بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

بهترین شیوه رسیدن به ویزا کارت و مستر کارت فیزیکی

ویزاکارت و مستر کارت

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

چرا افتتاح حساب ویزا کارت یا مستر کارت

تا به حال حتما نام دو کارت بانکی بسیار معروف ویزاکارت و مسترکارت را شنیده‌اید و یا تصویر لوگوی آن‌ها را در اینترنت دیده‌اید؛ و یا حتی در زمان ثبت‌نام در برخی از وب‌سایت‌های خاص و اقدام به خرید و یا دانلود از این وب‌سایت‌ها التزامِ به ارائه‌ی اطلاعات یکی از این دو کارت را دیده‌اید. و همچنین اگر به سفرهای خارجی رفته باشید، حتما بر روی درب رستوران‌ها، کافه‌ها یا وب‌سایت‌های گردشگری با لوگوی آن‌ها برخورد نموده‌اید؛ از طرفی دیگر و به احتمال بسیار زیاد در سفرهای برون‌مرزی و خارج از کشور با دشواری‌های حمل پول نقد و تبدیل آن به ارز کشور مقصد مواجه شده‌اید.

حمل Cash (همان پول نقد) در کشوری غریب از امنیت نه چندان مطلوبی برخوردار است و چندان معقول نیست که بخواهیم پول نقد را در یک جای غریب با خود به این طرف و آن طرف ببریم؛ و وجود مشکلاتی همچون گم‌کردن پول و یا دزدیده شدن پول نیز دشواری‌های خاص خودش را برای توریست‌ها و گردشگران به همراه دارد.

همین طور خیلی از اشخاص نیز با گشت و گذار در اینترنت با پیشنهادهایی از سفرهای فوق‌العاده به همراه تخفیف‌هایی عالی و یا حراجی‌هایی خیلی جذاب روبرو می‌شوند که البته خرید و بدست آوردنشان نیازمند افتتاح حساب بانکی بین‌المللی و دریافت مسترکارت و یا ویزاکارت است.

و یا اگر شما قصد خریدهایی از برخی از وب‌سایت‌های خارجی داشته باشید و یا درصدد کسب درآمد از سایت‌های خارجی داشته باشید، قاعدتا باز هم به یکی از همین دو کارت محتاج خواهید شد و لازم است حتما اطلاعات حساب خود را به وب‌سایت موردنظرتان بدهید.

 

ایران و تحریم‌ها

طی چند دهه‌ی گذشته متاسفانه به دلیل تحریم‌های گوناگون اقتصادی و بانکی، به طور کامل ارتباط سیستم بانکداری ایران با سایر بانک‌های دنیا قطع گردیده و این مسئله سبب شده تا هموطنان ایرانی با مشکلی به نام عدم امکان بهره‌برداری از کارت‌های بانکی بین‌المللی مواجه شده و قادر به گرفتن کردیت کارت به نام خودشان نباشند.

اما با این حال راه هایی برای دست‌یابی به این نوع حساب‌ها و کارت‌ها وجود دارد؛ کافی‌است با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا پاسخ خود را دریافت کنید.

 

آشنایی با کارهای اعتباری ویزا کارت و مستر کارت

براساس اطلاعات جدید وب‌سایت Investopedia و همچنین اطلاعات بانک مرکزی Federal Reserve، شهروندان آمریکا تا ماه فوریه سال ۲۰۱۹ به طور تقریبی رقمی معادل ۸۷۰ میلیار دلار به کارت‌های اعتباری بانک‌ها بدهکار هستند و علاوه بر این دو شرکت کارت اعتباری در آمریکا یعنی همان ویزا Visa Inc. (V) و مستر MasterCard Inc. (MA) به عنوان اصلی‌ و بزرگترین شرکت های موجود محسوب می‌شوند.

و همچنین دو کارت اعتباریِ بانکیِ یاد شده از نظر مصرف و شرایط خدماتی، وضعیت مشابهی دارند و از همین رو فروشگاه‌ها و شرکت‌های متعددی این کارت‌‌ها را پذیرا هستند؛ البته بین این دوکارت تفاوت‌هایی هم وجود دارد که عموما اغلب استفاده کننده‌ها از این تفاوت‌ها بی‌خبر هستند.

 

صادر کننده‌ی کارت‌های اعتباری کیست؟

این موضوع نیز حائز اهیت است که معمولا شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی کارت‌های اعتباری یاد شده (یعنی همان مستر کارت و ویزا کارت)، به صورت مستقیم این قبیل کارت‌ها را صادر نمی‌کنند، بلکه عموما این بانک‌ها، اتحادیه‌های اعتباری و یا حتی شرکت‌های خرده‌فروشی هستند که این کار را انجام می‌دهند. از همین رو است که معمولا موسسه‌ی مالی صادر‌کننده قوانین کارت‌اعتباری مثل میزان نرخ ‌بهره، هزینه‌های جانبی، جوایز و سایر موارد را تعیین و قانون‌گذاری می‌کند.

از همین رو زمانی که صاحبین کارت‌های اعتباری مسترکارت و ویزاکارت حساب‌های خود را به اصطلاح صاف می‌کنند و قبوض خودشان را پرداخت می‌نمایند، به جای شرکتِ اصلی کارت اعتباری (یا به اصطلاح credit card)، این موسسه مالی مذکور است که تراکنش‌ها و پرداخت‌ها را دریافت می‌نماید.

بر همین اساس، شرکت‌های کارت اعتباری مشهوری همچون ویزا و مسترکارت برای پذیرش کارت از تاجرین و بازرگانان و کسب وکارهای مختلف به عنوان نحوه‌ی پرداخت، شارژ (یا همان سودِ) تراکنش دریافت می‌نمایند.

جالب است این را نیز بدانید که شرکت‌های ویزا و مسترکارت خودشان را به عنوان شرکت‌های مالی معرفی نمی‌‌نمایند؛ بلکه شرکت ویزا کارت خودش را یک کمپانی فناوری پرداخت و همچنین شرکت مسترکارت خود را یک کمپانی فناوری در عرصه صنعت پرداخت‌های بین‌المللی قلمداد کرده و به حساب می‌آورد.

 

پهنه‌ی وسیع ویزا کارت و مستر کارت

امروزه نه تنها کسب و کارهای گوناگون و متنوع کارت‌های اعتباری را مورد پذیرش قرار می‌دهند، بلکه سامانه‌ها و سرویس‌های خدماتی مثل هلدینگ بسیار معتبرِ پی‌پال (PayPal یا PYPL) و Square هم همه روزه به مردم از طریق ویزاکارت و مستر کارت اجازه‌ی انجام پرداخت‌های خودشان را می‌دهند. و در شرایطی که تفاوت‌های و تنع‌های موجود در نرخ‌ بهره، محدود‌یت‌های اعتباری، طرح‌های پاداشی و مزایای گوناگون توسط موسسات مالی و بانک‌های صادرکننده کارت‌ها کنترل می‌شود، این دو شرکت‌ بزرگ (یعنی ویزا و مسترکارت) به منظور همکاری با این موسسات مالی و بانک‌ها با هم رقابت تنگاتنگی دارند.

به هر حال، با بهره‌گیری از یکی از این دو کارت اعتباری، امکان هر گونه تراکنش مالی آن‌هم تقریبا در تمام دنیا وجود دارد و دارندگان این کارت‌ها کمتر محدودیتی برای انجام امور مالی در هر کجای این کره‌ی خاکی دارند.

 

ویژگی‌های بارز کارت‌های اعتباری ویزا و مستر

ویزاکارت و مسترکارت مزایای مشخص و البته مهمی همچون شناسایی هر گونه دزدی و ممانعت از جعل، بیمه‌ی سفر، اجاره‌ی ماشین و یا حفاظت از خریدها، به عنوان امتیاز و راهکاری انگیزشی ارائه می‌دهند.

که علاوه بر این، این کارت‌های اعتباری در نوع بیزینسی و تجاری‌شان، مشتریان خودشان را از تخفیف‌های خاصی در هتل‌ها، خطوط هواپیمایی و همین طور پمپ‌بنزین‌ها و پمپ‌های گاز برخوردار می‌کنند. و مضاف بر این‌ها در بعضی از موارد نیز تاجران و بازرگانان قرادرند مطابق با میزان تراکنش‌های‌شان، بر سر هزینه‌های عمومی با شرکت‌های کارت‌های اعتباری ویزا و مسترکارت مذاکره نمایند.

 

معرفی مستر و ویزاکارت

ویزا کارت Visacard

شرکت ویزا کارت، یک ابرشرکت خدمات مالی چندملیتی (راه‌اندازی شده در آمریکا) است، که از سال ۱۹۵۸ کار خود را آغاز نموده و از سال ۱۹۷۵ کار خود را در قالب شبکه‌ی بین‌المللی ویزا ادامه داد و هم‌اکنون نیز دفتر مرکزی‌اش در کالیفرنیای آمریکا قرار دارد. عموما شرکت ویزا Visa سه سطح عضویت ابتدایی یا base، متوسط یا signature و پیشرفته یا infinite را ارائه می‌کند؛ و این شرکت در مقایسه با مسترکارت از پوشش بیمه‌ای بهتری برای ماشین‌های اجاره‌ای تحت عنوان Loss of Use برخوردار است، که البته این مزایای بیمه‌ای در کشورهایی نظیر ایران در دسترسی نیست.

در ضمن امروزه ابرشرکت ویزا کارت، خدماتش را در سه بخش کارت‌های نقدی، کارت‌های اعتباری و کارت‌های پیش‌پرداخت ارائه می‌نماید.

 

مستر کارت MasterCard

همچون ویزاکارت، شرکت مسترکارت هم یک ابرشرکت خدمات مالی چندملیتی (راه‌اندازی شده در آمریکا) است، که از سال ۱۹۶۶ کار خود را آغاز نموده و هم‌اکنون نیز دفتر مرکزی‌اش در نیویورک آمریکا قرار دارد. همچنین شرکت مستر کارت نیز مثل ویزا کارت دارای سه سطح عضویت مقدماتی یا base، متوسط یا world و پیشرفته یا world elite است. البته شرکت مسترکارت سرویس و خدمات “حفاظت از بازگشت” یا Return Protection را ارائه می‌دهد که در مقابل کمتر کارتی همچون کارت اعتباری signature ویزا این گزینه را به طور گسترده پوشش می‌دهد.

این خدمتِ مسترکارت خریدار را قادر می‌کند تا در صورت واجد شرایط بودن، جنس خریداری‌شده‌اش را حتی پس از گذشت بیش از دو ماه پس دهد و پول خود را به طور کامل پس بگیرد.

علاوه بر این، کارت‌های اعتباری مسترکارت از خدمات “حفاظت از هزینه” هم برخوردار هستند، که این خدمات سبب می‌شود که چنانچه جنسی را با بهره‌برداری از مسترکارت خریداری کنید و فروشنده طی ۶۰ روز قیمت آن جنس را کاهش بدهد، شرکت مسترکارت مابه‌تفاوت را به شما بر می‌گرداند.

اما در سایر موارد، این دوکارت‌ اعتباری (ویزا و مستر کارت) شباهت خیلیزیادی با یکدیگر دارند؛ و بسیاری از کارت‌های اعتباری بین‌المللی که در طرح‌های گوناگون پاداش بانکی شرکت دارند، برحسب تقاضای مشتری می‌توانند از ویزا به مسترکارت و یا برعکس تغییر یابند.

 

مزایای داشتن ویزاکارت و با مسترکارت

حالا که به معرفی کامل کارت‌های اعتباری مشهور و پرآوازه‌ی ویزا و مسترکارت پرداختیم، خوب است اشاره‌ای هم به ویژگی‌ها و مزیت‌های داشتن ویزا و مسترکارت فیزیکی، اعتبار این نوع کارت و شرایط بهره‌برداری از آن‌ها در خریدهای اینترنتی داشته باشیم.

با نظر به اینکه به دلیل تحریم‌ها بانک‌های داخلی (ایرانی) در خارج از کشور ارتباط موثری نداشته و به همین دلیل نیز عملا شعبه‌ای ندارند، برخورداری از کارت‌های بانکی بین‌المللی مستر کارت و ویزا کارت می‌تواند از جنبه‌های گوناگونی، مزایای خیلی زیادی را برای ایرانیان به همراه داشته باشد.

با دریافت هر یک از این دو کارت اعتباری بین‌‎المللیِ بانکی:

  • امکان دریافت صورت‌حساب رایگان روزانه میسر می‌شود،
  • به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های متنوع در سراسر دنیا می‌توان خرید کرد،
  • امکان دریافت وجه نقد دلار و یورو از همه‌ی دستگاه‌های خودپرداز ATM امکان‌پذیر می‌شود،
  • انتقال پول به هر حسابی در دنیا بدون نیاز به بهره‌برداری از خدمات صرافی‌ها و آنهم با کارمزدی ناچیز مکان‌پذیر می‌شود،
  • شرایط برای تبادل مالی و تجارت در سایر کشورهای دنیا نیز میسر می‌شود، و …

علاوه بر این، دارندگان کارت‌های بانکیِ مسترکارت و ویزاکارت قادرند تا سایر پرداخت‌های ارزی نظیر هزینه‌های ویزای شینگن، ثبت‌نام‌ها در آزمون‌های بین‌المللی و شهریه‌های دانشگاه‌های خارج از کشور، رزرو هتل‌ها، خریدهای مستقیم مربوط به پروازهای خارجی و خرید و فروش‌های در وب‌سایت‌های معروفی نظیر آمازون و پرداخت حق عضویت و اشتراک ماهانه وب‌سایت‌های خارجی را از طریق همین کارت‌ها پرداخت نموده و یا در صورت داشتن هر گونه شغل و کسب و کار بین‌المللی، درآمد ارزی خود را از طریق درگاه مستر کارت و ویزا کارت دریافت بنمایند.

یکی از کاربردهای بسیار ویژه داشتن ویزاکارت و مسترکارت به نام، امکان تجارت آزاد دلاری در صرافی های اینترنتی خارجی معروف نظیر بایننس و کوینکس است که به شما این امکان را می دهد تا مستقیماً و بدون نیاز به خرید پر دردسر و پر هزینه تتر از صرافی های ایرانی، هزینه خرید رمز ارز و یا سهام خارجی را به راحتی به دلار پرداخت کنید و به هنگام برداشت سود و اصل پول دلاری خود، آن را به ویزاکارت و یا مسترکارت خود واریز نمایید.

 

تفاوت کارت مجازی بانکی با کارت فیزیکی

درخصوص تفاوت کارت مجازی بانکی با کارت فیزیکی، در وهله‌ی اول می‌توان چنین گفت که ویزا کارت و یا مستر کارت مجازی سریع‌تر آماده و صادر می‌شوند، همین طور سریع‌‍تر نیز امکان پرداخت و خرید اینترنتی برای فرد را فراهم می‌کنند که فعالیت‌هایی مثل رزرو هتل‌ها و خرید پروازهای خارجی نیز شامل می‌شود.

اما مشکل بسیار بزرگی که ویزا و یا مسترکارت‌های مجازی دارند این است که یک‌بار شارژ و یا همان Pre-Paid هستند و نوی‌شود پس از اتمام موجودی‌شان از آن‌ها دوباره بهره‌برداری نمود. عموما کارت‌های بانکی مجازی Pre-Paid ماهیتی مثل کارت‌های هدیه‌ی بین‌المللی دارند و با آن‌ها انتقال وجه بین بانکی امکان ندارد. علاوه بر این، ویزاکارت و مسترکارت‌های مجازی به طور معمول توسط شرکت‌های ثالث صادر می‌گردند و از همین رو بهره‌برداری از خدمات افتتاح حساب مجازی و شارژ دلاری آن‌ها هم مستلزم پرداخت کارمزد نسبتا بالایی خواهد بود.

و جدای از موارد یاد شده، مسئله‌ی محدودیت زمانی آنها نیز حائز اهیت است، چراکه این نوع حساب‌ها از تاریخ انقضای محدودی برخوردار بوده و معمولا پس از یک ماه اعتبارشان منقضی شده و بلااستفاده می‌شوند. علاوه بر این این کارت‌ها دارای محدودیت سقف موجودی حداکثر ۵۰۰ دلار هستند که این مبلغ برای برخی از امور مثل بعضی از خریدها، امور کاری و یا هزینه‌های مسافرتی کفایت نخواهند کرد.

همین طور، نرخ دلار برای شارژ ویزاکارت‌ها و مسترکارت‌های مجازی با ضریب بالاتری برای حساب افراد می‌باشد و هر کس تنها می‌تواند به صورت همزمان از ۵ کارت مجازی با سقف موجودی عنوان شده برخوردار باشد.

 

مزیت دارا بودن کارت‌های فیزیکی نسبت به کارت‌های مجازی

در مقابل حساب‌های اعتباری مجازی، گزینه دیگری به نام کارت فیزیکیِ ویزاکارت و مسترکارت وجود. بالطبع کارت‌های اعتباری فیزیکی ویزاکارت و مسترکارت محدودیت‌های کارت‌های اعتباری مجازی را ندارند و خدمات آن‌ها نیز گسترده‌تر است؛ به عنوان مثال می‌توان از مزایای این کارت‌ها به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارا بودن اعتبار ۳ تا ۵ ساله (حتی برخی از حساب‌ها مادام‌العمر بوده و صرفا هر چند سال نیاز به تغییر کارت فیزیکی آنها است)
  • امکان خرید از دستگاه‌های پوز در فروشگاه‌های کل دنیا (بجز مواردی محدود همچون کشورمان ایران)
  • قابلیت بازپس پول خرید اجناس یا ریفاند مبلغِ خرید (تا دو ماه پس از پرداخت و خرید)
  • امکان دریافت وجوه نقد ارزی از دستگاه‌های عابربانک‌های کشورهای سراسر دنیا
  • امکان بهره‌برداری از خدمات موبایل‌بانک، اینترنت‌بانک و بهره‌مندی از گزارش تراکنش‌ها و گردش‌های حساب
  • داشتن امنیت بسیار بالا و امکان فعال و یا غیرفعال‌سازی کارت‌های بانکی
  • امکان خرید رمز ارزها (ارزهای دیجیتال) و فعالیت در صرافی‌های خارج، آنهم بدون نیاز به خرید تتر و پرداخت کارمزد به وب‌سایت‌های مشابه داخلی در ایران
  • نداشتن هر گونه محدودیت سقف موجودی حساب
  • امکان انتقالِ بسیار راحت وجه به سایر حساب‌های بین‌المللی
  • کارمزد بسیار پایین و حتی امکان دریافت سود بانکی
  • امکان برداشت و واریز روزانه (البته تا سقف مشحص شده‌ی بانکی)
  • افتتاح حساب حقیقی و صدور کارتِ حساب به نامِ خودِ شخص
  • امکان تعویض آدرس قبض بانکی (Billing Address)
  • امکان بهره‌برداری از مزایای جانبی نظیر جبران مابه‌التفاوت خرید و بیمه‌ی خودروی اجاره‌ای و …
 

تفاوت کارت‌های Pre-Paid ،Debit Card و Credit Card

کارت‌های Pre-Paid (از پیش پرداخت‌شده) بانکی همچون حساب‌های مجازی ویزا کارت و مستر کارت که بدان‌ها اشاره شد، از نوع حساب‌های معین و دارای سقف بودجه‌ای مشخص و محدود بوده که مشابه ایرانی‌ این حساب‌ها هم همان کارت‌‌ هدیه بانکی است. حساب و کارت بانکی Pre-paid از همه‌ی امکانات یک حساب کامل ویزا کارت و یا مستر کارت برخوردار نیست و تنها به منظور خریدهای اینترنتی و رفع نیازهای مقطعی کاربران قابل بهره‌برداری است.

اما بحث Credit Card و Debit Card ها موضوعی کاملا متفاوت است که در ادامه‌ی این مطلب به توضیح آنها می‌پردازیم. به طور معمول Credit Card و Debit card با شماره‌های کارت ۱۶رقمی، تاریخ انقضا و شماره‌ی شناسایی شخصی (PIN) در نگاه اول بسیار شبیه به هم بوده و دارای هویتی کاملا یکسان به نظر می‌رسند؛ اما وجود برخی از تفاوت‌ها و تمایزهای بین این دو نوع کارت موجب خواهد شد که خیلی زود نظرتان را راجع به این دو نوع کارت بانکی عوض نمایید.

در واقع کارت‌های اعتباری دبیت (Debit cards) برای مشتریان خودشان این مجوز را می‌دهند که از منابع مالی سپرده‌ی خود در بانک خرید نموده و یا خرج بکنند؛ ولی کارهای اعتباری کردیت‌ (Credit card) به مشتریان خودشان این اجازه را می‌دهند که برای خریدهایشان و یا دریافت وجوه نقد، تا سقف مشخصی از بانک صادر‌کننده‌ی کارت، پول قرض نمایند.

در بسیاری از کشورهای دنیا (به استثنای کشورمان ایران که ماهیت کارت‌های بانکی عموما دبیت‌ کارت و یا گیفت‌کارت هستند؛ بجز مواردی بسیار محدود و انگشت‌شمار همچون نمونه‌ای از کارت‌های بانک ملی)، اشخاص در معاملات و خریدهای روزمره خود از هر دو نوع کارت بانکی کردیت و دبیت می‌توانند بهره‌ ببرند.

 

کارت‌های اعتباری کردیت (Credit Card)

کردیت کارت‌های ویزا و مستر، کارت‌های بانکی هستند که توسط موسسه‌ی مالی و اعتباری (که معمولا همان بانک‌ها هستند) صادر شده و دارنده‌ی خودشان را مجاز به قرض‌گرفتن از بانک مربوطه می‌نماید.

از همین رو، شخص دارنده‌ی کردیت‌کارت با قرض‌ گرفتن از بانک، با این مسئله موافقت می‌نماید که طبق ضوابط و مقررات بانکی، این مبلغ پول را در مدت زمانی مشخص و با سود بانکی تعیین شده پس بدهد. کارت‌های اعتباری کردیت‌ به طور معمول برای متقاضیان در چهار حالت صادر می‌گردند:

  1. کارت‌های استاندارد (Standard) که به سهولت و آسانی خط اعتباری کاربران را گسترش می‌دهد.
  2. کارت‌های پاداش (Rewards) که خدماتی نظیر بازگشت نقدی قسمتی از پول یا همان cash back، امتیازهای سفر و سایر مزایا را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.
  3. کارت‌های اعتباری ایمن و تضمینی (Secured) که نیازمند سپرده‌ی نقدی اولیه هستند و این سپرده‌ی اولیه توسط صادرکننده‌ی کارت به عنوان وثیقه نگهداری می‌شود.
  4. کارت‌های شارژی (Charge cards) که هیچ‌گونه سقف و محدودیتی در هزینه‌کرد از پیش تعیین شده‌ای ندارد، اما محدودیت زمانی دارند و اغلب این اجازه را به کاربران نمی‌دهند که مانده‌ی حساب‌های پرداخت نشده از ماهی به ماه دیگر موکول شود.

امکان برداشت‌های پولی، دریافت تخفیف‌ها، امتیازهای سفر و بسیاری از مزایای دیگر برای کاربران و مشتریان کارت اعتباری وجود دارد که برای دارندگان دبیت‌کارت‌هایی (سپرده) که از انواع کارت‌های پاداش rewards بهره می‌برند غیرقابل دسترس است.

مشتریانی که به طور کامل و سر وقت همه ماهه حساب کارت‌‎های خودشان را پرداخت می‌کنند، مجازند با انجام خریدهای ماهیانه و پرداخت‌های قبوض از طریق کارت‌های پاداش، سود قابل ملاحظه‌ای دریافت نمایند. همچنین بهره‌برداری از کارت‌های اعتباری کردیت‌ بر گزارش کردیت که اعتبار مشتری به شمار می‌رود نیز بازتاب دارد، این مسئله این امکان را به مشتریان خوش‌حساب می‌دهد تا با سابقه‌ مخارج و پرداخت‌های سر وقت، امتیاز خود را بالا ببرند.

و جدای موارد یاد شده، این نوع کارت‌ها علاوه بر وعده و تضامین فروشندگان و برندهای محصولات، ضمانت و بیمه‌ای مازاد بر اینها برای کالاها و محصولات خریداری گردیده ارائه می‌کنند؛ به همین دلیل، چنانچه وسیله‌ای که با کارهای اعتبار کردیت خریداری شوند و پس از اتمام گارانتی معیوب و یا خراب شوند، امکان برقراری با موسسه‌ی کارت ‌اعتباری و استفاده از پوشش مضاعف گارانتی نیز وجود داشته و قابل حصول است.

 

کارت‌های اعتباری دبیت (Debit Card)

دبیت‌کارت نیز نوعی از کارت‌های بانکی برای پرداخت هستند که به جای بهره‌برداری از وام بانکی، با کسر مستقیم مبلغ از حساب بانکی صاحبشان، پرداخت‌ها را انجام می‌دهد. و این دقیقا همان چیزی است که الان در کشورمان ایران بسیار مرسوم و متداول است.

زمانی که کارت‌های اعتباری Debit توسط پردازنده‌های اصلی پرداخت ویزاکارت و یا مسترکارت صادر می‌شوند، تسهیلات و آسودگی کارت‌های اعتباری Credit و مزایای محافظتی متناظر آن را به کاربران خود ارائه می‌دهند؛ در مجموع در کنار نوع استاندارد دبیت‌کارت تنها دو نوع دبیت‌کارت بدون نیاز به حساب پس‌انداز و ارزیابی وجود داد:

 

دبیت‌کارت‌های استاندارد که از حساب بانکی شما برداشت می‌نمایند.

دبیت‌کارت‌های انتقال مزایای الکترونیکی (EBT) که آژانس‌های ایالتی و فدرالی آن‌ها را صادر می‌کنند و این کارت‌ها به کاربران واجد شرایطِ خود این امکان را می‌دهد که با بهره‌برداری از مزایای بانکی خرید نمایند. دبیت‌‌کارت‌های از پیش پرداخت‌شده (Prepaid) که بدون دسترسی به حساب بانکی این اجازه را به دارنده‌ی خود می‌دهد تا سقف مجاز تعیین‌شده‌ای و البته موجود در کارت خود را، خرید اینترنتی انجام بدهد.

مشتریان صرفه‌جو به طور معمول بخاطر نداشتن هزینه‌های مرتبط، تمایل به بهره‌برداری از دبیت‌کارت‌ها دارند و صرفا در صورت بهره‌برداری بیشتر از موجودی حساب بانکی‌شان، متحمل پرداخت هزینه‌های اضافه برداشت می‌شوند. اما بهره‌برداری از مزایای رایگان و بدون هزینه‌ای همچون دبیت‌کارت‌های از پیش‌ پرداخت‌شده با هزینه‌ی مستمر بهره‌برداری، فعال‌سازی و یا سایر هزینه‌ها نمی‌شود و در قیاس، کردیت‌کارت‌ها عموما شامل هزینه‌های سالانه، هزینه‌های بیش از حد over-limit، هزینه‌های دیرکرد پرداخت و یا سایر هزینه‌ها نظیر بهره‌ی ماهیانه برای سپرده‌های برجسته و ممتاز می‌گردد.

با این تفاسیر می‌توان گفت که دبیت‌کارت از سپرده‌ی بانکی کاربر بهره‌برداری می‌کند و بدین خاطر خطر بالا رفتن بدهی‌های بانکی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

بنابر تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ که NerdWallet و Harris Poll انجام دادند، چیزی حدود سه‌چهارم (به طور دقیق‌تر در حدود ۷۱ درصد) آمریکایی‌ها که به طور عمده از دبیت‌کارت‌های بانکی برای خریدهای روزانه خودشان بهره‌برداری می‌کردند، موضوع درگیر‌های پیشین خودشان با بدهی‌های کردیت‌کارت‌های بانکی را عنوان نموده‌اند.

و علت این امر هم کاملا مشخص است، معمولا مردم به محض بهره‌برداری از کارت‌های ‌اعتباری پلاستیکی، خیلی بیشتر از پرداخت وجه نقدی خرج می‌کنند. به همین خاطر، بهره‌برداری از کارت‌های بانکی معمولیِ دبیت‌کارت، می‌تواند تا حد زیادی از وسوسه‌ی خریدهای مازاد و استفاده‌ی بیش از حد از اعتبار مضاعف بانکی اجتناب و دوری نمود. با این وجود جالب است این را نیز بدانید که بودجه‌ی بسیاری از مزایای ارائه‌شده به دارندگان کردیت‌ کارت، توسط بهره‌ها و همچنین سایر هزینه‌های پرداخت‌شده از سوی افراد نسبتا بدحساب تامین می‌گردد.

 

نکات مهم در خصوص کردیت‌ کارت و دبیت ‌کارت

  • کردیت‌ کارت به شما اجازه‌ی دسترسی به انواع مختلف وام‌های بانکی را می‌دهند و دبیت‌کارت‌ها مستقیما پول را از حساب بانکی شما کسر می‌کنند.
  • کردیت‌کارت با خدمات گارانتی و محافظت از کلاه‌برداری، به مشتریان خودش سرویس و خدمات خیلی بهتری ارائه می‌کند، اما قاعدتا این موضوع هزینه‌بردارتر هم است.
  • در مقابل، کارت‌های بانکی سپرده (Debit) هر چند محافظت کمتری به مشتریان خودشان ارائه می‌دهند ولی از طرفی هم هزینه‌های کمتری در پی دارند.
  • البته دبیت‌ کارت‌های نسل جدید هم خدمات حفاظتی تقریبا مشابهی با کردیت‌کارت‌ها را ارائه می‌نمایند و در عین حال، بسیاری از کردیت‌ کارت‌ها دیگر شارژی برای دریافت هزینه‌ی سالانه ندارند.
  • با تمام اوصاف یاد شده‌ی بالا، باز هم می‌توان چنین گفت که کارت‌های اعتباری Credit محافظت بهتر و بیشتری در قیاس با دبیت‌کارت‌ها به مشتریان‌شان ارائه می‌دهند؛ و مادامی که به موقع و سر وقت گزارش گم‌شدن و یا دزدیده‌شدن کارت توسط مشتری ارائه شود، حداکثر مقدار ضرر بعد از مفقود و یاد دزدیده شدن کارت ۵۰ دلار خواهد بود.
  • همچنین مطابق با قانون فدرالی Electronic Funds Transfer Act، مشتریان دبیت‌ کارت‌ها نیز در صورت ارائه‌ی گزارش طی ۴۸ ساعت اولیه‌ی پس از گم شدن و یا سرقت کارتشان، قادرند از خدمات محافظت گم‌شدن و یا دزدیده‌شدن کارت بانکی بهره‌مند شوند؛ البته بعد از گذشت این مدت (همان ۴۸ ساعت)، و در صورت عدم گزارش، مقدار سقف برداشت کارت ناپدید یا دزدیده شده تا ۵۰۰ دلار افزایش پیدا می‌کند و پس از گذشت ۶۰ روز، کلا هیچ‌گونه بازگشت وجه و جبران خسارتی وجود نخواهد داشت.
  • قانون Fair Credit Billing Act نیز این اجازه را به کاربران می‌دهد تا خریدهای تائید‌ نشده، غیرمجاز و یا محصولاتی که در خلال ارسال و تحویل خسارت می‌بینند و یا حتی گم می‌شوند را مورد مناظره قرار دهد. اگر شما یک وسیله را از طریق دبیت‌کارت خریداری نموده باشید، در صورت عدم توافق با فروشنده، نمی‌توانید جنس را مرجوع کنید. همچنین قربانیان دزدی کارت اعتباری Debit پس از تکمیل تحقیقات امکان دریافت بازپرداخت و جبران خسارت را نخواهند داشت.
  • همچنین صاحبان کردیت‌کارت‌ها که مورد ارزیابی اختلاف‌نظر مبلغ و برداشت disputed charges قرار نگرفته باشند، به طور معمول مبلغ خیلی سریع از حساب آنها کسر خواهد شد و در صورت توافق با فروشنده، به حساب مشتری برگردانده می‌شود.
  • و چنانچه نیاز به اجاره‌ی ماشین ایجاد شود، خیلی از موسسات صادر‌کننده‌ی کارت‌های اعتباری Credit گونه‌ای از خدمات چشم‌پوشی و جبران خسارت تصادف را ارائه می‌کنند؛ اما در این مورد حتی در صورتی که بخواهید از کارت‌های اعتباری Debit بهره ببرید، خیلی از شرکت‌های اجاره‌ی ماشین از شما اطلاعات همان کارت‌های اعتباری Credit را به عنوان کارتِ اعتباری بانکیِ پشتیبان مطالبه خواهند نمود که به این صورت بدون داشتن کریت‌کارت امکان اجاره‌ی خودرو نیز برایتان مقدور نخواهد بود.
 

روش‌های دریافت مستر کارت و ویزا کارت

با نظر به چندین بار اشاره‌ای که در این مطلب درخصوص موضوع تحریم‌های کشورمان ایران عنوان شد، قاعدتا این یک چیز واضح و مبرهن است که دریافت مستر کارت و ویزا کارت برای ما ایرانی‌های مقیم ایران به روش مستقیم امکان‌پذیر نیست؛ از آن جایی که سیستم بانکداری ایران مشمول قوانین تحریم است و ارتباطی با بانکداری و بانک‌های بین‌المللی و شرکت‌هایی همچون همین ویزاکارت و مسترکارت ندارد، متقاضیان ایرانی به واسطه روش‌های غیرمستقیم زیر می‌توانند از خدمات مختلف مسترکارت و یا ویزا کارت بهره ببرند.

 

دریافت مستر و ویزاکارت مجازی

این امکان از طریق برخی از وب‌سایت‌های ایرانی وجود دارد که برای شما اقدام به دریافت مستر و ویزاکارت مجازی کنند اما عموما این کارت‌ها از نوع Pre-paid و محدود بوده و اگرچه در زمانی کوتاه آنهم کمتر از چند ساعت برای شما صادر می‌شوند، ولی دارای محدودیت موجودی و اعتبار کوتاه‌مدت بوده و عموما یکبار شارژ نیز هستند.

 

دریافت مسترکارت و ویزاکارت هدیه فیزیکی

نوع دیگر این نوع کارت‌ها که عموما از طریق وب‌سایت‌های معتبر ایرانی به صورت آنی قابل سفارش است، مسترکارت و ویزاکارت هدیه فیزیکی می‌باشد که این نوع‌ کارت‌ها نیز عموما به صورت یکبار شارژ بوده، سقف موجودی ۱۰۰۰ دلاری داراد و با اعتباری نهایتا یک ساله امکان خریدهای اینترنتی، خریدها از دستگاه‌های POS فروشگاهی و پرداخت‌های آنلاین را به شما می‌دهند.

 

دریافت مسترکارت مسافرتی

همچنین از طریق برخی از وب‌سایت‌ها و شرکت‌های ثالث می‌توان مسترکارت مسافرتی و قابل شارژ هم دریافت نمود که امکاناتی مثل قابلیت شارژ تا ۵۰۰۰ دلار، اعتبار ۲ تا ۳ ساله، سقف شارژ سالیانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دلاری، امکان استفاده از خریدهای آنلاین، خریدهای فروشگاهی و برداشت از خودپرداز را در اختیار شما می‌گذارد.

اما در عین حال حداقل موجودی مورد قبول این نوع کارت‌ها ۱۰۰ دلار بوده و شامل هزینه‌های نگهداری ماهیانه، هزینه‌های نگهداری سالیانه و هزینه‌ی اولیه‌ی صدور کارت بانکی نیز می‌شود.

 

دریافت کارت‌های اعتباری از طریق بانک‌های ترکیه

موارد یاد شده همه دارای هزینه‌های بسیار بالا و در عین حال محدودیت‌های زیادی هستند؛ اما یکی از روش‌های نسبتا مطمئن و متداولی که امروزه خیلی از مردم برای افتتاح حساب حقیقی و دریافت ویزاکارت و یا مسترکارت فیزیکی معتبر از آن بهره می‌برند، بازکردن حساب بانکی در یک کشور ثانویه با شرایط مطلوب همچون کشور ترکیه است.

شما با بهره‌برداری از خدمات آژانس‌های مسافرتی معتبر می‌توانید از خدمات کامل و مستمر بانکداری کشوری همچون ترکیه برای انجام امور ارزی و بین‌المللی خودتان در تمام دنیا، آنهم با کمترین هزینه‌کرد برخوردار شوید. و در این خصوص حتی نیازمند داشتن اقامت در ترکیه نیستید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *