بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تفاوت دولت ناکارامد و دولت توسعه گرا

صنعت پویا

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر بخواهم دولت را به دو حالت دولت ناکارامد و دولت توسعه گرا تقسیم کنم دو نظر متفاوت در خصوص نقش دولت در مقابل بازار سرمایه خواهم داد:

 

۱) نقش دولت ناکارامد در کشور

تزریق پول به بازار سرمایه از مجراهای مختلف برای کاهش اعتراضات و رشد قیمت ها، افزایش استخدام های دولتی، کاهش هزینه عمرانی، توزیع گسترده یارانه و موارد مشابه است.

 

۲) نقش دولت توسعه گرا در کشور

حمایت همه جانبه از اقتصاد از طریق افزایش انگیزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی، مانع زدایی در مقررات، قدم برداشتن در مسیر اقتصاد بازار و… است که به حتم اثرات مثبت آن در بخش مختلفی از کشور از نظام آموزشی گرفته تا تامین اجتماعی و بازارها خواهیم دید.

 

یک دولت ناکارامد می تواند بدون ایجاد زیر ساخت های آموزشی و ارتقا سطح سواد مالی از طریق تبلیغات گسترده مردم یک کشور را وارد بازار ریسکی کند و تداوم تبلیغات آن در ذهن مردم این سو برداشت را ایجاد کند که بازار سرمایه بدون ریسک و توام با افزایش مداوم قیمت ها است!

در چنین شرایطی فعالین بازار سرمایه باید هرچه در توان دارند به کار ببرند که نقش چنین دولت هایی را در بازار کمرنگ کنند و نه اینکه همان نقشی را که در ۵ ماهه اول سال ۹۹ دولت در بازار سرمایه با اختیار بازی کرد، اینبار با اجبار بازی کند (حضور آن در بازار اینبار از طریق ورود پول آن). ابتدا باید بدانیم تقاضای حمایت از بازار سرمایه از کدام تیپ دولت ها و با چه عملکرد گذشته نگری است. یادمان باشد، دولت های ناکارامد، رفتارهای ناکارا دارند.

 

به عنوان یک شهروند (نه فعال بازار سرمایه) به جای تقاضا از دولت برای ورود پول که اینبار شاید بازی سهام حمایتی و غیر حمایتی را راه بیاندازد و هیچ تصور خوبی از زمان خروج این پول ها و‌اثرات آن ندارم، ترجیح می‌دهم تنها ۱٪ این مبالغ را صرف ارتقا سواد مالی در کشور کند تا مردم عزیز از آن آموزه ها در بسیاری از عرصه ها نهایت بهره را ببرند و مورد سو استفاده عده ای (از دولت گرفته تا یک شخص) قرار نگیرند.

چرا که فرض می کنم این پول ها ۵۰٪ قیمت ها را رشد بدهد، مجدد ممکن است به دلیل عدم درک ساختار بازار عده ای طمع کنند، ریسک زیاد کنند و در آخر هیچ عایدی نداشته باشند و در یک روند دیگر، مجدد یک دولت و شخصی بیاید و در همین بازار یا در بخش های دیگر اقتصاد از ما سو استفاده کند، پس با ارتقا سواد مالی می توان مسلح بود و من پیرو تصمیمات با اثرات بلند مدت هستم نه مسکن گونه چرا که معتقد هستم تصمیمات مسکن گونه تنها خاص دولت های ناکارامد است و نتیجه این تصمیمات را می توان در اقتصاد، رفاه اجتماعی و… دید.

 

نکته
توجه کنید که خواست ما از دولت نشان می دهد که نگرش ما چیست و دولت های روی کار مشابه نگرش ما هستند.

 

نویسنده: حمید کوشکی

 

پ.ن: بهترین کار حمایت خود مردم از بازار سرمایه است و با پول های خرد خود آرام آرام سهام بخرند و برای مدت‌های طولانی از سهام خود نگهداری کنند؛ آنگاه خواهند دید که چگونه ثروتمند خواهند شد!!

و اگر قادر نیستید با پول خُردتان سهام بخرید به خاطر کم بودن آن، می‌توانید بخشی از سبد دارایی سهامی را از طریق خرید سهام شرکت ما به صورت سرمایه‌گذاری غیر مستقیم به‌دست بیاورید.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *