بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۰ رفتار عاقلانه که در شرایط سخت مانع تنگ شدن عرصه بر خود و فرزندانمان می‌شود

سختی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

وقتی با عملکردمان نشان می‌دهیم دنیا به آخر رسیده ‌

‌گاهی والدین در مورد مشکلات اقتصادی و تهیه مایحتاج زندگی چنان در جلوی بچه ها زاری می‌کنند‌؛ گویی دنیا به آخر رسیده ‌ است و هیچ گونه امیدی وجود ندارد.

در چنین شرایطی مسئولیت والدین به مراتب سنگین تر می‌شود؛ چراکه در چنین شرایطی فرزندان نیز به خوبی فرا می‌گیرند که در کوچکترین مشکلات، قرار است دنیا به آخر برسد، قرار است دنیا آنها را زیر فشارها له کند و آنها در مقابل مشکلات هیچ توانایی ندارند.

در این شرایط است که فرزندان ما خود را ناتوان، زبون و ضعیف می‌بینند و عامل اصلی این چنین شرایطی، الگوی نامناسب ما به عنوان به عنوان والدینشان هستیم

چارچوب رفتاری خود را برای خودتان و فرزندانتان تغییر دهید

البته باید به این نکته نیز توجه کنید، زمانی که شروع به ناشکری، گلایه و اعتراف به وخامت اوضاع می‌کنید، عرصه نیز بر شما تنگ خواهد شد؛ چراکه در جنین شرایطی ناخودآگاه شما نیز باور خواهد کرد که شرایط آن‌قدر وخیم است که واقعا گذشتن از این شرایط واقعا از عهده‌ی شما بر نمی‌آید.

پس اثرات سوء چنین رفتاری صرفا دامن‌گیر فرزندان شما نخواهد شد؛ بلکه علاوه بر گرفتن دامن آنها، دامن شما را دو چندان خواهد گرفت؛ چون‌که در چنین شرایطی هم اوضاع برای شما نابسامان است و هم ناتوانی فرزندانتان نیز فشاری مضاعف بر گُرده‌ی شما خواهد آورد.

راهکارهایی برای گذر از شرایط نابسامان

البته منکر این موضوع نیز نیستیم که گاه فراز و نشیب‌هایی در زندگی رخ می‌دهد که شرایط را برای هر کس سخت می‌کند؛ اما موضوعِ مهمتر از این، آن است که بدانیم، اگر در زمان رویارویی با این فراز و نشیب‌ها، با حفظ خونسردی و دور شدن از هر گونه هیجان منفی، راهکارهایی ساده را در پیش بگیریم، به احتمال بسیار زیاد، این فراز و نشیب‌ها نخواهند توانست خللی در روند زندگی ما وارد کنند؛ مثلا راهکارهای زیر را در نظر بگیرد:

۱- یادتان باشد، این نیز بگذرد!

خیلی از مواقع، در همان زمان‌هایی که فراز و نشیب‌ها به سراغمان آمده‌اند و ما در حال سر و کله زدن با چالش‌های سخت زندگی خودمان هستیم، کاملا فراموش می‌کنیم که این موانع خواهند گذشت و تمام خواهند شد، همان‌طور که پیشتر نیز بارها و بارها چالش‌ها، فراز و نشیب‌ها و مشکلاتی در مسیر زندگی ما قرار گرفته‌اند و اکنون هیچ خبری از آنها نیست؛ چرا که زندگی همیشه در جریان است و هیچ‌گاه هیچ شرایطی برای ابد ماندنی نخواهد بود؛ در حقیقت این خاصیت زندگی دنیایی ۱ست.

اگر بتوانید این جمله‌ی بسیار قدرتمند را همیشه در گوشه‌ی ذهن خود نگاه دارید که «این نیز بگذرد»، شک نکنید که خیلی خیلی راحت‌تر خواهید توانست در مقابل فراز و نشیب‌ها قد علم کرده و از آنها نترسید

۲- موارد مثبت زندگی‌تان را به یاد آورید

یادتان باشد بیش از حد فکر کردن به مواردی که علاقه‌ای به آنها ندارید و یا اصلا از آنها بدتان می‌آید سبب می‌شود تا لحظاتی را در زندگی خودتان خلق کنید که در آن احساس می‌کنید زندگی کاملا به آخر رسیده است و همین موضوع با توجه به مشکلات و موانع زندگیتان باعث می‌شود احساس ناامیدی و فقدان را چندین برابر بیشتر لمس کنید. حتی گاهی، این نوع نگاه است که مشکلات را برای شما خلق می‌کند و احتمال دارد اگر شما چنین نوع تفکری نداشته باشید، مشکلاتی هم در کار نباشد.

پس همیشه لحظاتی ذهن خودتان را بر روی موارد مثبت و خوبی‌های زندگی‌تان متمرکز کنید تا شاهد بهبود روحیه‌ی خود باشید؛ بر روی نعمت‌ها، دارایی‌های فعلیتان (چه مادی و چه غیر مادی، چه منقول و چه غیرمنقول؛ هر چه که است) و چیزهایی که در زندگی قدردان وجودشان هستید تمرکز کنید. این عملکرد سبب می‌‎‌شود تا شرایط و حالت روحی شما دگرگون شود و در نهایت این امکان را خواهید داشت تا تغییرات مطلوب را در زندگی‌تان بوجود آورید.

۳- زندگی خود را با طبیعت گره بزنید

طبیعت آرامش را برایتان به ارمغان خواهد آورد؛ زمان‌هایی که سعی می‌کنید تا به طور مداوم در طبیعت وقت بگذرانید در واقع به خودتان این اجازه را می‌دهید تا انرژی طبیعت را جذب کرده و سطح انرژی‌های مثبت خود را افزایش داده وبالاتر و بالاتر ببرید؛ حس سبکی‌ و نشاطی که پس از بودن در یک محیط سبز، پر از طراوت و مملو از زندگی دارید به دلیل انرژی بسیار بالای موجود در آن است.
پس اگر حس می‌کنید با چالش‌ها، سختی‌ها و مشکلات زندگی‌تان روبرو هستید و احساسات منفی شما را احاطه کرده‌اند، توصیه می‌کنم دقایقی را در دامان طبیعت بگذرانید و اثر فوق‌العاده آن را در روحیه خودتان به وضوح مشاهده کنید. این کار موجب خواهد شد تا اضطراب، استرس و افسردگی‌تان تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند.

۴- فراموش نکنید که زندگی‌تان در دستان خودتان است

هیچ گاه این موضوغ را از یاد نبرید و همیشه به خاطر داشته باشید که شما نویسنده‌ی داستان زندگی و سرنوشت خودتان هستید؛ در زمانی که جملات منفی همچون “دیگر به ته خط رسیدم” و یا “دنیا به آخر رسیده” و امثال این موارد را به طور مکرر تکرار می‌کند، به ضمیر ناخودآگاه خودتان بیچارگی و ناامیدی را القاء می‌کنید.
یادتان نرود که شاید شما کنترلی بر روی وقایعِ بیرونی زندگی‌تان نداشته باشید، ولی بی‌شک مسئولیت نحوه‌ی پاسخ‌دهی به آن‌ها بر عهده‌ی خود شما است؛ پس در نتیجه تقدیر در دستان خودتان است.

و اگرچه گذشته‌ی هیچ کس قابل تغییر نیست، ولی درست لحظه‌ای که این موضوع را درک کنید، نقطه عطفی برایتان خواهد شد تا بدانید که قرار نیست برای گذشته‌ای خود را ناراحت و افسرده کرده و تحت فشار قرار دهید که دیگر در دستان شما نیست، پس از این لحظه به بعد را کاملاً باب میل خود می‌توانید تغییر دهید.
نکته‌ی حائز اهمیت در این قسمت آن است که از احساساتتان آگاه شده و بدانید که دقیقاً چه چیزی می‌خواهید؛ و پس از آن بر روی فصل بعدی زندگیتان متمرکز شده و آن را به بهترین شکل ممکن از نو بنویسید.

۵- یادتان باشد که سختی‌ها بسیار سازنده‌اند

این را همیشه به یاد داشته باشید که: الماس و سختی در کنار یکدیگر معنا پیدا می‌کنند؛ یا فولاد پس از تحمل حرارت و سختی و فشار زیاد است که به فولاد بدل می‌شود و …؛ نمونه‌ی این موارد در دنیای ما بسیار بسیار زیاد است؛ و همان‌طور که الماس تحت فشار و سختی زیاد شکل می‌گیرد، موفقیت و خوشبختی نیز با تحمل چالش‌های زندگی معنا پیدا می‌کند.
همان اندازه که الان سختی را تحمل ‌کنید می‌توانید در آینده از موفقیت‌های فراوان و زیبایی آنها لذت ببرید؛ پس هرگز با مشاهده‌ی مشکلات و سختی‌ها ناامید نشوید؛ بلکه برعکس، به خودتان به دید یک الماس بنگرید؛ و بدانید که میزان سختی‌هایی که هم‌اکنون تحمل می‌کنید در حقیقت موجب درخشش زندگی‌تان در آینده‌ی نزدیک خواهد بود.

۶- بدانید که زندگی مداوم در حال تغییر است

قطعا وقتی یک فصل تمام شود، فصلی نو آغار خواهد شد؛
اگرچه حس بسته شدن همه‌ی درب‌ها بروی انسان قطعاً یکی از بدترین تجربیات زندگی هر کس است؛ و زمانی که می‌بینید خواسته‌ای که سالیان سال و مدت‌های طولانی‌ برایش تلاش کرده‌اید و آن را با تمام وجود ‌خواسته‌اید حالا دیگر مال شما نیست، در یک لحظه حس پایان دنیا را برایتان تداعی خواهد کرد.
اما این را نیز به خاطر داشته باشید برای اینکه هر چیز خوب و فوق‌العاده‌ای در زندگی برایتان آغاز و پدیدار شود، فصل قبل باید به پایان برسد؛ اگر نگاهتان به صورت مداوم به گذشته و فصول تمام شده باشد، فرصت شروع دوباره و زیباتر را از دست خواهید داد؛ مطمئنا بعد از هر زمستان سخت، بهاری زیبا و دلچسب است، اما اگر در زمان رسیدن بهار، هنوز به فکر زمستان سخت باشید، نخواهید توانست از بهارتان لذت ببرید و آن را درک کنید. زمانی که توجه‌تان را از درهای بسته بردارید، احساس خیلی بهتری خواهید داشت.

۸- هرگز موضوعات را شخصی نکنید

موضوعاتی متعددی در زندگی هر یک از ما وجود دارند که مستقیماً به شخص ما مربوط می‌شوند، به همین خاطر هم امکان دارد هر چیزی را به خودتان نسبت بدهید و در واقع خودتان را مسبب هر اتفاق بد و رخداد منفی که در زندگی شما رخ می‌دهد بدانید و حتی فکر کنید که خیلی بدشانس هستید.
اما این کار تنها و تنها باعث می‌شود تا در افکار و احساسات منفی بیشتر غرق و غوطه‌ور شوید و اگر مدام به آن‌ها پر و بال دهید به نقطه‌ای خواهید رسید که تنها افسردگی مطلق در آن وجود دارد، پس از هم‌اکنون و همین لحظه دست به کار شوید.

البته برخی از افراد مسئولیت‌پذیر نیز مسئله‌ را به نحوی اشتباه می‌گیرند و فکر می‌کنند اگر خود را در هر رخدادی مقصر داستان بدانند، این همان مسئولیت‌پذیری‌ است؛ اشتباه نکنید، اگر شما هم از این دست از افراد هستید، باید این را به خوبی بدانید که مسئولیت‌پذیری به معنی سرزنش خود و بستند مشکلات و اشتباهات به دنبال خود نیست.
در واقع همان طور که در بروز هر رخداد و اتفاق منفی، نباید به دنبال مقصر بیرونی گشت، انتخاب خود به عنوان مقصر نیز کاملا اشتباه است. شما در چنین شرایطی فقط و فقط باید بپذیرید که این شمایید که باید با آن رخداد و اتفاق روبرو شوید، و این شمایید که باید برای حل مشکلِ موجود، راهکار و روشی در خور پیدا کرده و پیش بگیرید.

۹- بخشیدن را یاد بگیرید

غالباً بخشش به معنای رهایی از بند قلابی با بار منفی است و از همین رو بخشش به شما این امکان را خواهد داد تا بهبود بیابید؛ زمانی که سعی در نبخشیدن کسی داریم، چنین فکر می‌کنیم که سایرین را به خاطر اشتباهی که انجام داده‌اند تنبیه می‌کنیم، اما در حقیقت تنها کسی که در این میان مجازات می‌شود، خودمان هستیمو بس! چرا که نبخشیدن تنها دردمان را بیشتر می‌کند و در واقع فایده‌ای نیز در بر ندارد.

همان‌طور که نلسون ماندلا می‌گوید:

خشم درست همانند نوشیدن سمی است که انتظار داریم دشمنانمان را به هلاکت برساند.

۱۰- بدانید که چالش‌ها پله‌هایی برای بالا رفتن و رشد هستند

لازم است به چالش‌‌ها به منزله‌ی موهبت نگاه کنید؛ البته هنگام دست و پنجه نرم کردن با سختی‌ها و بن بست‌های زندگی‌تان به هیچ عنوان آنها شبیه به موهبت به نظر نمی‌رسند، ولی درست هنگامی که مدت زمان زیادی از وقوع شرایط بحرانی گذشته باشد، با نگاه کردن به وضعیت قبلی و بررسی جوانب آن به خوبی خواهید فهمید که از تجربه‌ی چنین بحرانی چه موهبتی گرانبها نسیب شما شده است. و قطعا دانستن این موضوع که در پی تحمل سختی‌ها، پاداشی بزرگ برایمان وجود دارد، تحمل شرایط سخت نیز را برایمان آسان‌تر خواهد کرد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *