نماد سایت ایوسی

مهارت های خودتنظیمی چیست؟ (و نحوه بهبود آنها)

نگرش ها و رفتارهای شما می تواند بر زندگی و موفقیت حرفه ای شما تأثیر بگذارد. اگر می خواهید به اهداف خود برسید و بر اعمال و واکنش های خود کنترل داشته باشید، مهارت های خودتنظیمی خود را توسعه دهید. زمانی که رویدادهای ناگوار خارج از کنترل شما اتفاق می افتد، خودتنظیمی می تواند به افزایش انعطاف پذیری شما کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، راه‌هایی برای بهبود مهارت‌های خودتنظیمی و تأثیرات مثبتی که می‌تواند بر زندگی و شغل شما داشته باشد را شرح خواهیم داد.

مهارت های خودتنظیمی چیست؟

مهارت های خودتنظیمی عناصری از هوش هیجانی هستند که به نحوه مدیریت افکار و اعمال خود مربوط می شوند. بیایید به دو نوع خودتنظیمی نگاه کنیم: خودتنظیمی رفتاری و خود تنظیمی عاطفی.

خودتنظیمی رفتاری شامل نحوه واکنش شما به موقعیت ها و نحوه عمل شما مطابق با اهداف بلندمدت و عمیق ترین ارزش ها می شود. به عنوان مثال، ممکن است برای شما سخت باشد که صبح زود از خواب بیدار شوید و دویدن را انجام دهید، اما این کار را انجام دهید زیرا می خواهید تناسب اندام و سلامت خود را بهبود ببخشید.

در مثالی دیگر، شاید مشتری در محل کار علناً از شما انتقاد کرده باشد، اما شما توانسته‌اید آرامش خود را حفظ کنید و در این موقعیت استرس‌زا واکنشی نشان ندهید، زیرا می‌توانید تشخیص دهید که عصبانیت مشتری واقعاً متوجه شما نشده است.

خودتنظیمی عاطفی به کنترل احساسات مربوط می شود، مانند پردازش آگاهانه احساسات و تلاش برای حفظ دیدگاه مثبت در حین تجربه چالش ها. چنین کنترلی می تواند تأثیرات مثبتی بر روابط بین فردی شما داشته باشد، زیرا می تواند به شما این امکان را بدهد که نسبت به دیگران قابل اعتمادتر، همدلانه و با ملاحظه تر باشید.

نمونه هایی از مهارت های خودتنظیمی

در اینجا چند ویژگی و مهارتی وجود دارد که افراد خودتنظیمی از خود نشان می دهند:

خودآگاهی

داشتن خودآگاهی به این معنی است که می توانید افکار، احساسات و رفتارهای خود را آگاهانه تشخیص دهید. خودآگاهی به کنترل خود کمک می کند تا بتوانید در بیشتر موقعیت ها آرام و منطقی بمانید و در صورت نیاز نظم و انضباط را به کار ببندید. افرادی که خودآگاهی قوی دارند، توانایی درک و پاسخگویی به نیازهای دیگران را نیز دارند.

ماندگاری

ادامه حرکت رو به جلو به سمت اهداف خود بدون توجه به مبارزات بیرونی یا داخلی یک انتخاب آگاهانه است. کسانی که این مهارت را دارند، صد در صد تلاش می کنند تا با ارزش ها و اهداف خود همسو بمانند. پشتکار همچنین می تواند شما را بر روی تأثیر مثبت تحت کنترل خود متمرکز کند و در عین حال شرایط خارج از کنترل شما را رها کنید.

تطبیق پذیری

توانایی تطبیق پاسخ ها و احساسات خود با توجه به موقعیت های مختلف به این معنی است که می توانید با تغییرات کنار بیایید. این مهارت خودتنظیمی همچنین می تواند شما را در مورد دیدگاه ها و نظرات مختلف انعطاف پذیرتر کند و به شما امکان می دهد مسائل را از منظرهای مختلف در نظر بگیرید.

خوش بینی

آموزش ذهن و احساسات به این معنی است که بتوانید زمانی که استرس، مضطرب یا افسرده هستید، خود را آرام کنید. اگر یک خود تنظیم کننده قوی هستید، احتمالاً چالش ها را به عنوان فرصت هایی برای یادگیری و بهبود تلاش های آینده خود در نظر می گیرید. جست‌وجوی دائمی نکات مثبت، خود تنظیم‌کننده‌ها را قادر می‌سازد تا به طور مداوم رفتارها و اعمال خود را بهبود بخشند و در عین حال متمرکز و با انگیزه باقی بمانند.

چگونه توانایی های خودتنظیمی خود را بهبود بخشیم

خودتنظیمی نیازمند تعهد، خوداندیشی و تمرین است. این روند ادامه دارد، زیرا شما باید افکار و اعمال خود را به طور منظم زیر نظر داشته باشید، با اهداف خود هماهنگ شوید و در صورت لزوم تغییراتی ایجاد کنید. زندگی و کار می‌تواند استرس‌زا باشد، بنابراین مهم است که تکنیک‌هایی را برای کمک به خودتنظیمی تمرین کنید تا بتوانید با دقت انتخاب کنید که چگونه در زمان‌های سخت واکنش نشان دهید. در اینجا چند مرحله برای توسعه توانایی های خود تنظیمی آورده شده است:

  1. خودآگاهی را تمرین کنید.
  2. مدیتیشن کنید.
  3. ورزش کنید.
  4. اهداف خود را با ارزش های خود هماهنگ کنید.
  5. با خودت مهربان باشید.
  6. یک مجله نگه دارید.
  7. درگیر خودگویی مثبت شوید.
  8. به دنبال بازخورد باشید.
  9. خود را مسئول نگه دارید.
  10. خودتان را آموزش بدهید.

۱. خودآگاهی را تمرین کنید

یکی از مهمترین مراحل در خودتنظیمی، یادگیری خودآگاهی است. خودآگاهی توانایی این است که خودمان را به وضوح ببینیم، درک کنیم که دیگران ما را چگونه می بینند و ما چگونه با دنیای اطرافمان تناسب داریم.

یک راه عالی برای شروع تمرین این است که یک اسکن بدن ذهنی انجام دهید و ببینید آیا مناطقی از تنش فیزیکی وجود دارد یا خیر. توجه داشته باشید که چه زمانی ممکن است احساس اضطراب یا استرس داشته باشید و چه علائم فیزیکی با این احساس همراه است. به عنوان مثال، آیا زانوی شما به سرعت در حال جهش است یا احساس تنش در سینه یا شانه های خود دارید؟ این تمرین به شما کمک می کند یک قدم به عقب بردارید و خود و احساسات خود را ارزیابی کنید. روش دیگری برای تمرین خودآگاهی و همچنین بهبود خودتنظیمی مدیتیشن است.

۲. مدیتیشن کنید.

مدیتیشن به شما این امکان را می دهد که بی سر و صدا فکر کنید و کنترل بیشتری بر افکار خود بدست آورید. هر مقدار مدیتیشن – حتی یک جلسه پنج دقیقه ای روزانه – می تواند تأثیر مثبتی بر توانایی های خود تنظیمی شما داشته باشد. هر روز زمانی را برای نشستن در یک فضای ساکت برنامه ریزی کنید، ذهن خود را پاک کنید و روی تنفس خود تمرکز کنید. این تمرین می تواند به شما کمک کند در هنگام بروز افکار دشوار، احساس آرامش داشته باشید، که به نوبه خود می تواند به شما کمک کند تا احساسات و رفتارهای خود را تنظیم کنید.

۳. ورزش کنید

فعالیت بدنی باعث افزایش اندورفین می شود که خلق و خوی شما را تقویت می کند و به مبارزه با استرس کمک می کند. ورزش منظم به تمرکز و تعیین هدف کمک می کند و به شما احساس کنترل بر بدن و زندگی خود می دهد. ورزش همچنین می تواند به خواب بهتر کمک کند که به سلامت کلی کمک می کند.

به طور منظم در طول روز استراحت کنید تا کمی حرکت کنید. سعی کنید چند لحظه از کار خود فاصله بگیرید، حرکات کششی انجام دهید، پیاده روی کنید و ذهن خود را به حالت اول برگردانید. ممکن است وقتی به کار خود بازگردید، روحیه بهتری پیدا کنید و سرحال تر شوید.

۴. اهداف خود را با ارزش های خود هماهنگ کنید

وقتی بر آنچه برایتان مهم است تمرکز کنید، می توانید انگیزه بیشتری داشته باشید و متعهد شوید که احساسات و اعمال خود را تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر برای شبکه حرفه‌ای که ایجاد می‌کنید ارزش قائل هستید، سعی کنید روابط خود را با همکاران خود با شناخت بیشتر آنها در سطح شخصی‌تر و شرکت در رویدادهای تیمی تقویت کنید. اجازه دادن به ارزش‌های شما بر آنچه می‌خواهید به دست آورید، می‌تواند انگیزه شما را حفظ کند.

۵. با خود مهربان باشید

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های خودتنظیمی این است که شفقت به خود را تمرین کنید و زمانی که در حال مبارزه هستید، به خودتان لطف کنید. به یاد داشته باشید، هیچ چیز کامل نیست و ما از طریق شکست یاد می گیریم. استراتژی دیگر این است که با جشن گرفتن بردهای کوچک یا زمانی که به یک هدف می رسید، مثبت اندیشی را تمرین کنید.

سعی کنید یک سیستم پاداش را پیاده سازی کنید، مانند یک استراحت کوتاه پس از گذراندن مدت طولانی کار کردن بر روی یک کار یا پذیرایی از خود با یک شام ویژه پس از اتمام یک پروژه مهم. با این استراتژی، می توانید در طول زمان یک تصویر مثبت از خود ایجاد کنید، که می تواند به شما کمک کند تا به طور کلی نگرش مثبت تری داشته باشید.

۶. یک دفتر خاطرات داشته باشید

روزنامه نگاری به پاکسازی ذهن شما و کاهش سرعت افکار شما در زمانی که ممکن است در حال مسابقه باشند کمک می کند. روند نوشتن می تواند به آرامش خود در هنگام پردازش روزتان کمک کند، چه روزتان مثبت یا منفی بوده باشد. برخی به این کار «تخلیه مغز» می گویند تا پچ پچ های ذهن شما را پاک کند و به شما کمک کند تا به جلو بروید. روزنامه نگاری همچنین می تواند پیشرفت شما در عادات خودتنظیمی را ثبت کند تا بتوانید به سفر خود نگاه کنید.

۷. درگیر خودگویی مثبت باشید

وقتی اتفاق هیجان انگیزی مانند فارغ التحصیلی یا ترفیع در محل کار در حال رخ دادن است، مردم معمولاً احساس خوبی دارند. از سوی دیگر، هنگامی که اشتباهاتی رخ می دهد، برخی از افراد تمایل به خودگویی خشن دارند که می تواند باعث مارپیچ رو به پایین شود. افکار احساسات را تولید می کنند، بنابراین مهم است که روی چیزهای مثبتی که می خواهیم تمرکز کنیم و صحبت با خود را تمرین کنیم، چه با صدای بلند یا درونی.

مرتبط: ۱۵ راه برای تمرین خودگویی مثبت درجهت موفقیت

۸. به دنبال بازخورد باشید

ممکن است دشوار باشد که همیشه به طور عینی به خود نگاه کنید. درخواست بازخورد از همکاران یا دوستان مورد اعتماد می تواند در سفر آگاهی و خودتنظیمی شما بسیار مفید باشد. تماس گرفتن ممکن است باعث شود شما احساس آسیب پذیری کنید، اما این یک فرصت عالی برای تمرین خودتنظیمی است. حتی ممکن است دیگران را تشویق کنید تا روی مهارت های خود تنظیمی خود کار کنند.

مرتبط: ارائه و دریافت بازخورد: تعاریف و مثال ها

۹. خودتان را مسئول بدانید

زمانی که مسئولیت اهدافی را که تعیین کرده اید به عهده می گیرید، می توانید اقدامات خود را بهتر کنترل کنید. اگر یک کار پیچیده را تا پایان هفته برنامه ریزی کرده اید، می توانید یک استراتژی برای تفکیک این کار بزرگ به تکالیف کوچکتر و قابل مدیریت تر برای تکمیل در طول هفته ایجاد کنید.

همچنین می توانید از یک همکار بخواهید که شریک مسئولیت پذیری باشد—کسی که پیشرفت شما را هر روز بررسی می کند. هنگامی که خود را مسئول می دانید و اقداماتی را انجام می دهید تا دیگران نیز همین کار را انجام دهند، می توانید توانایی خود را در تنظیم خود تنظیم کنید که چگونه عمل می کنید و در هنگام انجام کاری واکنش نشان می دهید.

مرتبط: ۸ راه برای به عهده گرفتن مسئولیت بیشتر در محل کار

۱۰. خود را آموزش دهید

کتاب ها و مجلات آموزشی بخوانید، به پادکست گوش دهید یا در یک دوره آنلاین شرکت کنید. هرچه بیشتر یاد بگیرید، نه تنها نسبت به خودتان، بلکه نسبت به مردم و دنیای اطرافتان توجه بیشتری خواهید داشت، که راهی عالی برای تقویت هوش هیجانی کلی شماست. ممکن است شروع به تشخیص روندها، عادات و محرک ها کنید تا از واکنش منفی خود به موقعیت های دشوار جلوگیری کنید.

مهارت های خودتنظیمی در محیط کار

بهبود مهارت های خودتنظیمی می تواند تأثیر مثبتی بر طرز فکر و رفاه شما داشته باشد و به جلوگیری از فرسودگی شغلی در محل کار کمک کند. همچنین می تواند بهره وری و سایر جنبه های شغل شما را بهبود بخشد، از جمله:

ارتباط

وقتی در محل کار خودتنظیمی را تمرین می کنید، ممکن است توانایی خود را برای گوش دادن فعالانه و درک آنچه در اطرافتان می گذرد بدون تعطیل کردن، افزایش دهید. همچنین بهتر است قبل از صحبت یا عمل فکر کنید.

مرتبط: ۴ نوع ارتباط و نحوه بهبود آنها

حل تعارض

شما می توانید به خوبی از عهده تعارضات برآیید زیرا می توانید نظرات متفاوت را در نظر بگیرید و بهتر با همکاران و دیگرانی که در محل کار با آنها تعامل دارید همدلی کنید. به‌عنوان یک فرد خودتنظیم، احتمالاً مستقیماً به علت تعارض رسیدگی می‌کنید و از اجازه دادن به احساسات برای هدایت پاسخ‌هایتان اجتناب می‌کنید.

مرتبط: مهارت های حل تعارض: تعریف و مثال

چشم انداز

خودتنظیمی شما را قادر می سازد در موقعیت های چالش برانگیز آرام بمانید و به طور موثرتری پاسخ دهید. ممکن است بتوانید روی هدف نهایی و این واقعیت تمرکز کنید که حل تعارضات می تواند به بهبود محل کار منجر شود.

مرتبط: ۵ سال دیگر خودت را کجا می بینی؟

حل مسئله

به احتمال زیاد شما یک حلال خوب مشکل خواهید بود زیرا می توانید گزینه های منطقی زیادی را در نظر بگیرید و زمانی که راه حل های جدیدی پیشنهاد می شود می توانید سازگار شوید.

مرتبط: مهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

مدیریت زمان

هنگامی که خودتنظیمی را تمرین می کنید، می توانید مدیریت زمان خود را در محل کار با مسئول نگه داشتن خود در قبال ضرب الاجل ها بهبود بخشید. همچنین ممکن است قابل اعتمادتر باشید زیرا احتمال بیشتری دارد که به موقع به جلسات برسید و به خوبی آماده باشید، که می تواند به شما و تیمتان کمک کند تا کارآمد بمانید.

مرتبط: ۱۷ نکته برای مدیریت بهتر زمان

مدیریت استرس

کار ممکن است گاهی اوقات انباشته شود و باعث ایجاد استرس اضافی در کنار کار معمولی روزانه شما شود. شاید نیاز به ارائه یک سخنرانی و سخنرانی در مقابل تعداد زیادی از مخاطبان باعث استرس اضافی شما شود. تمرین‌های منظم خودتنظیمی می‌تواند به شما کمک کند تا خودتان را آرام کنید تا با اعتماد به نفس نشان دهید و استرس اضافی را مدیریت کنید.

مرتبط: ۱۶ نکته برای مدیریت استرس ناشی از کار

خروج از نسخه موبایل