بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۶ نوع گزارش عملکرد برای پروژه ها

انواع گزارش پروژه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

گزارش عملکرد به متخصصان کمک می کند تا وضعیت یک پروژه را بهتر درک کنند و زمینه های بهبود را شناسایی کنند و در عین حال ذینفعان را در طرح پروژه درگیر نگه دارند. اگر روی پروژه ای کار می کنید که شامل ذینفعان می شود، درک انواع مختلف گزارش عملکرد می تواند به شما کمک کند تا آنها را از پیشرفت پروژه آگاه کنید.

در این مقاله از ایوسی، ما درباره چیستی گزارش‌دهی عملکرد بحث می‌کنیم، مزایای آن را توضیح می‌دهیم، عناصر مختلف فرآیند گزارش‌دهی را توصیف می‌کنیم و فهرستی از انواع مختلف گزارش‌دهی عملکرد ارائه می‌کنیم.

گزارش عملکرد چیست؟

گزارش عملکرد وظیفه ای است که متخصصان مدیریت پروژه انجام می دهند و پیشرفت پروژه را تجزیه و تحلیل می کند و سهامداران را از پیش بینی ها و وضعیت پروژه مطلع می کند. این شامل جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های مربوط به فرآیند تولید کلی پروژه است. به طور معمول، اعضا و ذینفعان پروژه یک برنامه مدیریت ارتباطات پروژه ایجاد می‌کنند که تعداد گزارش‌هایی را که در طول پروژه ایجاد می‌کنند و عناصر موجود در گزارش‌هایشان را با جزئیات مشخص می‌کند. افراد حرفه ای می توانند گزارش های عملکرد پروژه ها را در چندین صنعت مانند مالی، تولید، حمل و نقل، آموزش، خودروسازی، ساخت و ساز، تجارت و مراقبت های بهداشتی تکمیل کنند.

هنگام کار بر روی یک پروژه، می توانید گزارش های عملکرد مختلف را با هم ترکیب کنید، آنها را با یکدیگر مقایسه کنید و اطلاعات مربوطه را از گزارش های قبلی استخراج کنید. شما می توانید گزارش های عملکرد را در یک سند مبتنی بر متن، مانند صفحه گسترده و نمودار ایجاد کنید، یا می توانید از فرمت های مبتنی بر تصویر مانند نمودارها و جداول استفاده کنید. بسیاری از متخصصان ترجیح می دهند از ترکیبی از چندین قالب برای ایجاد گزارش های خود استفاده کنند، مانند نمودار و گراف، به طوری که درک نتایج برای ذینفعان آسان تر باشد.

مرتبط: راهنمای کامل مدیریت پروژه

مزایای گزارش عملکرد

در اینجا چندین مزیت گزارش عملکرد وجود دارد:

  • شفافیت را ارائه می دهد: گزارش عملکرد به ذینفعانی که در پروژه سرمایه گذاری کرده اند شفافیت ارائه می دهد، به طوری که آنها درک کنند که چگونه متخصصان آنها از منابع مالی خود در طول پروژه استفاده می کنند.

  • فضای کمتری برای خطا ایجاد می‌کند: تکمیل منظم گزارش‌های عملکرد می‌تواند خطاهای احتمالی را برجسته کند، که می‌تواند منجر به حل سریع‌تر مشکل شود.

  • بهره‌وری را دنبال می‌کند: تکمیل گزارش‌های عملکرد، بهره‌وری را ردیابی می‌کند و نرخ تولید را نشان می‌دهد، که بینشی را درباره زمانی که متخصصان ممکن است پروژه را به پایان برسانند، می‌دهد.

  • از مقررات پیروی می کند: ایجاد گزارش می تواند اطمینان حاصل کند که اعضای پروژه از دستورالعمل ها و مقررات پروژه پیروی می کنند.

مطالب مرتبط: گزارش معیارها: تعریف، اهمیت و نحوه انجام آن

عناصر فرآیند گزارش عملکرد

اگرچه عناصر موجود در یک گزارش عملکرد بسته به نوع گزارش متفاوت است، در اینجا چندین عنصر معمولاً در انواع مختلف یافت می شود:

  • تجزیه و تحلیل عملکردهای قبلی: به طور معمول، گزارش های عملکرد شامل تجزیه و تحلیل عملکردهای قبلی است، به طوری که مدیریت می تواند تولید، کیفیت و مدت پروژه ها را مقایسه کند.

  • خلاصه تغییرات: گزارش های عملکرد شامل خلاصه ای از تغییرات ایجاد شده در پروژه و دلیل هر تغییر است.

  • مراحل بعدی: گزارش های عملکرد شامل طرح کلی مراحل بعدی است که اعضای تیم قصد دارند در پروژه انجام دهند.

  • برآورد پروژه: برآوردهای به روز شده پروژه بخشی از گزارش ها، از جمله پیش بینی های مالی و نتایج تولید است.

  • اطلاعات برای ذینفعان: گزارش های عملکرد جزئیات خاصی را ارائه می دهد که ذینفعان ممکن است درخواست کنند، مانند اطلاعاتی در مورد مواد، اعضای پروژه یا مهلت های زمانی.

  • اطلاعات عملکرد کار: این اطلاعات شامل جزئیاتی در مورد پیشرفت برنامه زمانبندی پروژه و هزینه هایی است که یک پروژه تاکنون متحمل شده است.

  • اندازه گیری عملکرد کار: می توانید از این برای محاسبه پیشرفت واقعی یک پروژه در مقایسه با پیشرفت برنامه ریزی شده استفاده کنید.

مرتبط: راهنمای جامع برای ذینفعان در محل کار

انواع گزارش عملکرد

می‌توانید با استفاده از ایمیل یا نرم‌افزار گزارش‌دهی تخصصی، گزارش‌های عملکرد را برای ذینفعان و سایر اعضای پروژه ارسال کنید. در اینجا انواع مختلفی از گزارش های عملکردی که ممکن است ایجاد کنید آورده شده است:

گزارش وضعیت

گزارش وضعیت اطلاعاتی را در مورد وضعیت فعلی یک پروژه در طول فرآیند تکمیل ارائه می دهد. این نشان می دهد که آیا پروژه در مسیر رسیدن به ضرب الاجل قرار دارد یا خیر، خلاصه ای از جزئیات پروژه را ارائه می دهد، هر زمینه ای را که در حال بهبود است را برجسته می کند و اهدافی را که پروژه به آن دست یافته است اضافه می کند. گزارش‌های وضعیت می‌تواند به شما کمک کند تا ذینفعان را از پیشرفت کلی پروژه آگاه کنید و در مورد هر تغییری به‌روزرسانی کنید. این رایج ترین گزارشی است که ایجاد می شود، و معمول است که به طور منظم گزارش وضعیت در طول مدت پروژه بسته به برنامه مدیریت ارتباطات پروژه تهیه شود.

گزارش پیشرفت

گزارش پیشرفت شامل تمام کارهای تکمیل شده روی پروژه از آخرین گزارش می شود. وظایفی را که تاکنون در یک پروژه انجام داده اید، اهداف پروژه ای که به آن دست یافته اید یا تغییر در برنامه های پروژه را مشخص می کند. گزارش‌های پیشرفت می‌تواند اقداماتی را که انجام داده‌اید مستند کند، که به اندازه‌گیری بهره‌وری کمک می‌کند زیرا می‌توانید گزارش پیشرفت فعلی خود را با گزارش‌های پیشرفت قبلی مقایسه کنید. در اینجا چند نمونه از اقداماتی است که ممکن است در گزارش پیشرفت بیابید:

  • ما نتایج نظرسنجی را در [ تاریخ ] و [ زمان ] تکمیل کردیم

  • بازخورد پروژه اجرا شده از تاریخ [ تاریخ ]

  • دریافت نتایج از مشارکت جامعه در [ تاریخ ]

  • پیشنهاد پروژه به روز شده برای شامل مقررات جاری

  • استفاده از [ نوع منبع ] از ذینفعان در [ تاریخ ]

مطالب مرتبط: نحوه نظارت بر پیشرفت

گزارش روند

گزارش روند به دنبال هر گونه مشکل تکراری است که در چندین گزارش پیشرفت ظاهر شده است، به طوری که متخصصان می توانند آن مسائل را شناسایی کرده و آنها را برای تقویت نرخ تولید حل کنند. این عملکرد فعلی یک پروژه را با آخرین عملکرد در یک دوره زمانی مشابه مقایسه می کند. شما می توانید این گزارش ها را هر هفته، ماه یا سال در طول پروژه، بسته به مهلت های زمانی تکمیل کنید. گزارش های روند نشان می دهد که آیا نرخ تولید کلی پروژه در حال افزایش یا کاهش است.

گزارش واریانس

گزارش واریانس با استفاده از متغیرهای مربوط به اندازه گیری عملکرد کار، عملکرد واقعی یک پروژه را با عملکرد برآورد شده مقایسه می کند. این متغیرها عملکرد برنامه ریزی شده در مقایسه با عملکرد برنامه ریزی شده واقعی و هزینه واقعی پروژه در مقایسه با هزینه پروژه برنامه ریزی شده هستند.

برای ایجاد یک گزارش واریانس، می‌توانید شاخص‌های کلیدی عملکرد یک پروژه را که معمولاً در طرح پروژه مشخص شده‌اند، شناسایی کنید، سپس ببینید تا کنون به چند مورد از آن شاخص‌های عملکردی دست یافته‌اید. یک شاخص کلیدی رایج عملکرد، ضرب الاجل پروژه است. به عنوان مثال، اگر پروژه ای ضرب الاجل اولیه خود را برآورده نکند، ممکن است گزارش یک واریانس پروژه بزرگ را نشان دهد.

گزارش پیش بینی

گزارش های پیش بینی نشان می دهد که متخصصان می توانند انتظار داشته باشند در طول یک پروژه چه اتفاقی بیفتد، نتایج عملکرد آینده را پیش بینی کرده و انتظاراتی را برای دستورالعمل های پروژه ارائه می دهد. عناصر موجود در گزارش های پیش بینی عبارتند از مهلت، هزینه و کیفیت کلی پروژه. در گزارش پیش‌بینی، می‌توانید اطلاعات وضعیت فعلی را بگیرید و آن را با نتایج مورد انتظار پروژه مقایسه کنید.

مرتبط: تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده چیست؟ | ۱۰ نوع ابزار پیش بینی کسب و کار

گزارش ارزش کسب شده

گزارش ارزش کسب شده از محاسبات ریاضی برای نشان دادن عملکرد استفاده می کند. حرفه ای ها این محاسبات را بر اساس واریانس های موجود در گزارش عملکرد پایه گذاری می کنند. آنها از زمان صرف شده برای پروژه و هزینه مواد و نیروی کار در مقایسه با میزان کار تکمیل شده در پروژه استفاده می کنند. گزارش های ارزش کسب شده به شما بینشی در مورد میزان تولید پروژه می دهد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

یک پاسخ

  1. مزایای گزارش عملکرد پروژه ها:

    ۱. شفافیت: گزارش عملکرد به ذینفعان اطلاعات واضح و دقیقی در مورد پیشرفت یک پروژه ارائه می دهد. این شفافیت به ایجاد اعتماد و مسئولیت پذیری در بین اعضای تیم و ذینفعان کمک می کند.

    ۲. پاسخگویی: گزارش عملکرد به مدیران پروژه اجازه می دهد تا پیشرفت پروژه را ردیابی و نظارت کنند و اطمینان حاصل شود که اعضای تیم ضرب الاجل ها را رعایت کرده و انتظارات را برآورده می کنند. این پاسخگویی کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که اهداف پروژه برآورده می شوند و هر گونه مشکل یا تاخیر به سرعت مورد توجه قرار می گیرد.

    ۳. تصمیم گیری: گزارش عملکرد اطلاعاتی را در اختیار مدیران پروژه قرار می دهد که برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد جهت گیری پروژه نیاز دارند. با تجزیه و تحلیل داده های عملکرد، مدیران پروژه می توانند روندها را شناسایی کنند، خطرات بالقوه را علامت گذاری کنند و در صورت نیاز تغییراتی را در برنامه پروژه انجام دهند.

    ۴. بهبود مستمر: گزارش عملکرد به مدیران پروژه اجازه می دهد تا اثربخشی استراتژی های پروژه را ارزیابی کرده و تنظیماتی را برای بهبود عملکرد پروژه انجام دهند. با تجزیه و تحلیل داده های عملکرد، مدیران پروژه می توانند از تجربیات گذشته درس گرفته و تصمیمات آگاهانه ای در مورد چگونگی بهینه سازی پروژه های آینده بگیرند.

    ۵. ارتباطات: گزارش عملکرد به عنوان ابزاری برای انتقال پیشرفت پروژه به ذینفعان، اعضای تیم و سایر افراد کلیدی عمل می کند. با به اشتراک گذاری داده های عملکرد و به روز رسانی ها، مدیران پروژه می توانند اطمینان حاصل کنند که همه افراد درگیر در پروژه در یک صفحه هستند و در جهت اهداف یکسانی کار می کنند.

    ۶. ارزیابی: گزارش عملکرد به مدیران پروژه این امکان را می دهد که موفقیت یک پروژه را بر اساس شاخص ها و معیارهای کلیدی عملکرد ارزیابی کنند. با مقایسه عملکرد واقعی با عملکرد برنامه ریزی شده، مدیران پروژه می توانند موفقیت را بسنجند، زمینه های بهبود را شناسایی کنند و برای پروژه های آینده توصیه هایی ارائه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *