بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۴ اصل حسابداری برای صاحبان مشاغل کوچک

حسابدار

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حسابداری یکی از راه های موثر برای نظارت بر تراکنش های مالی مهم یک شرکت، از صورتحساب ها تا حقوق و دستمزد است. در این مقاله، ما ۱۴ اصل حسابداری را ارائه می دهیم که هر صاحب کسب و کار کوچک باید بداند تا به شرکت خود کمک کند تا سودآور شود و باقی بماند.

مرتبط: راهنمای شما برای مشاغل در امور مالی

حسابداری چیست؟

حسابداری به کارهای اساسی اشاره دارد که باید برای ثبت و سازماندهی تراکنش های مالی شرکت خود انجام دهید. واضح ترین دلیلی که در صورت داشتن کسب و کار باید حسابداری انجام دهید این است که مطمئن شوید که آیا سود می کنید یا خیر. داشتن توانایی تهیه گزارش های دقیق به شما کمک می کند تا درک واضح تری از نقاط ضعف و قوت کسب و کار خود داشته باشید.

اگرچه مردم اغلب از اصطلاحات “حسابداری” و “دفترداری” به جای یکدیگر استفاده می کنند، اما آنها یکسان نیستند. حسابداری شامل جمع آوری داده ها، وارد کردن آنها به یک سیستم و سپس ترسیم گزارش های اساسی است. وظایف حسابداری مبنایی را برای فرآیندهای حسابداری فراهم می کند که بیشتر تحلیلی و درگیر هستند.

وظایف اصلی حسابداری شامل موارد زیر است:

  • صورتحساب مشتریان
  • ثبت فاکتورهای تامین کننده
  • ثبت پرداخت های فروشنده
  • ثبت پرداخت های مشتری
  • به روز رسانی سیستم حقوق و دستمزد شما
  • ترسیم گزارش های مالی

مطالب مرتبط: با شغل حسابداری آشنا شوید

چرا درک اصول حسابداری مهم است؟

اگر کسب و کار کوچکی دارید، احتمالاً برای نیازهای حسابداری خود در نرم افزار حسابداری سرمایه گذاری خواهید کرد. اگرچه این بسته‌ها بسیار پیچیده و آسان برای استفاده هستند، شما هنوز باید اطلاعات را به درستی وارد کنید و باید مفاهیم اولیه حسابداری را برای تفسیر صورت‌های مالی درک کنید. همانطور که شرکت شما رشد می کند، ممکن است بخواهید یک حسابدار یا حسابدار استخدام کنید تا کتاب های شما را برای شما انجام دهد. حتی اگر چنین باشد، باز هم باید بدانید که چگونه گزارش های مالی اساسی را برای سنجش سلامت مالی شرکت خود تفسیر کنید.

این بدان معنا نیست که شما باید در مسائل مالی متخصص شوید. به عنوان یک صاحب کسب و کار، نقاط قوت شما ممکن است در جای دیگری باشد، به عنوان مثال، در طراحی خلاقانه و نوآورانه محصول یا ایجاد روابط تجاری قوی. با این حال، برای موفقیت در کسب و کار خود، همیشه باید از جنبه مالی چیزها آگاه باشید. از آنجایی که هدف اصلی یک کسب و کار معمولاً کسب سود است، شما باید یک تصویر مالی شفاف از کسب و کار خود در کنار در نظر گرفتن سایر جنبه های تجاری مهم داشته باشید.

مرتبط: ۶ مهارت اساسی حسابداری

اصول حسابداری

در اینجا فهرستی از حساب ها، شرایط و صورت های مالی مهم یک سیستم حسابداری وجود دارد که همه صاحبان مشاغل کوچک باید با آن آشنا شوند:

۱. بدهی و اعتبار

به طور کلی، زمانی که یک معامله شامل پول نقد وارد تجارت می شود، این یک بدهی است. برعکس، زمانی که پول از کسب و کار خارج می شود، سیستم به حساب نقدی اعتبار می دهد. به بیان ساده، بدهی ها اعداد مثبت هستند، در حالی که اعتبارات اعداد منفی هستند.

۲. حقوق صاحبان سهام

حقوق صاحبان سهام حسابی در ترازنامه شرکت است که شامل سرمایه سهام و سود انباشته می شود.

۳. بدهی ها

بدهی ها مبالغی هستند که شرکت به طلبکاران خود بدهکار است و همچنین بخشی از ترازنامه شرکت را تشکیل می دهد. بدهی ها همچنین شامل پولی است که شرکت برای خدمات آتی دریافت کرده است زیرا مبالغ دریافتی هنوز به دست نیامده است.

۴. دارایی ها

ترازنامه همچنین شامل دارایی های یک شرکت است که منابع ارزشمندی است که یک شرکت در اختیار دارد. دارایی ها می تواند شامل موجودی، ساختمان ها، تجهیزات، حساب های دریافتنی و سهام باشد.

۵. حساب های دریافتنی

حساب های دریافتنی حسابی است که تمام پرداخت های معوق مشتری را ثبت می کند. اگر خدمات ارائه می دهید یا محصولاتی را بدون دریافت فوری پرداخت ارائه می کنید، باید پولی را که مشتریان به شما بدهکار هستند، پیگیری کنید. حساب های دریافتنی به شما کمک می کند تا فاکتورهای دقیق را برای مشتریان خود ارسال کنید، به شرطی که تمام داده های مربوطه را وارد کرده و سیستم را به روز نگه دارید.

۶. حساب های پرداختنی

همانطور که این اصطلاح نشان می دهد، حساب های پرداختنی به شما کمک می کند تا حساب هایی را که کسب و کار شما باید پرداخت کند، پیگیری کنید. استفاده از حساب‌های پرداختنی برای نظارت بر پرداخت‌های خود، تضمین می‌کند که حساب‌های خود را به موقع تسویه می‌کنید و از اشتباهاتی مانند پرداخت دوبار به حساب خودداری می‌کنید. اگر می خواهید روابط قوی با تامین کنندگان خود ایجاد کنید و برای کسب و کار خود شهرت خوبی داشته باشید، حفظ سوابق تمیز در مورد پرداخت ها مهم است.

۷. موجودی

موجودی شما یکی از مهمترین جنبه های کسب و کار شما است، زیرا اساساً نحوه کسب سود است. باید اطمینان حاصل کنید که اعداد منعکس شده در بخش موجودی ترازنامه شما با انجام مرتب شمارش موجودی و تنظیم ارقام بر اساس آن، دقیقاً منعکس کننده موجودی واقعی شما هستند. همچنین مهم است که سیستم اطلاعات صحیحی در رابطه با بهای تمام شده موجودی و قیمت های فروش داشته باشد.

۸. حقوق صاحبان سهام

این حساب نشان می‌دهد که وقتی همه بدهی‌ها کسر می‌شود، صاحب یک کسب‌وکار چقدر پول دارد.

۹. سود انباشته

این حساب تمام سودهایی را که مالک در کسب و کار مجدداً سرمایه گذاری کرده است، نگه می دارد. این یک حساب انباشته است، به این معنی که منعکس کننده تمام درآمدهای انباشته یک شرکت از زمان تأسیس آن است که اطلاعات مهمی برای سرمایه گذاران احتمالی است.

۱۰. فروش

برای راه اندازی یک کسب و کار موفق، باید آنچه را که می فروشید پیگیری کنید، زیرا این امر مستقیماً بر میزان سودآوری یک شرکت تأثیر می گذارد. مهم است که تمام فروش ها را وارد سیستم کنید تا دید واضحی از سودی که کسب می کنید داشته باشید و محصولات نیز از موجودی خارج شوند.

۱۱. هزینه های حقوق و دستمزد

این حساب حقوق و دستمزدی را که به کارکنان خود می‌پردازید و همچنین هزینه‌های مالیات بر حقوق و دستمزد مربوطه، مانند مشارکت‌های منطبق با پزشکی و امنیت اجتماعی را ثبت می‌کند. برای اهداف مالیاتی و گزارشگری دولتی، دقیق و به روز نگه داشتن این حساب ضروری است.

۱۲. ترازنامه

اگر می خواهید دید کلی از سلامت مالی شرکت خود داشته باشید، با ترازنامه مشورت کنید. این یک صورت مالی است که دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام شرکت را نشان می دهد و جزئیات مربوط به مانده درآمد و هزینه در یک دوره معین را ارائه می دهد.

۱۳. صورت درآمد

این یکی دیگر از صورت های مالی مهم است که به شما نشانه روشنی از سلامت مالی شرکت شما می دهد. صورت سود و زیان به عنوان صورت سود و زیان نیز شناخته می شود، زیرا بر درآمدها و هزینه های شرکت در یک دوره معین تمرکز می کند.

۱۴. صورت جریان وجوه نقد

صورت جریان نقدی نیز یک صورت مالی بسیار مهم است، زیرا منعکس کننده جریان نقد عملیاتی، سرمایه گذاری و تامین مالی یک شرکت است که بازتابی از نقدینگی و عملکرد مالی کلی شرکت است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *