بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

۱۰ گزینه شغلی در روانشناسی رفتاری

شاخه های روانشناسی

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر می خواهید رفتارهای انسانی را مطالعه کنید و از این تحقیق برای بهبود زندگی بیماران استفاده کنید، شغلی در روانشناسی رفتاری در نظر بگیرید. روانشناسان رفتاری برای ارزیابی هر گونه رفتار منفی و ارائه تکنیک های درمانی برای بهبود سلامت روانی آنها از نزدیک با دیگران همکاری می کنند. نقش های زیادی وجود دارد که می توانید در روانشناسی رفتاری دنبال کنید که به شما امکان می دهد با بیماران مورد نظر خود برای درمان انواع خاصی از اختلالات کار کنید.

در این مقاله از ایوسی، به بررسی روانشناسی رفتاری، وظایف روانشناسان رفتاری، محیط های کاری آنها، آموزش و پرورش و مشاغل مختلف روانشناسی رفتاری می پردازیم که می توانید دنبال کنید.

روانشناسی رفتاری چیست؟

روانشناسی رفتاری مطالعه واکنش انسان به افکار، احساسات، اعمال و عواطف دیگران است. فردی که در روانشناسی رفتاری کار می کند، تکنیک های درمانی مختلفی را توسعه داده و از آنها برای کمک به بیماران کمک می کند تا رفتارهای منفی را بیاموزند و رفتارهای مثبت جدید را تطبیق دهند. با استفاده از این روش ها، بیماران می توانند با موفقیت بر اعتیاد، اضطراب، افسردگی و فوبیا با کمک یک متخصص روانشناسی رفتاری غلبه کنند.

روانشناس رفتاری چه می کند؟

متخصصانی که به عنوان روانشناس رفتاری کار می کنند معمولاً از دانش، مجموعه مهارت و تخصص خود برای مطالعه رفتارهای انسانی استفاده می کنند. آنها از تجزیه و تحلیل ها و یافته های خود برای کمک به دیگران برای غلبه بر هر گونه اختلال سلامت روان یا ناتوانی عاطفی استفاده می کنند تا سبک زندگی سالم تر و شادتری داشته باشند. برخی از روانشناسان رفتاری با طیف گسترده ای از بیماران و اختلالات کار می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است در انواع خاصی از افراد مانند کودکان یا یک اختلال منفرد مانند اعتیاد به الکل یا افسردگی تخصص داشته باشند.

اگرچه روانشناسان رفتاری می‌توانند در موقعیت‌های مختلف کار کنند، اما برخی از مسئولیت‌های مشترک از جمله:

  • شرکت در جلسات با بیماران برای ارائه خدمات پشتیبانی، مشاوره یا مشاوره

  • انجام مطالعات در مورد رفتارهای انسانی و ایجاد نظریه های یادگیری برای کمک به بیماران به طور موثرتر

  • استفاده از تکنیک های رفتار درمانی برای درمان افسردگی، بیماری های روانی، اختلالات اضطرابی و سوء مصرف مواد

  • توصیه به بیماران در مورد اقدامات موثر برای کمک به کنترل تکانه ها و حل مسائل، از جمله فوبیا، حملات پانیک و اعتیاد.

  • مصاحبه با بیماران از نزدیک برای درک بهتر علائم و نشانه ها

  • استفاده از تکنیک های مختلف روانشناختی برای بهبود رفتار بیماران مانند هیپنوتیزم، روان درمانی و روانکاوی

محیط کار برای روانشناس رفتاری

از آنجایی که در زمینه روانشناسی رفتاری، تخصص‌های فرعی زیادی وجود دارد، مشاغل مختلف ممکن است در محیط‌های خاصی بسته به وظایف شغلی روزانه آنها انجام شود. برخی از روانشناسان رفتاری عمدتاً در مدارس ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان برای ارائه مشاوره و حمایت عاطفی به دانش آموزان کار می کنند. برخی دیگر ممکن است با بیماران کودک یا بزرگسال در یک محیط بالینی کار کنند، جایی که بیماران برای درمان برخی مسائل رفتاری یا روانی به مطب خود مراجعه می کنند.

همچنین روانشناسان رفتاری هستند که ممکن است در دفاتر داخل زندان یا مراکز اصلاح و تربیت برای ارائه خدمات حمایتی و مشاوره ای به زندانیان کار کنند. برخی از روانشناسان رفتاری به عنوان مددکار اجتماعی کار می کنند و به خانه های مراجعان سفر می کنند تا وضعیت سلامت روان آنها و امنیت همه اعضای خانواده و ساکنان را بررسی کنند.

آموزش و پرورش روانشناس رفتاری

از آنجایی که روانشناسان رفتاری معمولاً خدمات مشاوره حرفه ای ارائه می دهند و جلسات درمانی را به بیماران ارائه می دهند، اکثر آنها باید دارای مدرک پیشرفته باشند. بسیاری از متخصصان مدرک دکترای خود را در روانشناسی دریافت می کنند که به آنها صلاحیت کار در یک مطب خصوصی، کار برای سازمان های دولتی، برگزاری جلسات مشاوره حرفه ای، انجام مطالعات عمیق رفتاری و تدریس روانشناسی رفتاری در دانشگاه ها را می دهد.

سایر روانشناسان رفتاری که قصد دارند خدمات اولیه مشاوره و سلامت روان را ارائه دهند، در صورت کسب مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی رفتاری یا یک رشته مرتبط، ممکن است در نقش خود کار کنند. هنگامی که تحصیلات لازم را کسب کردید، ممکن است مجبور شوید بسته به شغل خاصی که دنبال می کنید مجوز یا گواهینامه دریافت کنید. این مدارک می تواند شما را واجد شرایط کند تا به صورت قانونی به عنوان یک روانشناس رفتاری فعالیت کنید. درباره رشته خاصی که دنبال می‌کنید تحقیق کنید تا مشخص کنید کدام گواهینامه را باید به دست آورید تا به طور قانونی در آن نقش تمرین کنید.

مشاغل روانشناسی رفتاری

پس از دریافت مدرک خود در روانشناسی رفتاری، می توانید مسئولیت های شغلی مختلف را در هر شغل در آن رشته بررسی کنید تا مشخص کنید که می خواهید دنبال کنید. مشاغل رایج روانشناسی رفتاری عبارتند از:

۱. افسر اصلاح و تربیت

میانگین حقوق ملی: ۷۸۴۰۱۲۶۰ تومان در سال

وظایف اولیه: افسران اصلاح و تربیت بر زندانیان در زندان ها یا مراکز اصلاح و تربیت نظارت می کنند و در صورت نیاز خدمات مشاوره ای یا توانبخشی ارائه می دهند. سایر مسئولیت های رایج عبارتند از: اجرای کلیه قوانین و مقررات مرکز، گشت زنی و بازرسی سلول های زندانیان، همکاری نزدیک با زندانیان برای کمک یا انجام جلسات مشاوره بهداشت روان یا سوء مصرف مواد و ارائه گزارش در مورد رفتارها و عملکرد زندانیان.

۲. رفتار درمانگر

میانگین حقوق ملی: ۷۹۲۱۸۴۶۰ تومان در سال

وظایف اولیه: یک رفتار درمانگر از نزدیک با بیماران همکاری می کند تا به آنها کمک کند تا الگوهای فکری و مهارت های لازم را برای غلبه بر رفتارهای منفی یا حوادث آسیب زا ایجاد کنند. وظایف شغلی اصلی آنها شامل آموزش بیماران برای کمک به درک بهتر رفتارهایشان، گفتن نحوه پاسخ صحیح به موقعیت های خاص، آموزش مکانیسم های مقابله سالم تر و تشخیص اختلالات سلامت روان است.

۳. مشاور مدرسه

میانگین حقوق ملی: ۱۱۹۷۷۲۰۱۰ تومان در سال

وظایف اولیه: یک مشاور مدرسه در مؤسسات آموزشی کار می کند تا به دانش آموزانی که بر چالش های مختلف تحصیلی، والدینی، اجتماعی یا شخصی غلبه می کنند، راهنمایی و حمایت کند. سایر وظایف شغلی شامل کمک به دانش آموزان در برنامه ریزی شغلی، گوش دادن و حل مسائل تحصیلی یا شخصی دانش آموزان، بهبود روابط دانش آموزان بین خود، سایر دانش آموزان، والدین یا معلمان و تعیین نقاط قوت، علایق، استعدادها و ضعف های دانش آموزان از طریق ارزیابی است.

۴. محقق بازار

میانگین حقوق ملی: ۱۲۹۴۰۳۶۲۰ تومان در سال

وظایف اولیه: محققان بازار معمولاً در زمینه بازاریابی کار می کنند تا بر اساس رفتارهای مشتریان بالقوه در مورد یک محصول یا نام تجاری احساس کنند. وظایف اصلی آنها شامل بررسی رفتارهای مخاطبان هدف، تحقیق در مورد روش ها و استراتژی های رقبا برای کمک به شرکت در ساخت خود و جمع آوری، تفسیر و پیش بینی روند فروش و بازاریابی است.

مرتبط: راهنمای انجام تحقیقات بازار

۵. مشاور سلامت روان

میانگین حقوق ملی: ۱۳۰۳۳۴۳۲۰ تومان در سال

وظایف اصلی: مشاوران سلامت روان در راهبردهای مداخله و روان درمانی برای کمک به بیماران برای غلبه بر بیماری ها و چالش های مختلف سلامت روان تخصص دارند. مسئولیت‌های کلیدی شامل انجام مشاوره‌ها و بررسی‌های اولیه برای تشخیص اختلالات و تدوین برنامه‌های درمانی، ارزیابی سلامت عاطفی، رفتاری و روانی بیماران، میزبانی جلسات درمانی فردی یا گروهی و ایجاد برنامه‌های بهبودی و مداخله مناسب برای خانواده‌ها، زوج‌ها، گروه‌ها یا افراد است.

۶. مددکار اجتماعی

میانگین حقوق ملی: ۱۳۶۲۲۷۲۴۰ تومان در سال

وظایف اصلی: مددکاران اجتماعی از نزدیک به مراجعین کمک می کنند تا بر چالش های زندگی دشوار غلبه کنند، مانند سوء استفاده، بی توجهی، سوء مصرف مواد والدین، سوء استفاده روانی و خشونت خانگی. آنها همچنین می توانند مشکلات عاطفی، ذهنی یا رفتاری را تشخیص داده و درمان کنند. از دیگر وظایف می توان به آموزش بیماران و خانواده ها در مورد راه های مراقبت و بهبود سلامت روان، ارجاع مراجعان به منابع و خدمات تخصصی لازم و انجام مداخلات در بحران برای زوج ها، خانواده ها یا افراد اشاره کرد.

مطالب مرتبط: ۱۵ نظریه مهم مددکاری اجتماعی که مددکاران اجتماعی باید بدانند

۷. خانواده درمانگر

میانگین حقوق ملی: ۱۴۰۶۴۹۲۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه: خانواده درمانگران با خانواده ها، زوج ها یا سایر گروه ها همکاری نزدیک دارند تا خدمات مشاوره ای را برای کمک به بهبود روابط آنها ارائه دهند. مسئولیت های دیگر گوش دادن به نیازها و نگرانی های اعضای خانواده به صورت فردی و گروهی، کمک به مراجعان برای پردازش غم و اندوه یا رویدادهای آسیب زای رخ داده و پیشنهاد فعالیت هایی برای خانواده ها برای تکمیل با هم برای بهبود روابط و رفاه آنها است.

۸. پرستار روانپزشکی

میانگین حقوق ملی: ۱۷۳۳۹۱۶۸۰ تومان در سال

وظایف اولیه: یک پرستار روانپزشکی پروتکل های درمانی مختلف را برای بهبود شرایط روانپزشکی بیماران مدیریت، ایجاد و بررسی می کند. مسئولیت های کلیدی شامل اجرای درمان های تجویز شده برای بیماران، ارزیابی حالات روانپزشکی فعلی بیماران، همکاری با سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی برای توسعه برنامه های مداخله روانپزشکی و مهار، دلداری یا درمان بیمارانی است که واکنش های خطرناکی نسبت به شرایط سلامت روان دارند.

مرتبط: ۶ شغل بهداشت روان (با حقوق و وظایف اولیه)

۹. روانشناس رفتاری

میانگین حقوق ملی: ۲۳۸۶۱۳۳۲۰ تومان در سال

وظایف اولیه: یک روانشناس رفتاری از نظریه های یادگیری مبتنی بر تحقیق برای درمان رفتارها و بیماری های روانی بیماران، از جمله سوء مصرف مواد، افسردگی و اضطراب استفاده می کند. سایر وظایف شغلی شامل برگزاری جلسات روان درمانی برای درک علائم مراجع، تشخیص شرایط رفتاری، توسعه استراتژی ها و برنامه های درمانی برای بهبود سلامت روانی بیماران و ارائه حمایت از بیمارانی است که از حوادث آسیب زا رنج می برند.

مرتبط: استفاده از روانشناسی مثبت گرا برای مدیریت استرس

۱۰. متخصص رفتار

میانگین حقوق ملی: ۲۶۳۴۳۸۰۴۰ تومان در سال

وظایف اصلی: متخصصان رفتار در کمک و درمان بیمارانی که مشکلات رفتاری را تجربه می کنند که به طور بالقوه می تواند توانایی های اجتماعی یا یادگیری آنها را مختل کند، تخصص دارند. مسئولیت های دیگر توسعه و اجرای طرح های درمانی برای بهبود مسائل رفتاری، ارائه حمایت عاطفی در طول فرآیندهای درمان، آموزش بیماران و اعضای خانواده در مورد وضعیت روانی و برنامه درمانی و انجام ارزیابی های پس از درمان برای تعیین اثربخشی آن است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *