ایوسی

مهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

راه حل مشکل

هنگامی که کارفرمایان در مورد مهارت های حل مسئله صحبت می کنند، اغلب به توانایی مدیریت موقعیت های دشوار یا غیرمنتظره در محل کار و همچنین چالش های پیچیده تجاری اشاره می کنند. سازمان ها بر افرادی تکیه می کنند که می توانند هر دو نوع موقعیت را ارزیابی کرده و با آرامش راه حل ها را شناسایی کنند. مهارت های حل مسئله ویژگی هایی هستند که شما را قادر به انجام آن می کنند. در حالی که مهارت های حل مسئله توسط کارفرمایان ارزشمند است، اما در سایر زمینه های زندگی مانند ایجاد رابطه و تصمیم گیری روزانه نیز بسیار مفید هستند.

مهارت های حل مسئله چیست؟

مهارت های حل مسئله به شما کمک می کند منبع یک مشکل را تعیین کنید و راه حل موثری پیدا کنید. اگرچه حل مسئله اغلب به عنوان مهارت جداگانه خود شناخته می شود، مهارت های مرتبط دیگری نیز وجود دارد که به این توانایی کمک می کند.

برخی از مهارت های کلیدی حل مسئله عبارتند از:

مهارت های حل مسئله در هر شغلی در هر سطحی مهم است. در نتیجه، حل مؤثر مشکل ممکن است به مهارت‌های فنی خاص صنعت یا شغل نیز نیاز داشته باشد. به عنوان مثال، یک پرستار ثبت نام شده در هنگام تعامل با بیماران به مهارت های گوش دادن و ارتباط فعال نیاز دارد، اما همچنین به دانش فنی موثر در رابطه با بیماری ها و داروها نیاز دارد. در بسیاری از موارد، یک پرستار باید بداند که چه زمانی باید با پزشک در مورد نیازهای پزشکی بیمار به عنوان بخشی از راه حل مشورت کند.

مهارت حل مسئله به مجموعه از توانایی‌ها و مبانی اساسی اشاره دارد که برای تشخیص، تحلیل، و پیدا کردن راه حل برای مسائل مختلف به کار می‌روند. این مهارت می‌تواند به صورت کوچک و ساده برای مسائل روزمره یا به صورت پیچیده تر و تخصصی برای مسائل تجاری و علمی انجام شود. مهارت حل مسئله شامل توانایی‌هایی مانند تحلیل و تفکر منطقی، خلاقیت و نوآوری، سازماندهی مفاهیم و اطلاعات، تصمیم‌گیری، نظم‌بخشی و مدیریت زمان است. در طول فرآیند حل مسئله، انسان باید مشکل را درک کند، عوامل و اطلاعات مرتبط را جمع آوری و تحلیل کند، استراتژی‌های منطقی و خلاقانه ارائه دهد و با استفاده از خرد و شکاف‌های نوآورانه، به یک راه حل بهینه برای مسئله برسد. همچنین، همکاری، ارتباط و اثربخشی در تیم، لازمه این مهارت است. مهارت حل مسئله می‌تواند افراد را قادر سازد تا در مواقع شدت و فشار، بهبودی در مسائل و اتلاف انرژی و زمان کمتری بیابند و سبب توسعه و پیشرفت در زندگی شخصی و حرفه‌ای شود.

مرتبط: ۳ فعالیت حل مسئله برای تیم سازی

نمونه هایی از مهارت های حل مسئله

برای حل مؤثر یک مشکل، احتمالاً از چند مهارت مختلف استفاده خواهید کرد. در اینجا چند نمونه از مهارت هایی که ممکن است هنگام حل یک مشکل استفاده کنید آورده شده است:

پژوهش

تحقیق کردن یک مهارت ضروری در ارتباط با حل مسئله است. به عنوان یک حل کننده مشکل، باید بتوانید علت مشکل را شناسایی کرده و آن را به طور کامل درک کنید. شما می توانید با طوفان فکری با سایر اعضای تیم، مشورت با همکاران با تجربه تر یا کسب دانش از طریق تحقیق یا دوره های آنلاین شروع به جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد یک مشکل کنید.

تحلیل و بررسی

اولین قدم برای حل هر مشکلی برای تجزیه و تحلیل وضعیت. مهارت های تحلیلی شما به شما کمک می کند مشکلات را درک کنید و به طور موثر راه حل ها را توسعه دهید. همچنین در طول تحقیق به مهارت های تحلیلی نیاز دارید تا به تمایز بین راه حل های موثر و غیر موثر کمک کنید.

تصمیم گیری

در نهایت، باید در مورد چگونگی حل مشکلات پیش آمده تصمیم بگیرید. گاهی اوقات – و با تجربه در صنعت) – ممکن است بتوانید به سرعت تصمیم بگیرید. مهارت های تحقیقاتی و تحلیلی قوی می تواند به کسانی که تجربه کمتری در زمینه خود دارند کمک کند. همچنین ممکن است زمان‌هایی وجود داشته باشد که زمان مناسبی برای ایجاد راه‌حل صرف شود یا موضوع به کسی که توانایی بیشتری برای حل آن دارد، تشدید کند.

ارتباط

هنگام شناسایی راه حل های ممکن، باید بدانید که چگونه مشکل را به دیگران منتقل کنید. شما همچنین باید بدانید که چه کانال های ارتباطی مناسب ترین هنگام درخواست کمک هستند. هنگامی که راه حلی را پیدا کردید، برقراری ارتباط شفاف با آن به کاهش هرگونه سردرگمی کمک می کند و اجرای راه حل را آسان تر می کند.

قابل اعتماد بودن

قابل اعتماد بودن یکی از مهم ترین مهارت ها برای حل مسئله است. حل مشکلات به موقع ضروری است. کارفرمایان برای افرادی که می توانند به آنها اعتماد کنند برای شناسایی و سپس پیاده سازی راه حل ها در سریع ترین و موثرترین حالت ممکن ارزش زیادی قائل هستند.

مطالب مرتبط: چگونه در ۵ مرحله مهارت های تفکر خلاق را توسعه دهیم

حل مشکل چیست

چگونه مهارت های حل مسئله خود را تقویت کنیم

چندین روش وجود دارد که می توانید برای بهبود مهارت های حل مسئله خود استفاده کنید. چه به دنبال شغلی باشید و چه در حال حاضر مشغول به کار هستید، بهبود مهارت های حل مسئله و توانایی های مرتبط به شما کمک می کند تا به یک نامزد و کارمند قوی تبدیل شوید.

دانش فنی بیشتری در زمینه خود کسب کنید

بسته به صنعت شما، اگر دانش فنی کار قوی داشته باشید، ممکن است حل مشکلات آسان تر باشد. شما می توانید از طریق دوره های آموزشی اضافی، آموزش یا تمرین، دانش فنی بیشتری کسب کنید.

به دنبال فرصت هایی برای حل مشکل باشید

با قرار دادن خود در موقعیت های جدید، احتمال بیشتری وجود دارد که در معرض فرصت هایی برای حل مشکل قرار بگیرید. ممکن است دریابید که فرصت هایی برای داوطلب شدن برای پروژه های جدید در نقش فعلی خود، در تیم دیگری یا خارج از محل کار برای سازمانی دیگر وجود دارد.

مشکلات تمرینی را انجام دهید

تمرین و ایفای نقش می تواند ابزار مفیدی در هنگام یادگیری توسعه مهارت های حل مسئله باشد. می‌توانید کتاب‌های تمرین حرفه‌ای برای صنعت خود و سناریوهای حل مسئله را به صورت آنلاین پیدا کنید. تمرین کنید که چگونه می توانید آن مشکلات را حل کنید و تعیین کنید که آیا راه حل های بالقوه شما قابل اجرا هستند یا خیر.

به عنوان مثال، در خدمات مشتری ممکن است سناریویی مانند “چگونه با یک مشتری عصبانی رفتار کنید؟” یا “وقتی مشتری درخواست بازپرداخت می کند چگونه پاسخ می دهید؟” تمرین نحوه برخورد با این سناریوها یا سایر سناریوهای رایج در صنعت شما می تواند به شما کمک کند تا زمانی که راه حل ها در محل کار به وجود آمدند، سریعاً به دنبال آن باشید.

مشاهده کنید که چگونه مشکل دیگران حل می شود

ممکن است همکارانی داشته باشید که حلال مشکلات ماهری هستند. مشاهده چگونگی حل مشکلات آن همکاران می تواند به شما در بهبود مهارت های خود کمک کند. در صورت امکان، از یکی از همکاران با تجربه تر خود بپرسید که آیا می توانید تکنیک های آنها را رعایت کنید. پرسیدن سوالات مرتبط می تواند در به کارگیری آنها در حرفه خود مفید باشد.

مرتبط: حل مسئله پیچیده: تعریف و مراحل

چگونه مهارت های حل مسئله را برجسته کنیم

نشان دادن مهارت های حل مسئله در رزومه و نامه پوششی می تواند به کارفرمایان کمک کند تا به سرعت درک کنند که چگونه ممکن است برای تیمشان ارزشمند باشید. شما ممکن است فقط در صورتی که مهارت های حل مسئله را در رزومه خود به نمایش بگذارید، در صورتی که به موقعیتی که درخواست می کنید مربوط باشد، توجه کنید. به عنوان مثال، موقعیت های خدمات مشتری، مهندسی و مدیریت، نامزدهای خوبی برای گنجاندن توانایی های حل مسئله هستند.

مهارت های حل مسئله برای رزومه

در رزومه خود، می توانید مهارت های حل مسئله خود را در چندین مکان برجسته کنید: در بخش “مهارت ها”، بخش “دستاوردها” و با ذکر مثال های خاص از حل مسئله در بخش “تجربه” خود.

در بخش مهارت‌ها ، ممکن است بخواهید به جای نوشتن عبارت عمومی‌تر «حل مسئله»، مهارت‌های کلیدی حل مسئله را که دارید فهرست کنید. برای مثال، می‌توانید مهارت‌های فنی خاصی را فهرست کنید که به شما در حل مشکلات یا مهارت‌های نرم مرتبط با حل مسئله کمک می‌کند، مانند توانایی‌های پژوهشی یا استعدادهای تصمیم‌گیری.

به یاد داشته باشید، داستان ها قدرتمند هستند. مثال های خاصی از زمان هایی که مشکلی را حل کرده اید در ذهن داشته باشید. این در رزومه شما مفید است، اما همچنین به شما کمک می‌کند به سؤالات مصاحبه مانند «درباره زمانی که بر یک مانع غلبه کردید بگویید» پاسخ دهید.

مهارت های حل مسئله برای نامه پوششی

نامه پوشش شما همچنین فرصتی عالی برای توضیح بیشتر در مورد مهارت های حل مسئله است. در اینجا، می توانید یک مثال کوتاه از زمانی که یک مشکل را با موفقیت حل کردید، ارائه دهید. از طرف دیگر، ممکن است چالشی را شناسایی کنید که این کارفرمای بالقوه به دنبال حل آن است و توضیح دهید که چگونه به آن رسیدگی می کنید.

به عنوان مثال، اگر در یک آگهی شغلی ذکر شده است که شرکت به دنبال شخصی برای کمک به بهبود حضورش در رسانه‌های اجتماعی است، می‌توانید راه‌های کلیدی را که می‌توانید در افزایش آگاهی از برند از طریق پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی کمک کنید، شناسایی کنید.

مهارت های حل مسئله شما در هر مرحله از حرفه شما برای شما مفید خواهد بود. از رزومه تا درخواست، مصاحبه تا وظایف شغلی، توانایی حل موثر مشکلات در صورت بروز آنها، شما را به یک دارایی با ارزش در کار و کاندیدایی بسیار مورد توجه تبدیل می کند.

مقالات مرتبط بیشتر:

خروج از نسخه موبایل