نماد سایت ایوسی

خودآگاهی چیست؟ (و چگونه می توان از خود را افزایش دهیم)

خودآگاهی مهارتی است که به شما امکان می دهد نسبت به نقاط قوت و ضعف خود آگاهی بیشتری داشته باشید. پرورش این ویژگی به بهبود روابط و افزایش بهره وری شما کمک می کند.

در این مقاله از ایوسی، ما خودآگاهی، چرایی اهمیت آن، مزایای کلیدی خودآگاهی و چگونگی توسعه خودآگاهی را تعریف خواهیم کرد.

خودآگاهی چیست؟

خودآگاهی آگاهی آگاهانه از نقاط قوت، ضعف، اعمال و حضور شماست. خودآگاهی مستلزم داشتن درک روشنی از حالات روحی و روانی است.

خودآگاهی عمیق و معنادار مستلزم شناخت موارد زیر است:

خودآگاهی به شما اجازه می دهد تا ارزیابی عمیق تری از محیط اطراف خود داشته باشید. برای مثال، ممکن است بدانید که از غذا خوردن در اتاق استراحت لذت می برید، اما خودآگاهی می تواند به شما در شناسایی دلایل خاص کمک کند. با خودآگاهی، ممکن است متوجه شوید که از اتاق استراحت لذت می برید زیرا از شرکت همکاران خود خوشتان می آید یا می توانید زمانی را دور از محل کار خود بگذرانید.

آگاهی شخصی به این معنی است که شما زمان و تلاش خود را صرف درک بهتر خود می کنید تا بتوانید تصمیمات آگاهانه ای بگیرید که به شما در بهبود زندگی کمک می کند.

مرتبط: چگونه خود را بهتر کنید: ۱۵ نکته برای تبدیل شدن به بهترین نسخه شما

چرا خودآگاهی مهم است؟

خودآگاهی بیشتر می تواند مزایای قابل توجهی در زندگی شخصی و حرفه ای شما داشته باشد. این می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید چه چیزی را در مورد شغل خود دوست دارید و چگونه می توانید یک مسیر شغلی موفق ایجاد کنید که می تواند شما را با انگیزه و با کار خود راضی نگه دارد.

فواید خودآگاهی

در اینجا فقط برخی از مزایای خودآگاهی وجود دارد. خودآگاهی:

مرتبط: چگونه خود را بهتر کنید: ۱۵ نکته برای تبدیل شدن به بهترین نسخه شما

چگونه خودآگاه تر شویم

این مراحل شما را به سمت سطح بیشتری از خودآگاهی و درک شخصی راهنمایی می کند:

۱. یک شریک صادق پیدا کنید

یک دوست یا همکار که مایل است در سطح خودآگاهی با شما همکاری کند، استخدام کنید. آنها باید بتوانند بازخورد متفکرانه و سازنده ای را ارائه دهند که می توانید از آنها استفاده کنید. یک مربی می تواند به ویژه برای بهبود خودآگاهی مفید باشد. مربی شما می تواند یک مدیر فعلی یا سابق، یک همکار با تجربه بیشتر یا یک استاد باشد.

شما باید بتوانید یک یا دو بار در ماه با شریک زندگی خود ملاقات کنید تا پیشرفت خود را اندازه گیری کنید.

۲. پذیرای بازخورد باشید

بپذیرید که خودآگاهی بیشتر مستلزم این است که انتقاد سازنده را بشنوید و بپذیرید. دستیابی به خودآگاهی در مورد بررسی موانع خود است. در حالی که ممکن است بتوانید برخی از نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید، گوش دادن فعالانه به دیدگاه خارجی می تواند به شما کمک کند تا ارزیابی کامل تری داشته باشید.

۳. ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی یعنی آگاهی از محیط اطراف خود بدون تحمیل هرگونه سوگیری شخصی. تمرین تمرکز حواس یک گام مهم در خودآگاهی است، زیرا می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که چگونه با محیط اطراف خود تناسب دارید. با توجه به آنچه در اطراف شما اتفاق می افتد، بهتر می توانید ببینید که چگونه بر دیگران تأثیر می گذارید و دیگران چه احساسی در شما ایجاد می کنند.

۴. قابلیت های خود را ارزیابی کنید

همانطور که خودآگاهی خود را بهبود می بخشید، در ارزیابی توانایی های خود و انتخاب کارهایی که شما را به چالش می کشند بدون اینکه از توانایی های خود فراتر بروید، کار بهتری نیز انجام خواهید داد. در حالی که شناسایی و بهبود نقاط ضعف بخش مهمی از خودآگاهی است، ارزیابی و به حداکثر رساندن نقاط قوت شما نیز ضروری است. با سطح بالایی از خودآگاهی، خواهید دید که کجا می توانید برتر باشید و کجا می توانید رشد کنید.

۵. به طور مرتب خود ارزیابی کنید

خودآگاهی یک ویژگی مداوم است که باید به طور منظم آن را پرورش دهید. زمان های ثابتی را برای بازتاب و اندازه گیری پیشرفت خود تنظیم کنید. برای دریافت بازخورد بیشتر با مربی یا شریک خود ملاقات کنید. اگر به تنهایی کار می کنید، یک دفتر خاطرات داشته باشید و به طور منظم نقاط قوت و ضعف خود را ارزیابی کنید. به روش هایی که بهبود داده اید توجه کنید و شواهد واضحی از این پیشرفت ها را شناسایی کنید. ارزیابی های کاری، تست های شخصیت و آزمون های استعداد می تواند به شما در خودآگاهی کمک کند.

نمونه های خودآگاهی

در اینجا چند نمونه از خودآگاهی آورده شده است تا به شما کمک کند درباره مزایا و نحوه اعمال آن در محل کار بیشتر بدانید:

خودآگاهی در مصاحبه شغلی

اگر مصاحبه شغلی دارید، خودآگاهی یک ویژگی عالی برای نشان دادن کارفرمای بالقوه شماست. اکثر مصاحبه‌کنندگان در مورد نقاط ضعف شما به عنوان آزمونی از خودآگاهی سؤال می‌کنند، بنابراین فرصت‌های آسانی برای استفاده از این نکات خواهید داشت:

خودآگاهی در شغل جدید

در یک شغل جدید خودآگاهی را زودتر نشان دهید و می توانید این را به عنوان یک قدرت شخصی و مهارت ارزشمند ثابت کنید. دیگران از صداقت شما قدردانی می کنند و برای ارزیابی های متعادل و قابل اعتماد به شما تکیه می کنند. برای نشان دادن خودآگاهی در شغل جدید:

خودآگاهی در ارزیابی کار

ارزیابی های کاری فرصت های منظمی را برای افزایش خودآگاهی شما ارائه می دهد. با رویکرد صحیح، این جلسات می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای افزایش خودآگاهی شما در حرکت رو به جلو در اختیار شما قرار دهد. برای نشان دادن خودآگاهی در ارزیابی کار:

خروج از نسخه موبایل