بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

بیوگرافی اندرو کارنگی / با ثروتمندترین مرد دنیا آشنا شوید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بیوگرافی اندرو کارنگی

اَندرو کارنِگی – Andrew Carnegie فردی است که در سال ‎۱۸۳۵ میلادی در شهر دانفرملاین (در اسکاتلند) متولد شده و در سال ۱۹۱۹ درگذشته است، و این در حالی است که او در مدت عمر ۸۴ ساله ی خود از شخصی کاملا عادی (به عنوان یک آهنگر، تلگرافچی و … ساده) به ثروتمندترین مردِ دنیا در دوران خود بدل شد. این غول دنیای ثروت، یک سرمایه ‌دار هوشمند، یک نیکوکار و یک دلسوز رشد و تعالی انسان ها بود.

مادر اَندرو مارگارت مریسون کارنگی و پدر او ویلیام کارنگی بودند؛ و محل تولد اَندرو کلبه ‌ای کوچک بود که به‌ عنوان محل کار خانواده اش (برای بافندگی) نیز مورد استفاده قرار می گرفت، به طوری که این خانه‌ ی کوچک تنها دارای یک اتاق اصلی بود و آنهم به صورت مشترک با یک خانواده‌ ی بافنده‌ ی دیگر برای زندگی و کار استفاده می شد؛ به گونه ای که همان اتاق هم به عنوان اتاق نشیمن، پذیرایی و خوابِ هر دو خانواده مورد بهره برداری قرار می گرفت.

کارنگی اصالتا از تبار اسکاتلندی بود اما او از سن ۱۲ سالگی به همراه خانواده اش از کشورش کوچ کرد، و بزرگ شده و رشد یافته ی آمریکا بود. برای اطلاع بیشتر از شرح زندگی کارنگی و عملکرد وی، این مطلب را مطالعه کنید.


ثروت آفرینی اندرو کارنگی

کارنگی شروع تلاش خود را از یک کارگر بسیار ساده (در مشاغلی همچون آهنگری، تلگرافچی و …) شروع کرد، اما خیلی زود با بلندپروازی هایش و تلاش بی نظیرش در رشد فردی، بهبود روند ارتباطات و …، توانست ابتدا با سرمایه گذاری در خطوط راه آهن، سپس با حمل جرثقیل ها به ثروت خوبی دست پیدا کرده و پس آنها، کمپانی فولاد کارنگی را بنیان گذارد؛ که البته این شرکت بعدا و پس از تغییر و تحولات مختلف به شرکت فولاد ایالات متحده یا همان U.S. Steel (یو.اس. استیل) و سپس USX Corporation و مجددا U.S. Steel تغییر نام پیدا کرد.

در حال حاضر نیز این کمپانی دارای مجتمع‌ های تولید فولاد در ایالات متحده ی آمریکا، کانادا و اروپای مرکزی است و جزو ۳۰ شرکت بزرگ فولاد جهان به شمار می رود؛ هرچند این شرکت اولین شرکت میلیارد دلاری دنیا است که در سال ۱۹۰۱ نیز به عنوان بزرگترین شرکت فولاد جهان به شمار می رفت.


کمک های علمی اندرو کارنگی

علیرغم اینکه اندرو کارنگی چندان تمایلی به کمک مالی به دیگران نداشت، اما او در وقف ثروت خود برای افزایش آگاهی و دانش دیگران هیچ ابا و کوتاهی نداشت؛ از همین رو، بخش اعظمی از ثروت وی در زمان حیاتش صرف تأسیس موسسات علمی و عام المنفعه برای همگان همچون کتاب‌ خانه‌ ها، مدارس و دانشگاه ‌ها شد.

جالب است بدانید او در طول عمرش با صرف بیش از ۶۰ میلیون دلار بیش از ۳.۰۰۰ کتابخانه عمومی (برای استفاده ی همگانی) ساخت، که این کتابخانه‌ ها در مناطق مختلفی از کشورهای آمریکا، اسکاتلند، کانادا، انگلستان، نیوزیلند و فیجی تأسیس شدند؛ همین ‌طور کارنگی چیزی حدود ۳۵۰ میلیون دلار صرف ایجاد اماکنی مثل تالار کارنگی و حمایت از برنامه‌ های فرهنگی کرد.

فهرستی از کمک های عام المنفعه ی اندرو کارنگی

به طور مختصر می توان کمک های بسیار زیاد و البته بشر دوستانه ی اندرو کارنگی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • تاسیس کتابخانه های محلی (بیش از ۳.۰۰۰ کتابخانه، همچون کتابخانه مرکزی سیاتل)
  • کمک برای ایجاد صلح جهانی
  • کمک در حوزه ی آموزش و تحقیقات علمی
  • راه اندازی تالار بزرگ کارنگی هال در مَنهَتَنِ نیویورک
  • احداث کاخ صلح (دادگاه بین ‌المللی) در لاهه ی هلند
  • ایجاد بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی
  • تاسیس موسسه علوم کارنگی
  • بورسیه های دکترای کارنگی برای دانشجویان در دانشگاه های اسکاتلند (Trust Carnegie)
  • ایجاد صندوق قهرمان کارنگی برای کمک به ناجیانِ از کار افتاده و معلول
  • راه اندازی دانشگاه تحقیقاتی کارنگی ملون در پیتسبورگِ پنسیلوانیا
  • موزه های کارنگی پیتسبورگ (موزه های چهارگانه تاریخ طبیعی، هنر و …)
  • ساخت ورزشگاه ‌ها و مکان های فرهنگی و هنری در اسکاتلند (زادگاه او)
    و …

اعتقاد اندرو کارنگی در خصوص ثروت و ثروتمندان

اندرو کارنگی بر این اعتقاد بود که هر فرد ثروتمندی که با بهره گیری از شایستگی‌ هایش توانسته است ثروتش را از جامعه به دست بیاورد، بایستی بخش مازاد بر نیازش را دوباره به جامعه برگرداند تا بدین واسطه بتوان صاحب جامعه ای بهتر شد. همچنین به گفته ی وی:

فردی که ثروتمند بمیرد، بدنام و بی آبرو مرده ‌است. پس اندوخته ‌های مالی تان را به هیچ وجه به بازماندگان خودتان نسپارید، چراکه آنها نخواهند توانست بر روی پای خویش بایستند. همچنین ثروتتان را به هیأت ها و بنیادها نیز وا مگذارید، چراکه عاقبت علایرغم خواسته‌ هایتان عمل خواهند نمود. بلکه دارایی هایتان را خودتان وقف کنید، البته نه به عنوان بخشش و صدقه، بلکه به عنوان هدیه ای به موسسات عمومی که برای خدمت به بشریت می‌کوشند.

همچنین می‌توانید در این مطلب با قوانین سرنوشت‌ساز اندرو کارنگی آشنا شوید.

کتاب انجیل ثروت از اندرو کارنگی

این تفکر اندرو کارنگی (جملات فوق) که به طور مفصل در کتاب “انجیل ثروت” نیز گردآوری و برای همگان ارائه شده است، در ابتدا در سال ۱۸۸۹ توسط اندرو کارنگی مطرح شده و در مقاله ای در مجله آمریکای شمالی منتشر شد، و پس از آن نیز با عنوان “انجیل ثروت” در روزنامه ی پال مال منتشر گردید.

انجیل ثروت

و همان طور که بیان شد، در این مقالات و سپس در کتاب انجیل ثروت، نظرات کارنگی آورده شد که وی بر این اعتقاد بود ثروتمندان باید برای پدیده ی نابرابری ثروت تا حد امکان از روش سنتی ارث گذاشتن اجتناب کنند و تا حد امکان نیز از در اختیار گذاشتن دارایی های خود در نزد مراکز دولتی و خصوصی نیز دوری نمایند.

و اگرچه در همان زمان و بعد از آن افراد زیادی بر این تفکر انتقاد داشتند (افرادی مثل ویلیام اوارت گلدستون)؛ اما ثروتمندان دیگری همچون جاناتان پرنتیس دولیور (یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا در آن زمان) نیز نظر کاملا مشابه ی با کارنگی داشته و در همین راستا تلاش های مشابهی را از خود بروز دادند.


از خواندن، اشتراک گذاری و دنبال کردن مطالب ما سپاسگزاریم! 🙂


 

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

10 پاسخ

  1. فرمول اندرو کارنگی
    اندرو کارنگی و ناپلئون هیل
    راز موفقیت اندرو کارنگی
    سخنان اندرو کارنگی
    مستند اندرو کارنگی
    کتاب اندرو کارنگی
    زمان اندرو کارنگی ثروتمندترین

    1. فرمول اندرو کارنگی:

      ۱. سخت کار کنید و پیوسته برای بهبود تلاش کنید.

      ۲. در پیگیری های خود پیگیر و مصمم باشید.

      ۳. اطراف خود را با افراد با استعداد و با انگیزه احاطه کنید.

      ۴. ریسک های حساب شده را بپذیرید و مایل به سرمایه گذاری در فرصت ها باشید.

      ۵. به جامعه برگردید و از دلایلی حمایت کنید که برای شما معنادار هستند.

      ۶. هرگز از یادگیری و گسترش دانش خود دست نکشید.

      ۷. روی اهداف خود متمرکز بمانید و همیشه نگرش مثبت خود را حفظ کنید.

      ۸. به طور مستمر با شرایط در حال تغییر سازگار شوید و در رویکرد خود انعطاف پذیر باشید.

      ۹. استانداردهای بالایی را برای خود تعیین کنید و در تمام کارهایی که انجام می دهید برای برتری تلاش کنید.

      ۱۰. به یاد داشته باشید که موفقیت فقط به دست آوردن ثروت نیست، بلکه باعث ایجاد تأثیر مثبت بر جهان می شود.

    2. اندرو کارنگی و ناپلئون هیل:

      اندرو کارنگی یک صنعتگر و بشردوست اسکاتلندی-آمریکایی بود که در صنعت فولاد ثروت زیادی به دست آورد. ناپلئون هیل نویسنده آمریکایی خودیاری بود که بیشتر به خاطر کتابش با عنوان «فکر کن و ثروتمند شو» که یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تموم دورانه، شناخته می‌شه.

      کارنگی نقش مهمی در حرفه هیل به عنوان نویسنده ایفا کرد. در اوایل دهه ۱۹۰۰، کارنگی به هیل دستور داد تا با افراد موفق مصاحبه کنه تا رازهای موفقیت آنها رو کشف کنه. این تحقیق در نهایت منجر به کتاب هیل “تفکر و ثروتمند شدن” شد، که اصول موفقیت رو به مجموعه ای از مراحل تقطیر کرد که هر کسی می تونست برای رسیدن به اهداف خودش دنبال کنه.

      تأثیر کارنگی بر هیل رو می شه در تأکید بر سخت کوشی، پشتکار و اهمیت نگرش ذهنی در «بیندیشید و ثروتمند شوید» مشاهده کرد. هر دو مرد به قدرت ذهن برای شکل دادن به سرنوشت و رسیدن به موفقیت در زندگی اعتقاد داشتند. همکاری و دوستی آنها به شکل گیری کار و میراث هیل به عنوان یه پیشگام در ژانر خودیاری کمک کرد.

    3. راز موفقیت اندرو کارنگی:

      عوامل متعددی در موفقیت اندرو کارنگی نقش داشته، اما بعضی از جنبه های کلیدی عبارتند از:

      ۱. چشم انداز و جاه طلبی: کارنگی چشم انداز روشنی برای آینده خودش داشت و در تعقیب اهداف خود بسیار جاه طلب بود. او استانداردهای بالایی رو برای خودش تعیین می کرد و پیوسته برای رسیدن بهشون تلاش می کرد.

      ۲. سخت کوشی و فداکاری: کارنگی به خاطر اخلاق کاری بی وقفه و تعهد به کارش معروف بود. او ساعت های زیادی رو صرف کار بر روی سرمایه گذاری های تجاری خودش کرد و دائماً به دنبال راه هایی برای بهبود و نوآوری بود.

      ۳. تمرکز بر یادگیری مستمر: کارنگی خواننده ای مشتاق بود و به قدرت آموزش و خودسازی اعتقاد داشت. او دائماً به دنبال یادگیری چیزهای جدید و گسترش دانش خودش بود که به او کمک کرد از رقبا جلوتر بمونه.

      ۴. شبکه سازی استراتژیک: کارنگی اهمیت ایجاد روابط و شبکه سازی با افراد با نفوذ رو درک کرد. او تونست از ارتباطات خودش برای باز کردن درها و ایجاد فرصت هایی برای تجارتش استفاده کنه.

      ۵. ریسک پذیری و نوآوری: کارنگی از ریسک کردن و پیشروی ایده های جدید نمی ترسید. او یک مبتکر واقعی در صنعت فولاد بود و پیوسته به دنبال بهبود و نوسازی شیوه های تجاری خودش بود.
       
      به طور کلی، موفقیت کارنگی رو می شه به اخلاق کاری قوی، بینش و تمایل او برای ریسک کردن و سازگاری با شرایط در حال تغییر نسبت داد. او یه پیشگام واقعی در دنیای تجارت بود و میراثش تا به امروز الهام بخش کارآفرینانه.

    4. سخنان اندرو کارنگی:

      ۱. «به دنبال تائید نباشید جز آگاهی از انجام بهترین کار».
      “Do not look for approval except for the consciousness of doing your best.”
       
      ۲. «کار تیمی توانایی کار با هم در جهت یک چشم انداز مشترک است».
      “Teamwork is the ability to work together toward a common vision.”
       
      ۳. «مرد اول صدف می گیرد، مرد دوم پوسته می گیرد».
      “The first man gets the oyster, the second man gets the shell.”
       
      ۴. «هر چه بزرگتر می شوم، کمتر به حرف های مردم توجه می کنم. فقط مراقب کارهای آنها هستم».
      As I grow older, I pay less attention to what people say. I just watch what they do.”
       
      ۵. «بالاترین ها را هدف بگیرید».
      “Aim for the highest.”
       
      ۶. «افرادی که قادر به ایجاد انگیزه در خود نیستند، هر چقدر هم که استعدادهای دیگرشان چشمگیر باشد، باید به حد متوسط راضی باشند».
      “People who are unable to motivate themselves must be content with mediocrity, no matter how impressive their other talents.”
       
      ۷. «جایی که خنده کم باشد موفقیت کم است».
      “There is little success where there is little laughter.”
       
      ۸. «شما نمی توانید کسی را از نردبان بالا ببرید مگر اینکه او مایل به بالا رفتن باشد».
      “You cannot push anyone up the ladder unless he is willing to climb.”
       
      ۹. «کسی که توانایی تصرف کامل بر ذهن خود را به دست می آورد، می تواند هر چیز دیگری را که عادلانه استحقاق آن را دارد تصاحب کند».
      “The man who acquires the ability to take full possession of his own mind may take possession of anything else to which he is justly entitled.”
       
      ۱۰. «وظیفه خود رو انجام دهید و کمی بیشتر و آینده به خود رسیدگی خواهد کرد».
      “Do your duty and a little more and the future will take care of itself.”

    5. مستند اندرو کارنگی:

      همون طور گفتم اندرو کارنگی یه صنعتگر اسکاتلندی-آمریکایی بود که در اواخر قرن نوزدهم ثروت خودش رو در صنعت فولاد به دست آورد. او در سال ۱۸۳۵ در دانفرملاین اسکاتلند به دنیا اومد و در سال ۱۸۴۸ به همراه خانواده اش به ایالات متحده مهاجرت کرد.

      کارنگی به خاطر شیوه‌های تجاری نوآورانه‌اش، از جمله یکپارچه‌سازی عمودی و اقدامات کاهش هزینه‌ای که بهش اجازه می‌داد فولاد رو با هزینه کمتری نسبت به رقبای خودش تولید کنه، شناخته شده بود. او همچنین به اهمیت بشردوستی اعتقاد داشت و بسیاری از ثروت خودش رو به امور خیریه از جمله تأمین مالی کتابخانه ها، دانشگاه ها و سایر مؤسسات عمومی اهدا کرد.

      البته با وجود موفقیت و بشردوستی، میراث کارنگی با رفتارش با کارگرانش خدشه دار شد. او به‌خاطر شیوه‌های سخت کاری‌اش، از جمله دستمزدهای کم و ساعات طولانی شهرت داشت و شرکتش در چندین مورد از منازعات و اعتصاب‌های کارگری درگیر شد.

      درخصوص اندرو کارنگی مستندهای زیادی ساخته شد، اما اینکه بتونم الان موردی فاخر و حرفه ای رو معرفی کنم؛ متاسفانه برام امکان نداره.

    6. کتاب اندرو کارنگی:

      یکی از مشهورترین کتاب های اندرو کارنگی «انجیل ثروت» یا “The Gospel of Wealth” هست که در سال ۱۸۸۹ منتشرش کرد. کارنگی در این کتاب اعتقاد خودش رو مبنی بر اینکه افراد ثروتمند اخلاقاً موظفند برای استفاده از ثروت خودشون برای کمک به جامعه به شیوه ای مثبت اقدام کنند. و استدلال می کنه که انباشت ثروت به خودی خودش یه هدف نیست، بلکه وسیله ای برای رسیدن به هدفه و یعنی بهبود زندگی دیگران. کارنگی از بشردوستی دفاع می کنه و استدلال می کنه که ثروتمندان باید از منابع خودشون برای تأمین مالی آموزش، کتابخانه ها و سایر مؤسسات عمومی استفاده کنند که به نفع جامعه به عنوان یه کل هست. «انجیل ثروت» همچنان اثری تأثیرگذار در زمینه بشردوستیه و طرز تفکر بسیاری از افراد ثروتمند در مورد مسئولیت های خودش در قبال جامعه رو شکل داده.

    7. زمانی که اندرو کارنگی ثروتمندترین بود:

      اندرو کارنگی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ثروتمندترین مرد جهان بود که از طریق سرمایه گذاری در صنعت فولاد ثروت زیادی به دست آورد. در اوج، دارایی خالص کارنگی به دلار امروزی حدود ۳۱۰ میلیارد دلار برآورد می شه. البته او سرانجام شرکت فولاد خودش رو فروخت و بسیاری از ثروت خودش رو وقف امور خیریه کرد و بودجه ساخت چندین هزار کتابخانه عمومی و سایر اهداف خیریه رو تأمین کرد.

    1. سلام
      نه، این دو، دو نفر جدای از هم هستن
      یکی از ثروتمندترین های تاریخ (اندرو کارنگی)
      و یکی از بزرگترین های سخنوری و ارتباطات و … (دیل کارنگی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *