نماد سایت ایوسی

۱۰ نوع ریسک در امور مالی (با نکاتی برای سرمایه گذاران)

ریسک های مالی شرکت ها

ریسک های مالی شرکت ها

هر سرمایه گذاری دارای عواملی است که می تواند منجر به سود یا زیان مالی شود. ریسک‌هایی که می‌توانند منجر به زیان شوند به عنوان ریسک شناخته می‌شوند و انواع مختلفی وجود دارد که می‌توانند بر نتیجه سرمایه‌گذاری تأثیر بگذارند. یادگیری در مورد ریسک ها و نحوه تحقق آنها می تواند به شما در پیش بینی چالش ها و اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری موثر کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، مفهوم ریسک را در این زمینه تعریف می کنیم و ۱۰ نوع ریسک در امور مالی را که ممکن است به عنوان یک سرمایه گذار یا کارمند در یک شرکت با آن مواجه شوید، فهرست می کنیم.

ریسک در امور مالی چیست؟

ریسک‌های مالی عواملی هستند که می‌توانند باعث از دست دادن ارزش سرمایه‌گذاری یا سایر دارایی‌ها شوند. هنگامی که تیم رهبری یک کسب و کار تصمیم مالی می‌گیرد، مانند افتتاح شعبه دیگری در یک شهر بزرگ یا وارد شدن به یک مشارکت تجاری مشترک، هر یک از اعضای تیم احتمال شکست شعبه را تصدیق می‌کنند، به این معنی که شرکت ممکن است پول بیشتری را صرف این تلاش کند. در این سرمایه گذاری سود می برد. رهبران کسب‌وکار می‌توانند مدیریت ریسک را برای محافظت از شرکت‌های خود در برابر زیان مالی تمرین کنند.

ریسک مالی بر سرمایه گذاران فردی نیز تأثیر می گذارد. در حالی که برخی از انواع سرمایه گذاری ها دارای ریسک بیشتری نسبت به سایرین هستند، همه سرمایه گذاری ها امکان از دست دادن ارزش یا کاهش ارزش آنها در طول زمان را دارند. عوامل مختلفی از جمله نیروهای اقتصادی و تغییرات جمعیتی می توانند باعث زیان مالی یا افزایش آن شوند.

۱۰ نوع ریسک در امور مالی

ریسک‌های مالی بسته به نوع سرمایه‌گذاری می‌توانند به روش‌های مختلفی تحقق پیدا کنند. در اینجا ۱۰ نوع ریسک رایج در امور مالی و راه هایی برای کاهش هر یک آورده شده است:

۱. ریسک سفته بازی

ریسک سفته بازی زمانی تحقق می یابد که سرمایه گذاران تصمیمات مالی را پیش از موعد اتخاذ می کنند. آنها ممکن است اطلاعات محدودی در مورد احتمال موفقیت سرمایه گذاری خود داشته باشند. آنها ممکن است ارزش دارایی های خود را در بازار به طور کامل بررسی نکرده باشند، یا منابع پولی زیادی را به یکباره متعهد کرده اند، که به این معنی است که در برابر از دست دادن پول زیادی آسیب پذیر هستند. برای به حداقل رساندن ریسک سوداگرانه، می توانید تغییراتی را در بازار که ممکن است بر موفقیت سرمایه گذاری های شما تأثیر بگذارد، تحقیق کنید.

مرتبط: مدیریت ریسک: راهنمای قطعی

۲. خطر طول عمر

خطر طول عمر برای افراد بازنشسته یا تقریباً بازنشسته که در طول عمر خود ثروت اندوزی کرده اند اعمال می شود و زمانی رخ می دهد که پس انداز بازنشستگی به اندازه کافی برای پوشش هزینه های پس از بازنشستگی قابل توجه نباشد. به عنوان مثال، یک معلم ممکن است در سن ۶۳ سالگی پس از سه دهه کار در زمینه آموزش بازنشسته شود. بدون حقوق ثابت شغل تمام وقت خود، ممکن است به پولی که در طول حرفه خود پس انداز کرده اند متکی باشند، اما با خطر طول عمر مواجه می شوند زیرا پس انداز بازنشستگی آنها ممکن است تمام هزینه ها را پوشش ندهد.

برای مقابله با ریسک طول عمر، کارمندان می توانند اضافه کردن وجوه به حساب های پس انداز خود را در اولویت قرار دهند تا برای مرحله بعد از شغلی زندگی خود آماده شوند. به عنوان یک کارمند، می توانید بودجه ای طراحی کنید که پول را از چک حقوق شما به صندوق بازنشستگی که فقط در مواقع اضطراری به آن دسترسی دارید منتقل می کند، که به شما امکان می دهد تا حد ممکن پول پس انداز کنید. کار با یک برنامه ریز مالی می تواند به شما کمک کند تا هزینه ها را با دقت بیشتری پیش بینی کنید، بنابراین پس انداز دوران بازنشستگی شما می تواند با نیازهای شما مطابقت داشته باشد.

۳. ریسک ارز

افرادی که در سهام کشورهای خارجی سرمایه گذاری می کنند ممکن است در معرض ریسک ارزی قرار گیرند، زیرا تغییرات در بازار می تواند باعث نوسانات ارزش پول شود. به عنوان مثال، یک سرمایه گذار آمریکایی ممکن است سهام یک شرکت اروپایی را داشته باشد که وقتی دو ارز ارزش برابری داشتند، آن را خریداری کردند. اگر ارز در کشور اصلی شرکت ارزش خود را از دست بدهد، ممکن است بر توانایی سرمایه گذار برای فروش سهام خود به قیمتی بیشتر از هزینه ای که برای آنها خرج کرده است، تأثیر بگذارد.

برای جلوگیری از ریسک ارز، نوسانات ارزش ارز را با مناقصه ای که مالک آن هستید نظارت کنید. قبل از اینکه سرمایه گذاری خارجی انجام دهید، ارزش مناقصه بین هر دو کشور را مقایسه کنید و بر این اساس یک خرید سهام انجام دهید. همچنین می‌توانید از خطوط روند ارزش ارز استفاده کنید تا تخمین بزنید که ارزش مناقصه در یک کشور خاص در مقایسه با واحد پول خودتان چگونه ممکن است تغییر کند.

مطالب مرتبط:  تجارت فارکس چیست؟ (با مزایا و معایب)

۴. ریسک نرخ بهره

سرمایه‌گذاری‌های اوراق قرضه می‌توانند با ریسک نرخ بهره مواجه شوند، که زمانی رخ می‌دهد که نرخ بهره نوسان می‌کند و باعث کاهش ارزش اوراق می‌شود. برای محدود کردن اثرات ریسک نرخ بهره، سرمایه‌گذاران می‌توانند نرخ‌های بهره را اندازه‌گیری کرده و افزایش را پیش‌بینی کنند، که می‌تواند آنها را قادر می‌سازد تا تصمیمات آگاهانه‌تری در مورد اوراق قرضه بگیرند. آنها همچنین می توانند محصولات نرخ بهره مانند قراردادهای نرخ آتی و قراردادهای آتی را خریداری کنند تا احتمال از دست دادن پول در طول معاملات اوراق قرضه را کاهش دهند.

موارد مرتبط:  نحوه محاسبه سود مرکب (با مزایا و معایب ترکیب)

۵. ریسک سیاسی

ریسک سیاسی می تواند بر سرمایه گذاری خارجی و داخلی تأثیر بگذارد. تغییر دولت یک کشور، که می تواند شامل انتخاب یک رهبر جدید باشد، می تواند بر مسیر معاملات تجاری با سایر کشورها تأثیر بگذارد. این ریسک می تواند باعث شود که سرمایه گذاران در هر کشور با زیان مالی مواجه شوند. برای به حداقل رساندن اثرات ریسک سیاسی، نظارت بر فعالیت‌ها در کشورهایی که قصد سرمایه‌گذاری در آنها را دارید ممکن است مفید باشد. قبل از اینکه تغییرات سیاسی بر سرمایه گذاری شما تأثیر منفی بگذارد، می توانید مضرات احتمالی معامله خود را شناسایی کنید و برنامه های خود را اصلاح کنید.

مطالب مرتبط:  ریسک گریزی در سرمایه گذاری به چه معناست؟ (با مثال)

۶. ریسک تجاری

ریسک تجاری به احتمال ناتوانی یک شرکت برای تامین مالی عملیات خود اشاره دارد. شرکت‌های جدید اغلب از افراد و شرکت‌های دیگر درخواست سرمایه‌گذاری می‌کنند که به شرکت اجازه می‌دهد به کارمندان پرداخت کند، تسهیلات بسازد و شروع به فروش محصولات و خدمات کند. راه اندازی یک کسب و کار ریسکی است و همیشه این احتمال وجود دارد که کسب و کار موفق نشود. سرمایه گذاران ریسک تجاری را تجربه می کنند زیرا ممکن است پولی را که برای راه اندازی شرکت سرمایه گذاری کرده اند از دست بدهند.

برای مدیریت ریسک کسب و کار، فقط در شرکت هایی سرمایه گذاری کنید که بیانیه ماموریت و برنامه های رشد مشخصی دارند. به این ترتیب، می توانید شرکت هایی را انتخاب کنید که محصولات و خدماتی را که به نظر شما جذاب هستند، می فروشند. این شرکت‌ها همچنین ممکن است زمان کمتری برای شروع سود داشته باشند و اطمینان حاصل کنند که بازده سرمایه‌گذاری خود را خواهید دید.

۷. ریسک تورم

ریسک تورم زمانی رخ می دهد که افزایش تورم تعداد چیزهایی را که می توانید با مقدار مشخصی پول خریداری کنید کاهش می دهد. به عنوان مثال، اگر ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان برای خرج کردن دارید، می توانید پنج مورد را به قیمت ۲۰۰.۰۰۰ تومان خریداری کنید. پس از تورم، اقلام مشابه ممکن است هر کدام ۲۵۰.۰۰۰ تومان قیمت داشته باشند، بنابراین شما فقط می توانید چهار مورد از آنها را بخرید، حتی اگر همان چیزها را با همان مقدار پول خریداری کنید. برای محافظت از امور مالی خود در برابر تورم، سرمایه گذاری در قیمت سهام را در نظر بگیرید، که می تواند با تورم افزایش یابد تا امکان خرید شما حفظ شود.

مطالب مرتبط:  راهنمای نرخ تورم

۸. خطر تمرکز

ریسک تمرکز زمانی آشکار می شود که شما بخش عمده ای از منابع پولی خود را بر روی یک نوع سرمایه گذاری متمرکز کنید. اغلب، انواع سرمایه‌گذاری مرتبط با یکدیگر بر قیمت‌های یکدیگر تأثیر می‌گذارند، بنابراین اگر قیمت یک دارایی کاهش یابد، سایرین ممکن است دنبال کنند. به عنوان مثال، اگر ۹۰ درصد از منابع سرمایه گذاری خود را در املاک و مستغلات سرمایه گذاری کنید و بازار املاک و مستغلات سقوط کند، ممکن است نسبت به سرمایه گذاری که منابع خود را بین املاک، سهام و اوراق قرضه تقسیم می کند، پول بیشتری از دست بدهید. تنوع بخشی یکی از راه های کلیدی برای کاهش خطر تمرکز است.

۹. خطر خاص

یک ریسک خاص یا غیرسیستماتیک خطری است که مختص یک شرکت یا صنعت خاص است. مشکلی که در داخل یا در میدان ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث از دست دادن پول شود. به عنوان مثال، مقررات زیست محیطی جدید ممکن است توانایی شرکت های برق را برای استخراج مواد خام، مانند نفت و زغال سنگ، از مناطق کلیدی یک کشور محدود کند. سرمایه گذاران در آن صنعت ممکن است شاهد کاهش ارزش سهام خود باشند زیرا شرکت ها سوخت کمتری می فروشند. یکی از راه‌های به حداقل رساندن این ریسک، درک عواملی است که ممکن است بر صنعت یا شرکتی که قصد دارید از طریق سرمایه‌گذاری حمایت کنید، تأثیر بگذارد.

۱۰. ریسک مدیریت

ریسک مدیریت ناشی از سیاست های مدیریت و رهبری ناکارآمد در یک شرکت دولتی یا خصوصی است. اگر شیوه های مدیریتی به اندازه کافی ناکارآمد باشد، می تواند به جریان های درآمدی شرکت آسیب برساند و ارزش سهام سرمایه گذاران در شرکت را کاهش دهد. به عنوان مثال، اگر تیم رهبری یک استارتاپ فناوری برنامه رشد مشخصی نداشته باشد، ممکن است اهداف درآمدی کلیدی را از دست بدهد، به این معنی که سرمایه گذاران سود سهامی را که در هنگام سرمایه گذاری انتظار داشتند، دریافت نمی کنند.

شما می‌توانید ریسک مدیریت را با انتخاب فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شرکت‌های معتبر با شهرت مثبت در صنایع خود به حداقل برسانید. هنگامی که سهام یک شرکت را خریداری کردید، می توانید با شرکت در جلسات سهامداران و مطالعه گزارش های مالی منظم، رویه های تیم مدیریت را نظارت کنید. با یادگیری آنچه تیم رهبری شرکت انجام می دهد، می توانید خطرات احتمالی سرمایه گذاری خود را شناسایی کرده و تصمیم بگیرید که آیا سرمایه گذاری را حفظ کنید یا آن را بفروشید.

مطالب مرتبط:  سهامدار چیست؟

نکاتی برای به حداقل رساندن ریسک در امور مالی

در اینجا سه ​​راه برای به حداقل رساندن انواع مختلف ریسک مالی که ممکن است به عنوان یک سرمایه گذار با آن مواجه شوید آورده شده است:

بازار را رصد کنید

ردیابی عواملی که ممکن است بر سرمایه گذاری شما تأثیر بگذارد می تواند به شما کمک کند که کدام دارایی را در چه زمانی بفروشید. اطلاعاتی که ردیابی می کنید ممکن است به نوع سرمایه گذاری شما بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، اگر در املاک و مستغلات سرمایه گذاری کرده اید، ممکن است قیمت خانه در منطقه خود، نرخ تورم و در دسترس بودن خانه های جدید در سراسر کشور را کنترل کنید.

سبد خود را متنوع کنید

داشتن یک سبد سرمایه گذاری متنوع از شما در برابر ریسک قابل توجه در هر طبقه دارایی محافظت می کند. برای مثال، اگر فقط در شرکت‌های فناوری سهام دارید، ممکن است زمانی که نیروهای خارجی، مانند مقررات و تغییرات در رفتار مصرف‌کننده، بر درآمد صنعت تأثیر می‌گذارند، زیان بیشتری را تجربه کنید. اگر طیف گسترده ای از انواع سرمایه گذاری دارید، می توانید بخش عمده ای از پول خود را از هر عاملی ایمن نگه دارید.

مطالب مرتبط:  سبد مالی: تعریف و نکاتی برای مدیریت یک

با یک برنامه ریز مالی یا مدیر سرمایه گذاری مشورت کنید

مدیران سرمایه گذاری و سایر کارشناسان برنامه ریزی مالی می توانند به شما در تعیین اهداف بازنشستگی و انتخاب فرصت های سرمایه گذاری بر اساس اولویت های خود کمک کنند. آنها تجربه انواع مختلف ریسک در امور مالی را دارند، بنابراین می توانند به شما کمک کنند تا از این خطرات اجتناب کنید یا آسیبی که می توانند به منابع شما وارد کنند را به حداقل برسانند. ممکن است یک بار با یک برنامه ریز ملاقات کنید تا یک سبد سرمایه گذاری ایجاد کنید یا یک مدیر سرمایه گذاری را به طور مداوم استخدام کنید، که می تواند بازار را نظارت کند و تغییراتی در سبد شما ایجاد کند.

مرتبط: ۹ ابزار مدیریت ریسک برای استفاده در مدیریت پروژه

خروج از نسخه موبایل