بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

رهبری مقتدر چیست؟

سبک رهبری مقتدرانه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

از میان انواع مختلف رهبری، سبک های مقتدرانه برخی از بحث برانگیزترین و در عین حال مؤثرترین آنها هستند. رهبران مقتدر آنچه را که لازم است برای تکمیل وظایف و برآورده شدن اهداف انجام می دهند. زمانی که از سبک رهبری مقتدرانه به خوبی استفاده شود، به مدیران کمک می کند تا تصمیمات سریع و مؤثر بگیرند و کارکنان را در بهترین حالت خود نگه دارند.

در این مقاله از ایوسی، به این می پردازیم که رهبری مقتدر چیست، انواع آن را بررسی می کنیم و مراحل لازم برای تبدیل شدن به یک رهبر مقتدر را بیان می کنیم.

رهبری مقتدر چیست؟

رهبری مقتدرانه به سبک مدیریتی اطلاق می شود که در آن رهبر کنترل کامل دارد. رهبر مقتدر کسی است که اهداف را تعیین می‌کند، فرآیندها را تعیین می‌کند و بر تمام مراحلی که برای رسیدن به آن اهداف انجام می‌شود نظارت می‌کند، با نظرات کم یا بدون نظر اعضای تیم. رهبری مقتدرانه سازمان ها و کارکنان آنها را به سمت اهداف مشترک سوق می دهد. این نوع رهبران در هر مرحله از فرآیندهای خود با کارکنان کار می کنند و آنها را به سمت موفقیت هدایت می کنند.

تفاوت اصلی بین یک رهبر مقتدر و یک رهبر مقتدر این است که وقتی رهبران مقتدر به کارکنان نشان می‌دهند چگونه وظایف خود را تکمیل کنند، به آنها اجازه می‌دهند خودشان ادامه دهند. انجام این کار جرقه نوآوری و ایده های جدید برای انجام وظایف روزانه را می دهد.

مطالب مرتبط: ۱۰ سبک رایج رهبری

انواع رهبری مقتدرانه

چهار نوع اصلی رهبری مقتدر عبارتند از:

ارعاب

این نوع مدیر با سخت گیری افراد را به سمت عمل سوق می دهد. این مدیران تیم های خود را با استانداردهای بسیار بالا نگه می دارند.

انعکاس

این نوع رهبری مقتدر بیشتر بر تجربه و شهود تمرکز می کند. آنها دانش خود را برای مسائلی که به وجود می آیند به کار می گیرند و بر اساس راه حل های قبلی به همه کارکنان می پردازند. آنها به جای استفاده از خشم، سخت گیری یا ارعاب، از طریق راهنمایی هدایت می شوند و درس هایی را که در گذشته آموخته اند با تیم خود به اشتراک می گذارند. رهبران انعکاسی بهترین استراتژی را برای همه اعضای تیم تعیین می کنند و آنها را به موفقیت نزدیکتر می کند.

سازگاری

برخی از رهبران رویکرد خود را در هر موقعیتی تغییر می دهند. به عنوان مثال، برخی از کارمندان تنها به بازخوردهای جدی پاسخ می دهند. آنها برای بهبود نیاز به احساس ارعاب دارند. دیگران بهتر به راهنمایی و تأمل آرام پاسخ می دهند. در موارد دیگر، صرفاً به متغیرهای موقعیت داده شده بستگی دارد. رهبران سازگار رویکرد خود را در صورت لزوم تغییر می دهند تا نیازهای کارکنان خود را برآورده کنند.

واکنش

اقتدارگرایان واکنشی احساس می کنند که باید خود را با اقدامات جبرانی بیش از حد ثابت کنند. سبک مدیریتی آنها نسبتاً شدید است و با مشکلات کارمندان با واکنش های شدید روبرو می شود. این اغلب کارمندان را تشویق می کند تا سخت تر و کارآمدتر کار کنند.

مطالب مرتبط: ۱۰ نوع قدرت در رهبری

چگونه یک رهبر مقتدر باشیم

از این مراحل برای تبدیل شدن به یک رهبر معتبر استفاده کنید:

  1. هدف خود را مشخص کنید.

  2. پارامترهای خود را تنظیم کنید

  3. با کارمندان خود درگیر شوید.

  4. استدلال خود را توضیح دهید.

  5. به وضعیت فکر کنید.

۱. هدف خود را مشخص کنید

از خود بپرسید که به عنوان یک رهبر چه چیزی را به سازمان خود می آورید. نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و توانایی کلی خود را ارزیابی کنید. تمرین این تمرین ها به شما کمک می کند تا هدف خود را به عنوان یک مدیر مشخص کنید. به عنوان مثال، هدف شما ممکن است کمک و راهنمایی کارکنان باشد تا بهترین کار را انجام دهند. از طرف دیگر، هدف شما ممکن است بر حصول اطمینان از کسب بهترین نمرات بخش شما تمرکز کند. دیدگاه کمک می کند تا هدف خود را مشخص کنید.

۲. پارامترهای خود را تنظیم کنید

پارامترهای خود را به خصوص در مورد مرزها و مسئولیت پذیری در نظر بگیرید. از خود بپرسید که تا چه حد می خواهید به یک کارمند کمک کنید یا مطمئن شوید که آنها بهینه کار می کنند. پاسخ های خود را بنویسید و آنها را با اهداف سازمانی هماهنگ کنید تا تعیین کنید که این دو تا چه حد با هم مطابقت دارند. اگر پارامترهای شما به خوبی با اهداف و استانداردهای شرکت همخوانی ندارد، قبل از حرکت به مرحله بعدی باید به آنها رسیدگی شود.

۳. با کارمندان خود تعامل داشته باشید

به جای ماندن در دفتر خود، به خودتان فشار بیاورید تا در کنار کارمندان خود روی زمین بمانید. مراقب کارهای آنها باشید و در صورت لزوم درگیر شوید. از آنها سؤال کنید که چگونه می توانید فرآیندها را برای آنها بهبود بخشید. تمام تلاش خود را بکنید تا بخشی از تیم خود و کار آنها باشید تا بتوانید آنچه را که روزانه اتفاق می افتد بهتر درک کنید.

۴. استدلال خود را توضیح دهید

وقتی مشکلی برای کارمند خاصی پیش می آید، با او شفاف باشید و استدلال خود را توضیح دهید. مشکل را با آرامشی حل کنید و طرح کنید که چه زمانی مشکلی رخ داده و چگونه آن را شناسایی کرده اید. با انجام این کار، به کارمند کمک کنید تا بفهمد چگونه در آینده وضعیت را بهتر مدیریت کند. به جای سرزنش، مطمئن شوید که چیز جدیدی یاد می گیرند.

۵. در مورد وضعیت فکر کنید

هنگامی که مشکلات را به بهترین شکل ممکن حل کردید، لحظه ای به آنها فکر کنید. از خود بپرسید که چه چیزی در ابتدا اشتباه بود و چه کاری می توانید انجام دهید تا از یک وضعیت مشابه جلوگیری کنید. همچنین در نظر بگیرید که چگونه مشکل را با کارمند حل کرده اید. اگر لحظه‌هایی وجود داشت که می‌توانست بهبود یابد، دفعه بعد که با یک کارمند تعامل داشتید، آن‌ها را به خاطر بسپارید.

مطالب مرتبط: ۱۵ ویژگی رهبری که یک رهبر بزرگ می سازد

مزایای رهبری مقتدر

برخی از مزایای رهبری مقتدر عبارتند از:

کاهش تعداد اشتباهات

از آنجایی که کارمندان قوانین خاصی برای پیروی از یک رهبر معتبر دارند، احتمال وقوع اشتباه کمتر است. رهبران مقتدر وقت خود را با کارمندان خود می گذرانند و بهترین روش ها را برای رسیدگی به موقعیت های خاص به آنها آموزش می دهند. آنها به تجربه قبلی در توسعه تیم ها برای کارآمدتر، سازنده تر و ایمن تر تکیه می کنند.

افزایش بهره وری

هنگامی که فرآیندها به وضوح برای کارمندان تعیین می شود، آنها می توانند بیشتر بر روی دستیابی به وظایف روزانه خود تمرکز کنند. آنها زمان کمتری را صرف مشکلات احتمالی می کنند و زمان بیشتری را صرف نوآوری و تکمیل کار خود می کنند.

بهبود تصمیم گیری

رهبران مقتدر اغلب به تنهایی تصمیم می گیرند. آنها به جای مشورت با کارمندان یا سایر مدیران، موثرترین تماس را در کمترین زمان انجام می دهند. این نوع تصمیم گیری در محیط های پر استرس یا شرایط اضطراری به خوبی جواب می دهد. سازمان ها به رهبرانی نیاز دارند که توانایی تفکر شفاف را حتی در شرایط سخت داشته باشند.

چه زمانی باید از رهبری مقتدر استفاده کرد

رهبری مقتدر برای رفع سریع نیازهای فوری به خوبی عمل می کند. در مواقع اضطراری که نیاز به راه حل در اسرع وقت دارند بهترین کار را می کند. این نوع رهبری درست قبل از ضرب‌الاجل‌ها، افزایش بهره‌وری بسیار مورد نیاز را فراهم می‌کند و تصمیم‌گیری را در طول تأخیر یا موقعیت‌های مشابه بهبود می‌بخشد. رهبری مقتدرانه همچنین در شرایطی که جای کمی برای خطا وجود دارد، به خوبی عمل می کند. این نوع از رهبران ممکن است تصمیمات سریع بگیرند، اما هر کدام بسیار موثر هستند. در نقش هایی که خطر آسیب زیاد وجود دارد، کارکنان به یک رهبر قوی نیاز دارند تا آنها را به درستی راهنمایی کند و سطح جزئیات و مراقبت مورد نیاز را القا کند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *