ایوسی

گام های ۹ گانه ی عملی جهت رسیدن به اهداف را بشناسید

طبق تحقیقات به عمل آمده، تنها ۸ درصد مردم دنیا به اهدافشان می‎رسند؛ و البته همان‎طور قبلا بیان شد تنها ۳ درصد از مردم دنیا با هدف زندگی می‎کنند؛ که به طور غالب، این ۳ درصد همیشه جزو ۸ درصد عنوان شده هستند.

پس برای دستیابی به اهداف‎تان، ابتدا دست به قلم شوید؛ و سپس از طریق مراحلی که در این مقاله برای شما ارائه شده است، اهداف خود را مشخص، تثبیت و در زندگی خود جای دهید:

۱- رهاسازی ذهن داشته باشید

برای پیدا کردن خواسته‌های قلبی خود، اول به ذهن خود اجازه دهید تا آزادانه به جستجوی درونی شما بپردازد، و تمام افکار مثبتی که در وجود شما باعث ایجاد شور و اشتیاق می‌شود را پیدا کند. سعی کنید در این مرحله خساست به خرج ندهید؛ هر گونه خواسته و آرزویی از گذشته تا الان که رسیدن به آن موجب شادمانی شما می‌شود را پیدا کنید؛ و بدون در نظر گرفتن مسائل پیش رو در رسیدن به آن، آن‌را بر روی کاغذ بیاورید.

در این خصوص می‎توانید از کودک درون خود نیز کمک بگیرید؛ چراکه به طور قطع ناخودآگاه شما به مرور زمان، دستخوش محدودیت‎های اجتماعی و خانوادگی شده و به شما اجازه‎ی بلندپروازی نمی‎دهد. از سویی دیگر، بعضی از اهداف واقعی و قلبی شما ریشه در کودکی شما دارند، و لازم است ابتدا آنها را پیدا کنید.

مرتبط: شهامت دنبال کردن اهدافت را داشته باش

۲- اهداف را از خواسته‎ها جدا کنید

اگرچه رسیدن به تمام خواسته‌های شما، حس خوبی به شما خواهد داد، اما توجه کنید که:

پس در این مرحله خواسته‌هایی را که دارای این ویژگی‌ها هستند را جدا کرده و براساس میزان اولویت و ضرورت دستیابی، آنها را به ترتیب بنویسید.

لذت کوتاه مدت

مرتبط: ۱۰ قدم اساسی در رسیدن به هدف را بشناسید

۳- جزئیات اهداف خود را به درستی تعیین کنید

همان‎طور قبلا بیان شد، تعیین دقیق جزئیات، اهداف را قابل اندازه‎گیری و درنتیجه قابل حصول می‎کند. پس جزئیات اهداف خود را چه از نطر کمی و چه از نظر کیفی کاملا مشخص نمایید.

۴- انطباق اهداف با چرایی‎ها را بررسی کنید

تجربه ثبت کرده اهدافی که چرایی محکم و دلیل درونیِ قدرتمندی نداشته باشند، محکوم به شکست هستند؛ و در مسیر رسیدن به این اهداف، با برخورد به موانع، توقف صورت خواهد گرفت. پس در این مرحله حتما انطباق چرایی‎های محکم خود با اهدافتان را بررسی کنید؛ در صورتی که خواسته‎ای فاقد چرایی باشد، هدف واقعی و مهم شما تلقی نمی‎شود و باید در برگزیدن آن تجدیدنظر کنید.

بخوانید: ۱۷ نکته اساسی در خصوص هدف‎گذاری

۵- زمان‎بندی مناسب و منطقی برای اهداف مشخص نمایید

تعیین زمان علاوه بر محاسنی همچون ایجاد تعهد، که پیشتر بیان شد، کمک می‎کند تا اهدافتان را به دو دسته: اهداف کوتاه‎مدت و اهداف بلندمدت تقسیم کنید. به این صورت، در مسیر رسیدن به اهداف بلندمدت و بزرگ خود، می‎توانید با دست‎یابی زود به زود به اهداف کوتاه‎مدت خود، از وضعیت عملکرد خود و صحت مسیر پیش روی خود اطمینان پیدا کنید.

برای مثال می ‎توانید مسیر طولانی بندرعباس به تهران را درنظر بگیرید؛

شما برای رسیدن به تهران (به عنوان هدف نهایی شما) باید از شهرهای سیرجان، شهربابک، انار یزد، میبد، نائین، کاشان و قم (به عنوان اهداف کوتاه شما) بگذرید. گذر از هر یک از شهرهای عنوان شده نشان دهنده‎ی آن است که: شما مسیر را به درستی طی کرده‎اید، و ماندن در همین مسیر موجب رسیدن شما به هدف نهایی شما خواهد شد.

پس؛ رسیدن به اهداف خود را به طور دقیق زمان‎بندی کنید، و حتی برای بعضی از اهداف که با گذر زمان ارزش و اهمیت آنها از بین می‎رود، تاریخ انقضاء نیز مشخص کنید؛ تا در زمان خروج این اهداف از اولویت و ضرورت، انرژی، توان، زمان و هزینه بیشتری صرف آنها نشود.

مرتبط: ۱۰ نکته برای موفقیت و رسیدن به اهداف زندگی

۶- اقدامات لازم جهت دستیابی به اهداف را مشخص کنید

همان‎طور پیشتر بیان شد، انتخاب راه و روش در تعیین اهداف مجاز نمی‎باشد. اما بعد از تعیین دقیق اهداف، زمان آن می‎رسد تا شما با بهره‎گیری از اطلاعات فنی، ابزار و توانایی‎ها و شناخت کامل موانع پیش روی دستیابی به هر هدف، کلیه‎ی راه‎های موجود را با تمام جزئیات مشخص و نحوه استفاده از هر کدام را برای خود ارزیابی کنید. و این را مدنظر قرار دهید که برای بهره‎گیری حداکثری از داشته‎های موردنیاز، تنظیم برنامه‎ای کارآمد و زمان‎بندی امور به روزانه، هفتگی، ماهانه و … ضروری می‎باشد.

۷- ابزار و توانایی‎های موجود در رسیدن به اهداف را تعیین نمایید

بررسی کنید که در راه رسیدن به هر یک از اهداف:

در این مرحله حتی به شناسایی افرادی بپردازید که می‌توانند در رسیدن شما به اهدافتان همراه و کمک شما باشند.

مرتبط: ۱۵ راهکار عملی تقویت تعهد | تعهد به اهداف، لازمه‌ی موفقیت

۸- موانع احتمالی را بشناسید

حتما در راه رسیدن به هدف، موانعی وجود دارد که تدبیر در شناخت آنها، منجر به آمادگی کامل در رویارویی با آنها می شود، و تدارک تمهیداتی در جهت انتخاب روشی مناسب برای عبور از کنار این موانع را در پی خواهد داشت. و لازمه شناسایی موانع، داشتن دید بلندمدت و نگاه به دورنمای مسیر اهداف است.

هزینه زمانی، مالی و اجرایی در رسیدن به هدف نیز، عاملی است که می‌تواند به عنوان مانعی بزرگ در حصول هدف بروز کند. لذا برآورد این هزینه‌ها و برنامه‌ریزی در جهت پرداخت راحت‌تر آنها نیز می‌تواند کمک شایانی در مقابله شما با موانع بکند.

مرتبط: ۲۰ هدف دست یافتنی که باید برای توسعه شخصی خود تعیین کنید

۹- اصل تمرکز بر اهداف را فراموش نکنید

از این پس باید بدانید که برای دست‎یابی به اهداف لازم است روزانه اقدام کنید؛ به گونه‌ای که وظیفه شما در حال حاضر انجام امور همین الان و وظیفه شما برای امروز انجام امور این روز است. پس بر برنامه از قبل تنظیم شده خود تمرکز کنید، بدانید که با اجرای صحیح و دقیق تک تک برنامه‌های کوتاه مدت، برنامه های بلندمدت نیز به همین منوال اجرا شده و به اتمام خواهند رسید.

اصل تمرکز یکی از مهم‌ترین اصول در دستیابی به هدف است.

برای درک بهتر تمرکز می‌‎توانید مثال هیزم‌شکنی را در نظر بگیرید که برای قطع درخت و تهیه هیزم به جنگل رفت؛ او به محض رسیدن به جنگل اولین درخت را برگزید و با تبر خود به درخت زد، درخت ضربه‌ای خورد اما نشکست، پس هیزم‌شکن به سراغ درخت دیگری رفت و باز همین مسئله تکرار شد. تا جایی‎که هیزم شکن تمامی درختان جنگل را ضربه زد اما هیچ یک از این درخت‎ها نشکستند. اما به طور قطع، اگر وی بخش کوچکی از تمامی ضربه‎های خود را صرف درخت اول می‎کرد، همان درخت می‌شکست.

پس برای رسیدن به هدف، تمرکز در مسیر هدف را جدی بگیرید؛ و برای افزایش آن از باور و ایمان در رسیدن به هدف خود نیز استفاده کنید. یکی از راه‌های افزایش باور به هدفتان، استفاده از تجسم خلاق و تصویرسازی آن در ذهنتان است؛ تصاویر واضح از هدف، علاوه بر ایجاد، شور، اشتیاق و درک بهتر، موجب افزایش قبول شما در رسیدن به آن هدف است.

مرتبط:

خروج از نسخه موبایل