بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

بودجه: تعریف و انواع

بودجه چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چه بر روی امور مالی شخصی خود کار کنید و چه در تلاش برای کاهش هزینه های تجاری هستید، ایجاد بودجه راهی مفید برای ارزیابی درآمد و عادات خرج کردن شما است. ایجاد بودجه می تواند به شما در برنامه ریزی بهتر برای آینده مالی کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، به تعریف بودجه، انواع مختلف و دلایلی که چرا باید آن را داشته باشید، خواهیم پرداخت.

مطالب مرتبط: درباره تحلیلگر مالی بیاموزید

بودجه چیست؟

بودجه یک برنامه مالی یا هزینه ای بر اساس درآمد یا عایدی شماست. این مقدار پولی را که بر اساس میزان درآمد شما در یک دوره معین خرج خواهید کرد، تخمین می زند. در حالی که برخی از هزینه ها باید به صورت ماهانه پرداخت شوند، برخی دیگر هزینه های یکباره خواهند بود. بودجه به شما کمک می کند تا برای این هزینه ها برنامه ریزی کنید.

اگر امیدوارید که بدون بدهی، هزینه های خود را کاهش دهید یا به طور کلی در پول خود پس انداز کنید، بودجه یک راه عالی برای اندازه گیری میزان درآمد و میزان خرج کردنتان است. به عنوان مثال، یک بودجه به شما اجازه می دهد تا بدانید که آیا پول کافی برای پرداخت کامل هزینه های خود دارید یا خیر. بودجه همچنین به شما کمک می کند در نظر بگیرید که کدام یک از هزینه های شما اولویت دارد و باید ابتدا پرداخت شود.

بودجه را می توان با قلم و کاغذ، با صفحه گسترده، با استفاده از یک برنامه یا با ابزارهای دیگر ایجاد کرد. این در نهایت به ترجیحات شخصی شما و همچنین میزان گسترده بودن بودجه بستگی دارد. برای مثال، اگر تعداد زیادی از هزینه ها را محاسبه می کنید، ممکن است برای صرفه جویی در زمان و کارآمدتر بودن، بودجه دیجیتالی ایجاد کنید.

مرتبط: راهنمای شما برای مشاغل در امور مالی

سه نوع بودجه چیست؟

انواع مختلفی از بودجه ها وجود دارد که می توانید برای امور مالی شخصی خود، کسب و کارتان یا برای دولت ایجاد کنید. در اینجا سه ​​نوع رایج بودجه وجود دارد:

بودجه جامع

بودجه جامع که به عنوان بودجه اصلی نیز شناخته می شود، یک برنامه دقیق است که به شما یا کسب و کارتان کمک می کند هزینه های خود را کاهش دهید. این نوع بودجه در قالب ماهانه یا فصلی ایجاد می شود و امور مالی شما را برای یک سال کامل برنامه ریزی می کند. هدف آن این است که با تعیین محدودیت‌های مختلف در دسته‌های مخارج مختلف به شما کمک کند هزینه‌های خود را کاهش دهید. این به شما امکان می دهد هزینه های خود را در طول زمان پیگیری کنید و تضمین می کند که بیش از حد خرج نمی کنید. بودجه نیروی کار مستقیم، بودجه سربار تولید، بودجه تولید یا بودجه فروش تنها برخی از بودجه هایی هستند که در این دسته قرار می گیرند. این نوع بودجه همچنین ممکن است شامل توضیح استراتژی یا مراحل مورد نیاز برای رسیدن به یک هدف بودجه خاص باشد.

بودجه حل مشکل

بودجه حل مسئله به شما کمک می کند تا مناطقی را که احتمالاً در آنها بیش از حد خرج می کنید، تعیین کنید. اجرای این نوع بودجه به شما این امکان را می دهد که برای این دسته بندی ها محدودیت هایی تعیین کنید و مطمئن شوید که به جای خرج بیش از حد، به این مبالغ پایبند هستید. با درک اینکه در کجا احتمال زیاد خرج کردن دارید، بهتر می توانید از انجام این کار در آینده اجتناب کنید. به عنوان مثال، فرض کنید شما تمایل دارید که پول زیادی را صرف غذاخوری کنید و در ماه گذشته نزدیک به ۲۰۰.۰۰۰ تومان خرج کرده اید. اگر می دانید که این یک منطقه مشکل ساز برای شما است و امیدوارید در ماه های آینده در هزینه خود صرفه جویی کنید، می توانید یک محدودیت ۱۰۰.۰۰۰ تومانی برای این دسته تعیین کنید. یک بودجه حل مشکل به شما این امکان را می دهد که ببینید چه زمانی به این مقدار نزدیک می شوید و اطمینان حاصل کنید که از آن عبور نمی کنید.

بودجه برنامه ریزی

بودجه برنامه ریزی به بودجه ای اشاره دارد که برای کمک به برنامه ریزی برای رویدادها یا شرایط خاص ایجاد می شود. وقتی می خواهید برای هدف خاصی پس انداز کنید، این نوع بودجه برای استفاده عالی است. به عنوان مثال، اگر می خواهید برای یک خانه جدید یا تعطیلات برنامه ریزی کنید، می توانید یک دسته بندی جدید در بودجه خود ایجاد کنید که به شما کمک می کند برای این هزینه پول کنار بگذارید. قبل از تخصیص پول به این دسته، ابتدا باید مهم ترین هزینه های خود را پرداخت کنید.

مطالب مرتبط: درباره برنامه ریز مالی بیاموزید

چرا به بودجه نیاز دارید؟

ایجاد یک بودجه راهی عالی برای پاسخگو ماندن در قبال هزینه‌هایتان است و می‌تواند به شما کمک کند بیشتر از چیزی که وارد می‌کنید خرج نمی‌کنید. خواه به دلایل شخصی پول پس انداز می کنید، سعی می کنید هزینه های کسب و کار خود را پایین نگه دارید یا سعی می کنید بدهی ها را بپردازید، ایجاد یک بودجه به شما این امکان را می دهد که ارزیابی کنید پول شما به کجا می رود و چگونه هزینه ها را پایین نگه دارید. در اینجا برخی از مزایای داشتن بودجه و دلایلی که چرا باید آن را ایجاد کنید آورده شده است:

عادات خرج کردن خود را درک کنید

بودجه بندی به شما این امکان را می دهد که ببینید چه هزینه هایی را در زندگی خود مهم می دانید. ایجاد بودجه به شما کمک می کند هزینه های خود را دوباره اولویت بندی کنید و روی ضروری ترین و ضروری ترین هزینه ها تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگر برای مخارج روزمره خود بودجه ای در نظر می گیرید، قبل از پرداخت هزینه یک سرویس پخش موسیقی، ابتدا باید اجاره یا رهن خود را بپردازید. هنگامی که بدهی های فوری و مهم خود را پرداخت کردید، می توانید ببینید چقدر پول برای تخصیص به سایر مخارج خود باقی مانده است.

مرتبط: تبدیل شدن به یک مینیمالیست: چگونه اضافات را از ضروری‌ها جدا کنیم؟

از بدهی خودداری کنید

ایجاد بودجه یک راه عالی برای مدیریت پول و ماندن یا رهایی از بدهی است. هنگامی که بدانید چه مقدار پول آورده‌اید، می‌توانید هزینه‌های خود را پیگیری کنید و مطمئن شوید که بیشتر از چیزی که آورده‌اید خرج نمی‌کنید. با اولویت‌بندی مهم‌ترین هزینه‌های خود، می‌توانید از انباشت بدهی‌های غیرضروری جلوگیری کنید. اکنون و در آینده

استرس و اضطراب را از بین ببرید

بدون بودجه، شما در معرض استرس و غرق شدن هستید. به عنوان مثال، اگر تمام درآمد خود را قبل از سررسید اجاره خرج کرده باشید، پول کافی برای پوشش اجاره خود نخواهید داشت. این می تواند باعث استرس زیادی در روزهای منتهی به سررسید اجاره شما شود و باعث شود که اجاره خود را دیر پرداخت کنید یا کلاً پرداخت را از دست بدهید. پس از تعیین بودجه، می توانید مطمئن شوید که ابتدا این هزینه را اولویت بندی کرده و مطمئن شوید که دیگر تکرار نمی شود. این می تواند اعصاب شما را آرام کند و به شما آرامش دهد.

پس انداز کنید

اگر امیدوارید در پول خود صرفه جویی کنید، ایجاد بودجه به شما کمک می کند تا پولی را که برای پوشش آن نیاز دارید کنار بگذارید. برای مثال، اگر می‌خواهید برای عروسی خود پس‌انداز کنید، می‌توانید ماهانه مقدار مشخصی پول را برای پوشش این هزینه‌ها کنار بگذارید. از آنجایی که این درآمد از درآمد شما خارج می شود، باید ساختار مالی خود را تغییر دهید تا پس انداز هایی را که کنار گذاشته اید، در نظر بگیرید.

مرتبط: مدیریت مالی: هدف، توابع روزانه و مثال ها

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *