بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

پرسش و پاسخ: غنی سازی شغل چیست؟

اهداف کوتاه مدت توسعه شغلی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

غنی‌سازی شغل یک نظریه قدیمی است که نشان می‌دهد هر چه کارکنان بیشتر در موفقیت کلی یک کسب‌وکار مشارکت کنند، احتمالاً کارفرمایان در نتیجه هزینه‌های کمتری برای استخدام خارجی خواهند داشت.

در این مقاله از ایوسی، غنی‌سازی شغل را تعریف می‌کنیم، مزایای آن را فهرست می‌کنیم و نحوه بهبود عملیات در یک سازمان را توضیح می‌دهیم.

غنی سازی شغلی چیست؟

غنی سازی شغلی یک تکنیک انگیزشی است که برای افزایش رضایت کارمند در محل کار از طریق واگذاری مسئولیت های اضافی که معمولاً برای یک موقعیت سطح بالاتر مانند مدیر یا سرپرست محفوظ است، استفاده می شود. یک موقعیت غنی به کارمند فرصتی برای استقلال در وظایف خود در یک سازمان می دهد.

در اینجا برخی از ویژگی هایی که یک شغل غنی شده ممکن است داشته باشد آورده شده است:

  • مسئولیت پذیری شخصی: یک موقعیت غنی، کارکنان را مسئول نتایج و نتایج می داند.

  • کنترل بر منابع: برخی از مشاغل غنی شده ممکن است به کارکنان این فرصت را بدهد که بر منابعی که برای موفقیت در موقعیت های خود نیاز دارند کنترل داشته باشند.

  • ارتباط مستقیم: یک موقعیت شغلی غنی باید به کارکنان اجازه دهد تا با مشتریان، مشتریان و کارکنان خود ارتباط مستقیم داشته باشند. این بدان معناست که نیازی به تماس کارمند با مدیر یا سرپرست برای مداخله در گفتگوهای مهم نیست.

  • آموزش مداوم: غنی سازی شغل باید فرصت های مداومی برای یادگیری داشته باشد. غنی سازی به کارمند اجازه می دهد تا با انجام فعالیت های محرک فکری رشد کند و یاد بگیرد.

  • بازخورد مداوم: یک شغل غنی شده فرصت هایی را برای بازخورد مستقیم در مورد عملکرد یک کارمند ارائه می دهد. افراد باید به صورت هفتگی، ماهانه یا سه ماهه مروری بر عملکرد و نتایج و نتایج عملکرد خود داشته باشند.

مطالب مرتبط: چگونه می توان رضایت کارکنان را بهبود بخشید (با ۱۱ استراتژی)

مزایای غنی سازی شغل

غنی سازی شغل فواید زیادی دارد و می توان آن را در دو بخش دسته بندی کرد. در اینجا لیستی از برخی از مزایا برای کارمندان و کارفرمایان آمده است:

کارمند

  • انگیزه پیشرفت را فراهم می کند. وقتی کارمندان احساس می کنند کارفرمایانشان روی رفاه و موفقیت آنها سرمایه گذاری می کنند، ممکن است انگیزه بیشتری برای دستیابی به فرصت های پیشرفت داشته باشند.

  • امکان کسب مهارت های جدید را فراهم می کند. غنی سازی شغل ممکن است به کارمند اجازه دهد تا مهارت های جدیدی را بدون نیاز به تغییر شغل به دست آورد. این ممکن است برای آنها در مسیرهای شغلی آینده آنها مفید باشد.

  • حس موفقیت را فراهم می کند. هنگامی که یک کارمند یک کار جدید را با موفقیت انجام می دهد، می تواند اعتماد به نفس او را افزایش دهد. آنها ممکن است به احتمال زیاد برای انجام کارهای جدید و چالش برانگیزتر در آینده دست دراز کنند.

  • شانس شناخت را افزایش می دهد. سرپرستان احتمالاً متوجه خواهند شد که چه کسی وظایف غنی سازی شغلی خود را به بهترین شکل انجام می دهد. برخی از سازمان ها ممکن است انتخاب کنند که برای تکمیل موفقیت آمیز وظایف جدید و دشوار پاداش دهند.

کارفرما

  • غیبت را کاهش می دهد. هنگامی که کارکنان به طور فعال در حال یادگیری و پذیرش مسئولیت های جدید هستند، ممکن است انگیزه بیشتری برای آمدن به محل کار و تکمیل وظایف جدید خود داشته باشند. این امر باعث افزایش بهره وری و کارایی یک سازمان می شود.

  • گردش مالی کمتری ایجاد می کند. اگر کارمندان از شغل خود بی حوصله و ناراضی باشند، ممکن است در جای دیگری شغل پیدا کنند. دادن فرصت به کارمندان برای یادگیری و توسعه ممکن است دلیلی برای ماندن در سازمان شما به آنها بدهد.

  • حجم کار برای مدیریت بالاتر را کاهش می دهد. زمانی که کارمندان مسئولیت ها را با موفقیت انجام دهند، میزان کاری که مدیریت ارشد باید انجام دهد را کاهش می دهد. این می تواند به آزاد کردن زمان برای پروژه های مهمی که ممکن است برای تاریخ بعدی ذخیره شده اند کمک کند.

  • استخدام در داخل را امکان پذیرتر می کند. آموزش به کارکنان نحوه انجام وظایف و مشاغل مختلف، استخدام را در یک کار آسان تر می کند. کارکنان مهارت هایی برای تصدی شغل و دانش زیادی در مورد انتظارات سازمان خواهند داشت.

مطالب مرتبط: فرصت های رشد: ۱۱ راه برای پیشرفت در شغل شما

چگونه کارکنان را در شغل خود غنی کنیم

سازمان‌ها ممکن است بخواهند بینشی در مورد آنچه باید رخ دهد تا یک شغل غنی‌شده در نظر گرفته شود، به دست آورند. هر کسب و کار باید ارزیابی کند که کدام جنبه از غنی سازی بر اساس نیازهای خود و نیازهای کارکنانش کار می کند. در اینجا روش هایی وجود دارد که می توانید شروع به اجرای غنی سازی شغل کنید:

۱. در مورد پیشرفت شغلی بحث کنید. 

با برقراری ارتباط با کارکنان در مورد انواع فرصت‌های غنی‌سازی که می‌تواند به نفع آنها باشد، مشخص کنید که کدام فرصت‌ها برای کارکنان بخش‌های مختلف جذاب است. سعی کنید ناهارهای ماهانه را با کارمندان و رهبرانی که معمولاً با یکدیگر تعامل ندارند برنامه ریزی کنید تا شفافیت و تبادل دیدگاه ها را جلب کنید. این احتمالاً کارمند را علاقه مند می کند تا در مورد اینکه چگونه می توانند با شرکت توسعه یابند، بیشتر بیاموزند و آنها تمایل بیشتری برای مشارکت در تجربه غنی سازی شغل خواهند داشت.

۲. تعادل را پیدا کنید.

ممکن است امکان گسترش همزمان مسئولیت های شغلی هر کارمند وجود نداشته باشد. سیستمی را پیدا کنید که برای شرکت شما و بهره وری مستمر آن بهترین کارایی را داشته باشد. همچنین مهم است که در نظر بگیرید که چگونه برخی از کارمندان با حجم کاری متنوع بهتر کار می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است با یک کار چالش برانگیز یا فشرده بهتر کار کنند. دانستن اینکه چگونه کارمندان شما بهترین عملکرد را دارند احتمالاً به شما کمک می کند تا بین وظایف و فرصت های غنی سازی تعادل برقرار کنید.

۳. ارائه ادامه تحصیل.

کارمندان معمولاً از فرصت‌هایی برای افزایش دانش و گسترش مجموعه مهارت‌های خود قدردانی می‌کنند، زیرا به تلاش برای بهبود جایگاه خود در شرکت ادامه می‌دهند. به عنوان مثال، سازمان شما می تواند فرصت هایی مانند آموزش، مربیگری یا بازپرداخت شهریه را ارائه دهد. ارائه فرصت های تحصیلی به کارمندان به شما کمک می کند نیروی کار سازگار و آموزش دیده ای به دست آورید.

۴. آموزش متقابل عملکردی را شروع کنید.

آموزش چندکاره ای به کارمندان شما اجازه می دهد تا مهارت های جدید و استراتژی های تجاری را از افراد در سایر بخش های شرکت در یک محیط عملی بیاموزند. کارمندان شما اطلاعاتی را در مورد اینکه چگونه کارشان با عملکرد کلی کسب و کار انطباق دارد جمع آوری می کنند و به آنها اجازه می دهد از یکنواختی که ممکن است در نقش فعلی خود تجربه می کنند فاصله بگیرند. اگر آموزش چندکاره ای را اجرا کنید، ممکن است برای استخدام خارجی برای پر کردن موقعیت ها، از جمله مرخصی و مرخصی، کمتر هزینه کنید.

۵. واگذاری مسئولیت ها. 

با سپردن مسئولیت های بیشتر به کارکنان، اعتمادی را که به کارمندان خود دارید نشان دهید. این کار حجم کاری شما را کاهش می دهد و اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهد و همچنین به غنی سازی کلی شغل آنها کمک می کند.

۶ .یک برنامه ارتباطی ایجاد کنید. 

برای ایجاد این تغییرات بزرگ، باید غنی سازی شغل را در مراحلی اجرا کنید تا مزایا را بهینه کنید. مهمترین بخش این فرآیند ارتباط بین رهبران، ادارات و کارکنان است. سعی کنید جلسات بخش را برنامه ریزی کنید تا به وضوح توضیح دهید که کدام کارمندان مسئول هر کار جدید هستند. همچنین ممکن است بخواهید به طور منظم با کارمندان خود بررسی کنید تا بازخوردی در مورد چگونگی انجام مسئولیت های آنها و اینکه چگونه به رضایت شغلی کلی آنها کمک می کند، به دست آورید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *