بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

مسئولیت پذیری اولین قدم در موفقیت های مالی و زندگی

مسئولیت پذیری

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر مروری بر زندگینامه افراد موفق داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که همه ی این افراد، مسئولیت زندگی خودشان را به طور کامل بر عهده گرفته اند.
همچنین علم و تجربه ثابت کرده است موفقیت بدون پذیرش مسئولیتِ رخدادها و پیامدهای زندگی، امکان ندارد

مسئولیت پذیری چیست؟

اما سوالی که بعد از مقدمه ی فوق پیش می آید این است که اصلا مسئولیت پذیری به چه معنی است؟

در تعریف مسئولیت پذیری می توان چنین گفت مسئولیت پذیری یعنی اینکه:

  • آگاهانه تصمیم بگیریم
  • عواقب تمامی کارها و تصمیم های خودمان را بپذیریم
  • به دنبال پیدا کردن مقصر در زندگی خود نگردیم
  • هیچ وقت، به دنبال بهانه تراشی نباشیم
  • و قبول کنیم که زندگیمان حاصل نوع تصمیمات خودمان است و نه عملکرد و رفتار دیگران، جامعه، دولت و …

مسئولیت پذیر گام نخست در رسیدن به موفقیت

در حقیقت تا زمانی که ما مسئولیت کلیه امور زندگی خود را بر عهده نگیریم و پذیرای این مسئله نباشیم که این خود ما هستیم که مسبب ۱۰۰ درصد رخدادهای زندگی و پیامدهای آن هستیم، نمی توانیم در مسیر موفقیت گام برداشته و به موفقیت دست پیدا کنیم.

البته اگرچه این گام به ظاهر ساده می نماید؛ اما در واقع یکی از مشکل ترین گام های در مسیر موفقیت و پیروزی است.

پس لازم است از همین اکنون شروع به تمرین کرده تا بتوانید این گام بسیار بسیار مهم را بردارید.
و لازم است از همین الان، عامل اصلی تمام رخدادهای زندگیتان را خودتان قلمداد کنید.

مسئولیت پذیری شروع یک باورِ قدرتمند است

این را باید بدانید، وقتی بتوانید درک کنید که عامل هر آنچه که در زندگی تان رخ داده است، خودتان بوده اید؛ خیلی خیلی راحتر هم می توانید درک کنید که عامل هر آنچه که می خواید به دست بیاورید نیز خودتان خواهید بود.

و همین مسئله باعث خواهد شد که:

  • هیچ گاه خودتان را محدود به عوامل بیرونی و بی اهمیت ندانید،
  • در خودتان احساس قدرتی فوق العاده را درک و حس کنید،
  • خیلی راحت تر قبول کنید که به آینده ی خودتان کنترل و اشراف دارید.

و بدین صورت با قبول مسئولیت ها، شما می توانید قدرت های خود را بهتر شناخته و بپذیرید، باورتان را نسبت به خودتان بالا ببرید، امیدتان را به ادامه زندگی چندین و چند برابری بکنید و …

زمان آغازِ مسئولیت پذیری از کِی است؟

مسئولیت پذیری هیچ حد و مرزی نمی شناسد و این طور نیست که آن را صرفاً منحصر به بزرگسالان بدانیم. و در حقیقت، آن دسته از کسانی که از سنین پایین آموزش مسئولیت پذیری را در جمع خانوادگی خود و یا محیط مدرسه و … دیده اند؛ خیلی راحتر می توانند در جوانی و بزرگسالی نسبت به پذیرش مسئولیت امور زندگی خود همت بگمارند.

پس خیلی خوب است (و بهتر است بگویم خیلی لازم است) که بتوانید این گام بسیار مهمِ موفقیت را برای فرزندانتان هم جدی بگیرید.

و برای اینکه کودک شما رفته رفته احساس مسئولیت بکند، بهتر است در کارهای خانه از او کمک خواسته و در حد توانش، مسئولیت امور را بر دوشش بگذارید؛ به این ترتیب فرزند شما یاد خواهد گرفت که به عنوان عضوی از خانواده، باید کارهایی انجام بدهد و مسئولیت بسیاری از امور را نیز برعهده بگیرد.

مسئولیت در کودکان

این را بدانید افرادی که در دوران کودکی و نوجوانیِ خود کارهای خانه را با رضایتِ کامل و به خوبی انجام می دهند، در بزرگسالی نیز می توانند به خوبی از عهده مسئولیت های خودشان بربیایند.

شما می تونید از سنین ۱۸ ماهگی تا ۲ سالگی نیز وظایف سبکی را به عهده فرزند خود قرار داده و به او آموزش بدهید که به چه صورت کارهای شخصی خودش را انجام بدهد.

و یا مثلاً در ۳ سالگی نیز فرزند شما می تواند همیشه در چیدن میز به شما کمک کند.

البته لازم است سعی کنید به تدریج مسئولیت های فرزندتان را اضافه کرده و در مواقع لزوم، به آنها یادآور شوید که لازم است چه کارهایی انجام دهند.

تشویق، بهبود دهنده روند مسئولیت پذیری است

این را نیز به خاطر داشته باشید که شما می توانید با تشویق و یا حتی جوایز کوچک، در روند تثبیت امر مسئولیت پذیری در کودکانتان بهتر عمل کنید.
اگر در زمان هایی که مسئولیتی را بر عهده فرزندتان گذاشته و او را ملزم به کاری می کنید، او در انجام وظیفه اش به خوبی عمل کرد؛ بهتر است به خاطر انجام درست کارش، او را، تشویق کنید. بدین صورت، ذهن او بهتر اثرات مطلوب مسئولیت پذیری را درک می کند و سبب می شود تا مسئله ی مسئولیت پذیری را به عنوان یک مسئله ی مهم و تاثیر گذار در خود ثبت و ضبط کند.

مسئولیت پذیری و زندگی زناشویی

این را نیز به خاطر داشته باشید که مسئله ی مسئولیت پذیری در زندگی زناشویی نیز بسیار بسیار حائز اهمیت است. چراکه اگر به چهار عنصر مهم در روابط زناشوییِ مطلوب و موفق توجه کنیم؛ چهار عنصری که برای ایجاد یک رابطه زناشویی مناسب باید به آنها توجه داشته باشیم، شامل:

  1. ارتباط هدفمند
  2. درک درست
  3. دوری از داوری بیجا
  4. قبولِ مسئولیت آنچه در روابط زناشوییِ ما وجود دارد

خواهیم دید که مقوله ی مسئولیت پذیری یکی از این مؤلفه های مهم در زندگی مشترک است؛ و از آنجا که:

  • بدون شک بهترین مکان برای جستجوی عشق، زندگی زناشویی است.
  • ازدواج همان طور که می تواند سبب خوشبختی باشد، اگر به درست صورت نگرفته باشد، می تواند اسباب شکست و ناکامی را نیز بوجود آورد.
  • و این چهار عنصر مهم قادر خواهند بود تا در روابط زناشویی تاثیری شگرف گذاشته و این رابطه را به طور کامل متحول کنند، به گونه ای که امید و رویاهای ما را برآورده سازند.

پس کاملا واضح و مبرهن است که مسئله ی مسئولیت پذیری در زندگی مشترک نیز بسیار بسیار مهم و اثر گذار است.

ازدواج

مسئولیت پذیری در کسب و کار

بی شک تا زمانی که ما در امور کسب و کار و جذب ثروت نیز مسئولیت اتفاقات پیرامون آن کسب و کار یا روش پولسازی را نپذیریم؛ فارغ از اینکه آن کسب و کار چه نوع شغلی است و یا آن روش پولسازی، چه شیوه و متدی است، قطعا امکان موفقیت در همیشگی و دائمی برای ما وجود نخواهد داشت.

به عنوان مثال؛ شاید شما به عنوان یک مدرس در حال ارزاق هستید؛ اگرچه این شغل می تواند بسیار سودآور باشد، اما اگر شما در ارتباط با دانشجویان خود، مسئولیت عدم یادگیری دانشجویتان، ارتباط موثر با آنها و … را نپذیرید، خیلیزود در این حرفه شکست خواهید خورد.

و یا اگر شما فروشنده محصولی هستید که امکان افزایش حجم فروشش برایتان کاملا مقدور است؛ شاید این حرفه نیز می تواند برای شما بسیار سود آور باشد، ولی زمانیکه مسئولیت ایرادهای موجود در محصول، ارتباط دوستانه با مشتری و … را برعهده نگیرید؛ نارضایتی مشتریان از شما، خیلی زود موجب رکود فروشندگی شما خواهد شد و احتمالا باید به روند درآمدی کوچکی اکتفا کنید.

و …

نتیجه گیری

همان طور که دیدید، مسئولیت پذیری باید از کودکی تا پایان عمر در وجود ما باقی بماند و هر چه ما در روند تقویت این لازمه ی درونی کوشاتر و موفق تر باشیم، در روند کسب موفقیت های زندگی بیشتر و بیشتر پیروز خواهیم بود.

پس به خاطر داشته باشید:

موفقیتِ شما از لحظه ‌ای شروع می ‌شود که مسئولیت ۱۰۰٪ اتفاقات خوب و بد زندگیتان را بدون هیچ بهانه ‌ای قبول نمایید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *