بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

ایمنی اینترنت برای کودکان: چگونه از کودک خود در برابر ۷ خطر آنلاین محافظت کنید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اینترنت می تواند مکانی خطرناکی برای همه باشد، اما کودکان و نوجوانان به صورت ویژه‌تر آسیب پذیر هستند. از شکارچیان سایبری گرفته تا پست‌های رسانه‌های اجتماعی که می‌توانند بعداً در زندگی آنها را تهدید کنند، خطرات آنلاین می‌توانند پیامدهای شدید، پرهزینه و حتی غم‌انگیزی داشته باشند.

کودکان ممکن است ناخواسته خانواده خود را در معرض تهدیدات اینترنتی قرار دهند، به عنوان مثال، با دانلود تصادفی بدافزارهایی که به مجرمان سایبری امکان دسترسی به حساب بانکی والدین یا سایر اطلاعات حساس را می دهد.

حفاظت از کودکان در اینترنت یک موضوع آگاهی است، دانستن اینکه چه خطراتی در کمین آنهاست و چگونه می توان از آنها محافظت کرد موضوعی دیگر. اگرچه نرم افزار امنیت سایبری می تواند به محافظت در برابر برخی از تهدیدات کمک کند، مهم ترین اقدام ایمنی ارتباط باز با فرزندان شما است.

۱- زورگویی سایبری

اکثریت قریب به اتفاق، ۹۰٪ از نوجوانان موافق هستند که قلدری سایبری یک مشکل است، و ۶۳٪ معتقدند که این یک مشکل جدی است. علاوه بر این، یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ درباره رفتار آنلاین کودکان نشان داد که تقریباً ۶۰ درصد از کودکانی که از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند شاهد نوعی قلدری بوده‌اند و به دلایل مختلف، اکثر کودکان این رفتار را به کلی نادیده می‌گیرند.

و با توجه به enough.org (وب‌سایتی با ماموریت ایمن تر کردن اینترنت برای کودکان و خانواده هاست)، تا فوریه ۲۰۱۸، نزدیک به نیمی (۴۷٪) از کل جوانان قربانی قلدری سایبری شده اند. رسانه‌های اجتماعی و بازی‌های آنلاین زمین بازی مجازی امروزی هستند، و اینجاست که قلدری سایبری زیادی در آن رخ می‌دهد و ۲۴ ساعته در حال انجام است.

کودکان را می توان در مبادلات رسانه های اجتماعی مورد تمسخر قرار داد. یا در بازی‌های آنلاین، شخصیت‌های بازیکنان آن‌ها می‌توانند مورد حمله بی‌وقفه قرار بگیرند و بازی را از یک ماجراجویی تخیلی به یک مصیبت تحقیرآمیز تبدیل کنند که به قلدری سایبری در چندین پلتفرم و در زندگی واقعی تبدیل می‌شود.

بهترین پایه برای محافظت در برابر قلدری سایبری این است که راحت با فرزندان خود در مورد آنچه در زندگی آنها به صورت آنلاین و واقعی (IRL: in real-life) می گذرد و نحوه ایستادگی در برابر قلدرها صحبت کنید. نرم افزار امنیت سایبری و برنامه های تخصصی برای نظارت بر فعالیت آنلاین و تلفن همراه فرزند شما می تواند کمک کند، اما هیچ چیز جایگزین گفتگوی باز نمی شود.

۲- شکارچیان سایبری

این روزها شکارچیان جنسی و سایر شکارچیان اغلب کودکان را در اینترنت تعقیب می کنند و از بی گناهی، عدم آگاهی و نظارت بزرگسالان و سوء استفاده از اعتماد آنها سوء استفاده می کنند. این می تواند منجر به اغوا شدن کودکان به برخوردهای شخصی خطرناک IRL شود.

این شکارچیان در رسانه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های بازی که برای کودکان جذاب هستند، کمین می‌کنند؛ همان مکان‌های مجازی که در آن ناشناس بودن و قلدری سایبری را تسهیل می‌کند.

در آنجا می توانند نه تنها از معصومیت کودکان، بلکه از موهبت تخیل آنها نیز بهره برداری کنند. «بیایید وانمود کنیم» بخشی رایج و سالم از بازی‌های آنلاین و تعامل است، اما شکارچیان می‌توانند از آن به عنوان قلابی برای کشیدن کودکان استفاده کنند.

سازمان‌های امنیتی ناظر بر فضای مجازی (همچون پلیس فتا) راهنمایی هایی را برای محافظت در برابر شکارچیان و سایر خطرات آنلاین برای ایمنی کودکان ارائه می دهد. با این حال، باز هم، بهترین محافظت این است که به طور منظم با فرزندان خود در مورد آنچه در زندگی روزمره آنها می گذرد صحبت کنید.

۳- ارسال اطلاعات خصوصی

کودکان هنوز مرزهای اجتماعی را درک نکرده اند. آنها ممکن است اطلاعات شناسایی شخصی (PII: personally identifiable information) را به صورت آنلاین پست کنند، به عنوان مثال در نمایه های رسانه های اجتماعی خود، که نباید در معرض عموم قرار گیرند. این ممکن است هر چیزی باشد، از تصاویر لحظات ناخوشایند شخصی گرفته تا آدرس خانه یا برنامه های تعطیلات خانوادگی آنها.

بسیاری از مطالبی که فرزندان شما پست می کنند – اما نه همه – در معرض دید عموم است. این بدان معناست که شما نیز می توانید آن را ببینید و هیچ ضرری ندارد به آنها یادآوری کنید که اگر مامان و بابا می توانند آن را ببینند، بقیه هم می توانند آن را ببینند. از جاسوسی بپرهیزید، اما در مورد مرزهای عمومی و معنای آنها برای فرزندان و خانواده شما به طور صریح با فرزندان خود صحبت کنید.

۴- فیشینگ

فیشینگ (یا رمزگیری یا تله‌گذاری) به تلاش جهت به دست آوردن اطلاعاتی همچون نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و مانند این‌ها از طریق جعل یک وبگاه، آدرس ایمیل و مانند آن‌ها گفته می‌شود.

به بیان دیگر، فیشینگ چیزی است که متخصصان امنیت سایبری به آن استفاده از ایمیل ها یا صفحاتی می گویند که سعی می کنند افراد را فریب دهند تا روی پیوندها یا پیوست های مخرب کلیک کنند.

تشخیص این‌ها برای بچه‌ها می‌تواند به صورت ‌ویژه دشوار باشد، زیرا اغلب، به نظر می‌رسد که ایمیل از طرف یک فرد قانونی، مانند یکی از دوستان یا اعضای خانواده است، که به سادگی می‌گوید: “هی، فکر کردم ممکن است این را دوست داشته باشی!” این کار را می‌توان با استفاده از برنامه‌های پیام‌رسان یا پیام‌های متنی نیز انجام داد.

ایمیل‌های Phishing و متن‌های smishing می‌توانند در هر زمانی ظاهر شوند، اما مجرمان سایبری که آنها را طراحی می‌کنند، سایت‌های محبوب کودکان را زیر نظر دارند و اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل و نام دوستان و سایر اطلاعات را برای تطبیق حملات خود جمع‌آوری می‌کنند. آنها زمانی که بزرگسالان را برای دسترسی به شبکه های شرکتی فیشینگ می کنند، انجام می دهند.

به فرزندان خود بیاموزید که از کلیک کردن بر روی ایمیل‌ها یا پیامک‌های افراد غریبه خودداری کنند و مراقب پیام‌هایی باشند که به نظر می‌رسد از طرف دوستانشان است، اما به نظر «خاموش» می‌رسند یا هیچ پیام شخصی واقعی ضمیمه نشده‌اند.

امنیت فضای سایبری

 

۵- گرفتار کلاهبرداری

احتمالاً بچه‌ها دل‌شان نمی‌خواهد در دام شاهزاده‌های نیجریه‌ای که یک میلیون دلار به آن‌ها پیشنهاد می‌دهند، بیافتند، اما ممکن است در دام کلاهبرداری‌هایی بیفتند که چیزهایی را که برای‌شان ارزشمند است، مانند دسترسی رایگان به بازی‌های آنلاین یا ویژگی‌های خاص ارائه می‌دهند.

جوانان طعمه‌های آسانی برای کلاهبرداری هستند زیرا هنوز یاد نگرفته اند که احتیاط کنند. مانند فیشینگ، مجرمان سایبری می‌توانند از سایت‌های محبوب کودکان برای شناسایی قربانیان احتمالی استفاده کنند و سپس در ازای آنچه می‌خواهند، مانند اطلاعات کارت اعتباری والدین، جوایزی را وعده دهند.

جوان یا پیر؛ بهترین محافظت در برابر کلاهبرداری این است که بدانید اگر پیشنهادی خیلی خوب به نظر می رسد که درست نباشد، احتمالاً درست هم نیست. به فرزندان خود بیاموزید که نسبت به پیشنهادات آنلاینی که بیش از حد وعده می دهند چشم پوشی کنند.

۶- دانلود تصادفی بدافزار

بدافزار نرم‌افزاری رایانه‌ای است که بدون اطلاع قربانی نصب می‌شود و اقدامات مضری را روی رایانه انجام می‌دهد. این شامل سرقت اطلاعات شخصی از رایانه شما یا ربودن آنها برای استفاده در “بات نت” است که باعث عملکرد کند می شود.

مجرمان سایبری اغلب مردم را فریب می دهند تا بدافزار را دانلود کنند. فیشینگ یکی از این ترفندها است، اما موارد دیگری نیز وجود دارد – مانند متقاعد کردن قربانیان برای دانلود بدافزارهایی که به عنوان بازی در خود جای داده اند – می تواند به ویژه برای کودکان فریبنده باشد.

مانند کلاهبرداری، آموزش به فرزندان شما بهترین محافظت است، اما نرم افزار امنیت سایبری جامع و بین دستگاهی و محافظت های امنیتی مرتبط می تواند به محافظت از رایانه فرزند شما در برابر هر بدافزاری که به صورت مخفیانه وارد آن می شود، کمک کند. علاوه بر این، بسیاری از محصولات امنیت اینترنتی همچنین شامل کنترل‌ها و برنامه‌های ویژه والدین هستند که می‌توانند به شما در ایجاد چارچوبی امن برای فعالیت‌های آنلاین فرزندانتان کمک کنند.

۷- پست هایی که بعداً در زندگی به یک کودک دامن می زنند

اینترنت کلید «حذف» ندارد. بلکه برعکس لاس وگاس است. چیزهایی که آنلاین اتفاق می افتد، احتمالا تا ابد آنلاین می ماند. هر چیزی که فرزند شما آنلاین قرار می دهد تقریباً غیرممکن است که بعداً حذف شود.

خطرات رسانه های اجتماعی به ویژه دلهره آور است. به ویژه برای نوجوانان سخت است که در نظر داشته باشند که چگونه یک عکس مهمانی یا پیام اسنپ چت می تواند ده سال بعد هنگام مصاحبه برای شغل جدید مشکلاتی ایجاد کند، یا اینکه چگونه یک همسر آینده ممکن است به محتوای شخصی که در پروفایل رسانه های اجتماعی خود یا وب سایت های دیگر ارسال می کند پاسخ دهد.

به نوجوانان خود توضیح دهید که سبک و عقاید آنها با افزایش سن تضمین می شود. بدون هیچ دکمه “بازگشت” یا “حذف”، خودِ ۱۵ ساله‌ی آنها می تواند زندگی بزرگسالی خود را با یک کلیک به طرز چشمگیری تغییر دهد. نحوه نشان دادن خود به صورت آنلاین و IRL احتمالاً با افزایش سن تغییر می کند، اما پست های اینترنتی برای همیشه ماندگار هستند.

مرتبط: ۲۸ ابزار امنیت سایبری که می‌توانید در محل کار استفاده کنید (به‌علاوه ویژگی‌های کلیدی)


سخن پایانی:

اینترنت می تواند خطرات جدی برای کودکان ایجاد کند. همچنین می تواند درهای شگفتی را به روی آنها بگشاید که نسل های قبلی حتی نمی توانستند در خواب هم ببینند.

به اطمینان از ایمنی آنلاین فرزندان خود کمک کنید تا آنها شادی ها و فرصت های دنیای آنلاین را تجربه کنند و از خطرات آن اجتناب کنند. آگاه باشید. هوشیار باشید. اما قبل از هر چیز به طور فعال در زندگی دیجیتالی و روزمره فرزندان خود مشارکت داشته باشید و آشکارا ارتباط برقرار کنید.


برگرفته از وبسایت رسمی کاسپرسکی: kaspersky.com

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *