نماد سایت ایوسی

مهارت های کامپیوتری: تعاریف و مثال ها

مهارت های کامپیوتری

مهارت های کامپیوتری

امروزه تقریباً هر شغلی نیاز به درک اولیه از رایانه دارد و بسیاری از مشاغل شامل مهارت های رایانه ای متوسط ​​تا پیشرفته هستند. این می تواند شامل دانش نرم افزار، برنامه های کاربردی یا دستگاه های خاص باشد. در زیر، اطلاعات بیشتری در مورد نوع مهارت های رایانه ای که کارفرمایان معمولاً در متقاضیان کار به دنبال آن هستند، خواهید یافت.

مرتبط: بهترین مهارت ها برای درج در رزومه

مهارت های کامپیوتری چیست؟

مهارت های کامپیوتری به دو دسته تقسیم می شوند: سخت افزار و نرم افزار.

مهارت‌های سخت‌افزاری به شما این امکان را می‌دهد که به طور فیزیکی با رایانه کار کنید. مهارت های سخت افزاری می تواند به سادگی دانستن نحوه روشن و خاموش کردن دستگاه ها باشد. آنها همچنین ممکن است شامل وظایف پیچیده تری مانند اتصال ماشین ها به شبکه ها، تغییر قطعات یا تعمیر دستگاه های خراب باشند. برای این وظایف پیچیده، بسیاری از کارفرمایان تکنسین های آموزش دیده با مهارت های کامپیوتری پیشرفته را استخدام می کنند.

مهارت های نرم افزاری به شما کمک می کند تا به طور موثر از برنامه ها و برنامه های کامپیوتری استفاده کنید. برخی از مهارت های نرم افزاری وجود دارد که کارفرمایان ممکن است آنها را به عنوان پیش نیاز استخدام در نظر بگیرند. کارفرمایان ممکن است برخی از مهارت‌های نرم‌افزاری را در پست‌های شغلی با این فرض که در سطح جهانی قابل درک هستند، لحاظ نکنند. به عنوان مثال، بسیاری از کارفرمایان ممکن است بر این باور باشند که همه متقاضیان دانش اولیه در مورد برنامه های پردازش کلمه مانند Microsoft Word دارند.

برخی از مهارت های رایج رایانه عبارتند از:

مهارت های نرم افزاری خاص معمولاً در زمینه های مختلف مورد نظر است. اگر یک برنامه نویس کامپیوتر هستید، ممکن است از شما خواسته شود که زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند Python، C++، Java یا HTML و غیره را بدانید. کسانی که برای موقعیت‌های کمک اداری درخواست می‌کنند احتمالاً باید با Microsoft Office Suite، برنامه‌های Google و نرم‌افزار حسابداری تجربه داشته باشند. برای اینکه بدانید کارفرمایان در صنعت شما چه مهارت هایی را انتظار دارند، مدتی را صرف تحقیق در مورد رایج ترین مهارت های نرم افزاری برای حرفه خود کنید. شرح شغل را به دقت بخوانید و به الزامات ذکر شده در آنجا توجه داشته باشید.

مرتبط: مهارت های فنی: تعاریف و مثال ها

چرا مهارت های کامپیوتری مهم است؟

اکثر مشاغل در حال حاضر به استفاده از رایانه، دستگاه های تلفن همراه یا برنامه های کاربردی نرم افزاری در برخی ظرفیت ها نیاز دارند. برخی از کارفرمایان به دانش یا تجربه قبلی در مورد برنامه های کاربردی خاص نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر آموزش های حین کار را ارائه می دهند. اگر در مورد نرم افزارهای پرکاربرد اطلاعاتی دارید، ممکن است بتوانید به راحتی نحوه استفاده از برنامه های جدید را بیاموزید.

چه در بخش خدمات مشتری، تولید، خدمات غذایی یا فناوری مشغول به کار باشید، کارفرمایان از برنامه های کامپیوتری برای خودکارسازی وظایف خاص، ساده کردن ارتباطات و موارد دیگر استفاده می کنند.

متقاضیان کار با مهارت های کامپیوتری به دلیل افزایش تکنولوژی در محیط کار بسیار مورد توجه هستند. می‌توانید مهارت‌های رایانه‌ای خود را با شناسایی الزامات مربوط به رایانه در آگهی‌های شغلی و توضیح در رزومه خود نشان دهید که چگونه با تجربه گذشته آن نیازها را برآورده می‌کنید یا از آن فراتر می‌روید.

نمونه هایی از مهارت های کامپیوتری

انواع مهارت های کامپیوتری که کارفرمایان انتظار دارند بسته به شغل یا صنعت شما متفاوت است. برای مثال، اگر برای شغلی به‌عنوان مدیر دفتر درخواست می‌دهید، احتمالاً باید دانش اولیه در مورد برنامه‌های پردازش کلمه، صفحات گسترده، پلت‌فرم‌های ایمیل و سایر ابزارهای ارتباطی داشته باشید.

با این حال، بسیاری از مهارت‌های رایانه‌ای دیگر وجود دارند که معمولاً در تمام صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند که دانستن آنها برای اکثر متقاضیان شغل مهم است.

برخی از مهم‌ترین مهارت‌های کامپیوتری برای یادگیری عبارتند از:

۱ . سیستم عامل (ویندوز و مک او اس)

سیستم عامل نرم افزاری است که از عملکردهای اساسی کامپیوتر پشتیبانی و مدیریت می کند. اگرچه سیستم عامل های مختلفی وجود دارد، اما اکثر کارفرمایان از Windows یا MacOS استفاده می کنند. اگر تجربه بیشتری در یکی یا دیگری دارید، ممکن است زمانی را برای یادگیری اصول اولیه سیستم عامل دیگر صرف کنید. اغلب می توانید هر دو سیستم را در رایانه های کتابخانه محلی خود بیابید، اگرچه ممکن است بتوانید در حین کار نیز یاد بگیرید.

۲ . مجموعه های آفیس (Microsoft Office، G Suite)

دانش اولیه مجموعه نرم افزارهای بهره وری می تواند به رزومه شما ارزش بیشتری بدهد. مجموعه نرم افزارهای آفیس از ابزارهای مختلف همکاری و بهره وری مانند Microsoft Word، Outlook و Excel تشکیل شده اند. دانستن نحوه استفاده از این برنامه ها می تواند به شما در انجام وظایف در محل کار کمک کند.

پردازشگرهای کلمه، مانند Microsoft Word یا Google Docs، از رایج ترین ابزارهای بهره وری هستند. آنها در حال نوشتن برنامه هایی هستند که برای کمک به تولید اسناد دیجیتال استفاده می شود. کارفرمایان اغلب تصور می کنند که اکثر متقاضیان نحوه استفاده از برنامه های پردازش کلمه را می دانند. در نتیجه، این برنامه ها ممکن است در یک آگهی شغلی فهرست نشده باشند. اگر متوجه شدید که با نحوه استفاده از پردازشگرهای کلمه آشنا نیستید، ممکن است وقت خود را صرف تحقیق در مورد مهارت های اساسی مورد نیاز برای استفاده از این برنامه ها کنید. همچنین ممکن است بخواهید پیمایش در رایج ترین ویژگی های این برنامه ها را تمرین کنید. Google Docs یک واژه پرداز رایگان است که می توانید برای تمرین به صورت آنلاین به آن دسترسی داشته باشید.

۳ . نرم افزار ارائه (پاورپوینت، کلیدی)

مهارت های ارائه، هم مهارت های نرم افزاری و هم مهارت های کامپیوتری ارزشمندی هستند. نرم افزار ارائه برای داشتن دانش پایه در بسیاری از مشاغل چه برای سازماندهی و ارائه ایده ها در یک شرکت، داخلی و خارجی مهم است. برنامه های مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای ایجاد ارائه استفاده کنید، از جمله PowerPoint که پرکاربردترین نرم افزار در صنایع است.

۴ . صفحات گسترده (Excel، Google Spreadsheets و غیره)

صفحات گسترده برنامه هایی هستند که برای سازماندهی داده ها و سایر اطلاعات در جداول و محاسبه سریع اعداد استفاده می شوند. از صفحات گسترده نیز می توان برای تجزیه و تحلیل داده های پیشرفته استفاده کرد. برخی از کارفرمایان ممکن است از شما انتظار داشته باشند که دانش اولیه نرم افزار صفحه گسترده را داشته باشید. اگر برای مشاغل فنی بیشتری درخواست می دهید، ممکن است لازم باشد نحوه استفاده از ویژگی های صفحه گسترده پیشرفته را بدانید.

برای درک اینکه آیا کارفرما به دنبال این مهارت ها است یا خیر، به آگهی استخدام مراجعه کنید، و اگر چنین است، تا چه حد از شما می خواهد که داده ها را در صفحات گسترده دستکاری کنید. اگر به نظر می رسد که مهارت های شما به اندازه کافی پیشرفته نیست، مدتی را صرف تمرین کنید. کلاس های آنلاین و حضوری زیادی وجود دارد که می توانید در آن شرکت کنید.

۵ . ابزارهای ارتباطی و همکاری (Slack، Skype و غیره)

بسیاری از کسب و کارها از ابزارهای ارتباطی و همکاری برای کمک به بهره وری استفاده می کنند. اگر مربوط به موقعیت‌هایی است که برای آنها درخواست می‌دهید، ممکن است ابزارهای مرتبطی را که با آنها تجربه دارید در رزومه خود فهرست کنید. شرح شغل را به دقت مرور کنید تا متوجه شوید که آیا باید این اطلاعات را درج کنید. ابزارهایی مانند Slack، Skype و google meet در بین مشاغلی که کارگران اغلب از راه دور کار می کنند، محبوب هستند.

۶ . نرم افزار حسابداری (QuickBooks، FreshBooks، Xero و غیره)

مهارت‌های نرم‌افزار حسابداری اگر برای موقعیت‌هایی در بخش‌های مالی یا تجاری درخواست می‌دهید، مهم هستند. اگر برای کار برای یک کسب و کار کوچک درخواست می دهید، مهارت های نرم افزار حسابداری ممکن است مفید باشد اگر از شما خواسته شود چندین نقش را در کسب و کار به عهده بگیرید. این ممکن است شامل کمک به مدیریت حساب‌ها، پرداخت‌ها یا سایر داده‌های مالی باشد.

۷ . رسانه های اجتماعی (توئیتر، فیس بوک، اینستاگرام و …)

مهارت های رسانه های اجتماعی در حال حاضر بسیار مورد نیاز است زیرا شرکت ها به دنبال افزایش و مدیریت حضور آنلاین خود هستند. این مهارت ها بیشتر برای موقعیت هایی در روابط عمومی، بازاریابی و تبلیغات مورد نظر است. دانش نرم افزار رسانه های اجتماعی خاص مانند Hootsuite اغلب برای بسیاری از این موقعیت ها مورد نیاز است. اگر به دنبال شغلی در رسانه های اجتماعی هستید، ممکن است بتوانید پروژه های کوچکی را در شرکت فعلی خود انجام دهید تا این مهارت ها را به رزومه خود اضافه کنید.

مرتبط: در مورد مدیر رسانه های اجتماعی بیاموزید

۸ . تجسم داده ها

در کنار دانش اولیه صفحات گسترده، داشتن مهارت های تجسم داده ها نیز ممکن است در نقشی پر از داده مفید باشد. بسیاری از ابزارهای تجسم داده ها در برنامه های صفحه گسترده مانند Excel تعبیه شده اند، در حالی که برخی دیگر مانند Tableau یا Datawrapper به شما امکان می دهند برای تجسم و تجزیه و تحلیل پیشرفته تر، داده ها را از صفحات گسترده بگیرید. بصری سازی داده ها در حال افزایش محبوبیت است زیرا تجزیه و تحلیل داده ها برای مشاغل مهم تر می شود و این امر باعث می شود که این مهارت کامپیوتری خوبی برای یادگیری باشد.

نحوه فهرست کردن مهارت های کامپیوتری در رزومه

چندین مکان در رزومه شما وجود دارد که می توانید مهارت های کامپیوتری خود را لیست کنید. می‌توانید مهارت‌های رایانه‌ای خود را در خلاصه رزومه، بخش مهارت‌ها و سوابق شغلی خود بگنجانید.

در خلاصه رزومه خود، می توانید یکی از مهارت های کلیدی خود را برجسته کنید:

“ویرایشگر متمرکز بر تیم با ۵ سال تجربه در استفاده از نرم افزارهای مدیریت محتوا و همکاری از جمله Slack و Trello.”

در بخش مهارت‌های خود، می‌توانید مهارت‌های رایانه‌ای را که کارفرمایان معمولاً در آگهی‌های شغلی فهرست می‌کنند، فهرست کنید:

مهارت های فنی عبارتند از: Tableau • Trello • Slack • Grammarly • G Suite

برای سابقه شغلی خود، می توانید مهارت های کلیدی را برای هر کارفرمای قبلی در توضیحات اضافه کنید:

خدمات ویرایش صنایع دستی | میامی، فلوریدا (اوت ۲۰۱۷ – آگوست ۲۰۱۸)
یک راه‌انداز کوچک ویرایش با استفاده از ابزارهای جدید برای افزودن کارایی به قراردادهای ویرایش برای مشتریان.

ویرایشگر وابسته
• کار با مشتریان برای ارائه ویرایش دقیق بر اساس درخواست
• تقویم محتوای سازماندهی شده با استفاده از Trello برای اطمینان از تحویل به موقع
• هماهنگی با همکارانی که از Slack استفاده می کنند برای کمک به هماهنگی سریع با کارگران دورکار

همانطور که رزومه خود را ایجاد یا به روز می کنید، به آگهی های شغلی توجه زیادی داشته باشید تا متوجه شوید کارفرمایان به دنبال چه مهارت های کامپیوتری هستند. مهارت های مرتبطی را که دارید به رزومه و نامه پوششی خود اضافه کنید. اگر متوجه شدید که کارفرمایان به مهارت‌هایی نیاز دارند که به آن‌ها اطمینان ندارید، برای افزایش تخصص خود در کلاس‌ها شرکت کنید یا یک مطالعه خود محور را تکمیل کنید.

خروج از نسخه موبایل