بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۲ راهکار کارآمد برای رویارویی با رئیس زورگو

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در دنیای کاری امروزه، فشار بیش از حد از موضوعات بسیار مهمی است که ممکن است با آن مواجه شویم، به ویژه اگر مدیر خود این فشار را به ما بیان کند. آنقدر که اهمیت این مسئله بزرگ است، همچنین ارتباط و تعامل ما با مدیرمان در این موقعیت نیز بسیار ارزشمند است. در این مقاله از ایوسی، سراغ راهکارهایی می‌رویم که به ما کمک می‌کند تا با فشار بیش از حدی که توسط مدیرمان مطرح می‌شود، مقابله کنیم و این مسئله را به بهترین نحو مدیریت کنیم.

چگونه با مدیر خود به دلیل فشار بیش از حد مقابله کنید

یک رهبر خوب می داند که چگونه به کارگران خود انگیزه و الهام بخشد. اما یک رهبر ناکارآمد به دلیل تاکتیک هایی که استفاده می کند، به نتایجی که می خواهد نمی رسد. رئیس‌های سلطه گر و پرفشار اغلب در دسته دوم قرار می‌گیرند. گاهی اوقات منظورشان خوب است، اما مشکل در اجرای آنهاست. اگر یک رئیس زورگو دارید، او احتمالاً بیش از حد خواستار یا حتی بی تدبیر و بی ادب است. رفتار او باعث می‌شود که هر روز از رفتن به سر کار بترسید و احساس کنید در یک موقعیت ناامید کننده گرفتار شده‌اید. اما تغییر ممکن است.

مرتبط: ۱۰ نکته درخشان برای برخورد با یک رئیس بدقلق

۱- رفتارهای رئیستان را بررسی کنید

رفتارهای رئیس خود را بررسی کنید تا متوجه نیت او شوید. به عنوان مثال، زمانی که او پروژه های مهمی را برای تکمیل به شما می دهد، دائماً به شما می گوید که چگونه می خواهد انجام شود و چه زمانی به آن نیاز دارد. او در زبانش رک است اما بی احترامی نمی کند. در این مورد، او احتمالاً موفقیت بالایی دارد که بهترین ها را برای هر دوی شما می خواهد. اگر او از نوع قلدری است که از زورگویی خودداری می کند زیرا قدرت او را مجدداً تأیید می کند، پس شما باید با موضوع کاملاً متفاوتی روبرو شوید.

۲- جرأت رویارویی را به خود بدهید

با ایستادن در مقابل خود از تحمیل کننده بودن خودداری کنید. اگر رئیس شما از رفتار زورگویش بی اطلاع است، با درایت و حرفه ای آن را به او توجه کنید. او ممکن است واقعاً از شنیدن مطالبات بیش از حد متعجب شود. هنگام گفتگو با او، کلمات خود را با دقت انتخاب کنید. به عنوان مثال، بگویید: «من دوست دارم این تکلیف را انجام دهم، اما هنوز دارم روی کاری که یک ساعت پیش به من داده‌اید کار می‌کنم. دوست داری چطور پیش برم؟» او احتمالاً این نکته را دریافت خواهد کرد که او خیلی زورگو است و به شما احترام می گذارد که به طور دیپلماتیک به او اشاره می کنید. نکته کلیدی این است که به جای مقابله با یکدیگر بحث کنید.

مرتبط: چگونه برای یک رئیس سلطه‌گر کار کنیم

۳- از رئیس تان دلیل بخواهید

اگر رئیستان از شما انتقاد می کند، اطلاعات بیشتری را از او بخواهید و از این انتقادها خودداری کنید. به آنچه که او می گوید به طور عینی نگاه کنید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا او درست می گوید یا خیر. اگر او از کار شما انتقاد می کند، احتمالاً به این دلیل است که به هر دوی شما منعکس می شود و او می خواهد هر دوی شما موفق شوید. اگر او بدون هیچ دلیل موجهی از کار شما انتقاد می کند، پس او زورگو و دیکتاتوری است.

۴- مستند عمل کنید

اگر رئیستان از شما درخواست کرد که کار مشکوکی را انجام دهید، اسناد مکتوب دریافت کنید. از آنجایی که مدیران زورگو در موقعیت های قدرت قرار دارند، احتمال سوء استفاده از آن قدرت همیشه وجود دارد. بنابراین، از این نترسید که در صورت لزوم از رئیس خود بخواهید که خواسته های خود را به صورت مکتوب بیان کند.

۵- شرایط را بپذیرید

محدودیت های خود را بشناسید و متوجه شوید که نمی توانید یک فرد زورگو را تغییر دهید. فقط رئیس شما می تواند رفتار او را تغییر دهد. تعیین کنید که در صورت تغییر نکردن او تا چه حد می توانید زورگویی او را تحمل کنید. می توانید با کسی که دوست ندارید کار کنید و همچنان سازنده باشید. اما، اگر رابطه شروع به ناسالم شدن برای شما کرد، به دنبال راهی برای خروج باشید. به عنوان مثال، ببینید آیا می توانید به بخش دیگری در شرکت منتقل شوید یا به دنبال استخدام در شرکت دیگری باشید. به خاطر داشته باشید که روسای زورگو در دنیای تجارت فراوان هستند، بنابراین قبل از اینکه به ترک فکر کنید، مطمئن شوید که واقعاً برای بهترین است.

مرتبط: چگونه با یک رئیس بی صبر رفتار کنیم

۶- از شکایت بهره بگیرید

اگر زورگویی مدیر شما به قلدری یا رفتار مخرب تبدیل شد، با بخش منابع انسانی خود یا پرسنل مشابه شکایت کنید. بسیاری از محیط‌های کاری سیاست‌های سختگیرانه ضد قلدری دارند که مدیران و کارمندان را از درگیر شدن در شیوه‌های قلدری منع می‌کند. نمونه هایی از قلدری عبارتند از پرخاشگری آشکار و پنهان، مانند فریاد زدن، توهین کلامی، تحقیر و ارعاب.

۷- با همکاران خود صحبت کنید

اگر شما و همکارانتان با رئیس زورگویی مواجه هستید، با هم صحبت کنید و نظرات و تجربیات خود را در مورد رفتار او به اشتراک بگذارید. با همکاری و همدلی، می توانید راه حل های مشترکی برای مقابله با رفتار زورگو پیدا کنید.

۸- اطلاعات را به روز رسانی کنید

همیشه اطلاعات خود را به روز رسانی کنید و درک عمیقی از وظایف و پروژه های خود داشته باشید. با داشتن اطلاعات کافی و قوی، می توانید وجه نقطه نظرتان را برای رئیس زورگوتر برجسته کنید و به او نشان دهید که شما خوب درک می کنید که چگونه کارها انجام می شوند.

مرتبط: چگونه رئیس خود شوید

۹- ادب و احترام را حفظ کنید

حتماً سعی کنید در تعامل با رئیس زورگویتان ادب و احترام را حفظ کنید. بگذارید تاکیدتان بر روی حل مسائل و بهبود روابط باشد، نه بر روی انتقاد و مقامرت. با نشان دادن احترام به رئیس خود، می توانید او را ملایم تر و صلح طلب تر کنید.

۱۰- خود را به تغییرات آماده کنید

گاهی اوقات رفتار زورگویانه رئیس شما به دلیل نگرانی های او در مورد عملکرد و شکست هاست. بنابراین، سعی کنید خود را به تغییرات آماده کنید و قادر باشید حاضر به تغییرات و بهبودها باشید. به رئیس خود نشان دهید که شما از اعمال و نظراتش یاد می گیرید و آماده بهبود هستید.

مرتبط: مهارت های مقابله سالم برای احساسات ناخوشایند

۱۱- هدف ها و اولویت ها را بررسی کنید

بررسی کنید که آیا هدف ها و اولویت های شما با هدف های و اولویت های رئیس شما هم خوانی دارند یا نه. اگر همخوانی وجود ندارد، با رئیس خود در مورد تغییر هدف ها و اولویت ها صحبت کنید و سعی کنید تا به توافقی برسید که هر دو طرف را پاسخگو کند.

۱۲- پشتیبانی و همکاری با همکاران دیگر

همکاری و همدلی با همکاران دیگر نقش مهمی در مقابله با رئیس زورگویی دارد. با ایجاد شبکه ای از همکارانی که با رفتار زورگویی رئیس مواجه شده اند، می توانید از تجربیات و راه حل های دیگران بهره ببرید و با آنها در مورد روش های موثر مقابله با رأیس زورگویتان صحبت کنید.

مرتبط: راهکار‌های موفقیت: ارتقای جرأت در تصمیم گیری و اقدام

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

5 پاسخ

  1. مطلبتون رو خوندم شاید برای بعضی کارایی داشته باشه ولی اغلب مدیران الان با روابط وارد کار میشن در نتیجه بیشتر این برخوردها بیمورد میشه شکایت کنیم اون لحظه میگن پیگیری میشه ولی تو کار به طرف میرسونن اونم عقده هاشو بیشتر میکنه مودب باشیم میزاره پای ترسمون بیشتر تحقیر میکنه خلاصه که تنها راه ممکن اینه به راهی برای درامدزایی خودمون برسیم و از این چرخه فاسدخارج شیم

    1. سلام

      همیشه برای برونرفت از یه مشکل راهکارهای متعددی وجود داره (که بله؛ یه راهش خروج از یه سیستم نامطلوب و به قول شما فاسده)، مثلا شاید مواردی مثل بعضی از اینها کارآمد باشه:

      • به‌طور سازماندهی شده از تجربیات و برخورد‌های مناسبتون گزارش تهیه کنید و ازشون به عنوان مدرکی برای ارتقاء موقعیت خودتون استفاده کنید.
      • اینکه چگونه باید در مواجهه با مدیران زورگو وارد عمل بشید رو با مشاوران شغلی یا ارشدهای بخش‌ها یا سازمان‌های دیگه مطالعه و کارشناسی کنید.
      • وقتی با مدیر زورگو مواجه می‌شید، به آرومی و با بازتابی منطقی بر روابط قبلیتون باهاش و همکاری‌های مثبتی که در گذشته داشتید، اشاره کنید.
      • در صورت بروز مشکل، به حریم اعتقاداتتون احترام بذارید و به تموم مواردی که باعث ایجاد این مشکل شده‌اند پرداخته و با حوصله و صبر راه حل‌های منطقی ارائه بدید.
      • با اطلاع رسانی و دستیابی به اطلاعات کافی، از فهم عمیق‌تری از مسائلی که باهاشون مواجه هستید برخوردار بشید که این به شما کمک می‌کنه تا به جایگاه صحیحی برای پرسش و پاسخ‌ها برسید.
      • اطمینانتون رو در نظراتتون بیان کنید و البته بر این اطمینان دربرابر نظرات دیگران اصرار نکنید.
      • پس از اطلاع رسانی دقیق از مسئله و اطلاعتون به مسئولین بالاتر، اگر تغییری در رفتار مدیر زورگو برقرار نشد، درخواست کمک از مشاوران شغلی یا منابع انسانی کنید.
      • از مقامات نظارتی بر عملکرد سازمان ها و ادارات (مثل اداره کار و امثال این) کمک بگیرید.
      • همواره به‌یاد داشته باشید که شما ارزشمند هستید و خودتون رو به‌عنوان یه فرد مهم و حرفه‌ای تلقی کنید.
      • به همکاران و دیگران اعتماد کنید و در صحبت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها به نظرات اون‌ها ارزیابی و توجه کنید.
      • از تغییرات برای پیشرفت و توسعه‌تون بهره ببرید و به مداوم جلسات و دوره‌های آموزشی شرکت کنید.
      • اگه شما می‌تونید جایگاه مناسب‌تری برای خودتون ایجاد کنید، همون طور خودتون هم گفتید زندگی‌ و روند کاری‌تون رو با تدبیر بیشتری تغییر بدید.
      • از زمانتون به‌خوبی استفاده کرده و به مسائل مهم توجه کنید.
      • از تجربه و دانشتون استفاده کنید و موضوعات مختلف رو بررسی کنید.
      • یادتون باشه شرط اول برای انجام کار درست و منطقی، اطلاعات بیشتر و دسترسی به منابع مناسبه.
      • به دیگران احترام بذارید و به‌صورت دقیق تصمیمات و اراده خودتون رو بیان کنید و از نظرات شون نهایت استفاده رو ببرید.
      • از قدرت جمع بهره بگیرید و به صورت جمعی انتقادتون رو به سمع و نظر افراد بالادستی برسونید.
      • نظم و انضباط‌تان رو حفظ کنید و به اشتباهات دیگران بسته به موقعیت و عقاید خودتان پاسخ دهید.
        و صدها راه دیگه که هر چند الان و در این لحظه به ذهن من نرسید، اما قطعا وجود داره ….

      اما
      اما …. و اما …. با تموم اوضاف حتما همیشه قبل از هر کاری باید به عملکرد خودمون هم نگاه بیاندازیم. و همون طور که از قدیم گفتن: اول یه سوزن به خودت بزن و بعد یه جوالدوز به دیگران.

      یعنی حتما لازمه پیش از هر کاری چک کنیم که دلیل عصبانیت ها و زورگویی های ظاهری مافوق خودمون نیستیم؟! (بررسی این احتمال بسیار ضروریه)

      چراکه همون طور که در کتاب “آیین دوست یابی” اثر دیل کارنگی اومده، عموما علت اصلی برخوردهای نامطلوب دیگران با ما، خودمون هستیم و زمانی که درک درستی از این موضوع پیدا کنیم، اون رو بپذیریم و در راستای حلش از تکنیک هایی مثل شنوندگی فعال استفاده کنیم؛ این برخوردها خود به خود جای خودشون رو به روابطی حسنه و مثبت می دن.

    2. و درخصوص خروج از یه چارچوب کاری که تحت قوانین دیگرانه، و رفتن به سوی درآمدزایی شخصی هم باید بگم: این کار می تونه بسیار مفید و سازنده باشه، اما مشروط به قبول تغییرات مربوطه اش و داشتن دیدی مثبت در هر شرایط.

      چراکه کسی که از ساختار کارمندی به ساختار خوداشتغالی وارد می شه، قاعدتا اولین تغییر بزرگی رو که شاهد خواهد بود، فقدان درآمدی ثابت و همیشگیه که هر ماه عایدش می شد. و این می تونه برای فرد بسیار دلهره آور باشه (حداقل در ابتدای راه) و جدای از اون، ضرورت توانمندسازی خود برای بازاریابی، فروش، تحلیل رقابتی، مذاکره و چانه زنی، ریسک پذیری و … هم صدچندان می شه.

      لذا اگر تغییر پذیری و مثبت اندیشی در کار نباشه؛ موارد فوق حکم موانعی بسیار بزرگ رو دارند که قطعا موجب شکست در روند خوداشتغالی فرد می شن. و برعکس، اگر تغییر پذیری و مثبت اندیشی در کار باشه؛ موارد فوق مسیری پرتلاطم اما در عین حال بسیار سازنده و رشد دهنده رو برای فرد ایجاد می کنن که در کنار موفقیت های مالی، موفقیت های متعدد دیگه ای رو هم در حوزه های مختلف (زندگی شخصی، دانش، ارتباطات و …) عاید فرد می کنن.

  2. سلام .ممنون که به فکر ما کارمنداهم هستین

    کشور ما درد کم داره .این رئیسای بد هم که قوز بالاقوزن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *