بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

وسعت دنیای شما به اندازه وسعت ذهن شماست

ذهن - باور

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حتماً تا حالا شما هم با چنین موردی روبرو شدید که دو یا چند نفر در یک زمان و از یک محله و از خانواده هایی با یک سطح مالی، فکری و اجتماعی بلند شده‌اند و بعد از گذشت چند سال، یکی از آنها رشدی چند ده برابری از بقیه در حوزه یا حوزه هایی داشته است؛ در صورتی که از ابتدا و حتی تا میانه های راه، شرایط برای همه آنها یکسان بوده است.
چگونه می شود که افرادی از یک سطح اجتماعی در گذر زمان به فاصله های بسیار عمیق شخصیتی، اقتصادی، خانوادگی و ….می‌رسند؟

 

رشد بیشتر

 

در این مقاله قصد داریم یکی از مهمترین عوامل رشد و یا عدم رشد مردم را مورد بررسی قرار بدهیم

 

عادت‎ها و محدوده امن خود را جدی بگیرید

یکی از مسائلی که باعث می شود ما خیلی از فرصت‌هایی را که در پیش رویمان قرار می‌گیرد را بسوزانیم و بزرگترین سرمایه زندگی خود یعنی زمان را به شیوه های مختلف از دست بدهیم، خو گرفتن و عادت کردن به روالی است که مدت ها در زندگی خود به کار بسته ایم.

زمانی که فرصتی در اختیار ما قرار می گیرد، ناخودآگاه ما در اولین قدم بررسی می کند که آیا این فرصت در محدوده عادت ها و خلق و خوی فعلی ما قرار می‌گیرد یا خیر! درصورتی که این فرصت در آن محدوده قرار نگیرد، با سیگنال هایی که از سمت ذهن ناخودآگاه ما به مغز ما صادر می شود، دستور توقف بر آن کار داده می‌شود. و این مانعی برای استفاده از این فرصت خواهد بود.

و مسئله مهم این است که اکثر فرصت ها غالبا در خارج از محدوده عادت های ما می باشند.

در واقع به این محدوده‌ای که در چارچوب عادت ها و خلق و خوی ما قرار دارد محدوده امن می گویند.

 

محدوده ترس شروعی برای موفقیت‌های بیشتر

ما در زمانی که سیگنال ها از سمت ضمیر ناخودآگاهمان برایمان صادر می‌شود اگر با این سیگنال ها مخالفت کرده و درصدد پذیرش فرصت پیش رویمان بر بیاییم، دچار استرس، اضطراب و ترس هایی می شویم که خود می تواند مانع از حرکت ما بهره‌برداری از آن فرصت شود؛ لذا اگر قصد ماندن در این مسیر را داشته باشیم در محدوده های خارج از محدوده امن خود قرار می گیریم؛ که با آن محدوده محدوده ترس می گویند چرا که در این محدوده با روبرو شدن با چیزهای جدیدی که در چارچوب عادت ها و رفتار های همیشگی ما قرار ندارند ترس و اضطراب را به وضوح درک و لمس خواهیم کرد.

 

وحشت

 

چیزی که واضح هست این است که اگر ما محدوده ترس را با آغوش باز نپذیریم، باید به محدوده امن خود برگردیم و این یعنی رکود و عدم حرکت در مسیرهای جدیدی که منجر به رشد و موفقیت های ما خواهد شد.

 

محدوده یادگیری، نویدبخش پیروزی

در صورتی که ما در محدوده ترس قرار گرفته و بتوانیم در آن محدوده بر سختی ها و مشکلاتی که پیش روی ما قرار می گیرند فایق بیایم و بر آنها پیروز بشویم، رفته رفته از میزان ترس و اضطراب و استرس هایی که در این محدوده وجود دارد کاسته خواهد شد و در نتیجه ما با دنیای جدید و بزرگتر از دنیای قبلی خودمان روبرو خواهیم شد؛ چراکه مسائل نو و جدیدی که ما در این دنیا با آنها روبرو می شویم می‌تواند به ما اطلاعات و داده های جدیدی بدهد که موجب افزایش آگاهی و یادگیری های ما بشود.

 

تشویق

 

در واقع محدوده یادگیری بعد از تحمل مشکلاتی هست که به دلیل عدم آگاهی ما از مسائل جدیدِ در محدوده ترس برایمان به وجود آمده اند.

 

محدوده رشد سرآغاز موفقیت و بالندگی

بعد از اینکه ما بتوانیم از محدوده ترس خارج شویم و در محدوده یادگیری قرار بگیریم؛ این یادگیری ها و اطلاعات جدیدی که تاکنون قدرت دستیابی به آنها را نداشته ایم می‌توانند ما را برای گام نهادن در مسیر های موفقیت، بیش از پیش راهنمایی و هدایت کند. از این رو زمانی که از محدوده یادگیری گذر می کنیم، قدم های ما و انتخاب های ما برای رشد و شکوفایی استوارتر و و مطمئن تر خواهند شد. حالا دیگر ما در محدوده رشد هستیم و این سرآغاز موفقیت های پی در پی ما است.

 

نتیجه‌گیری

همانطور که در بالا نوشتیم انسان ها در زندگی خود می توانند با چهار محدوده روبرو شوند: محدوده امن، محدوده ترس، محدوده یادگیری و محدوده رشد

 

نمودار منطقه آسایش

 

و لازمه رشد و موفقیت این است که فرد بتواند از محدوده امن خود خارج شده و مدت قابل توجهی در خارج از این محدوده صبر و تحمل و ماندگاری داشته باشد.

 

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *