب و برق، در پاکت های مهر و موم شده قرار می دهند تا زمانی که آن صورت حساب ها را پرداخت کنند، بنابراین می توانند از خرج کردن آن برای چیزهای دیگر اجتناب کنند.

۳. بودجه بندی متناسب

با یک استراتژی بودجه بندی متناسب، تمام هزینه های خود را به سه دسته تقسیم می کنید که عبارتند از پس انداز، نیازها و خواسته ها. از آنجا، شما تعیین می کنید که درصدی از درآمد خود را می خواهید به هر یک از این دسته ها اختصاص دهید. سپس، می توانید درآمد خود را بر این اساس به آن دسته تقسیم کنید.

۴. بودجه ریزی دو بانکی

با استفاده از استراتژی بودجه ریزی دو بانکی، قبل از پرداخت هر هزینه دیگری، به خود پرداخت می کنید. این به شما امکان می دهد به هر طرح پس انداز اضافه کنید یا هر موردی را که می خواهید خریداری کنید. یکی از روش های موثر این استراتژی، باز کردن یک حساب جاری است که در آن چک حقوق خود را واریز می کنید. سپس، یک انتقال خودکار از آن حساب به یک حساب بانکی ثانویه تنظیم کنید و بخش کوچکی از چک حقوق خود را در حساب اصلی باقی بگذارید. سپس می توانید از پول موجود در حساب ثانویه خود زندگی کنید و پس انداز حساب اصلی خود را برای موارد اضطراری یا سایر اهداف خرید بگذارید.

۵. بودجه بندی خودکار

بودجه بندی خودکار به شما امکان می دهد از سیستم های بودجه بندی داخلی که بسیاری از بانک ها ارائه می دهند بهره مند شوید. تنظیم پرداخت خودکار قبض و انتقال خودکار را در نظر بگیرید. این تضمین می کند که تمام هزینه های خود را به موقع پرداخت کرده و به اهداف پس انداز خود بدون نیاز به پرداخت یا سپرده واقعی برسید.

۶. بودجه بندی آنلاین یا اپلیکیشن

بسیاری از برنامه ها به شما کمک می کنند هزینه های خود را ردیابی کنید و به طور موثر یک بودجه شخصی سازی کنید که اهداف و نیازهای شما را برآورده می کند. برنامه‌های کاربردی بودجه، برنامه‌های نرم‌افزاری هستند که با حساب‌های مالی شما همگام می‌شوند و تمام اطلاعات شما را در یک مکان جمع‌آوری می‌کنند، بنابراین شما همیشه میزان پولی را که خرج می‌کنید و به دست می‌آورید، می‌دانید. استفاده از یکی از این برنامه ها را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند یک سیستم بودجه بندی منحصر به فرد را به طور خاص برای خود و الگوهای هزینه های خود ایجاد کنید.

مطالب مرتبط: اپلیکیشن چیست؟ انواع برنامه ها و نمونه ها

۷. بودجه ریزی ۵۰/۳۰/۲۰

سیستم ۵۰/۳۰/۲۰ یک استراتژی بودجه ریزی سنتی است که از نسبت ها برای کمک به مدیریت پول خود استفاده می کند. اساساً، با این استراتژی، ۵۰٪ از درآمد شما به نیازهای شما یا موارد ضروری غیرقابل مذاکره، مانند اجاره و خدمات آب و برق، ۳۰٪ به خواسته ها یا هزینه های شخصی شما، مانند شام بیرون از منزل و سایر سرگرمی ها، و ۲۰٪ صرف پس انداز و پس انداز می شود. پرداخت هر بدهی که دارید افرادی که می خواهند ملک بخرند یا یک حساب پس انداز اضطراری ایجاد کنند می توانند از استراتژی بودجه ریزی ۵۰/۳۰/۲۰ بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید:  قانون ۵۰-۲۰-۳۰: استراتژی بودجه برای مبتدیان

۸. بودجه بندی چند حسابی

سیستم بودجه ریزی چند حسابداری یک نسخه دیجیتالی از استراتژی بودجه بندی پاکت نقدی است. با استفاده از این سیستم، چندین حساب بانکی باز می کنید و هر کدام را به یک هدف خاص هزینه یا پس انداز اختصاص می دهید. می توانید از انتقال خودکار برای ارسال مقدار مناسب پول به هر حساب و برنامه های پرداخت خودکار صورتحساب استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که هزینه های خود را به موقع پرداخت می کنید.

۹. بودجه ریزی مبتنی بر صفر

رویکرد بودجه‌ریزی مبتنی بر صفر یکی دیگر از استراتژی‌های سنتی است که بر حصول اطمینان از اینکه به اندازه کافی از درآمد خود برای پوشش هزینه‌های ضروری کنار گذاشته شده است، تمرکز دارد. با این روش، مخارج را از درآمد ماهانه خود کم می کنید تا زمانی که باقیمانده ای داشته باشید که به طور کامل هر آنچه را که در آن ماه مهم است، تامین کند. این به این معنی است که شما با سرمایه خود به سمت یک وضعیت اتلاف صفر کار می کنید، مطمئن شوید که تمام درآمد خود را به حساب می آورید.

بیشتر بخوانید:  بودجه مبتنی بر صفر: تعریف، مراحل و مثال

۱۰. پس انداز و بودجه اضطراری

اگر می خواهید پس انداز خود را به حداکثر برسانید، یک استراتژی پس انداز و بودجه اضطراری ممکن است بسیار موثر باشد. با این روش، درصد مشخصی از درآمد شما به یک حساب پس‌انداز عمومی می‌رود که می‌توانید از آن برای اهداف خاص خرید مانند خانه یا ماشین استفاده کنید. درصد دیگری برای هزینه های غیرمنتظره مانند تعمیر خودرو یا از دست دادن شغل به صندوق اضطراری می رود.

۱۱. بودجه بندی کارت بدهی پیش پرداخت

یک رویکرد بودجه ریزی استراتژیک برای کسانی که از حمل پول نقد بیزارند اما در تلاش برای محدود کردن استفاده از کارت اعتباری خود هستند، استراتژی بودجه بندی کارت نقدی پیش پرداخت است. این به عنوان ترکیبی از سیستم پاکت پول نقد و استراتژی بودجه ریزی چند حسابی عمل می کند، اما به جای استفاده از پول نقد یا کارت برای حساب بانکی شما، از کارت های نقدی پیش پرداخت برای هزینه های روزانه استفاده می کند. این تضمین می کند که نمی توانید حساب خود را اضافه برداشت کنید و خارج از توان خود هزینه کنید.

مطالب مرتبط: بدهی چیست؟ (به علاوه انواع، مثال ها و سوالات متداول)

۱۲. بودجه اولویت دار

بودجه اولویت شامل تعیین اولویت های شما به جای تکیه بر اولویت های از پیش تعیین شده است. شما فهرستی از تمام هزینه‌ها و اولویت‌های مخارج خود تهیه می‌کنید و آنها را به ترتیبی که برایتان مهم‌تر است مرتب می‌کنید. از آنجا، می توانید تعیین کنید که چقدر پول می خواهید به هر دسته اختصاص دهید.

مطالب مرتبط: چگونه یک بودجه را مدیریت کنیم

نکاتی برای حفظ بودجه

تصمیم گیری در مورد استراتژی بودجه اولین قدم عالی در پس انداز موثر پول شما است. اطمینان از پیروی از دستورالعمل هایی که در بودجه خود ایجاد می کنید می تواند به شما در دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلندمدت بودجه کمک کند. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند بودجه خود را حفظ کنید:

  • هزینه ها را پیگیری کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای به حداکثر رساندن بودجه‌تان این است که هزینه‌هایتان را پیگیری کنید و ببینید کجا می‌توانید برای رسیدن به اهداف مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت تغییراتی ایجاد کنید.

  • بررسی و به روز رسانی. به طور منظم بودجه ای را که ایجاد کرده اید مرور کنید تا مطمئن شوید که در محدوده محدود هزینه می کنید. بودجه خود را در صورت نیاز به روز کنید و تغییر دهید تا الگوهای هزینه و اهداف در حال تغییر را منعکس کند.

  • اهدافی را تعیین کنید. اطمینان حاصل کنید که اهدافی که برای بودجه خود تعیین می کنید واقع بینانه و قابل دستیابی هستند. از اهداف SMART برای کمک به ایجاد اهداف مالی موثر استفاده کنید.

  • از ابزار استفاده کنید. از ابزارهایی مانند برنامه‌ها و ردیاب‌های پول آنلاین استفاده کنید تا به شما کمک کند درک روشنی از هزینه‌ها و پس‌انداز خود داشته باشید.

  • با انگیزه بمانید به طور مرتب به خود یادآوری کنید که چرا از بودجه استفاده می کنید، با نگاه کردن به اهداف بلندمدت خود به شما کمک می کند انگیزه پس انداز خود را حفظ کنید.

  • کاهش استفاده از کارت اعتباری می توان به راحتی با کارت اعتباری خرج کرد. اگر اغلب بدهی غیر ضروری کارت اعتباری دارید، به جای آن از پول نقد یا کارت های نقدی استفاده کنید تا از خرج کردن پول بیشتر از آنچه که دارید جلوگیری کنید.

این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و به منزله مشاوره مالی نیست. برای هر مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، با یک متخصص مالی دارای مجوز مشورت کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *