بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

اهل رشد بودن، شرایط را از بی‌معنا به زمینی برای رشد تبدیل می‌کند!

استقامت و موفقیت

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر از بسیاری از مردم علت عدم موفقیت‌ها و دستیابی به اهداف‌شان را از آنها سوال کنیم، خیلی سریع با جواب‌هایی روبرو خواهیم شد که همه به شرایطی نامناسب اشاره دارند:

  • خانواده‌ام به من در رسیدن به اهدافم کمک نکردند!
  • شرایط جامعه اصلا برای حرکت و موفقیت مناسب نیست!
  • در دنیایی که همه اهل کلاه‌برداری هستند، اصلا نمی‌توان به اهداف رسید!
  • اداره‌ی دارایی، مالیات‌ها، دادگاه‌ها، قوانین و … برای من مشکل تراشی کردند!
  • مردم چشمِ دیدن موفقیت‌های من را ندارند و مدام جلوی پایم سنگ‌اندازی کردند!
    و …

اگرچه موانعی که هر کس بیان می‌کند تا حدی منحصر به فرد است و مختص وضعیت خودش است؛ اما حقیقت این است که همه و همه از یک شکل، رنگ و بو هستند: بهانه‌تراشی

و علت آن این است که اکثر مردم حاضر به پذیرفتن این حقیقت نیستند که عمده‌ی عوامل موفقیت در درون انسان است و نه در بیرون انسان!

مرتبط: استقامت هیجانی: استقامت در برابر تنش های عاطفی و احساسات

استقامت و شرایط بیرونی

تاکنون چقدر و به چه اندازه به نقش استقامت و ایستادگی در رسیدن به هدف فکر کرده‌اید؟

یا به این موضوع فکر کرده‌اید که چه چیزی باعث می‌شود فردی به یک ورزشکار حرفه‌ای و بی‌نطیر تبدیل شود؟ یا یک مدیر خیلی خوب و بسیار موفق در کسب و کارش شود؟ یا یک پدر یا مادر خوب از آب در آید؟ یا موفقیت‌های پی در پی‌ای را در زمینه‌هایی به‌دست آورد که خیلی‌ها در آن زمینه‌ها شکست می‌خورند؟

تفاوت موفقیتِ افرادِ موفق در چیست؟!

آیا همان‌طور که بسیاری از افراد ناموفق اعتقاد دارند، موفقیت‌های پی‌درپی افراد موفق به دلیل مواردی همچون پول، پارتی، رانت، شانس، هوشِ بیشتر، خانواده‌ی همراه، موقعیت بهتر و … است؟ یا اینکه این موضوع به همان مسئله‌ی بسیار مهم استقامت باز می‌گردد؟

با نگاه به زندگی اکثر افراد موفق و نام‌آور، به خوبی درخواهید یافت که حقیقتا موضوعاتِ بیرونی همچون موارد یاد شده چندان ارتباطی با موفقیت‌ها ندارد، بلکه همان مؤلفه و عاملِ بسیار مهم یعنی همان استقامت است که زاینده‌ی موفقیت است.

افرادی در سراسر دنیا همچون:

والتر دیزنی، استیو جابز، مایکل جردن، جیم کویک، کوین ترودو، مل رابینز، برایان تریسی، گرنت کاردونه، دارن هاردی، مارتین لوتر کینگ، محمدعلی کلی، آنتونی رابینز، ناپلئون هیل، اندرو کارنگی، جان راکفلر، توماس ادیسون، نیکولا تسلا، آبراهام لینکلن، آلبرت انیشتین، چارلی چاپلین، لوئیز هی، وارن بافت و …

و یا ایرانیانی همچون:

اسداله عسگراولادی، حسین فتاحی، سهیلا چوبدار کلاهی، فاطمه مقیمی، سیدعباس موسوی رهپیما، حسین عالیزاد، سومبات هاکوپیان، علیرضا نبی، عباس برزگر، حمید و سعید محمدی، بهروز فروتن، احد عظیم زاده، فیروز نادری، سالار کمانگر، سینا تمدن، پیر امیدیار و …

و هزاران فرد مشهور و نام‌آور دیگر، نمونه‌هایی از موفق‌هایی هستند که بیش از اینکه در زندگیِ موفق آنها عوامل بیرونی به عنوان عوامل موفقیت به چشم بخورد، این تلاش، استقامت و ماندگاری آنها است که کاملا به چشم می‌خورد و شکل دهنده‌ی موفقیت‌های خیره کننده‌شان است.

اگر ما هم وقتی عمیق‌تر به موضوع نگاه بکنیم، خواهیم دید که خانواده‌ی ثروتمند، ارتباطات موثر و … و حتی هوش و استعداد، نقش خیلی مهمی را ایفا نمی‌کنند؛ بلکه این موارد درونی هستند که بیشترین اثر را در موفقیت‌ها دارد.

البته در این بین، قبول است که عوامل بیرونی همچون خانواده‌ی خوب، ارتباطات موثر و … می‌توانند در بارورسازی باور هر یک از ما بهتر کمک‌رسان ما باشند؛ اما باز هم، در نهایت این ما هستیم که باید هم باورمان را درست کنیم و هم حرکتمان را محکم شروع کنیم و محکم ادامه بدهیم تا …

مرتبط: اهمیت صبور بودن و چگونگی پرورش صبر

استقامت، صبر و تحمل در شرایط سخت

مرتبط: ۱۰۰ نقل قول از کار سختِ پرفشار برای تقویت اخلاق کاری شما

چرا استقامت مهم است؟

خب، حال باید از خودمان کمی جدی‌تر سوال کنیم که چرا استقامت مهم است؟ خب، بگذارید در موردش کمی صحبت کنیم …

هر ساله تقریبا ۱.۳۰۰ نفر در آمریکا برای پیوستن به دانشگاه افسری west point داوطلب می‌شوند. و در اولین کمپ تابستانی این دانشگاه، از دانشجویان آزمون‌هایی خیلی سخت می‌گیرند.

در این میان، تعدادی از پژوهشگران تصمیم گرفتند پروژه‌ای موسوم به سربازان خشمگین را ایجاد نموده و با مطالعه بر روی دانشجویان این دانشگاه، میزان ظرفیت استقامت جسمی، احساسی و روانی آنها را ارزیابی کنند.

شاید تصور شود کسانی که برنامه‌ی سربازان خشمگین را با موفقیت تمام کرده‌اند، جزو آن دسته از دانش‌جویانی بوده‌اند که از هیکل بزرگتر و عضلاتی قوی‌تر نسبت به هم‌گروهی‌های‌شان برخوردار بوده‌اند؛ اما جالب است که یکی از پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا به اسم آنگلا داکوُرث به نتایج متفاوتی در این خصوص رسید.

داکورث (Duckworth) یکی از چندین پژوهشگری بود که در مورد نقش استقامت در رسیدن به هدف تحقیق می‌کرد. اینکه استقامت و اشتیاق شما نسبت به کاری که می‌کنید چه تاثیری در رسیدن به اهداف‌تان دارد.

او در منطقه‌ی west point 2411 سربازان را مورد آزمایش قرار داد. وی نمرات دبیرستان سربازها، توان رهبری آنها (که نشان دهنده‌ی میزان توان هر سرباز برای انجام عملیات بود)، امتحان آمادگی جسمانی، و نمرات آزمون جان سختی که استقامت و اشتیاق سربازها برای دست یافتن به اهداف بلندمدت را می‌سنجد را با دقت بررسی و یاداشت کرد.

و نتایجی که به آنها رسید بسیار جالب بودند …

چیزهایی که مشخص می‌کردند یک سرباز می‌تواند با موفقیت دوره را به اتمام برساند، قدرت، هوش بالا، ذکاوت و پتانسیلِ رهبری نبودند! بلکه استقامت (جان سختی) بود که تغییر خیلی بزرگی را برای هر سرباز ایجاد می‌کرد.

در حقیقت آن دسته از سربازانی که نمره‌ی جان سختی بالایی داشتند ۶۰% بیشتر از هم‌گروهی‌های‌ خودشان موفق شدند. و این پژوهش به وضوح نقش استقامت در رسیدن به هدف در افراد و گروه‌های مختلف را آشکار نمود.

مرتبط: پشتکار: تسلیم هیچ چیزی نشوید و به هدفتان رسید

اهل رشد که باشی، شرایط برایت بی‌معنا است!

پژوهش داکورث یک موضوع را به خوبی روشن کرد، و آن اینکه، زمانی که واقعا به دنبال دست‌یابی به چیزی باشی، اهمیت ندارد کوچک باشی یا بزرگ، قوی باشی یا ضعیف، رقیبانت از تو قوی‌تر باشند یا ضعیف‌تر و ….؛ در هر صورت، این تو هستی که موفقیت را به دست خواهی آورد.

به زبانی دیگر پژوهش داکورث و پژوهش‌های بسیار زیاد دیگری که مشابه این پژوهش بوده‌اند؛ ثابت می‌کنند که این شرایط نیست که خالق موفقیت‌ها است. بلکه این افراد موفق هستند که خالق شرایط هستند. چراکه آنها به خاطر عزمِ راسخی که برای رسیدن به هدفشان دارند، خود را ملزم به تغییر شرایط‌شان به گونه‌ای که محقق کننده‌ی موفقیت‌هایشان باشد، می‌کنند.

در واقع اصطلاح “اهل رشد” نیز به فردی اشاره دارد که تمرکز خود را بر بهبود و پیشرفت شخصی قرار می‌دهد. این افراد به جای انگیزه شخصی و شرایط خارجی، بر استفاده از توانایی‌ها و منابع داخلی خود تکیه می‌کنند. یکی از اصول اساسی اهل رشد، استقامت و ماندگاری در مواجهه با شرایط نامساعد است.

۱. قبول واقعیت‌ها

اهالی رشد آگاهی دارند که همه شرایط به خوبی طراحی شده و این ممکن است شامل شرایطی نامساعد نیز باشد. آن‌ها به جای مقاومت و مخالفت با وضعیت فعلی، آن را قبول و تلاش می‌کنند تا با استفاده از منابع و توانایی‌های خود بهبود و پیشرفت کنند.

۲. تغییر نگری

اهالی رشد در مواجهه با شرایط بد، قادر به تغییر نگرش خود هستند. آن‌ها اینکه باور دارند که می‌توانند با تلاش و تغییر رویکردها، شرایط را به نفع خود تغییر دهند. به جای فروتنی، آن‌ها به مسئولیت‌پذیری و عمل به عنوان یک عوامل کلیدی برای استمرار و ماندگاری توجه می‌کنند.

۳. توانایی سازگاری

اهالی رشد توانایی سازگاری با شرایط جدید را دارند. آن‌ها قابلیت تغییر و تطبیق با محیط را دارا می‌باشند و به جای مقاومت، سعی می‌کنند تا بهبود و پیشرفت خود را در شرایط جدید ادامه دهند. به عنوان مثال، اهالی رشد در مواجهه با رکود اقتصادی، به جای آشفتگی و ناراحتی، به دنبال فرصت‌های جدید برای رشد و توسعه هستند.

۴. تلاش مداوم

اهالی رشد درک می‌کنند که پیشرفت و رشد شخصی یک فرایند استمراری است. آن‌ها به جای انتظار شرایط بهتر، تلاش می‌کنند تا بهبود را در حال حاضر آغاز کنند و در طول زمان تغییرات مثبت را حفظ کنند. این تلاش مداوم به آن‌ها کمک می‌کند تا به استمرار و ماندگاری در راه خود دست یابند.

۵. خودپنداره مثبت

اهالی رشد همواره به خود با اعتماد نگاه می‌کنند و از خود پنداره‌ای مثبت دارند. آن‌ها به قدرت‌ها، توانایی‌ها و دانش خود اعتقاد دارند و باور دارند که می‌توانند موفقیت را در هر شرایطی برای خود ایجاد کنند. این خودپنداره مثبت آن‌ها را در مواجهه با چالش‌ها و سختی‌ها تقویت می‌کند و برای استمرار در راه خود ثابت قدم می‌مانند.

۶. انعطاف‌پذیری

اهالی رشد انعطاف‌پذیری را در مواجهه با تغییرات و نوسانات شرایط داشته باشند. آن‌ها قابلیت تغییر را در راهبرد‌ها، رویکردها و برنامه‌های خود دارند و آمادگی دارند تا در صورت نیاز به تغییرات موردنیاز اقدام کنند. این انعطاف‌پذیری آن‌ها را قادر می‌سازد تا با سرعت به تغییرات پاسخ دهند و بهبود و رشد خود را حفظ کنند.

۷. هدف قائل شدن

اهالی رشد هدف‌های مشخص و قابل اندازه‌گیری را برای خود تعیین می‌کنند. آن‌ها میدانند که داشتن هدف‌های واقعی و الهام بخش، به آن‌ها کمک می‌کند تا تمرکز و تلاش خود را در یک جهت مشخص برای دستیابی به موفقیت تمرکز کنند. این هدف‌ها به عنوان یک نقطه مرجع برای استمرار و ماندگاری ایفای نقش می‌کنند.

با توجه به موارد فوق، استمرار و ماندگاری در راه خود برای اهالی رشد ضروری است. آن‌ها با توجه به شرایط نامساعد، با استفاده از استقامت، ماندگاری و تلاش مداوم، بهبود و پیشرفت خود را حفظ کرده و به هدف‌های خود نزدیک‌تر می‌شوند.

مرتبط: 

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

6 پاسخ

  1. رشد شخصی فرآیندی است که در آن فرد از “خود” آگاه می شود. به طور کلی، و به دنبال آن اقداماتی برای رسیدگی به رفتار، نگرش ها، ارزش ها، اعمال و عاداتی که می خواهند تغییر دهند، انجام دهند.

  2. اهل رشد که باشی شرایط برات بی معناست
    این دقیقا یعنی چی؟
    توضیح کامل می خوام تا درکش کنم
    چون توی شرایط بد الان جامعه چطور می تونه شرایط بی معنا باشه؟

    1. سلام

      اهل رشد بودن به معنی دیدن معنا و ارزش در زندگی و شرایط مختلفه. این اصطلاح به معنای داشتن دیدگاهی سازنده و مثبت نسبت به زندگی در حالت و شرایطیه.

      ممکنه در شرایط بد و پر از چالشی که جامعه باهاش روبرو هست، مردم احساس کنند که زندگی سخت، طاقت فرسا و کم شکنه (این شامل مسائلی مثل بیکاری، بی‌عدالتی، فقر، جنگ، بیماری، راوبط نامطلوب، عدم همراهی و سایر مشکلات اجتماعیه که قاعدتا محدود به کشور هم نیست). و قاعدتا در این شرایط، افراد ممکنه به این نتیجه برسند که تموم تلاش‌هاشون بی‌معنا است و به دلایلی تعداد تعداد زیاد مشکلات جامعه، عدم توانایی در تغییرشون و یا عدم اثربخشی تلاش‌های شخصی خودشون، احساس بی ارزشی داشته باشند.

      اما باید توجه داشت که با اهل رشد بودن و داشتن نگاهی متفاوت به مسائل؛ همیشه راهکار یا راهکارهایی پیدا می شه که بشه باهاشون از چالش ها و موانع عبور کرد و رویه پیش روی خودمون رو به نفع خودمون تغییر داد. و به همین دلیله که می گن:

      اهل رشد که باشی، شرایط برات بی معناست
    2. مثل بتهوون – موسیقی‌دان ناشنوایی که بهترین شاهکارهای موسیقی رو خلق کرد
      یا مثل کریستیانو رونالدو – کارگر بی‌نوا و فقیری که اسطوره‌ی بزرگ جهان شد
      یا استیون هاوکینگ – دانشمندی که رغم ابتلا به بیماری آلزایمر و ناتوانی تا حدی حرکت کردن، به تحقیقات روی سیاهچاله‌ها و کیهان‌شناسی می پرداخت و به یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان تاریخ تبدیل شد.
      یا فوربس ناش جونیور – ریاضی‌دان نابغه و برجسته آمریکایی و برنده جایزه نوبل اقتصاد که با وجود بیماری اسکیزوفرنی از نوع پارانوئید تونسط به این افتخارات برسه
      یا هزاران مورد دیگه مثل:
      هلن کلرک
      استیو جابز
      البرت انشتین
      هلن کلرمن
      هاورد هیوز
      آیزاک نیوتن
      آبراهام لینکلن
      مایکل جوردن
      والت دیزنی
      وینستون چرچیل
      ایلان ماسک
      برایان کرانستون
      نلسون ماندلا
      مادام کوری
      وینسنت ون گوگ

      و …

      اینها همه اهل رشد بودن. بنابراین شرایط افتضاح جامعه شون یا اوضاع وخیم خودشون نتونست مانع از موفقیت هاشون بشه …

  3. عالی بود
    فقط مشکل این روزا اینه که نمی گذاره اصلا فکر مثبتی داشته باشیم که استقامت و صبرمون بالا بره و موندگار توی مسیرمون بمونیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *