بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تعریف کمبود و چرایی اهمیت آن در تجارت

کمیابی چیست

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

کمبود یکی از مهمترین جنبه های تجارت و اقتصاد است. این پتانسیل را دارد که بر نحوه استفاده مشاغل از منابع، تولید محصولات و رفع نیازهای پرسنلی خود تأثیر بگذارد. درک کمبود و چگونگی تأثیر آن بر شما برای مدیریت موفقیت آمیز یک تجارت ضروری است. در این مقاله از ایوسی، با پاسخ به سوالات متداول، در مورد چیستی و چرایی اهمیت آن بحث می کنیم.

کمیابی چیست؟

کمیابی به دسترسی محدود به منابعی اشاره دارد که معمولاً برای استفاده در دسترس هستند. که به عنوان کمبود نیز شناخته می شود، با تقاضای تئوریک بی نهایت برای منابعی که ما به عنوان یک جامعه داریم مخالف است.

در علم اقتصاد، کمیابی به شکاف بین منابع ناکافی و نیازهای نظری مردم به این منابع اشاره دارد. در شرایطی که با کمبود مشخص می شود، جوامع باید تصمیم بگیرند که چگونه منابع کمیاب را به طور موثر تخصیص دهند، تا نیازها و خواسته های اکثریت جمعیت را برطرف کنند.

به طور کلی، تمام منابعی که در طول مصرف مستلزم هزینه ای هستند را می توان کمیاب در نظر گرفت. اما در واقعیت، آنچه واقعاً بیشترین تأثیر را بر جامعه دارد، کمبود نسبی است.

چند نمونه از کمبودهای مرتبط با تجارت عبارتند از:

  • کمبود محصولات صادراتی ناشی از تحریم واردات مواد مورد استفاده در تولید

  • امتناع شرکت‌های داروسازی از تولید داروهایی که سود قابل‌توجهی به همراه نداشته باشد و در نتیجه آن داروها کمیاب شوند.

  • برداشت ناکافی ذرت به دلیل آب و هوای نامناسب، که منجر به کمبود مواد غذایی و اتانول برای سوخت می شود.

  • کمبود کارگران ماهر سطح بالا به دلیل آموزش ناکافی یا نامرغوب

مطالب مرتبط: ۱۸ شغل برتر در رشته اقتصاد

پارادوکس آب الماسانواع کمیابی

کالاهای کمیاب آنهایی هستند که تقریباً با تقاضای نامحدود همراه هستند. اینها می توانند از منابع محدود و با ارزش مانند نفت نفت گرفته تا تی شرت هایی که به صورت محدود از یک شرکت لباس طراح عرضه می شوند، باشد. وقتی تعداد زیادی از مردم برای خرید آن پیراهن‌ها در صف خرید قرار می‌گیرند، پیراهن‌ها عملاً به کالاهای کمیاب تبدیل می‌شوند. در مقابل، کالاهایی که به راحتی و بدون هزینه در دسترس هستند، به عنوان کالاهای غیر کمیاب یا رایگان شناخته می شوند.

کمیابی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود:

  • کمبود ناشی از تقاضا این زمانی اتفاق می افتد که تقاضا برای یک محصول یا منبع خاص بسیار بیشتر از عرضه ای باشد که اقتصاد می تواند ارائه دهد.

  • کمبود ناشی از عرضه این زمانی اتفاق می‌افتد که تخریب محیط‌زیست یا سایر عوامل پیش‌بینی‌نشده باعث می‌شود که عرضه یک منبع به‌طور قابل‌توجهی کاهش یابد، علی‌رغم اینکه تقاضا در محدوده طبیعی قرار دارد.

  • کمبود ساختاری این زمانی اتفاق می افتد که دسترسی نابرابر به منابع خاص در میان اعضای جمعیت وجود داشته باشد.

چرا کمبود مهم است؟

کمبود یکی از مهم ترین عواملی است که بر عرضه و تقاضا تأثیر می گذارد. کمبود کالا نقش مهمی در تأثیرگذاری بر رقابت در هر بازار مبتنی بر قیمت دارد. از آنجایی که کالاهای کمیاب معمولاً در معرض تقاضای بیشتری هستند، اغلب قیمت‌های بالاتری نیز دارند. این بخشی از دلیل گران‌تر بودن تلفن‌های همراه گران‌قیمت و لباس‌های طراحان نسبت به نمونه‌های فراوان‌تر خود است. مشکلات زمانی به وجود می آیند که منابعی که برای عملکرد جامعه ضروری هستند به مرور زمان کمیاب می شوند.

کمبود بیش از محصولات یا منابع طبیعی تأثیر می گذارد. هر چیزی که قابل استفاده است را می توان منابع در نظر گرفت. نمونه های رایج نفت، زغال سنگ و فلزات گرانبها هستند. هنگامی که این مواد کمیاب می شوند، توانایی کسب و کارها برای دستیابی به اهداف تولید می تواند تأثیر نامطلوبی داشته باشد.

در برخی موارد حتی زمان را می توان یک منبع در نظر گرفت. در نتیجه زمان نیز تابع قوانین کمیابی است. برای مثال، اکثر مردم تنها هشت یا نه ساعت در روز برای انجام وظایف خود در محل کار فرصت دارند. اگر مجبور به انجام یک کار شخصی هستید، ساعاتی را که باید به کار اختصاص دهید را از بین می برید. بنابراین، ممکن است برای انجام وظایفی که کارفرمایان از شما انتظار دارند، با کمبود زمان مواجه شوید.

مرتبط:کمبود در اقتصاد چیست؟ مثال ها و تعاریف

کمبود چگونه در تجارت کار می کند؟

کمبود به مردم کمک می کند تا انتخاب های آگاهانه تری در مورد نحوه استفاده از منابع موجود داشته باشند. مفهوم کمبود در تجارت به روش های زیر عمل می کند:

کمبود برای مطالعه اقتصاد ضروری است

یک جنبه اساسی کمبود، عدم تطابق بین عرضه و تقاضا است. این کمبود کالاها است که اقتصاددانان را ملزم به مطالعه تخصیص مؤثر منابع و همچنین ارزیابی هزینه فرصت و کاهش ریسک می‌کند.

کمبود کسب و کارها را قادر می سازد تا از سودآوری مستمر اطمینان حاصل کنند

زمانی که تولیدکنندگان با کمبود یک محصول یا منبع خاص مواجه می شوند، باید تنظیماتی را برای اطمینان از سودآوری مداوم انجام دهند. آنها ممکن است به عنوان مثال به مواد بسته بندی جایگزین روی بیاورند یا مواد خاصی را در محصولات خود جایگزین کنند.

کمبود به تأمین نیازهای مشتریان کمک می کند

تقاضای زیاد برای برخی از محصولات اغلب منجر به کمبود آنها در طول زمان می شود. شرکت هایی که می خواهند به ارائه این محصولات به مشتریان خود ادامه دهند، ممکن است تصمیم بگیرند که تولید محدودی را عرضه کنند یا تولید را افزایش دهند تا تقاضا را برآورده کنند.

کمبود به شما کمک می کند تا در بازار کار حرکت کنید

فرصت های شغلی و نیروی کار را نیز می توان منابع محدود در نظر گرفت. بسته به شرایط یک بازار کار خاص، فرصت های شغلی یا پرسنل واجد شرایط ممکن است کمیاب باشند. جویندگان کار ممکن است موقعیت های خاصی را انتخاب کنند که در آن پرسنل واجد شرایط کمیاب است. برعکس، اگر فرصت های شغلی در رشته انتخابی آنها کمیاب باشد، ممکن است به شهر یا کشور دیگری نقل مکان کنند.

مطالب مرتبط: تقاضای اقتصادی: تعریف، عوامل تعیین کننده و انواع

سوالات متداول در مورد کمبود

در اینجا به برخی از سوالات متداول در مورد کمبود پاسخ داده می شود:

  • چرا کمبود یک جنبه اساسی اقتصاد است؟

  • برخی از مهمترین مسائل در مورد کمبود چیست؟

  • عوارض کمیابی چیست؟

  • کمیابی چگونه بر تصمیم گیری تأثیر می گذارد؟

چرا کمبود یک جنبه اساسی اقتصاد است؟

تخصیص مؤثر منابع جنبه مهمی از اقتصاد است. ماهیت محدود منابع نسبت به محدودیت های نامحدود نیازها و خواسته های انسان، مطالعه کمبود را به بخشی جدایی ناپذیر از علم اقتصاد تبدیل می کند.

برخی از مهمترین مسائل در مورد کمبود چیست؟

وجود دائمی کمبود در بیشتر نقاط جهان مستلزم پرسیدن برخی از سوالات مبرم است، از جمله:

  • چرا بین کشورهای ثروتمند و فقیر چنین اختلافی وجود دارد؟

  • چرا برخی از کشورها رشد اقتصادی بیشتری نسبت به سایرین تجربه کرده اند؟

  • چرا برخی از کشورها بدون توجه به رشد اقتصادی قبلی با سرعت و سرعتی ثابت توسعه می یابند در حالی که برخی دیگر توسعه نمی یابند؟

  • برای کاهش فقر و تشویق رشد اقتصادی چه کنیم؟

عوارض کمیابی چیست؟

کمبود منابع ممکن است منجر به مشکلات گسترده ای مانند قحطی، خشکسالی و حتی جنگ شود. این مشکلات زمانی رخ می دهد که کالاهای ضروری به دلیل عوامل متعددی از جمله بهره برداری از منابع طبیعی یا برنامه ریزی ضعیف توسط اقتصاددانان دولتی کمیاب می شوند.

کمیابی چگونه بر تصمیم گیری تأثیر می گذارد؟

از آنجایی که کمبود شامل کار با منابع محدود برای ارضای خواسته های نامحدود است، مردم اغلب مجبور به انتخاب از بین گزینه های مختلف هستند. در بیشتر موارد، آنها باید ارزش مورد انتظار یک گزینه خاص را به ارزش مورد انتظار بهترین گزینه بعدی ترجیح دهند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *