بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تفاوت بین درآمد و سود چیست؟

درآمد در مقابل سود

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

درک درآمد و سود برای اجرای موفق یک کسب و کار ضروری است. درآمد عبارت است از مجموع درآمدی که یک شرکت از طریق فعالیت های تجاری اولیه خود ایجاد می کند. سود که به عنوان خط پایین یا سود خالص نیز شناخته می شود، مبلغی است که پس از حذف تمام بدهی ها، هزینه ها، مالیات ها و سایر کسورات از درآمد باقی می ماند.

در این مقاله از ایوسی، به تفاوت بین این دو و اینکه چرا هر دو نقش مهمی در چشم انداز مالی یک شرکت دارند نگاهی می اندازیم.

مطالب مرتبط: با حسابدار کارکنان آشنا شوید

درآمد چیست؟

درآمد، پولی است که از فروش فعالیت تجاری اولیه جمع آوری می شود. همچنین شامل هرگونه تخفیف یا کسر از کالایی است که بازگردانده شده است. این عدد به عنوان خط بالایی شناخته می شود زیرا اولین عددی است که در ترازنامه وارد می شود و همه کسرها از آن به بعد انجام می شود. درآمد نیز به عنوان فروش شناخته می شود زیرا درآمدی است که به عنوان بخشی از عملیات عادی کسب و کار دریافت می شود.

همه مشاغل دارای یک فعالیت تجاری اولیه هستند که دلیل اصلی آنها برای فعالیت است. یک فروشگاه پارچه برای فروش پارچه و اقلام مربوط به ساخت پارچه به قطعات نهایی کار می کند. که فعالیت تجاری اصلی فروشگاه پارچه محسوب می شود زیرا حداقل ۵۰ درصد از فعالیت فروشگاه را تشکیل می دهد. اگر فروشگاه پارچه سرمایه گذاری های کوچکی داشته باشد که ۵ درصد از درآمد کسب و کار را تشکیل می دهد، این سرمایه گذاری ها بخشی از فعالیت تجاری اولیه محسوب نمی شوند. فروشگاه پارچه به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری یا کارگزاری فعالیت نمی کند و فعالیت آن کمتر از ۵۰ درصد فعالیت تجاری فروشگاه است.

فعالیت تجاری غیراصولی باید از خط بالای ترازنامه جدا شود و برای اهداف حسابداری و مالیاتی به آن ورود داده شود. گنجاندن این عدد در درآمد حاصل از فعالیت تجاری اولیه می‌تواند بعداً مشکل‌ساز شود، اگر در طول ممیزی مورد سؤال قرار گیرد یا تطبیق لازم باشد.

انواع درآمد

درآمد را می توان از طریق یکی از دو روش حسابداری محاسبه کرد: تعهدی و نقدی. آنها به این صورت تعریف می شوند:

  • حسابداری تعهدی فروش هایی را که به صورت اعتباری انجام شده است را پوشش می دهد. این بدان معناست که کسب و کار کالایی را به صورت اعتباری به مشتری فروخته است و بلافاصله پولی برای آن کالا دریافت نکرده است. با این حال، اقلام به عنوان فروخته شده با پرداخت در ترازنامه ثبت می شود تا در تاریخ بعدی وصول شود.

  • حسابداری نقدی هنگام پرداخت، فروش را به عنوان درآمد به حساب می آورد. اگر فروش معلق باشد، اما کالا تحویل نشود، تا زمانی که پرداخت انجام نشده باشد، فروش به عنوان فروش در ترازنامه ثبت نمی شود.

درآمد را می توان بر اساس بخش هایی که فروش ایجاد می کنند تقسیم کرد. همچنین می توان آن را به عنوان درآمد عملیاتی و درآمد غیر عملیاتی طبقه بندی کرد:

  • درآمد عملیاتی درآمدی است که از فعالیت تجاری اصلی شرکت به دست می آید که به عنوان درآمد مکرر نیز شناخته می شود.

  • درآمد غیرعملیاتی درآمد غیرقابل اعتمادی است که حاصل درآمدهای بادآورده مالی ناشی از سرمایه گذاری ها یا فروش یکباره یک دارایی است. این نوع درآمد را می توان به خط برتر اضافه کرد، اما یک سود یک بار در نظر گرفته می شود و به عنوان یک فعالیت تجاری اولیه در نظر گرفته نمی شود.

فرمول تعیین درآمد این است: درآمد فروش = قیمت فروش x تعداد واحدهای فروخته شده

مطالب مرتبط: ۲۲ شغل حسابداری که درآمد خوبی دارند

سود چیست؟

سود که به دلیل موقعیت آن در انتهای ترازنامه به عنوان خط پایین نیز شناخته می شود، مبلغی است که پس از کسر هزینه ها، هزینه ها، مالیات، اجاره یا رهن، حقوق و دستمزد، آب و برق و سایر هزینه های عملیاتی از آن باقی می ماند. درآمد عدد نهایی در پایین برگه سود خالص ادعا شده توسط صاحب کسب و کار است. سود می تواند برای پرداخت سود سهام استفاده شود یا برای کمک به رشد کسب و کار به آن بازگردانده شود.

عدد در خط پایین نشان می دهد که یک کسب و کار برای هر دوره زمانی معین چقدر سودآور بوده است. از آنجایی که هدف اولیه یک کسب و کار کسب درآمد است، کسب و کار باید عملکرد خود را با تعیین درآمد و کسر هزینه ها بسنجد تا به سود برسد. درآمد در خط بالا وارد می شود، هزینه های عملیاتی در زیر بالا وارد می شود و هزینه ها از خط بالا کسر می شود تا به سود در پایین برسد.

انواع سود

سود در سه نوع عمده برای حسابداری وجود دارد:

  • ناخالص: سود ناخالص کل درآمدی است که یک شرکت پس از کسر هزینه های ساخت یا هزینه های خدمات تولید کرده است.

  • سود عملیاتی : سود عملیاتی سودی است که شرکت از فعالیت تجاری اولیه خود بدون کسر مالیات، بهره پرداختی و سود حاصل از سرمایه گذاری های جانبی به دست آورده است.

  • خالص: سود خالص کل سود حاصل از عملیات پس از برداشتن همه کسرها است.

هر نوع سود با کسر دسته های مختلف هزینه ها در خوشه ها، مقدار سود کلی را کاهش می دهد.

نمونه هایی از انواع سود

سود ناخالص با کم کردن هزینه ها از درآمد تعیین می شود. به عنوان مثال، یک شرکت ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان کالا می فروشد و ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان هزینه دارد. عدد حاصل ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود ناخالص است.

سود عملیاتی که به عنوان سطح دوم سودآوری نیز شناخته می شود، با گرفتن مبلغ سود ناخالص و کسر هزینه های عملیاتی تعیین می شود. با استفاده از مثال بالا برای نقطه شروع، اگر شرکتی ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان هزینه عملیاتی داشته باشد از ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان کسر می شود و ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان برای سود عملیاتی باقی می ماند.

سود خالص سومین سطح سودآوری یا درآمدی است که پس از پرداخت مالیات و بهره وام ها باقی می ماند. اگر مالیات ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان و بهره ۳۰۰.۰۰۰ تومان باشد، مقدار سود نهایی ۸.۷۰۰.۰۰۰ تومان است.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *