بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

راهبردهای برنامه‌ریزی ذهنی برای بهبود عملکرد شخصی و حرفه‌ای

ذهن - باور

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برنامه‌ریزی ذهنی یکی از مهارت‌های اساسی در بهبود عملکرد شخصی و حرفه‌ای است. با تمرین و توسعه این مهارت، می‌توانید کارآیی خود در انجام وظایف روزانه، موفقیت در دستیابی به اهداف شخصی و حرفه‌ای و بهبود کیفیت زندگی خود را افزایش دهید.


برایان تریسی (Brian Tracy) در کتاب مدیریت زمان خود می گوید:

برایان تریسی

وقتی تصمیم گرفتید فردی بسیار بهره ور باشید، می توانید از مجموعه ای از تکنیک های برنامه ریزی شخصی استفاده کنید.
نخستین تکنیک این است که “گفتگوی درونی”تان را تغییر دهید.

۹۵ درصد از احساسات و اقدامات احتمالی شما به واسطه گفتگوی درونی ای که با خود دارید، تعیین می شوند.
مدام با خودتان تکرار کنید:

«من بسیار منظم و بهره ور هستم»

وقتی احساس می کنید کار زیادی بر سرتان ریخته است، کمی استراحت کنید و به خود بگویید:

«من کاملا منظم و بسیار بهره ور هستم»

بارها و بارها به خود تاکید کنید که:

«من در مدیریت زمان عالی هستم»

وقتی دیگران درباره گذران زمانتان از شما می پرسند، به آنها بگویید که در مدیریت زمان عالی هستید.
هر گاه می گویید من منظم هستم، ضمیر ناخودآگاه تان این را به عنوان دستور می پذیرد، به شما انگیزه می دهد و محرکی می شود تا در واقعیت هم رفتارهای منظمی داشته باشید.


مرتبط: ۱۵ راه برای بهبود برنامه ریزی ذهنی

در ادامه این مقاله از ایوسی، به بررسی برخی از راهبردهای برنامه‌ریزی ذهنی می‌پردازیم:

۱. تعیین اولویت:

اولین قدم در برنامه‌ریزی ذهنی، تعیین اولویت ویژگی‌های مختلف وظایف است. برای مثال، باید تصمیم بگیرید کدام وظیفه‌ها بیشترین اهمیت را دارند و در اولویت قرار می‌گیرند. با تعیین اولویت وظایف، می‌توانید بهبود عملکرد خود را در انجام آنها احساس کنید.

۲. برنامه‌ریزی زمان:

به جای انجام وظایف به صورت روزانه و بدون برنامه‌ریزی، بهتر است زمان مشخصی را برای هر وظیفه در نظر بگیرید. با برنامه‌ریزی زمان، می‌توانید به طور مؤثرتری به وظایف خود بپردازید و از تلف شدن زمان در انجام کارهای غیرضروری جلوگیری کنید.

۳. تمرکز:

تمرکز بر روی وظایف قابل انجام از مهمترین عوامل در بهبود عملکرد شخصی است. با تمرکز بر روی وظایف، می‌توانید به سرعت و با کیفیت بالا آنها را انجام دهید. برای بهبود تمرکز، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند تمرین‌های تنفسی، تمرین‌های مدیتیشن و تکنیک‌های تمرکز استفاده کنید.

۴. انعطاف‌پذیری:

در طول روز، ممکن است شرایط مختلفی برای شما پیش بیاید که باعث عوض شدن برنامه‌ریزی شما شود. به همین دلیل، باید آمادگی لازم را برای تغییر برنامه‌ریزی خود داشته باشید و انعطاف‌پذیر باشید.

۵. اهداف محقق‌پذیر:

هدف‌گذاری باعث تلاش بیشتر و بهبود عمل کرد شما در رسیدن به اهداف خود می‌شود. برای تعیین اهداف، می‌توانید از روش SMART استفاده کنید که شامل عبارات Specific (محدود و خاص)، Measurable (قابل اندازه‌گیری)، Achievable (قابل دستیابی)، Relevant (مرتبط با هدف کلی) و Time-bound (محدود به زمان) می‌شود.

۶. تفکر مثبت:

تفکر مثبت باعث بهبود اعتماد به نفس، کاهش استرس و افزایش انگیزه در انجام وظایف می‌شود. شما می‌توانید با مطالعه کتاب‌ها و مقالات مرتبط با تفکر مثبت، گفتگو با افراد مثبت‌اندیش و تمرین تکنیک‌های مختلفی مانند تمرین حکمت یا مشاهده با توجه بیشتر به جنبش‌های بدن خود، تفکر مثبت خود را تقویت کنید.

۷. استفاده از فناوری:

فناوری‌های جدید و پیشرفته مانند برنامه‌های موبایل و تبلت، ابزارهای کاربردی در برنامه ریزی ذهنی هستند. شما می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی مانند Google Calendar، Todoist و Notion استفاده کنید تا به بهترین شکل ممکن برنامه‌ریزی خود را انجام دهید.

در نهایت، برنامه‌ریزی ذهنی یک فرآیند پیچیده و چالش برانگیز است که به تمرین و توسعه نیاز دارد. با استفاده از راهبردهای مناسب، می‌توانید به بهترین شکل ممکن در انجام وظایف و دستیابی به اهداف خود عمل کنید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

  1. با سلام،

    من به عنوان یک کاربر اینترنتی، وب‌سایت ivsi.ir را بررسی کردم و به نظرم مطالب جالب و مفیدی در زمینه برنامه‌ریزی ذهنی در آن قرار دارد. امیدوارم با مراجعه به این وب‌سایت، بتوانید از محتوای مفید آن بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *