بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۹ ویژگی خانوادگی موفق

خانواده جایی است که می توانید عشق را پیدا کنید!

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حفظ سلامت روانی خانواده و حفظ روابط خانوادگی قوی حتی در بهترین زمان ها یک چالش است. این روزها، می تواند بیش از هر زمان دیگری احساس شود. به‌عنوان یک والدین و الگو، ساختن خانواده‌ای سالم در حین زندگی در یک بیماری همه‌گیر جهانی، کمک به فرزندتان در مسیر رفتن به مدرسه و زیر نظر داشتن رسانه‌های اجتماعی ممکن است کاری دلهره‌آور به نظر برسد. ممکن است دشوار باشد که بدانید کجا زمان و انرژی خود را اولویت بندی کنید تا بیشترین تأثیر را بر رفاه همه داشته باشید. بنابراین چه ویژگی هایی باعث موفقیت یک خانواده می شود؟

تحقیقات وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده (HHS) که یافته‌های رشته‌های مختلف (روان‌شناسی، روان‌پزشکی، مددکاری اجتماعی، جامعه‌شناسی، و مشاوران ازدواج و خانواده) را گردآوری کرده است، راهنمایی‌هایی را ارائه می‌کند و توسط تحقیقات دانشگاه ایالتی اورگان – کاسکیدز (Oregon State University – Cascades) پشتیبانی می‌شود.

طبق تحقیقات HHS، خانواده های موفق پایدار، منسجم، صمیمی و قدردان متقابل هستند. اعضای خانواده به طور مکرر و مثمر ثمر با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و فرزندان نیز خانواده های موفقی برای خود تشکیل می دهند. محققان خاطرنشان کردند: «آنها لزوماً خانواده‌هایی نیستند که بدون مشکل باشند. «برخی مشکلات سلامتی، مشکلات مالی و مشکلات دیگر را تجربه کرده اند. اما آنها سازگار هستند و می توانند با بحران ها به شیوه ای سازنده برخورد کنند.»

مرتبط: ۷ کلید برای ساختن خانواده ای قوی

مهمترین ویژگی های خانواده های موفق چیست؟

طبق تحقیقات HHS، ۹ ویژگی در خانواده های قوی و سالم وجود دارد:

  1. ابراز قدردانی.
  2. زمان با هم بودن.
  3. تشویق افراد.
  4. ارتباط.
  5. توانایی انطباق.
  6. جهت گیری مذهبی/معنوی.
  7. ارتباط اجتماعی
  8. تعهد به خانواده.
  9. نقش ها را روشن کنید

داستین تیبیتس (Dustin Tibbitts)، رئیس بخش Embark، LMFT، ویژگی های خانواده های موفق را برای والدینی که به دنبال ارزیابی و بهبود پویایی خانواده خود هستند، ساده توصیف کرد. او می گوید:

«صراحت در خوانواده ها می‌تواند مفید باشد، زیرا اغلب والدین تمایل دارند این کار را خیلی سخت کنند.»

در زیر، تیبیتس ۹ ویژگی را بررسی می کند و نکاتی را برای والدین ارائه می دهد.

۱. ابراز قدردانی

آخرین باری که تشکر کردید یا به فرزندتان گفتید که از او سپاسگزار هستید کی بود؟ به آنها بگویید سپاسگزار هستید که بخشی از زندگی شما هستند و ویژگی ها، اعمال یا تجربیاتی را که در مورد آنها قدردانی می کنید به اشتراک بگذارید. این حرکات ساده برای زندگی خانوادگی موفق قانع کننده هستند.

به گفته Tibbitts، “مهمترین راه برای کمک به سلامت روان، ابراز قدردانی و تشکر است. به نظر هولناک می رسد، اما بسیار قدرتمند است.»

۲. زمان با هم بودن

وقتی نوبت به زمان با هم بودن می رسد، دو مفهوم کلیدی وجود دارد:

  1. بر کیفیت بر کمیت تمرکز کنید. برای مثال، وقتی با هم هستید، گوش دادن فعال را تمرین کنید را تمرین کنید ، که شامل تأمل (بازنویسی آنچه فرزندتان می‌گوید) و همدلی (درک احساسات او بر اساس آنچه با شما به اشتراک می‌گذارد) است.
  2. زمانی که فرزندتان به شما نیاز دارد در دسترس باشید – به موقع، نه به وقت شما.

تیبیتس می گوید: «بسیاری از والدین احساس گناه می‌کنند زیرا با بچه‌شان توپ بازی نمی‌کنند، او را به مسافرت نمی‌برند یا به خرید نمی‌روند». اما واقعاً چیزی که بچه‌ها می‌خواهند زمانی است که آن را می‌خواهند.

بنابراین، اگر نوجوانتان ساعت ۹ شب به شما نزدیک شود و شما خسته باشید، اما به او زمان بدهید، این همان چیزی است که آنها می خواهند. حتی نیم ساعت هم خیلی راه می رود. البته، انجام این کار زمانی که شما خسته هستید سخت تر است، اما خانواده های موفق این کار را انجام می دهند. آن‌ها وقتی به بچه‌هایشان نیاز دارند، زمان می‌دهند.»

۳. تشویق افراد

این ممکن است شبیه به اولین ویژگی خانوادگی موفق باشد، اما یک تمایز مهم وجود دارد.

تیبیتس می گوید: «تشویق با قدردانی متفاوت است. قدردانی حق‌شناسی است. تشویق عبارت است از گفتن، “تو می توانی این کار را انجام دهی!”، “امیدی برای آینده وجود دارد!”، و “شما این را دارید، و من اینجا با شما هستم.”»

تشویق باید به شکل حمایت متقابل، به رسمیت شناختن و احترام باشد. تحقیقات HHS خاطرنشان کرد که «خانواده‌های قوی حس تعلق به یک واحد خانواده را پرورش می‌دهند، اما همچنین رشد نقاط قوت و علایق فردی را پرورش می‌دهند. اعضا از چارچوب خانواده لذت می برند که ساختاری را فراهم می کند اما آنها را محدود نمی کند.

۴. ارتباطات

در تحقیقات HHS، کارشناسان توصیه می کنند که ارتباطات خانواده ها “روشن، باز و مکرر” باشد. آنها همچنین خاطرنشان کردند که “اعضای خانواده اغلب با یکدیگر صحبت می کنند و وقتی این کار را انجام می دهند، با یکدیگر صادق و باز هستند.”

تیبیتس اضافه می کند که والدین باید بر روی یک ارتباط عاطفی واقعی و حقیقی تمرکز کنند که به گونه ای ارائه می شود که فرزند شما بتواند آن را دریافت کند. والدین می توانند بر اساس زبان بدن، انتخاب کلمات، تماس چشمی، لحن صدا، استفاده از لمس مناسب، سرعت مکالمه، تعداد دفعاتی که به دنبال والدین هستند و سایر نشانه ها، ارزیابی کنند که آیا فرزندشان در حال دریافت و درونی کردن ارتباط است یا خیر.

۵. توانایی سازگاری

آیا خانواده شما می توانند به روش های سازنده به موقعیت های استرس زا واکنش نشان دهند و از عهده آن برآیند؟ آیا زمانی که شرایط ایجاب می کند می توانید رشد کنید و تغییر کنید؟

تیبیتس می‌گوید: «بیشتر روان‌پریشی‌ها، بیشتر روان‌رنجوری‌ها و بیشتر مشکلات سلامت روان ناشی از سخت‌گیری و ناتوانی در سازگاری هستند.»

با آموزش انعطاف پذیری و سازگاری به فرزندان خود، آنها را برای مقابله با عوامل استرس زای اجتناب ناپذیر آماده می کنید ها و چالش های اجتناب ناپذیر زندگی آماده می کنید. به عنوان مثال، هنگامی که کودکی در یک تکلیف مدرسه شکست می خورد، والدین می توانند در کنار او کار کنند تا از انجام دادن دوباره آن حمایت کنند. اگر کودکی با ناامیدی مانند فعالیتی که به دلیل کووید-۱۹ لغو شده است مواجه شود، والدین می توانند فرزند خود را تشویق کنند تا به جای هیچ کاری، یک فعالیت جایگزین خلاقانه ارائه دهد.

۶. جهت گیری مذهبی/معنوی

داشتن ارتباط با جهان گسترده تر برای توسعه سالم حیاتی است. به گفته تیبیتس، «خانواده هایی که موفق هستند معنویت مشترکی دارند. این به خودی خود دین نیست، بلکه یک معنویت عمیق است – ارتباطی با چیزی بزرگتر از خودتان. بیان این موضوع با فرزندتان، و کمک به آنها برای استفاده از این ارتباط برای خود، راه زیادی را طی می کند.»

اگر مذهبی نباشی خیلی جاها می توان معنویت را پیدا کرد. ارتباط با طبیعت و جامعه شما می‌تواند به کودک و خانواده شما کمک کند تا احساس کند بخشی از دنیای اطراف شماست.

۷. ارتباط اجتماعی

استفاده از منابع و حمایت گروه‌های خارج از خانواده – از دوستان گرفته تا همسایگان و سازمان‌های اجتماعی – برای ایجاد پیوندهای قوی برای اعضای خانواده بسیار مهم است.

تیبیتس می گوید: «من با خانواده‌های زیادی مصاحبه کرده‌ام، و خانواده‌هایی که سنت‌هایی دارند که شامل مشارکت در اجتماع است، موفق‌تر از دیگران هستند.»

این روابط اجتماعی می تواند به سادگی جشن چهارم ژوئیه با همسایگان خود، حفظ یک سنت با دوستان خود برای به اشتراک گذاشتن روز شکرگزاری با هم یا مراقبت از یک همسایه بیمار باشد. این پایگاه پایدار در خارج از خانواده لایه دیگری از حمایت را برای کمک به مقابله با ناملایمات و ایجاد معنا در چالش های زندگی فراهم می کند.

۸. تعهد به خانواده

طبق تحقیقات HHS، در یک خانواده متعهد، «آنها احساس یک تیم بودن را دارند. آنها هویت و وحدت خانوادگی دارند.» این تعهد دو راه دارد، از فرد به خانواده و خانواده به فرد.

یکی از راه های ایجاد این تعهد از طریق مسئولیت های مشترک است.

تیبیتس می گوید: «به خصوص برای نوجوانان، آنها باید احساس کنند که بخشی از چیزی هستند. به همان اندازه که با آن مبارزه می‌کنند، باید در خانواده احساس معنا داشته باشند، و این از طریق مسئولیت‌پذیری انجام می‌شود.»

به عنوان مثال، بسیاری از خانواده ها حیوانات خانگی دارند که فرزندانشان مسئول آن هستند. کمک به پدربزرگ و مادربزرگ سالخورده در انجام کارهای اطراف حیاط، نگهداری از خواهر و برادر کوچکتر، تعویض روغن در ماشین، کمک به تزئین برای تعطیلات، و نوبت پختن شام نمونه های خوب دیگری هستند.

۹. روشن کردن نقش ها

دانستن جایگاه شما در ساختار خانواده و نقشی که در مواقع بحران ایفا می کنید، برای یک خانواده خوب حیاتی است. محققان HHS خاطرنشان کردند: «با یک ساختار واضح و در عین حال انعطاف‌پذیر، اعضای خانواده از مسئولیت‌های خود در خانواده و در قبال آن آگاه هستند. در نتیجه در مواجهه با بحران ها و مشکلات، اعضا نقش خود را می دانند.»

تیبیتس می افزاید: «نقش فرزند شما چیست و آیا مشخص است؟ نقش والدین چیست و آیا این واضح است؟ ما مشکلات زیادی را در خانواده‌هایی می‌بینیم که آنقدر روان و مبهم هستند که بچه‌ها همیشه گیج می‌شوند.»

به عنوان مثال، تیبیتس گفت، برخی از والدین مجرد اصلاح خواهر و برادر را به یک فرزند بزرگتر موکول می کنند و این می تواند گیج کننده باشد. او گفت: «لحظه ای با هم بنشینید و مشخص کنید که چه زمانی و کجا ممکن است مناسب باشد تا کودک بداند که بزرگسال بودن در مقابل خواهر یا برادر بزرگتر به چه معناست.

به طور مشابه، برخی از خانواده ها به کودکان اجازه دسترسی بدون نظارت به کارت های اعتباری، تلفن های همراه و اینترنت را می دهند. Tibbitts گفت که وقت گذاشتن برای تعیین حدود و مرزهای متفکرانه در مورد پول، وقت با دوستان و زمان آنلاین یک نقش بزرگسال است – و باعث می شود کودکان احساس امنیت و ثبات بیشتری داشته باشند.

مرتبط: ۷ کاری که خانواده های مدرن موفقف، متفاوت انجام می دهند

سخن نهایی

با تلاش برای اطمینان از اینکه خانواده شما منعکس کننده ۹ ویژگی خانواده های موفق است، می توانید یک محیط سالم و پرورشی نه تنها برای فرزند خود بلکه برای نسل های آینده نیز فراهم کنید.

تیبیتس می گوید: «خانواده‌هایی با نقش‌های روشن که با هم وقت می‌گذرانند، ارتباط خوبی برقرار می‌کنند، با عوامل استرس‌زا سازگار می‌شوند، یکدیگر را قدردانی می‌کنند و تشویق می‌کنند، و با جوامع خود و چیزی بالاتر از خودشان مرتبط هستند، موفق هستند – و همچنین نسل‌های آینده را برای موفقیت آماده می‌کنند.

منبع: embarkbh.com

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *