بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

آشنایی با محیط کاری فتوشاپ – منوها – منوی PS و File

ادوب فتوشاپ

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

همان طور که به احتمال زیاد می دانید، محیط کاری نرم‏ افزار فتوشاپ یکی از کاربرپسندترین محیط‏ های کاری در میان نرم‏افزارهای گرافیکی است و این موضوع به دلیل اهتمام ویژه شرکت ادوب به سلایق و راحتی کاربران خودش است.

اما با وجود این؛ باید به این نکته توجه داشت که با توجه به گستردگی و وسعت فتوشاپ، امکان دارد کاربران تازه وارد به محیط فتوشاپ دچار سردرگمی شده و نتوانند نحوه اقدام به شروع و یا ادامه کار را تشخیص دهند. در واقع محیط کاری فتوشاپ می‏تواند یه فضا کاری بزرگ و ترسناک را برای کاربرِ تازه وارد به نمایش کشد ولی با اندک آشنایی با این محیط، ترسِ کار در این محیط از بین خواهد رفت.

از این رو قصد دارم در سلسله مقالاتی به معرفی تک تک بخش های نرم افزار فتوشاپ پرداخته و به طور کامل هر بخش را برای شما باز کرده و توضیح دهم.

نخست، در مقاله جاری به آشنایی با فهرست‏ های موجود در نرم ‏افزار فتوشاپ پرداخته و گزینه ‏های در هر یک از آن‏ها را تا حد امکان معرفی خواهم کرد.

قبل از شروع آموزشِ نرم افزار فتوشاپ، باید به این نکات توجه شود که در این کتاب تلاش زیادی شده که تا:

  1. آموزش هر قسمت و مباحث مربوط به آن به صورت پیوسته و بدون انقطاع و بریدگی بیان خواهد شد و فهرست‏ بندی آموزش‏ ها بر اساس محیط کاری نرم ‏افزار فتوشاپ باشد تا رجوع به مباحث نیز صورت پذیرد.
  2. توضیحات تا حد ممکن شیوا و رسا بوده و از تکلف و پیچیدگی مطالب پرهیز شده است.
  3. هر قسمت از آموزش‏ ها با تصاویری مرتبط با آن آموزش همراه شده تا درک بهتری به شما دهد.

اما با این وجود، این مقاله نیز از اشکال و خطا، پیچیدگی، نقصان مطالب و مشکلاتی که کار فهم آموزش‏ ها را سخت کند مبرا نیست. لذا تنها مطالعه این مقاله و مقالات بعدی برای تسلط کافی بر نرم ‏افزار عظیمی همچون فتوشاپ کافی نخواهد بود و شما – به عنوان خواننده این مقالات – برای فهم بهتر و پیشرفتی قابل قبول می‏ بایست به همراه مطالعه کتاب به مشاهده و بررسی نرم ‏افزار فتوشاپ و تمرین عملی در محیط این نرم ‏افزار نیز بپردازد.

به هرحال؛ در مقاله جاری به تشریح و آموزش فهرست ‏های موجود در نوار فهرست [۱] فتوشاپ پرداخته و تا حد امکان گزینه‏ های مربوط به هر فهرست را به شما معرفی خواهم کرد.

 

نوار فهرست در فتوشاپ

نوار فهرست مجموعه‏ ای از فهرست‏ ها و زیر فهرست‏ها (منوها و زیرمنوها) است که همچون اکثر نرم‏ افزارها در بالاترین بخش نرم‏افزار فتوشاپ واقع شده است. هر یک از فهرست‏های در این نوار برای کارکردهایی خاص می ‏باشند.

 

نوار فهرست فوتوشاپ

نوار فهرست در فتوشاپ 

فهرست‏ های موجود در نوار فهرست فتوشاپ به شرح زیر می ‏باشند:

PS menu PS: ابتدایی‏ترین فهرست در فتوشاپ

این فهرست مربوط به کارهای کلیِ مرتبط با پنجره نرم ‏افزار فتوشاپ بوده و فهرستی است که تقریباً در تمامی نرم‏افزارهای تحت سیستم ‏عامل ویندوز موجود است (دقیقاً با همین گزینه‏ ها اما با شکل و شمایلی[۲] متفاوت)؛ این فهرست شامل گزینه‏های ذیل است:

  • Restore: بازگرداندن پنجره از حالت بیشینه[۳] به اندازه اول
  • Move: جابجایی پنجره در محیط ویندوز (در حالت غیر بیشینه)
  • Size: تغییر اندازه پنجره (در حالت غیر بیشینه)
  • Minimize: کمینه کردن نرم‏افزار
  • Maximize: بیشینه کردن نرم‏افزار
  • Close: بستن کلی نرم‏افزار و خروج از آن

 

منوی PS در فتوشاپ

فهرست ابتدایی یک پنجره در محیط ویندوز

 

file File: فهرست مرتبط با امور پرونده‏ها

            این فهرست تمامی امور مرتبط با پرونده ‏های گرافیکی را در بر دارد و بیشتر در زمان ابتدا و انتهای کارِ کاربر مورد استفاده قرار می‏ گیرد؛ این فهرست شامل گزینه‏ های زیر است:

 

منوی فایل در فتوشاپ

بخشی از فهرست File در فتوشاپ

 

  • ..: این گزینه برای ایجاد یک سند جدید فتوشاپی مورد استفاده قرار می‏گیرد. با انتخاب این گزینه، کادر New فراخوانی خواهد شد. کاربر می‏تواند در این کادر تنظیمات مربوط به اندازه، نوع، کیفیت و … سند خود را انجام دهد.

 

کادر جدید در فتوشاپ

کادر New در فتوشاپ

 

تنظیمات مرتبط با کادر New به صورت زیر است:

  • Name: محل انتخاب عنوان برای سند جدید[۴] است.
  • Preset: فهرستی از تنظیمات از پیش ایجاد شده را در اختیار کاربر قرار می‏ دهد؛ در حالت معمول، از میان گزینه‏ های این فهرست گزینه Custom انتخاب شده است و این یعنی کاربر قادر است تا هر یک از تنظیمات مربوط به سند را به صورت دستی و به صورت دلخواه تغییر دهد اما کاربر می‏تواند با انتخاب هر یک از گزینه‏های غیر از این، از ادامه تنظیمات در کادر New صرفه‏نظر کرده و با تنظیمات پیش‏فرض سند خام خود را ایجاد نماید. توجه شود که دسترسی به گزینه‏های این فهرست و یا هر فهرست باز شونده دیگری در فتوشاپ از طریق کلیک بر روی فلش رو به پایین در سمت راست فهرست میسر خواهد شد.

ضمناً در خصوص این گزینه کاربر می‏تواند تنظیمات موردنظر خود را در کادر New اعمال کرده و با کلیک بر روی دکمه Save preset…، این تنظیمات را برای استفاده‏های بعدی ذخیره نماید و یا در صورت عدم نیاز به یکی از این تنظیمات می‏تواند آن را از فهرست موجود انتخاب نموده و با کلیک بر روی دکمه Delete Preset…، آن را حذف نماید.

دکمه ذخیره تنظیمات جدید دکمه حذف تنظیمات از پیش ذخیره شده

 

پیغام کادر new در فتوشاپ

کادر هشدار در زمان حذف تنظیمات از پیش ذخیره شده – نرم افزار فتوشاپ

 

  • Size: فهرست مربوط به این گزینه مربوط به Presetهایی است که از ابعاد و اندازه‏های استانداری پشتیبانی می‏کنند. مثلاً با انتخاب International Paper از فهرست preset، ابعاد مربوط به استاندارد جهانی کاغذ در فهرست Size به نمایش در خواهد آمد. لذا این قسمت صرفاً برای بعضی از Presetها فعال خواهد شد و در اغلب موارد غیرفعال و غیرقابل دسترسی است.

 

گزینه‏های موجود در فهرست فتوشاپ

 گزینه‏ های موجود در فهرست بازشونده مربوط به گزینه Size برای International Paper

 

  • Width: محل ورود اندازه عرضی سند است. این اندازه می‏تواند در قالب‏های Pixels، Inches، Centimeters، Millimeters، Points و یا Picas باشد[۵].
  • Height: محل ورود اندازه ارتفاء سند است. این اندازه نیز همچون Width می‏تواند در قالب‏های Pixels، Inches، Centimeters، Millimeters، Points و یا Picas باشد[۶]
  • Resolution: محل تعیین میزان وضوح و دقت در سند است. معیار تعیین دقت در فتوشاپ به دو صورت Pixels/Inches و یا Pixels/Centimeters است.
  • Color Mode: این گزینه فهرستی از حالات رنگی در فتوشاپ را پیش روی کاربر قرار می‏دهد؛ کاربر می‏تواند بسته به نوع استفاده از سند یکی از حالات Bitmap، Grayscale، RGB Color، CMYK Color و یا Lab Color را انتخاب نماید[۷].

 

فهرست حالات رنگی در فتوشاپ

فهرست حالات رنگی در فتوشاپ

 

  • Background Contents: این گزینه نیز سه انتخاب در رابطه با پس زمینه سند پیش روی کاربر قرار می‏دهد: White برای زمینه سفید، Background Color برای زمینه رنگی[۸] و Transparent برای زمینه شفاف و بدون رنگ.

 

زمینه ‏های موجود در فتوشاپ برای یک سند

 فهرست زمینه‏ های موجود در فتوشاپ برای یک سند

 

بعد از ایجاد تنظیمات موردنظر، با کلیک بر روی دکمه Ok سند خامِ مورد نظر ایجاد خواهد شد و کلیک بر روی دکمه Cancel به منزله لغو تنظیمات و صرفه نظر از ایجاد سندی جدید است.

دکمه لغو در فتوشاپ دکمه تایید در فتوشاپ
دکمه لغو تنظیمات دکمه تأیید تنظیمات
  • .. : این گزینه مربوط به فراخوانی یک سند تصویریِ از قبل است؛ این سند می‏تواند یک سند مختصِ فتوشاپ همچون اسنادی با قالب PSD یا PDD بوده یا یک پرونده معمولی تصویری همچون پرونده‏هایی با قالب JPG، GIF، BMP، PNG و یا … بوده و یا حتی تصویری از یک دوربین، پویشگر و یا هر دستگاه ورودی دیگر باشد.

 

کادر باز کردن اسناد در فتوشاپ

کادر Open در فتوشاپ

 

ظاهر و عملکرد کادر Open در فتوشاپ کاملاً شبیه به کادر Open در سایر نرم ‏افزارهای تحت سیستم‏ عامل ویندوز است لذا بعد از انتخاب پرونده و یا پرونده‏های معتبر تصویری از مسیر مربوط به  آن‏ها، با کلیک بر روی دکمه Open در این کادر باعث فراخوانی پرونده مذکور خواهد شد و کلیک بر روی دکمه Cancel باعث لغو این عملکرد خواهد شد.

البته کاربر می‏تواند با پیدا کردن پرونده و یا پرونده‏های موردنظر خود از داخل محیط ویندوز و گرفتن، کشیدن بر روی محیط فتوشاپ و رها کردن آن‏ها، آن‏ها را فراخوانی کرده و به محیط فتوشاپ وارد نماید.

  • Browse in Bridge…: برنامه Adobe Bridge یک برنامه رایگان است که به همراه برنامه فتوشاپ ارائه می‏شود و کاربر می‏تواند در زمان نصب برنامه فتوشاپ اقدام به نصب این برنامه نیز نماید؛ با بهره‏گیری از این برنامه کاربردی می‏توان بدون نیاز به برنامه‏های دیگر به راحتی اسناد PSD و یا هر سند تصویری و یا ویدئویی را از هر قسمت دیسک سخت رایانه واکشی و مشاهده نمود و در صورت نیاز اقدام به مرتب‏سازی و دسته‏بندی آنها پرداخت و یا سند مذکور را به کمک این برنامه در برنامه فتوشاپ (برای ویرایش و اعمال تغییرات) باز نمود.

با انتخاب گزینه Browse in Bridge از فهرست File، برنامه Adobe Bridge بارگذاری و اجرا خواهد شد.

 

Adobe Bridge

برنامه Adobe Bridge و اجرای آن از طریق فتوشاپ

 

  • Browse in Mini Bridge…: عملکرد این گزینه همچون گزینه قبل است با این تفاوت که با انتخاب این گزینه، برنامه Adobe Bridge CS6 تحت نرم‏افزار فتوشاپ و به صورت یک جعبه[۹] باز خواهد شد و به کاربر امکان جستجو و فراخوانی اسناد تحت محیط فتوشاپ را می‏دهد.

 

Mini Bridge

جعبه Mini Bridge در فتوشاپ

 

جعبه Mini Bridge همچون محیط کاوشگر ویندوز[۱۰] دارای گزینه‏هایی همچون Go back برای برگشت به مسیرهای گذشته، Go forward برای رفتن به مسیرهای بعدی، View برای تنظیم نحوه نمایش اطلاعات، Search برای جستجو در مسیر مشخص شده، Sort by برای نحوه مرتب کردن اطلاعات به نمایش در آمده و …. است و همین امر باعث سرعت بخشیدن به امور مرور و جستجوی کاربر می‏شود.

 

بخش ‏های مختلف جعبه Mini Bridge

 

  • Open As…

این گزینه نیز در جهت باز نمودن پرونده‏ها و اسناد تصویری است با این تفاوت که اولاً از طریق این کادر، کاربر می‏تواند به دنبال پرونده‏هایی با قالبی خاص بگردد و ثانیاً با استفاده از این گزینه می‏توان با صرفه‏نظر از پسوند انتخاب شده برای پرونده موردنظر، می‏توان آن را با قالب واقعی آن در فتوشاپ بارگذاری و رمزگشایی[۱۱] کرد. این حالت برای زمان‏هایی مناسب است که پسوند پرونده مذکور به دلایلی تغییر کرده و یا حذف شده است.

 

  • Open As Smart Object…

از طریق این گزینه می‏توان پرونده‏های تصویری را از روی فضای دیسک سخت و یا هر فضای دیگر باز نموده و به صورت لایه‏ای از یک شیء هوشمند[۱۲] در یک سند جدید قرار داد.

اشیاء هوشمند اشیائی در لایه‌هایی هستند که شامل داده‌های تصاویر پیکسلی یا ترسیمات‌ بُرداری هستند. اشیاء مذکور خصوصیات اصلی و اولیه تصویر را نگه می‌دارند ضمن اینکه امکان انجام تغییرات – بدون ایجاد مشکلات ناخواسته روی تصویر – را فراهم می‌سازند.

به کمک یک شیء هوشمند می‌توان اندازه تصویر را بدون تغییر کیفیت آن تغییر داد و یا تنظیمات پالایه به کار رفته را در هر زمان تغییر داد. علاوه بر این می‏توان با ویرایش یکی از اشیاء هوشمند، سایر اشیاء هوشمند را همزمان تغییر داد.

علاوه بر استفاده از گزینه فوق برای ایجاد اشیاء هوشمند، می‏توان از گزینه Convert to Smart Object در فهرست کلیکِ راستِ موجود در جعبه لایه ‏ها برای تبدیل یک لایه معمولی به یک شیء هوشمند نیز استفاده نمود.

 

Convert to Smart Object

گزینه Convert to Smart Object در فهرست کلیک راست یک لایه

 

و راه دیگر ورود یک پرونده به صورت یک شیئ هوشمند به داخل یک سند، کشیدن آن پرونده از داخل پوشه خود بر روی سند باز شده در فتوشاپ و رها کردن آن است.

البته در جهت تبدیل یک لایه به یک شیء هوشمند نیز می‏توان با انتخاب لایه مذکور و کلیک بر روی گزینه Convert For Smart Filter در فهرست Filter به این خواسته دست یافت.

در هر یک از حالت‌های فوق، یک شمایل کوچک در گوشه پایین نمای بند‌انگشتی[۱۳] لا‌یه در جعبه لایه‌ها ظاهر می‌شود و تبدیل لایه به شیء هوشمند را اعلام می‌کند.

 

لایه ها در فتوشاپ

لایه ها در فتوشاپ

لایه معمولی (تصویر بالا) و لایه ی شیء هوشمند (تصویر پایین)

 

  • Open Recent

این گزینه برای باز نمودن اسناد یا پرونده‏ های اخیرِ فتوشاپ است. با حضور اشاره‏گر ماوس بر روی گزینه فوق، فهرستی از پرونده ‏های اخیر به نمایش در خواهد آمد و کاربر قادر است هر یک را که مورد نیاز وی است را با یک کلیک اجرا نماید.

 

پرونده های اخیر در فتوشاپ

فهرست پرونده ‏های اخیر فتوشاپ – گزینه Open Recent

 

            در صورتی که کاربر نخواهد لیست این پرونده‏ها در این گزینه باقی بماند می‏تواند بر روی گزینه Clear Recent File List که در انتهای فهرست مذکور قرار دارد یک بار کلیک نماید تا تمامی عناوین پاک شوند. ضمن این‏که کاربر می تواند با رجوع به پنجره تنظیمات فتوشاپ نمایش تعداد پرونده‏های اخیر در فهرست مذکور را کم و یا زیاد نماید؛ بدین منظور کاربر باید به مسیر زیر برود.

Edit > Preferences > File Handling > Recent File List Contains > files

 

پنجره تنظیمات فتوشاپ، بخش File Handling

پنجره تنظیمات فتوشاپ، بخش File Handling – تنظیمات لیست پرونده‏های اخیر

 

  • Close

با انتخاب این گزینه، پنجره فعال[۱۴] در فضای طراحی بسته خواهد شد؛ اما این در صورتی خواهد بود که بر روی سند در پنجره فعال تغییری صورت نپذیرفته باشد و یا قبل از استفاده از گزینه Close، تغییرات ذخیره شده باشند در غیر این صورت کادر محاوره‏ای ذخیره برای کاربر به نمایش درخواهد آمد و سه انتخاب در رابطه با این سند پیش روی کاربر قرار می دهد:

  1. Yes: پذیرفتن اعمال تغییرات بر روی سند و سپس بستن آن
  2. No: بستن سند بدون اعمال تغییرات بر روی آن
  3. Cancel: لغو خروج از سند و عمل بستن.

 

کادر محاوره‏ای ذخیره در فتوشاپ

تصویر کادر محاوره‏ای ذخیره در فتوشاپ

 

  • Close All

عملکرد این گزینه همچون گزینه قبل است با این تفاوت که این گزینه عمل بستن و خروج را بر روی همه پنجره‏ها (اعم از فعال و غیرفعال) اعمال می‏کند و در صورتی که هر یک از این پنجره‏ها قبل از بسته شدن دستخوش تغییری شده باشند و این تغییرات ذخیره نشده باشد، فتوشاپ برای هر یک از آن‏ها کادر محاوره‏ای ذخیره را به نمایش در خواهد آورد. در صورتیکه که کاربر قصد اعمال فرمانی مشابه اعم از اعمال تغییرات، عدم اعمال تغییرات و یا لغو بستن اسناد را داشته باشد و بخواهد از تکرار این فرمان جلوگیری کند می‏تواند با تایید و فعال سازی گزینه Apply to All در اولین کادر محاوره‏ای ظاهر شده (مربوط به اولین سندی که در آن تغییراتی صورت گرفته است) و کلیک بر روی دکمه مربوط به فرمان موردنظر، این فرمان را بر روی بقیه اسناد نیز اعمال نماید.

 

Apply to All

گزینه Apply to All در کادر محاوره‏ای ذخیره در فتوشاپ

 

  • Close and Go to Bridge…

این گزینه نیز همچون گزینه Close برای بستن و خروج از پنجره فعال در فتوشاپ است با این تفاوت که بعد از بستن سند و خروج از پنجره مذکور، برنامه Adobe Bridge CS6 را فراخوانی کرده و آن را اجرا می‏نماید.

  • Save

گزینه مذکور برای ذخیره سند و آخرین تغییرات اعمال شده بر روی آن است و در ذخیره تغییرات دارای قاعده زیر است:

  • در صورتی که کاربر سندی از اسناد فتوشاپ (اسنادی با پسوند PSD یا PDD) را مورد تغییر و ویرایش قرار داده باشد، استفاده از گزینه Save تغییرات را در همان سند ذخیره خواهد نمود و جز کمی اتلاف وقت (بسته به میزان تغییرات و حجم سند) چیز دیگری برای کاربر ملموس نخواهد بود.
  • در صورتی که کاربر سندی غیر از اسناد فتوشاپ (مثلاً یک پرونده تصویری همچون سندی با پسوند JPG) را مورد تغییر و ویرایش قرار داده باشد، استفاده از گزینه Save می‏تواند دو عکس‏العمل مختلف را از فتوشاپ برای کاربر در پی داشته باشد: ۱. کاربر تغییرات خود را بر روی یک لایه مسطح[۱۵] انجام داده باشد که در این صورت تمامی تغییرات بر روی پرونده باز شده ذخیره خواهد شد. ۲. بعد از باز نمودن پرونده مذکور، کاربر اقدام به ساخت لایه‏هایی دیگر غیر از لایه مسطح نموده باشد و یا همان لایه مسطح را به لایه‏ای جدید (لایه‏ای غیر مسطح) کرده باشد که در این صورت تا زمانی که کاربر تمامی لایه‏ها را به یک لایه مسطح تبدیل نکرده و یا سند مذکور را به صورت یک سند فتوشاپی ذخیره ننموده، هر بار استفاده از این گزینه باعث باز شدن کادر Save AS شده و فتوشاپ از کاربر می‏خواهد تا سند مذکور خود را به عنوان سندی جدید ذخیره نماید.

 

ذخیره جدید در فتوشاپ

پنجره Save AS در فتوشاپ

 

ضمناً فتوشاپ این قابلیت را دارد که به صورت دوره‏ای و طی گذشت مدت زمان مشخصی تغییرات اعمال شده بر روی سند و یا پرونده را به صورت خودکار ذخیره نماید؛ این گزینه برای جلوگیری از به هدر رفتن زحمات کاربر در اثر قطعی ناگهانی برق و یا اجبار به خروج از نرم‏افزار فتوشاپ (در حالاتی همچون به تعلیق در آمدن[۱۶] فرایند عادی ویندوز) است. اما در صورتی که کاربر تمایل به فعال و یا غیرفعال کردن این قابلیت فتوشاپ و یا تغییر مدت زمان ذخیره‏سازی خودکار داشته باشد می‏تواند از مسیر زیر اقدام به ایجاد تغییرات دلخواه خود نماید.

Edit > Preferences > File Handling > File Saving Option > Automatically Save Recovery Tnformation Every: >

 

ذخیره خودکار در فتوشاپ

پنجره تنظیمات فتوشاپ، بخش File Handling – تنظیمات ذخیره‏ سازی خودکار

 

توجه داشته باشید که فتوشاپ قادر به ذخیره پرونده کاربر به قالب‏های مختلف تصویری است[۱۷]، ضمن این‏که انتخاب هر یک از این قالب‏ ها به همراه نمایش پنجره تنظیماتی از سوی فتوشاپ برای تغییر کیفیت، حجم، نوع استفاده و …. برای خروجی است؛ به عنوان مثال در پی انتخاب JPEG (*.JPG; *.JPEG; *.JPE) و تایید محل و نام پرونده برای ذخیره، کادری مشابه تصویر زیر از سوی فتوشاپ به نمایش در خواهد آمد و اختیاراتی به کاربر در زمینه تنظیمات رنگ‏بندی زمینه (برای تصاویر با زمینه شفاف)، کیفیت تصویر و قالب‏بندی می‏دهد.

 

گزینه JPEG Options در فتوشاپ

 کادر JPEG Options در فتوشاپ

 

  • Save As…

این گزینه نیز همچون گزینه Save برای ذخیره اسناد و پرونده‏ها و یا تغییرات اعمال شده بر روی آن‏ها است با این تفاوت که هر بار استفاده از این گزینه باعث فراخوانی پنجره Save AS می‏شود؛ در واقع از این گزینه برای زمانی استفاده می‏شود که کاربر قصد داشته باشد سند و یا پرونده مذکور خود را به صورت مجزا و با عنوان، تغییرات و یا قالب بندی‏ای جدید ذخیره نماید.

  • Check In…

این گزینه برای ذخیره یک نسخه از سندِ منتخب در برنامه Adobe Version Cue است لذا در صورت عدم نصب این برنامه گزینه مذکور نیز غیرفعال خواهد بود.

Adobe Version Cue برنامه‏ای است که برای طراحان تولید شده است و خود قسمتی از مجموعه نرم ‏افزاری Adobe Creative Suite است و به صورت مجزا در دسترس کاربران قرار نمی‏گیرد؛ ضمناً مجموعه نرم‏افزاری Adobe Creative Suite یک بسته نرم‌افزاری جهت طراحی‏ های گرافیکی، ویرایش ویدئو، طراحی‏های وب و … است که از سوی شرکت ادوب تولید و منتشر شده‌است.

 

پکیج کامل نرم افزارهای شرکت آدوب

آیکون های مربوط به تعدادی از برنامه‏ های موجود در مجموعه نرم ‏افزاری Adobe Creative Suite

 

به گویشی بهتر، گزینه Check In برای رد و بدل اطلاعات و کارکردهای کاربر با دیگران (از طریق مجموعه نرم‏افزاری Adobe Creative Suite) است.

  • Save for Web…

این گزینه برای ذخیره سند مذکور در جهت استفاده در محیط وب است؛ استفاده اصلی از این گزینه در طراحی صفحات وب و یا تصاویر متحرک[۱۸] و کاربر می‏تواند از طریق این گزینه تصاویر خود را متناسب با فضای اینترنت و مرورگرها ذخیره نماید؛ در فصول آینده در رابطه با آن بیشتر توضیح داده خواهد شد.

 

ذخیره فتوشاپ برای وب

پنجره Save for Web در فتوشاپ

 

  • Revert

این گزینه میانبری برای خنثی کردن تمامی تغییرات بر روی یک پرونده و برگشت به حالت ابتدایی آن است؛ با کلیک بر روی این گزینه فتوشاپ تمامی اعمالی که در یک پرونده بر روی آن ثبت و ضبط شده را به یک باره خنثی گرده و تصویر ابتدایی پرونده فراخوانی شده را به کاربر تحویل می‏دهد. البته گزینه Open در جعبه History نیز عملکردی همچون گزینه فوق دارد.

 

تاریخچه در فتوشاپ

گزینه Open در جعبه History – نرم افزار فتوشاپ

 

  • Place…

این گزینه برای جای دادن یک تصویر در پنجره فعالِ فتوشاپ – به عنوان لایه ‏ای جدید –  است. با انتخاب این گزینه پنجره Place باز خواهد شد[۱۹] و به کاربر اجازه می‏دهد تا یک پرونده تصویری را از فضای رایانه خود بارگیری کرده و به سند خود بیافزاید.

 

گزینه Place در فتوشاپ

پنجره Place در فتوشاپ

 

            البته کاربر می‏تواند به جای استفاده از گزینه فوق برای افزودن یک پرونده جدید به سند خود، پرونده مذکور را در فضای رایانه خود یافته و با عمل کشیدن و رها کردن آن را به داخل فتوشاپ هدایت نماید. این عمل همچون گزینه Place، پرونده مذکور را به صورت لایه‏ای جدید به سند فعال در فتوشاپ خواهد افزود.

توجه شود که در صورت استفاده از این گزینه، لایه ایجاد شده جدید به صورت یک لایه هوشمند درخواهد آمد.

  • Import

گزینه Import مربوط به ورود اطلاعات غیر متعارفِ گرافیکی همچون فریم ‏های[۲۰] یک پرونده ویدئویی، متون یک سند متنی از نوع PDF[۲۱] و یا اشکال و تصاویر در دنیای واقعی (از طریق یک دستگاه ورودی همچون پویشگر[۲۲])؛ درواقع با استفاده از این گزینه می‏توان خروجی نرم‏افزارهای دیگر را به محیط فتوشاپ وارد کرد.

 

Import در فتوشاپ

فهرست مربوط به گزینه Import در فتوشاپ

 

  • Variable Data Sets…

از این گزینه می‏توان برای ورود پرونده‏هایی به فتوشاپ استفاده نمود که محتوای آنها با اطلاعات فتوشاپ پر شده است و نیازمند عکس ‏های سفارشی براساس یک قالب سفارشی از پرونده می‏باشند. (متن نیاز به اصلاح دارد)

  • Video Frames to Layers…

این گزینه به کاربر اجازه می‏دهد تا هر یک از فریم‏های یک پرونده ویدئویی را که مدنظر دارد به صورت یک لایه جداگانه در سند خود قرار دهد.

 

کادر Progress در فتوشاپ

کادر میزان پیشرفت مقدار دهی اولیه ورود پرونده ی ویدئویی در فتوشاپ

 

  • Images from Device…

با استفاده از این گزینه کاربر قادر خواهد بود تا با استفاده از یک پویشگر[۲۳] تصاویری که بر روی کاغذ می‏باشند (از قبیل عکس‏ها، نقاشی‏ها و ….) و به صورت فیزیکی در دسترس کاربرند را وارد محیط فتوشاپ کرده و از آنها برای اسناد خود بهره گیرد.

توجه شود وجود این گزینه در فتوشاپ منوط به نصب نرم‏افزار مربوط به پویشگر در فتوشاپ است و در صورت نصب نبود نرم‏افزار موردنیاز، این گزینه در زیرفهرست گزینه Import وجود نخواهد داشت.

  • Notes…

این گزینه به کاربر اجازه می‏ دهد تا متون و نوشته‏ های موجود در یک پرونده PDF[۲۴] را به داخل سند تصویری خود وارد نماید.

 

گزینه Load در فتوشاپ

کادر بارگزاری اسناد و نوشته ها در داخل سندهای فتوشاپی

 

  • WIA Support…

این گزینه به کاربر اجازه می‏دهد تا با استفاده از دستگاه‏های خروجی متصل به رایانه شخصی همچون دوربین‏ های دیجیتال[۲۵]، دوربین‏ های تحت وب[۲۶]، پویشگرها، حافظه‎ها[۲۷] و … اقدام به تهیه و ورود تصویر به محیط فتوشاپ نماید.

 

استفاده از سخت افزارهای ورودی در فتوشاپ

کادر انتخاب سخت افزارهای ورودی – جهت استفاده از سخت افزارهای ورودی در فتوشاپ

 

  • Export

گزینه Export در جهت ذخیره اطلاعات و داده‏های سند به صورتی غیر متعارف و برای اموری همچون استفاده در نرم ‏افزار Adobe Illustrator، مجموعه‏ای از داده‏ها و یا مجوعه ‏ای از تصاویر دنباله‏ دار (در قالب یک پرونده ویدئویی) می‏تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 

Export در فتوشاپ

 فهرست مربوط به گزینه Export در فتوشاپ

 

  • Data Sets as Files…

این گزینه با گزینه Variables در منوی ایمیج مرتبط بوده و در مقالات بعدی به آن پرداخته خواهد شد.

 

 

  • Paths to Illustrator…
  • Render Video…
  • Zoomify…
  • Automate

این گزینه شامل فهرستی از اقدامات از پیش ساخته شده است و با انتخاب هر یک از آنها اقدامات به صوزرت خودکار بر روی سند اعمال خواهند شد و به این صورت، به روند کار کاربر سرعت داده شده و کاربر می‏تواند با استفاده از هر یک از این اقدامات در وقت خود به میزان قابل توجهی صرفه‏ جویی نماید.

 

فهرست گزینه های خودکار در فتوشاپ

زیرفهرست Automatic در فتوشاپ

 

  • Batch…
  • PDF Presentation…
  • Create Droplet…
  • Crop and Straighten Photos
  • Contact Sheet II…
  • Conditional Mode Change…
  • Fit Image…
  • Lens Correction…
  • Merge to HDR Pro…
  • Photomerge…
  • Scripts

این گزینه فهرستی از اسکریپت در اختیار کاربر قرار می‏دهد؛ با استفاده از این اسکریپت‏ها کاربر می‏تواند کارهای پیچیده و دشواری که چندان راحت قابل اجرا نمی‏باشند را آسان‏تر انجام دهد. به عنوان مثال اسکریپ delete all emply layer تمام لایه‏های خالی در جعبه layer را برای کاربر حذف می‏کند.

علاوه بر اسکریپت ‏های موجود در گزینه مذکور که شرکت آدوب به صورت پیش‏فرض آن‏ها را در فتوشاپ قرار داده است می‏توان اسکریپ‏های دیگری را نیز به فتوشاپ افزود. برای افزودن اسکریپی جدید به گزینه فوق باید اطلاعات آن را در مسیر زیر قرار داد:

Adobe Photoshop CS6 Installation path\Presets\Scripts

Scripts

فهرست اسکریپت ‏های موجود در فتوشاپ

  • Image Processor…
  • Delete All Empty Layers
  • Flatten All Layer Effects
  • Flatten All Masks
  • Layer Comps to Files…
  • Layer Comps to PDF…
  • Layer Comps to WPG…
  • Export Layers to Files…
  • Script Events Manager…
  • Load Files into Stack…
  • Load Multiple DICOM Files…
  • Statistics…
  • Browse…
  • File Info…

گزینه مذکور نیز برای افزودن جزئیات و اطلاعاتی همچون حق نشر[۲۸] به سند و یا پرونده در حال ویرایش است.

 

اطلاعات اسناد در فتوشاپ پنجره File Info در فتوشاپ

 

از طریق گزینه فوق می‏توان موارد زیر را برای اطلاعات سند منظور کرد:

  • شرح و توضیحات سند
  • اطلاعات استاندارد IPTC[۲۹]
  • اطلاعات دوربین
  • اطلاعات GPS[۳۰]
  • اطلاعات پرونده ویدئویی
  • اطلاعات پرونده صوتی
  • توضیحات پرونده SWF[۳۱] همراه
  • دسته بندی‏ ها
  • مبداء و منشاء
  • اطلاعات استاندارد DICOM[۳۲]
  • مسائل پیشرفته
  • داده‏های خام
  • تاریخچه سند
  • ..

گزینه Print برای چاپ کردن نمای نهایی پرونده بر روی اشیائی همچون کاغذ یا بنر – در چاپگرهای فیزیکی – و یا ذخیره نمای نهایی با پسوندهایی همچون XPS، PDF و یا … – در چاپگرهای مجازی – است. با کلیک بر روی این گزینه ابتدا پنجره تنظیمات چاپ باز خواهد شد و کاربر می‏تواند قبل از چاپ تنظیماتی همچون ابعاد، رنگ‏بندی‏ها، کیفیت و … برای خروجی کار را انجام دهد تا چاپ به صورت مطلوبِ کاربر درآید.

 

تنظیمات چاپ در فتوشاپ

پنجره Photoshop Print Settings – تنظیمات چاپ در فتوشاپ

 

تنظیمات مربوط به این بخش را همچون تصاویر زیر می‏توان به تنظیمات مرتبط با چاپگر، مدیریت رنگ‏بندی‏ها، موقعیت و اندازه نمای مورد چاپ، علائم و …. تقسیم بندی کرد.

 

تنظیمات چاپ در فتوشاپ

بخش تنظیمات پنجره Photoshop Print Settings

 

 

راه اندازی چاپگر در فتوشاپ

بخش Printer Setup در پنجره Photoshop Print Settings – راه اندازی چاپگر در فتوشاپ

 

  • Print One Copy

با کلیک بر روی این گزینه عمل چاپ با استفاده از چاپگر پیش‏فرض و تنظیمات پیش‏فرض صورت خواهد پذیرفت؛ بعد از کلیک بر روی این گزینه پنجره تنظیمات به نمایش در نخواهد آمد و بلافاصله عمل چاپ صورت خواهد گرفت لذا استفاده از این گزینه زمانی مفید خواهد بود که کاربر پیش از آن تنظیمات دلخواه خود را انجام داده باشد.

  • Exit

استفاده از این گزینه همچون گزینه Close All باعث بسته شدن تمامی پنجره‏ها و نمایش کادر محاوره‏ای ذخیر (در صورت نیاز) برای هر یک از پنجره‏ها می‏شود با این تفاوت که در انتهای بسته شدن تمامی پنجره‏ها، کاربر از نرم‏افزار فتوشاپ خارج شده و برنامه فتوشاپ نیز به کار خود خاتمه خواهد داد.

 


 

[۱] Menu Bar

[۲] Icon

[۳] Minimize

[۴] در حالت پیش‏فرض فتوشاپ برای هر سند جدید از کلمه Untitled و یک عدد برای نام گذاری آن سند استفاده می‏کند.

[۵] در رابطه با قالب‏های اندازه در فصل‏های گذشته صحبت شده است.

[۶] در صورتی که از فهرست preset گزینه Custom انتخاب شده باشد اندازه‏های عرضی و ارتفاء یک سند توسط کاربر قابل تغییر می‏باشند و در غیر این صورت اندازه‏ها توسط فتوشاپ تعیین خواهند شد.

[۷] در رابطه با حالات رنگی در فتوشاپ در فصل‏های گذشته صحبت شده است.

[۸] رنگ انتخاب شده برای زمینه در این انتخاب، از جعبه رنگ دوم فتوشاپ (Background Color Box) برداشته خواهد شد.

[۹] Palett

[۱۰] Windows Explorer

[۱۱] Decoding

[۱۲] Smart objects

شرکت آدوب اشیاء هوشمند را نخستین بار در فتوشاپ CS2 به وجود آورد، اما به دلیل پنهان بودن آن‌ها در بخش لایه‌ها و عدم امکان باز کردن تصاویر به صورت اشیاء هوشمند در نسخه CS2، کاربران از آن استقبال نکردند.

[۱۳] Thumbnail

[۱۴] Active Document

پنجره فعال، پنجره‏ای از اسناد فتوشاپ است که کاربر در حال اعمال تغییرات و یا تماشا و بررسی آن آست.

عنوان یک پنجره فعال در فتوشاپ از کادر اطرافش متمایز و ملموس است (در محیط تیره عنوان به رنگ کاملا سفید و در محیط روشن عنوان به رنگ کاملا سیاه است) اما پنجره‏های غیر فعال به صورت کم‏رنگ و نا ملموس می‏باشند.

[۱۵] Flatten

در این رابطه در ادامه توضیح داده خواهد شد.

[۱۶] Hang

[۱۷] در فصل‏های گذشته در رابطه با این قالب‏ها صحبت شده است.

[۱۸] GIF: Graphics Interchange Format

[۱۹] شکل ظاهری پنجره مربوط به گزینه Place شباهت زیادی به پنجره گزینه open دارد

[۲۰] Frame

به هر یک تصویر در یک پرونده ویدئویی یک فریم می‏گویند. یک پرونده ویدئویی در هر ثانیه بیش از ۱۰ فریم (معمولا ۲۵ فریم) را به بیننده نشان می‏دهد و این موضوع باعث متحرک به نظر رسیدن تصاویر در آن پرونده ویدئویی می‏شود.

[۲۱] PDF: Portable Document Format

اسناد pdf اسنادی هستند که توسط شرکت ادوب ساخته شده‏اند و به کاربران رایانه این اجازه را می‏دهند تا اطلاعات خود را از هر برنامه‏ای بر روی فضای رایانه خود ذخیره کنند و در صورت تمایل آن را به هر جا و هر شخصی که نیاز است بدون مشکل انتقال دهند.

نرم‏افزارهایی که از این سند پشتیبانی می‏کنند:

Adobe Reader, Free PDF Tablet, Foxit Reader, PDF Fusion, PaintShop Pro, gDoc Fusion, WordPerfect Office, Soda PDF and ….

[۲۲] Scanner

پویشگر وسیله‌ای برای تصویربرداری از سندی فیزیکی همچون تصاویر و یا متون بر روی یک کاغذ است.

[۲۳] Scanner

[۲۴] Portable Document Format

پرونده‏های PDF، نوع خاصی از پرونده‏های محتوایی هستند که حدود ۱۷ سال پیش توسط شرکت ادوب تولید شدند و از آن پس به صورت یک استندارد جهانی برای گرفتن و مرور اطلاعات از بسیاری از برنامه‏های کاربردی بر روی اکثر سیستم‏عامل‏های رایانه‏های شخصی و تجاری درآمد.

[۲۵] Digital Camera

[۲۶] Webcam

[۲۷] Memory

[۲۸] Copyright

مجموعه‌ای از حقوق انحصاری است که به ناشر یا پدیدآورنده یک اثر اصل و منحصر به فرد تعلق گرفته و مواردی از قبیل نشر، تکثیر و الگوبرداری از اثر را شامل می‌شود.

[۲۹] International Press Telecommunications Council

[۳۰] Global positioning system

GPS به معنای سیستم تعیین موقعیت جهانی است و عملاً شبکه‏ای از ماهواره‏ها است که برای نقاط مختلف کره زمین می‏تواند ارتفاع طول و عرض جغرافیایی را تعیین نماید.

[۳۱] ShockWave Flash

SWF پسوند نوعی پرونده ویدئویی معرف به فلش است فناوری فلش توسط شرکت ماکرومدیا (Macromedia) در دنیای وب بنیان‌گذاری شد که با خریده شدن ماکرومدیا توسط شرکت آدوب (Adobe) با علامت تجاری آدوب معرفی می‌گردد.

[۳۲] Digital Imaging and Communications in Medicine

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *