بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

رشد تکنولوژی، رشد اشتغال را در پی دارد

بازی های کامپیوتری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

رشد روزافزون تکنولوزی، چیزی است که امروز به هیچ وجه نمی توان آنرا منکر شد؛ و اگرچه این رشد و بالندگی در نگاه همه سهولت و سرعت عمل را در پی داشته و قابل تایید و تصدیق همه است که وجود فناوری برای تسریع امور بسیار موثر بوده است، اما در این بین برخی از مردم فکر می کنند با افزایش رشد تکنولوژی و دنیای فناوری، حیات بسیاری از مشاغل به خطر افتاده و احتمالا به زودی افراد زیادی در دنیا بیکار خواهند شد.

تکنولوژی ساده کننده امور و نابودکننده ی مشاغل!!

افزایش قابل توجه آسودگی، سهولت دسترسیِ آنی به حجم نامحدودِ اطلاعات در هر زمان و مکانی و صرفه‌ جویی قابل توجه در زمان و هزینه ها، از جمله دلایلی هستند که موجب استقبال مردم دنیای امروزی از تکنولوژی شده است. با توجه به این استقبال عمومی، پس از این نیز شاهد تحولی بسیار بیشتر در اقتصاد دیجیتال خواهیم بود.

و اگرچه این موضوع کاملا درست است که وقتی به خدمات دیجیتال روی می ‌آوریم، عملا دست انسان در حوزه‌ های بسیاری کوتاه می ‌شود اما به هیچ وجه نباید این را نیز فراموش کرد که گستردگی دنیای تکنولوژی، که ساخته ی دست بشریت است، می تواند در کنار کشیدن خط بطلان بر برخی از فعالیت های انسان ها، نیاز به شروعِ برخی از فعالیت ها توسط انسان را نیز در پی داشته باشد.

در حقیقت با گستردگی بیشتر و جامعیت خدمات مبتنی بر تکنولوژی، مشاغل جدیدی در جامعه پدید می ‌آیند؛ مشاغلی که بر مبنای تکنولوژی پایه ‌ریزی می‌ شوند. و از همین رو، با حذف تعدادی شغل در دنیای امروز، تعدادی شغل دیگر در جهان پدید می آید که شاید از نظر تعداد و کمیت با شغل های از دست رفته برابری کرد، و یا از تعداد قبلی کمتر و یا بیشتر باشند؛ اما در هر صورت، نیاز به گمارده شدن افراد زیادی بر مسند این مشاغل بسیار ضروری خواهد بود، و در این بین، با نظر به گره خوردن مشاغل جدید با فناوری های نو و دنیای تکنولوژی، مطمئنا بازخورد این مشاغل نسبت به مشاغل پیشین بسیار بیشتر خواهد بود.

به بیان دیگر، هرچه علم پیشرفت می ‌کند، اشتغال زایی نیز در زمینه‌ های دیجیتالی بیشتر می ‌شود و کسب ‌و کارهای جدیدی پدید می‌ آیند که شاید تا پیش از این غریبه و ناآشنا بودند و نیازی در ورود مردم به این مشاغل احساس نمی شد.

مرد عصبانی - شکسن کامپیوتر

 

تکنولوژی دو سر بُرد است

در واقع رابطه ی رفاه عمومی و دنیای تکنولوژی های دیجیتالی از دو منظر قابل بررسی است؛ اول، از منظر افزایش آسودگی و منافعی که برای مردم ایجاد کرده است، و دیگری ایجاد اشتغال برای افراد و پدید آمدن مشاغل جدید.
بهبود کیفی و کمی سطح رفاه در زندگی امروزی، کاهش هزینه ‌های آمد و شُدها و مراجعات حضوری به ادارات، مراکز خرید، بانک ‌ها و … برای انجام امور روزمره، اشتغال‌ زایی و پیشرفت اقتصادی، دسترسی سریع به تمام داده ها و اطلاعاتی که بدان نیازمند هستیم، همه و همه ارمغان دنیای تکنولوژی برای ما است.

از همین رو، اولا دنیای دیجیتالی امروز نه تنها از منظر شرایط مشاغل و کسب و کارها چیزی خطرناک و بد نیست، بلکه خود سازنده و پدید آورنده ی مشاغلی نو است و از همین رو می تواند فرصتی جدید برای انسان های این عصر به شمار آید، که این خود یک سوی منفعتِ جمعی تکنولوژی برای بشریت است؛ و در ثانی افزایش رفاه برای بشر امروزی را در پی دارد که این نیز طرف دیگر منفعت تکنولوژی برای بشریت را به تصویر می کشد.

تکنولوژی چاقویی دولبه

البته این موضوع نیز نباید فراموش شود که اگرچه تکنولوژی به خودی خود دارای منافع بسیار زیادی است که لزوما در چارچوب دو مورد یاد شده ی فوق نمی گنجد، اما این را نیز باید به خوبی مدنظر قرار داد که تکنولوژی زاییده ی دست بشری است؛ و این مخلوق بشری همچون بسیار از ساخته های دیگر بشری می تواند دو ساحت داشته باشد:

یک ساحت آن، ساحت آباد کننده و سود رسان است که برای کل انسان ها منافع زیادی را در پی دارد.
و دیگر ساحت آن که سهولت و افزایش قابل توجه قدرت برای انواع سوءاستفاده ها و ایجاد خطرات برای نسل بشری را به همراه دارد.

پس اگرچه تکنولوژی فی نفسه مردود و مضر نیست، اما باز هم باید توجه کرد که این محصول نامحدودِ بشری در دستان چه کسی قرار گرفته است!؟ باید یادمان باشد که در هر صورت تکنولوژی فرمان بردار است.

تکنولوژی صرفا یک شتاب دهنده است

البته هر آنچه که امروز و در دنیای دیجیتالی می تواند از خوب و بد انجام داد، در گذشته نیز قابل انجام و اجرا بود؛ اما با روش ها سنتی و با سرعتی بسیار پایین تر. پس باید به این موضوع نیز توجه ویژه داشت که تکنولوژی صرفا در نقش یک شتاب دهنده ی قدرتمند عمل می کند که صرفا مقاصد بشری را به بهترین وجه و با بیشترین سرعت به سرانجام می رساند.

از همین رو است که در دنیای امروزی، لازم است در انتخاب مسیر و عملکرد خود دقت بیشتری به خرج دهیم؛ چراکه بی شک انحرافِ به چپ یا راست خودرویی که با سرعت بیست کیلومتر در ساعت در حال حرکت است، به احتمال زیاد مشکلی به وجود نمی آورد، اما انحرافِ خودرویی که با سرعت دویست کیلومتر در ساعت در حال حرکت است، می تواند بسیار خطرآفرین باشد. و به همین صورت، انحرافِ خودرویی که چندین هزار یا چندده هزار کیلومتر در ساعت سرعت دارد، قطعا و صددرصد بسیار مرگبار خواهد بود.

انتخاب درست، لازمه ی دنیای دیجیتالی امروز

پس، با نظر به آنچه که در بالا گفته شد، این ما هستیم که در مسیر بهره برداری از تکنولوژی باید نگاهی درست داشته باشیم و با دقت نظر و پالایش ذهن و روح از ناخالصی ها، انتخاب های صحیح را در این راه برگزینیم.
در واقع این امر، موضوعی اجتناب ناپذیر است که به ناچار برای دنیای دیجیتالی امروز توقفی وجود ندارد و این دنیا هر روز نسبت به دنیای فیزیکی و یا دنیای سنتی دیروز بسیار قویتر و اثرگذارتر می شود. لذا در این بین، تنها چیزی که می تواند مانع یک پیامد منفی در این دنیا شود، انتخاب های خودِ ما است.

محدویت های پیش رو

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *