نماد سایت ایوسی

پیش بینی های کمی چیست؟

درک روشهای کمی پیش بینی

درک روشهای کمی پیش بینی

راه اندازی یک کسب و کار یا کار در فروش نیاز به درک روشنی از اینکه چگونه گذشته کسب و کار شما می تواند آینده آن را تحت تاثیر قرار دهد، دارد. پیش‌بینی کمی یکی از راه‌هایی است که می‌توانید با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، کسب‌وکارتان را به‌طور مؤثر ارزیابی کنید تا درباره فرصت‌های بالقوه آینده استنتاج کنید. چه در حال حرکت در کسب و کار خود باشید و چه سعی در پیش بینی آینده یک محصول خاص داشته باشید، درک پیش بینی کمی می تواند به شما کمک کند پیش بینی های فروش آینده را تجسم کنید و تصمیمات تجاری بهتری بگیرید.

در این مقاله از ایوسی، پیش‌بینی‌های کمی را تعریف می‌کنیم، در مورد اینکه چرا پیش‌بینی‌های کمی مهم هستند بحث می‌کنیم و نمونه‌هایی از روش‌هایی را که می‌توانید برای پیش‌بینی کمی استفاده کنید، ارائه می‌کنیم.

مطالب مرتبط: ۴ نوع مدل پیش بینی با مثال

پیش بینی کمی چیست؟

پیش‌بینی کمی یک فرآیند عینی و مبتنی بر داده است که کسب‌وکارها و فروشندگان می‌توانند از آن برای پیش‌بینی‌های دقیق برای هدایت تصمیمات تجاری آتی استفاده کنند. با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده فروش از گذشته، پیش‌بینی کمی به افراد و کسب‌وکارها این توانایی را می‌دهد تا درک بهتری از نحوه عملکرد و کارهایی که می‌توانند برای بهبود انجام دهند، داشته باشند.

یک کسب‌وکار ممکن است از روش‌های پیش‌بینی کمی برای ردیابی الگوهایی که در طول زمان ظاهر می‌شوند استفاده کند. با ردیابی گذشته خود و توجه به الگوهایی که با استفاده از پیش بینی کمی شکل می گیرد، یک فروشنده ممکن است متوجه شود که سود در زمستان کاهش می یابد و به عنوان مثال در بهار افزایش می یابد. این می تواند به آنها کمک کند تا تصمیمات بهتری در مورد تنظیم مجدد استراتژی خود برای نتایج ثابت تر بگیرند.

این همچنین به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا تعیین کنند که آیا باید ریسک‌های خاصی را بپذیرند و چگونه این ریسک‌ها ممکن است کسب‌وکارشان را بهبود بخشد. پیش‌بینی کمی به صاحبان کسب‌وکار نگاه عمیق‌تری به کسب‌وکارشان می‌دهد تا به آن‌ها کمک کند تصمیم بگیرند که آیا تصمیم‌هایی که می‌خواهند بگیرند قابل اجرا هستند و ارزش تلاش را دارند یا خیر.

مطالب مرتبط: تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده چیست؟ (به علاوه چرا مهم است)

پیش بینی کمی با پیش بینی کیفی چه تفاوتی دارد؟

پیش بینی کمی و کیفی هر دو روشی هستند که می توانید برای تصمیم گیری بهتر در کسب و کار از آنها استفاده کنید. تفاوت بین این دو بستگی به نوع اطلاعاتی دارد که استفاده می‌کنید و چگونه می‌توانید از آن برای پیش‌بینی درآمد آینده استفاده کنید. در اینجا تفاوت های کلیدی بین پیش بینی کمی و کیفی وجود دارد:

چرا پیش بینی کمی مهم است؟

بررسی داده ها و ایجاد استنباط با استفاده از پیش بینی کمی مهم است زیرا ارائه می دهد:

مطالب مرتبط: روش‌های پیش‌بینی: چیستی و نحوه انتخاب آنها

نمونه هایی از روش های پیش بینی کمی

روش های مختلفی وجود دارد که شرکت ها برای پیش بینی کمی استفاده می کنند. هر تکنیک پیش‌بینی از داده‌های جمع‌آوری‌شده به روشی منحصربه‌فرد برای پیش‌بینی‌های دقیق و متناسب با نیازهای یک کسب‌وکار استفاده می‌کند. از آنجایی که هر کسب‌وکاری نیازها و اهداف خاص خود را دارد، مدیران و پیش‌بینی‌کنندگان با یکدیگر همکاری می‌کنند تا در مورد نتایج مورد انتظار و اطلاعات مهم‌تر قبل از تصمیم‌گیری در مورد روش پیش‌بینی به توافق برسند.

برخی از عواملی که بر روش پیش‌بینی انتخاب شده تأثیر می‌گذارند عبارتند از:

مرتبط: راهنمای ایجاد پیش بینی کسب و کار (با مثال)

در اینجا چند نمونه از روش های پیش بینی کمی آورده شده است:

روش ساده لوحانه

روش ساده‌لوحانه پیش‌بینی‌های آینده را با پیش‌بینی نتایج مشابه با داده‌های جمع‌آوری‌شده از گذشته، پایه‌گذاری می‌کند. این روش روندهای فصلی یا هر الگوی دیگری را که ممکن است در داده های جمع آوری شده به وجود بیاید، در نظر نمی گیرد. این ساده ترین روش پیش بینی است و اغلب برای آزمایش دقت روش های دیگر استفاده می شود.

به عنوان مثال، اگر یک کسب و کار در یک سال ۵۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، انتظار دارند که در سال بعد دقیقاً ۵۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. محاسبات استفاده شده توسط روش ساده و بی تکلف، روندهای چرخه ای را در نظر نمی گیرند، بلکه بر اساس اطلاعات موجود، ساده ترین برآورد را انجام می دهند.

روش خط مستقیم

روش خط مستقیم فروش آتی را محاسبه می کند و در عین حال رشد بالقوه آینده را نیز در نظر می گیرد. این یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای پیش‌بینی کمی است، زیرا فقط به یک تخمین معقول از رشد مورد انتظار نیاز دارد که اغلب از رشد درآمد گذشته به عنوان مثال استفاده می‌کند.

برای محاسبه پیش‌بینی خط مستقیم، درآمد فروش دوره قبل را در نظر بگیرید و آن را در دوره مجاور اعمال کنید. بسته به رشد تجربه شده در گذشته، یک کسب و کار می تواند با استفاده از معادله زیر پیش بینی معقولی برای آینده داشته باشد:

درآمد فروش دوره قبل x ( 1 + نرخ رشد تخمینی) = درآمد دوره بعدی

از اعشار برای نشان دادن نرخ رشد استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر یک کسب و کار در یک دوره معین ۵۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، معادل ۳٪ نسبت به دوره قبل، معادله دوره زیر به این صورت خواهد بود:

۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان * ۱.۰۳ = ۵۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان

در اینجا، ۳٪ در معادله بالا ۰.۰۳ می شود. با استفاده از روش خط مستقیم، این کسب‌وکار می‌تواند به طور منطقی انتظار داشته باشد که بر اساس فروش و رشد قبلی خود، ۵۱۵ میلیون تومان برای دوره بعد کسب کند.

شاخص فصلی

روش شاخص فصلی برای پیش‌بینی کمی، داده‌های موجود را تجزیه و تحلیل می‌کند، در حالی که محاسبات را برای هر الگوی فصلی که ظاهر می‌شود، در نظر می‌گیرد. با جدا کردن داده ها بر اساس سال و فصل شروع کنید. رایج‌ترین فصل‌هایی که با داده‌ها مشخص می‌شوند، چهارم هستند:

برای انجام یک پیش‌بینی شاخص فصلی، با محاسبه داده‌ها برای هر فصل در یک دوره زمانی خاص شروع کنید. سپس، هر مجموعه از ربع های تراز را با هم جمع کنید و هر عدد را بر تعداد کل سال هایی که در حال تجزیه و تحلیل هستید، تقسیم کنید. این به شما شاخص فصلی را برای هر سه ماهه می دهد. به عنوان مثال، برای به دست آوردن شاخص فصل برای سه ماهه اول، اعداد Q1 را با هم جمع کرده و بر تعداد سال ها تقسیم می کنید.

فرض کنید یک شرکت در طول دو سال به شرح زیر عمل کرده است:

شاخص فصلی برای هر سه ماهه خواهد بود:

سپس از این شاخص ها برای محاسبه و پیش بینی پیش بینی ها در حالی که فصلی بودن در نظر گرفته می شود، استفاده می شود.

روش نرخ اجرای درآمد

می‌توانید از روش نرخ اجرای درآمد برای تخمین درآمدی که یک کسب‌وکار در بازه زمانی طولانی‌تری انتظار دارد استفاده کنید. این روش اغلب برای پروژه فروش سالیانه برای نشان دادن عملکرد سالانه با استفاده از پیش بینی های دوره های کوچکتر در طول سال استفاده می شود. این دوره‌های کوچک‌تر می‌توانند گروه‌هایی از ماه‌ها، فصل‌های مالی یا سایر بلوک‌های زمانی باشند که پیش‌بینی‌کننده تصمیم می‌گیرد. روش نرخ اجرا با این فرض عمل می کند که نرخ فروش فعلی ادامه خواهد داشت و از این الگو به عنوان مبنایی برای پیش بینی درآمد در یک دوره طولانی استفاده می کند.

برای مثال، با استفاده از روش نرخ اجرای درآمد، کسب‌وکاری که در سه‌ماهه اول ۷۰ میلیون تومان درآمد داشته است، انتظار دارد برای هر سه‌ماهه بعدی این مبلغ را به دست آورد. از آنجا که چهار فصل در سال وجود دارد، درآمد مورد انتظار سال ۲۸۰ میلیون تومان خواهد بود. این به این دلیل است که انتظارات سود ثابت می ماند و سپس برای پیش بینی درآمد در طول یک سال استفاده می شود.

روش میانگین متحرک

روش میانگین متحرک روندهای بلندمدت را با محاسبه میانگین زیرمجموعه ای که نشان دهنده مدت زمان طولانی است، پیش بینی می کند. محاسبه میانگین متحرک با استفاده از هر زیر مجموعه ای از داده ها، معمولاً در گروه های سه ساله، چهار ساله یا پنج ساله امکان پذیر است.

به عنوان مثال، کسب و کاری را در نظر بگیرید که در یک دوره شش ساله سودهای زیر را به دست آورده است:

با محاسبه میانگین ها برای هر زیر مجموعه دو سال، می توانید میانگین های متحرک زیر را پیدا کنید:

میانگین‌های متحرک نقاط طرحی را ایجاد می‌کنند که پیش‌بینی‌کنندگان می‌توانند از آن برای مدل‌سازی رشد درآمد و استنتاج درباره درآمدی که در آینده انتظار دارند استفاده کنند.

خروج از نسخه موبایل