نماد سایت ایوسی

حقوق رقابتی چیست؟

حقوق رقابتی: راه حلی برای یافتن استعدادهای عالی

حقوق رقابتی: راه حلی برای یافتن استعدادهای عالی

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که متقاضی هنگام درخواست کار به آن توجه می کند، حقوق است. با این حال، برخی از شرکت ها فقط در پست های شغلی خود “حقوق رقابتی” می نویسند که می تواند گیج کننده باشد. درک معنای حقوق و دستمزد رقابتی می تواند به شما کمک کند تا قبل از پذیرش شغل، در مورد دستمزدهای بالاتر مذاکره کنید.

در این مقاله از ایوسی،  توضیح می دهیم که حقوق رقابتی چیست و چگونه می توان با پیشنهادات حقوقی مذاکره کرد.

حقوق رقابتی چیست؟

حقوق رقابتی به حقوقی اطلاق می شود که یک کارمند از یک شغل دریافت می کند که قابل مقایسه با مبلغی است که افراد دیگر از شرکت های مشابه با عنوان شغلی مشابه دریافت می کنند. حقوق رقابتی شامل ارزش کلی است که یک کارمند دریافت می کند، مانند مزایا، کمیسیون ها و کمک هزینه ها. در مکان‌هایی که میانگین دستمزد برای یک شغل خاص پایین است، بسیاری از کارفرمایان تمایل دارند با ارائه مشوق‌های بهتر برای جذب متقاضیان بیشتر و حفظ کارمندان فعلی، جبران کنند.

به عنوان مثال، برخی از مشاغل یقه آبی مانند کارگران ساختمانی اغلب به همراه حقوق معمولی خود، حقوق خطر و بیمه ارائه می دهند. به افرادی که در شیفت عصر کار می کنند نیز معمولاً حقوق مابه التفاوت شبانه و بیمه درمانی بهتری ارائه می شود. برخی از کارمندان فروش حقوق پایه پایینی دارند اما هر بار که فروش انجام می دهند، کمیسیون بیشتری دریافت می کنند.

عوامل زیادی بر ارزش حقوق رقابتی تأثیر می گذارد، از جمله موقعیت جغرافیایی، میانگین هزینه زندگی، عرضه و تقاضا، نوع حرفه و وضعیت اقتصاد. افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند که عرضه و تقاضا بسیار کمتر است و هزینه های زندگی گران تر است، در مقایسه با افرادی که در مناطق شهری و شهرهای بزرگ زندگی می کنند، حقوق کمتری دارند.

مطالب مرتبط: نحوه مذاکره حقوق (با نکات و مثال ها)

نکاتی برای مذاکره در مورد حقوق رقابتی

مذاکره برای جبران بهتر می تواند یک کار چالش برانگیز باشد، اما اگر آماده باشید، شانس بیشتری برای گرفتن نتیجه مثبت دارید. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید هنگام مذاکره برای دستمزد رقابتی تر به خاطر داشته باشید:

مرتبط: حقوق پایه و بسته مزایای شما

یاد بگیرید چگونه سوال بپرسید

یکی از راه‌های آماده شدن برای مذاکره با کارفرما، یادگیری نحوه پرسیدن سؤالات درست است. این برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد شرکتی که بعداً زمانی که شروع به درخواست حقوق بیشتر می‌کنید، مهم است.

در اکثر مصاحبه های شغلی، کارفرما از متقاضیان سوالات و نگرانی هایی را که می خواهند مطرح کنند می پرسد. این یک فرصت عالی برای آشنایی بیشتر با کارفرما و خود شغل است. پرسیدن سوالات تشخیصی می تواند به شما در درک موقعیت و احتمال دریافت حق‌الزحمه ایده آل کمک کند.

زمین خود را تمرین کنید

هنر مذاکره عمدتاً در توانایی مذاکره کننده برای ارائه یک استدلال قانع کننده نهفته است. معمولاً در طول مذاکره احساس عصبی بودن می کنید، به خصوص اگر به آن عادت ندارید. برای کاهش تنش، قبل از رفتن به مصاحبه مطمئن شوید که تمرین زیادی انجام داده اید.

می توانید برای تقویت اعتماد به نفس خود، مذاکره با یک دوست یا با نگاه کردن در آینه تمرین کنید. بهترین راه برای تمرین مهارت های مکالمه و مذاکره، مشاهده و چانه زنی در بازار یا فروشگاه است. به این ترتیب، می‌توانید یک سناریوی واقعی را تجربه کنید که در آن افراد سعی می‌کنند یک مکالمه کاری داشته باشند و احتمالاً به توافقی برسند.

همچنین می‌توانید درباره سؤالات احتمالی و پاسخ‌هایی که ممکن است در طول فرآیند مذاکره به کارفرما بدهید، یادداشت برداری کنید.

نگرش مثبت را در خود پرورش دهید

ایجاد نگرش مثبت می تواند تأثیرات زیادی بر مذاکرات مذاکره داشته باشد. نشان دادن تمایل به سازش با طرف مقابل می تواند این تصور را ایجاد کند که شما قادر به مذاکره بیشتر بدون تسلیم شدن بیش از حد درخواست خود هستید تا زمانی که هر دو طرف به توافق قابل قبولی برسند.

بسیار مهم است که به کارفرما فکر کنید که مذاکره نه تنها برای شما مفید است، بلکه برای شرکت نیز برای ایجاد یک محیط کاری مثبت که در آن رشد شغلی و کسب و کار شانس بیشتری برای وقوع دارد.

ارزش خودتو بدون

هنگام مذاکره، ارزشی که درخواست می‌کنید باید با ارزش برابر یا بالاتر متقابل شود تا با طرف مقابل به توافق برسید. این بدان معناست که برای رسیدن به آنچه در مذاکره می‌خواهید باید مهارت‌های خوبی برای ارائه داشته باشید.

ممکن است مجبور شوید مهارت ها و اعتبار خود را ارزیابی کنید تا مشخص کنید چه چیزی می توانید به کارفرمای خود ارائه دهید. ارزشی که می توانید از مذاکره حقوق و دستمزد با کارفرما بدست آورید به سابقه تحصیلی، سال ها تجربه در این زمینه و مهارت های فنی و نرم افزاری شما بستگی دارد. هر چه درآمد احتمالی شما برای یک شرکت بیشتر باشد، ارزش شما در بازار بالاتر خواهد بود.

مودب اما محکم باشید

یکی از مواردی که در مذاکرات باید مراقب آن باشید، انتخاب کلمات شماست. اعتماد به نفس بیش از حد و مغرور بودن می تواند به راحتی طرف مقابل را دلسرد کند که می تواند نتیجه منفی داشته باشد.

مردم زمانی که احساس احترام و امنیت می کنند به جای اینکه احساس کنند مورد حمله قرار می گیرند یا به سمت توافق تحت فشار قرار می گیرند، بیشتر موافق هستند. سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که دعوت کننده و همکاری باشند. در حالی که مهم است که در مذاکره با ملاحظه باشید، به یاد داشته باشید که سعی می کنید آنها را متقاعد کنید که با شرایط شما موافقت کنند. بنابراین، توصیه می‌شود که بدون پرخاشگری یا بی‌احترامی، در مورد درخواست خود قاطع باشید.

آماده کاهش باشید

مذاکره یعنی گفتگو با کسی که اهداف یا منافعش کاملاً با اهداف شما همسو نیست تا زمانی که هر دو طرف از طریق چانه زنی به توافق قابل قبولی برسند. همه مذاکرات به خوبی به پایان نمی رسد. وقتی این اتفاق افتاد، آماده رد کردن یک پیشنهاد باشید، در غیر این صورت، باید هر پیشنهادی را که می توانید دریافت کنید، بپذیرید.

مطالب مرتبط: 

چگونه در مورد حقوق مورد نظر خود مذاکره کنید

این مراحل را قبل و در طول فرآیند مذاکره دنبال کنید:

  1. مهارت هایی که شما را با ارزش می کند، ارزیابی کنید.

  2. از میانگین حقوق در بازار مطلع شوید.

  3. پیشینه شرکت را بشناسید.

  4. انتظارات خود را به آنها بگویید.

  5. شروع به چانه زنی با طرف مقابل کنید تا زمانی که به توافق برسید.

  6. مطمئن شوید که همه چیز در قرارداد است.

۱. مهارت هایی را که شما را ارزشمند می کند، ارزیابی کنید

قبل از رفتن به جلسه مذاکره حقوق و دستمزد، مطمئن شوید که فهرستی از آنچه می توانید به کارفرما ارائه دهید داشته باشید. بهتر است به دستاوردهای قابل توجه و ملموس خود توجه داشته باشید تا بعداً در مذاکره دارایی مهمی برای چانه زدن داشته باشید.

همچنین می‌توانید مهارت‌هایی را که برای آن شغل ایجاد کرده‌اید، ارائه دهید. مهارت های فنی مرتبط ارزش بالایی در تجارت دارند. همچنین می توانید دستاوردهای تحصیلی یا گواهینامه های آموزشی خود را برای افزایش ارزش خود درج کنید.

در نظر بگیرید که مطالب خود را در سندی جمع آوری کنید که می توانید در جلسه مذاکره تحویل دهید.

۲. از میانگین حقوق در بازار مطلع شوید

دریابید که حقوق رقابتی در رشته شما چقدر است تا بتوانید بگویید که آیا پیشنهادی با بازار برابری می کند یا خیر. پیشنهادات حقوق و دستمزد را در پست های شغلی آنلاین بررسی کنید تا از ارزش بازار فعلی حرفه خود مطلع شوید. همچنین می‌توانید از دوستان یا هر کسی که در این صنعت می‌شناسید بخواهید حقوق خود را تأیید کند.

به یاد داشته باشید که حقوق رقابتی بر اساس موقعیت جغرافیایی شما و سایر عوامل موثر بر میزان حقوق متفاوت است.

۳. پیشینه شرکت را بشناسید

خوب است بدانید که آیا شرکت قادر به ارائه درخواست های شما است یا خیر. شرکت‌های کوچک اغلب کمتر از شرکت‌های بزرگ برای ارائه دارند. برخی از شرکت ها نسبت به کارمندان خود سخاوتمند هستند و برخی سازگار اما صرفه جو هستند. به همین دلیل است که توصیه می شود در مورد شرکت تحقیق کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که آنها چگونه با کارمندان خود رفتار می کنند و معمولاً چه نوع مزایایی را ارائه می دهند تا بدانید چگونه با درخواست خود در مذاکره پیش بروید.

مرتبط: راهنمای کامل تحقیق در مورد یک شرکت 

۴. انتظارات خود را به آنها بگویید

اگر از پیشنهاد دستمزد ناراضی هستید یا سعی می کنید حقوق فعلی خود را افزایش دهید، به کارفرما بگویید در یک شغل به دنبال چه چیزی هستید و در عین حال تمایل شدیدی برای کار در شرکت دارید. هدف این است که آنها احساس کنند که شما مشتاقانه منتظر کار با آنها هستید اما از چیزی که آنها ارائه می دهند ناراضی هستید.

۵. شروع به چانه زنی با طرف مقابل تا رسیدن به توافق کنید

این مرحله زمانی است که لیست مهارت ها و مدارک شما مفید خواهد بود. می توانید سندی را که تهیه کرده اید ارائه دهید و ارزش پیشنهادی خود را به شرکت توضیح دهید. به یاد داشته باشید که بر اساس تحقیقاتی که در مورد شرکت انجام می دهید نسبت به آنچه که آنها می توانند ارائه دهند توجه کنید و لحن مثبت و مودبانه خود را حفظ کنید.

۶. مطمئن شوید که همه چیز در قرارداد است

به چانه زنی ادامه دهید تا هر دو طرف راضی شوند. هنگامی که به توافق رسیدید، مطمئن شوید که شما و طرف مقابل قراردادی را امضا کرده‌اید و قبل از امضای قرارداد، بررسی کنید که همه چیزهایی که در مذاکره با آنها توافق شده است، در قرارداد وجود دارد.

مرتبط: تجربهٔ خلاقیت و درآمد بالا: لیست برتر ۲۰ شغل با حقوق رقابتی

خروج از نسخه موبایل