بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۲۶ استراتژی حفظ کردن

استراتژی های مطالعه آزمون هدفمند برای حفظ کردن، سبک های مختلف یادگیری و موارد دیگر

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حفظ کردن مهارتی است که می تواند برای افراد در موقعیت های مختلف، چه برای کار و چه در زندگی شخصی، مفید باشد. وقتی فعالانه در راه هایی برای آسان کردن به خاطر سپردن اطلاعات مشارکت داشته باشید، می توانید در به خاطر سپردن اطلاعات بهتر شوید. از آنجایی که افراد اطلاعات را متفاوت یاد می گیرند و حفظ می کنند، استراتژی های زیادی برای تناسب با طیف وسیعی از سبک ها و ترجیحات یادگیری وجود دارد.

در این مقاله از ایوسی، مزایای توسعه یک استراتژی حفظ را مورد بحث قرار می‌دهیم و ۲۶ استراتژی را که می‌توانید استفاده کنید، فهرست می‌کنیم.

مرتبط: نحوه استفاده از تکنیک های حفظی برای بهبود حافظه

راهبردهای حفظ کردن چیست؟

استراتژی های حفظ کردن، تکنیک هایی برای افزایش توانایی شما در به خاطر سپردن اطلاعات هستند. راه‌های مختلفی وجود دارد که برای زبان‌آموزان کلامی، دیداری، فضایی و شنیداری جذاب است که می‌توانید آن‌ها را مطابق ترجیحات خود تنظیم کنید.

مزایای استفاده از راهبردهای حفظ کردن

استفاده از استراتژی حفظ کردن می تواند پردازش و نگهداری اطلاعات را آسان تر کند. بسیاری از افراد از این مهارت سود می برند، از جمله دانش آموزانی که در تلاش برای یادگیری مطالب جدید هستند، کارمندانی که نیاز به یادگیری مفاهیم جدید برای شغل خود دارند و حتی افرادی که می خواهند در سرگرمی های خود برتر باشند یا می خواهند زبان جدیدی یاد بگیرند.

۲۶ استراتژی حفظ کردن

در اینجا ۲۶ استراتژی حفظی وجود دارد که می توانید امتحان کنید:

۱. آن را بنویسید

دستنویسی اطلاعاتی که برای حفظ کردن نیاز دارید می تواند توانایی شما را در به خاطر سپردن اطلاعات افزایش دهد زیرا بخشی از مغز شما را فعال می کند که ورودی اطلاعات را به روشی دقیق پردازش می کند. برای برخی افراد، بازنویسی اطلاعات بیش از یک بار نیز می تواند کمک کند. اگر ترجیح می دهید با رایانه، تبلت یا تلفن هوشمند کار کنید، برنامه هایی در دسترس هستند که به شما امکان می دهند یادداشت ها را با دست بنویسید.

۲. یادداشت ها را دوباره بخوانید

بازخوانی یادداشت ها می تواند به شما کمک کند اطلاعاتی را که قبلاً مستند کرده اید حفظ کنید. بخش مهمی از این استراتژی این است که یادداشت های خود را بخوانید، که شامل حاشیه نویسی آنها می شود، نه صرفاً خواندن یا نگاه کردن به آنها. هنگامی که با برجسته کردن، خط کشی یا حتی یادداشت های اضافی با اطلاعات درگیر می شوید، می تواند درک شما از مطالب و توانایی شما در به خاطر سپردن اطلاعات را افزایش دهد.

۳. فلش کارت درست کنید

فلش کارت ها می توانند یک ابزار مطالعه موثر برای کمک به یادگیری و مرور سریع بسیاری از اطلاعات باشند. با این استراتژی، ایجاد فلش کارت های شخصی خود ممکن است مفید باشد. یک راه رایج برای استفاده از فلش کارت، نوشتن کلمات و مفاهیم یا قرار دادن تصاویر در یک طرف کارت و درج تعاریف و توضیحات آنها در طرف دیگر است. در اینجا چند نکته در مورد استفاده از فلش کارت وجود دارد:

  • بارها و بارها از پشته کارت های خود عبور کنید.

  • در حین مطالعه، مرتباً آنها را به هم بزنید تا ترتیب قابل پیش بینی اطلاعات را حذف کنید.

  • با استفاده از کارت ها یک بازی بسازید.

۴. اطلاعات را تجسم کنید

تجسم اطلاعات می تواند توانایی شما را در به خاطر سپردن آنها افزایش دهد، زیرا یادآوری تصاویر به جای بلوک های اطلاعات، به ویژه مفاهیم دشوار یا انتزاعی، آسان تر است. برای تجسم اطلاعات، تصویری را در ذهن خود ایجاد کنید که به مفهوم یا اطلاعاتی که می‌خواهید به خاطر بسپارید مربوط باشد یا با آن مرتبط است.

۵. تصاویر به یاد ماندنی ایجاد کنید

تصاویری که برای تجسم مفاهیم یا ایده‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند میزان موثری در یادآوری اطلاعاتی که با آنها مرتبط کرده‌اید را افزایش دهند. برای برخی، تجسم تصاویر دقیق و واضح که به طور مستقیم یا نزدیک با ایده یک مفهوم مطابقت دارند می تواند مفیدتر باشد. برای دیگران، تجسم تصاویر اغراق آمیز یا خنده دار ممکن است به یادآوری سریع اطلاعات کمک کند.

۶. با صدای بلند بخوانید

خواندن و خواندن اطلاعات با صدای بلند می تواند راهی کارآمد برای به خاطر سپردن مطالب باشد، زیرا به احتمال زیاد در مقایسه با خواندن یا مرور اطلاعات به صورت بی سر و صدا در ذهن خود توجه نشان می دهید. این استراتژی به ویژه برای افرادی که یادگیرنده شنیداری هستند مفید است زیرا عمل خواندن یا خواندن اطلاعات با صدای بلند می تواند پیوندهای شنیداری را در مسیرهای حافظه ایجاد کند. چند راه برای اجرای این استراتژی وجود دارد، از جمله:

  • اطلاعات را با صدای بلند برای خود بخوانید.

  • خود را در حال خواندن و صحبت کردن با صدای بلند و گوش دادن به اطلاعات ضبط کنید.

  • اطلاعات را برای یکی از دوستان، اعضای خانواده یا هر کسی که به آن گوش می دهد، بازگو کنید.

۷. آنچه را که آموخته اید آموزش دهید

آموزش اطلاعاتی که آموخته اید به شخص دیگری نشانگر خوبی است که نشان می دهد چقدر خوب مطالب را حفظ کرده اید. این استراتژی مستلزم ایجاد طرح‌های درسی مفصل نیست، بلکه توضیح یا حتی فقط ذکر آنچه آموخته‌اید برای دیگران است. این استراتژی می تواند شکاف هایی را در دانش یا درک آشکار کند. اگر نمی توانید مفاهیم یا ایده های خاصی را با اطمینان و واضح توضیح دهید، بهتر است دوباره آن قسمت ها را مرور و مطالعه کنید.

۸. از تکرار با فاصله استفاده کنید

فاصله بین جلسات مطالعه، به جای تلاش برای به خاطر سپردن دسته ای از اطلاعات در یک جلسه، به شما امکان می دهد از فواصل زمانی برای تازه کردن مغز خود استفاده کنید. تکرار فاصله دار می تواند توانایی شما را در به خاطر آوردن اطلاعات به میزان قابل توجهی بهبود بخشد، زیرا هر چه بیشتر با مطالب خاصی روبرو شوید، احتمال به خاطر سپردن آن بیشتر می شود. تعیین زمان و روزهای خاصی که می خواهید به بررسی مطالب خود اختصاص دهید مفید است.

۹. از مخفف نام استفاده کنید

کلمات اختصاری کلماتی هستند که با استفاده از حروف اول کلمات دیگر ایجاد می شوند. آنها می توانند به شما کمک کنند اولین حروف یک لیست را به خاطر بسپارید، که ممکن است به شما کمک کند خود لیست را به خاطر بسپارید. این استراتژی به شما این امکان را می‌دهد تا نام‌ها یا عبارات به یاد ماندنی را که می‌توانید به گروه‌هایی از اطلاعات متصل کنید، بیاورید. برای مثال مخفف ROYGBIV یا Roy G. Biv مخفف رایجی است که برای کمک به دانش‌آموزان در حفظ نظم و رنگ‌های خاص رنگین کمان استفاده می‌شود.

۱۰. یک آهنگ بسازید

ایجاد یا تبدیل مطالبی که برای به خاطر سپردن نیاز دارید به آهنگ می تواند راهی سرگرم کننده و جذاب برای به خاطر سپردن اطلاعات باشد. اگر آهنگ جذابی وجود دارد که دوست دارید، می‌توانید متن اصلی را با اطلاعاتی که می‌خواهید به خاطر بسپارید جایگزین کنید. شما همچنین می توانید آهنگ یا ملودی خود را بسازید. پیوند دادن کلمات و عبارات به یک ملودی می تواند یادآوری اطلاعات را آسان تر کند.

۱۱. خودتان را امتحان کنید

امتحان کردن خود می تواند به شما کمک کند اطلاعاتی را که باید به خاطر بسپارید به خاطر بیاورید. سوالاتی از خود بپرسید که شما را مجبور می کند بدون مراجعه به یادداشت ها یا جستجوی پاسخ مطالب را بدانید و به خاطر بسپارید. این تکنیک می تواند به شناسایی مناطقی که ممکن است در به خاطر سپردن آن ها مشکل دارید کمک کند و تمرکز خود را هدایت کند. یکی از راه‌های استفاده از این استراتژی این است که بلافاصله پس از تلاش برای به خاطر سپردن چیزی و سپس چند ساعت یا حتی چند روز بعد از خود سؤال کنید تا ببینید آیا آن را به خاطر می‌آورید یا خیر.

۱۲. انجمن های به یاد ماندنی ایجاد کنید

ایجاد پیوندهای به یاد ماندنی با اصطلاحات یا مفاهیمی که باید به خاطر بسپارید می تواند به افزایش ماندگاری کمک کند، زیرا به شما امکان می دهد اطلاعات را با تصاویر، ایده ها یا مفاهیمی که قبلاً با آنها آشنا هستید مرتبط کنید. نیازی نیست که ارتباطات شما بیش از حد پیچیده باشد، و می توانید اطلاعاتی را که بیشترین حس را برای شما ایجاد می کند، پیوند دهید.

۱۳. از آکروستیک استفاده کنید

آکروستیک عباراتی هستند که از کلماتی تشکیل شده اند که با حرف اول کلمات دیگر شروع می شوند. Acrostics می‌تواند با کمک به یادآوری فهرستی از کلمات کلیدی، یادآوری اطلاعات را آسان‌تر کند. در اینجا چهار مرحله برای ایجاد آکروستیک وجود دارد:

  1. هر عبارت را در یک خط جداگانه فهرست کنید.

  2. خط اول هر عبارت را خط بکشید یا زیر آن خط بکشید.

  3. حرف اول هر کلمه را در یک خط جدید بنویسید.

  4. با استفاده از حروف اول هر کلمه یک جمله بسازید.

۱۴. اطلاعات را با هم گروه کنید

تکنیک گروه‌بندی می‌تواند ابزار مؤثری برای کمک به حفظ مطالب با قرار دادن آنها در دسته‌های به یاد ماندنی باشد. نه تنها تکنیک گروه‌بندی به تبدیل حافظه کوتاه‌مدت به حافظه بلندمدت کمک می‌کند، بلکه گروه‌بندی می‌تواند به سازمان‌دهی و ترکیب اطلاعات به ظاهر نامرتبط نیز کمک کند.

۱۵. از استعاره ها و تشبیهات استفاده کنید

استفاده از استعاره ها و تشبیهات ممکن است به شما در درک بهتر مفاهیم کمک کند، که می تواند توانایی شما را در به خاطر سپردن آنها افزایش دهد. استعاره ها و تشبیه ها به برقراری ارتباط بین اطلاعات، ایده ها یا مفاهیم با چیزی که قبلاً برای شما آشنا بود کمک می کند.

۱۶. از تکنیک قصر حافظه استفاده کنید

تکنیک قصر حافظه شامل تجسم مکانی است که با آن آشنا هستید، مانند خانه یا یک شهر، و تداعی یا ذخیره ذهنی اطلاعات در اطراف “کاخ حافظه” که تجسم کرده اید. برای استفاده از این تکنیک، خود را در حال قدم زدن در مکانی که انتخاب کرده اید تجسم کنید و تا جایی که می توانید جزئیات را به خاطر بیاورید، سپس قطعات اطلاعات را با اشیاء خاص مرتبط کنید. برای به خاطر آوردن اطلاعات در آینده، مکان را دوباره تجسم کنید تا به تداعی ها و اطلاعاتی که به اشیاء خاصی گره زده اید دسترسی پیدا کنید.

۱۷. فضای خود را سازماندهی کنید

سازماندهی و مرتب کردن فضای شما می تواند توانایی شما را در حفظ کردن بهبود بخشد، زیرا می تواند به حذف حواس پرتی های احتمالی کمک کند. برای برخی از افراد، تمیز کردن فضای تعیین شده برای مرور مطالب می تواند تمرکز را بهبود بخشد، که می تواند به خاطر سپردن اطلاعات را آسان تر کند.

۱۸. محیط مطالعه خود را تغییر دهید

تغییر مکان‌هایی که در آن مطالعه می‌کنید می‌تواند نشانه‌های حافظه بیشتری را برای یادآوری اطلاعات به مغز شما ارائه دهد و می‌تواند حفظ طولانی‌مدت را افزایش دهد. اگر در خانه مطالعه می کنید، تغییر اتاق ها یا مناطق خانه ای که در آن مطالعه می کنید می تواند کمک کننده باشد. برخی از مکان‌های دیگر که باید در برنامه مطالعه خود گنجانده شود عبارتند از کافی‌شاپ، کتاب‌فروشی، ساختمان‌ها یا پارک‌های منحصربه‌فرد.

۱۹. حرکت کنید

ورزش بعد از مطالعه یا آموختن چیزی ممکن است توانایی شما را در به خاطر آوردن اطلاعات بهبود بخشد. پس از مطالعه برخی از مطالب، می توانید به پیاده روی یا دویدن بروید تا ببینید آیا اطلاعات را حفظ کرده اید یا خیر.

۲۰. مطالب را بیش از حد یاد بگیرید

زمانی که افراد احساس می کنند بالاخره آن را فهمیده و به خاطر آورده اند، معمول است که فعالانه با مطالب خود ارتباط برقرار نمی کنند. درگیر شدن مداوم با مطالب می تواند به تقویت اطلاعات در حافظه بلند مدت شما کمک کند. بازبینی مرتب مفاهیم و سایر اطلاعات ممکن است به شما در حفظ اطلاعاتی که آموخته اید کمک کند.

۲۱. قافیه ایجاد کنید

ایجاد قافیه یک استراتژی ساده است که می تواند به شما کمک کند اطلاعات را به خاطر بسپارید و به خاطر بیاورید زیرا کلمات یا ایده ها را به صداها یا ریتم های خاص پیوند می دهد. برای استفاده از این استراتژی، با کلمه یا عبارتی که می خواهید به خاطر بسپارید شروع کنید و یک خط یا کلمه مربوطه ایجاد کنید که به صدایی مشابه ختم می شود تا یک الگوی آهنگ مانند ایجاد کنید.

۲۲. تمام حواس را درگیر کنید

افراد برای پردازش اطلاعات هنگام یادگیری به شدت به تمام حواس خود متکی هستند. ترکیب بینایی و شنوایی، یا هر ترکیبی از حواس پنج گانه، هنگام دریافت اطلاعات می تواند حفظ حافظه را تقویت کند. یک صدا می تواند به شما کمک کند یک تصویر را به خاطر بسپارید و یک تصویر می تواند به شما کمک کند یک کلمه، عبارت یا مفهوم را به خاطر بسپارید.

۲۳. جلسات مطالعه سرگردان

جلسات مطالعه سرسام آور می تواند توانایی شما را در حفظ اطلاعات افزایش دهد. معمولاً افراد سعی می کنند اطلاعات را در طول یک جلسه مطالعه به خاطر بسپارند، که می تواند باعث از دست دادن تمرکز شود. اگر می‌خواهید برای امتحانی مطالعه کنید که کل یک واحد کتاب درسی را در بر می‌گیرد، تمرکز بر یک یا دو فصل در روز به مدت یک هفته می‌تواند به شما کمک کند تا اطلاعات را با سرعتی ثابت و بدون احساس عجله دریافت کنید. زمان بیشتری برای مرور مطالب خواهید داشت که می تواند حافظه شما را تقویت کند.

۲۴. یک روایت بسازید

ایجاد یک داستان یا روایت با استفاده از اصطلاحات یا مفاهیمی که باید به خاطر بسپارید، می تواند حفظ شما را تقویت کند. داستان ها نیازی به طولانی بودن ندارند، حتی فقط دو یا سه خط می تواند موثر باشد. این به شما بستگی دارد که می خواهید داستان را چگونه ساختار دهید، اما می تواند به استفاده از قالب سنتی شروع، میانه و پایان کمک کند. بسته به سبک یادگیری و ترجیحات خود، می توانید داستان های ساده یا داستان های تخیلی حاوی جزئیات زیادی ایجاد کنید.

۲۵. یک نقشه ذهنی ایجاد کنید

ایجاد نقشه ذهنی روشی پویا برای به خاطر سپردن اطلاعات است زیرا اطلاعات را در ساختاری منحصر به فرد ارائه می دهد و کلمات، تصاویر و الگوها را با هم ترکیب می کند. ساده ترین راه برای ایجاد نقشه ذهنی این است که ایده اصلی را در وسط صفحه قرار دهید که می تواند یک کلمه کلیدی، عبارت یا مفهوم باشد. در مرحله بعد، می توانید خطوط حاوی اطلاعات دقیق تر، تصاویر یا نمادهای مرتبط با ایده کلیدی را ترسیم کنید.

۲۶. یادداشت های خود را رنگی کنید

رنگ‌بندی یادداشت‌های شما می‌تواند روشی مؤثر برای سازمان‌دهی اطلاعات به منظور آسان‌تر به خاطر سپردن آن‌ها، به‌ویژه برای یادگیرندگان بصری باشد. رنگ ها می توانند با افزایش سطح توجه، مدیریت و گروه بندی اطلاعات مرتبط و ایجاد پیوند بین رنگ ها و کلمات یا ایده های خاص، توانایی شما را در به خاطر سپردن مطالب افزایش دهند.

مرتبط: ۸ راه ساده برای تقویت حافظه

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *