نماد سایت ایوسی

تضمین کیفیت چیست؟ (با مهارت، کیفیت و شغل)

تضمین کیفیت

تضمین کیفیت

اطمینان از کیفیت یک محصول، بخش مهمی از چرخه توسعه محصول برای همه شرکت ها و صنایع است. در این نقش، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که هر محصولی که یک کسب‌وکار به مشتری تحویل می‌دهد مطابق با استانداردهای خاصی عمل می‌کند و رضایت‌بخش است. درک بیشتر در مورد تضمین کیفیت ممکن است به شما کمک کند تعیین کنید که آیا این مسیر شغلی مناسب برای شما و اهداف شما است یا خیر.

در این مقاله از ایوسی، تضمین کیفیت (QA) چیست، تفاوت بین QA و کنترل کیفیت را نشان می‌دهیم، برخی از مهارت‌ها و کیفیت‌های رایج در این زمینه را به اشتراک می‌گذاریم و چهار شغل رایج در این صنعت را فهرست می‌کنیم.

تضمین کیفیت چیست؟

تضمین کیفیت به فرآیند ارزیابی یک محصول برای تعیین توانایی آن در برآوردن نیازهای مورد انتظار مشتری اشاره دارد. افرادی که در QA کار می کنند معمولاً برای ایجاد فرآیندی برای ایجاد و آزمایش محصولات قبل از انتشار یا تولید همکاری می کنند. هدف QA این است که اطمینان حاصل شود که هر محصول یا خدماتی که یک شرکت تولید می کند یکنواخت و مطابق با استانداردهای خاصی است.

به عنوان مثال، در توسعه نرم افزار، تضمین کیفیت بر کل فرآیند ایجاد نظارت می کند. تضمین کیفیت نرم افزار (SQA) کیفیت خود نرم افزار و نحوه اعمال نرم افزار را برای هدف مورد نظر خود تعیین می کند. SQA بخشی از  چرخه عمر توسعه نرم افزار (SDLC) است. یک مرحله در SDLC آزمایش است که در آن متخصصان QA قابلیت دوام محصول یا خدمات را ارزیابی می کنند. آنها اطمینان می دهند که هیچ خطایی در کد وجود ندارد که ممکن است بر عملکرد نرم افزار تأثیر بگذارد. در طول SDLC، SQA همچنین هرگونه چالشی را که ممکن است پیدا کند و نحوه رفع آنها را مستند می کند.

بسته به اندازه شرکت و تعداد محصولات، ممکن است یک نفر موقعیت QA یا کل تیم را پر کند. می‌توانند آزمایش‌کنندگان، تحلیلگران و مدیران QA باشند که برای تولید یک محصول با کیفیت با یکدیگر همکاری کنند.

تضمین کیفیت در مقابل کنترل کیفیت

در حالی که QA و کنترل کیفیت بر کیفیت یک محصول یا خدمات تمرکز می کنند، تفاوت های کمی وجود دارد. QA بر توسعه و حفظ فرآیندهایی که محصولات را ایجاد می کنند تمرکز دارد. با اطمینان از صحت فرآیند، آنها می توانند قبل از عرضه یا تولید، کیفیت محصول را بهتر کنترل کنند. کنترل کیفیت شامل یافتن نقص در محصولات و خدمات از قبل تولید شده است. در صورت امکان، آنها محصول را تصحیح می کنند یا در صورت نیاز آن را فراخوانی می کنند. QA برای جلوگیری از وجود چالش ها کار می کند در حالی که کنترل کیفیت نقص ها را شناسایی و رفع می کند.

تفاوت عمده بین SQA و کنترل کیفیت نرم افزار (SQC) در تضمین کیفیت یک شرکت فناوری است که بر فرآیندهایی که کارمندان برای تولید نرم افزار برای مطابقت با استانداردهای مشتریان استفاده می کنند تمرکز می کند. کنترل کیفیت اشکالات و خطاهایی را در نرم افزار پیدا می کند که ممکن است بر عملکرد و قابلیت استفاده تأثیر بگذارد. به طور معمول، تست‌کنندگان کیفیت نرم‌افزار بخشی از تیم SQC هستند و ارزیابی‌هایی را برای تعیین تجربه کاربر از یک محصول انجام می‌دهند. آن‌ها ممکن است برنامه‌ها را روی انواع رایانه‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌ها و سیستم‌عامل‌های مختلف آزمایش کنند تا ببینند آیا کار می‌کند یا نه. SQA و SQC برای تولید محصولات رضایت بخش با یکدیگر همکاری می کنند.

مهارت ها و کیفیت ها برای QA

در اینجا چند مهارت و ویژگی برای افرادی که به دنبال کار در QA هستند آورده شده است:

مطالب مرتبط:  ۱۰ مهارت ارتباطی برای موفقیت شغلی

۴ شغل در زمینه تضمین کیفیت

اگر به دنبال شغلی در QA هستید، در اینجا چند شغل در این زمینه وجود دارد.

۱.  تحلیلگر تضمین کیفیت

میانگین حقوق ملی: ۹۴۶۱۸۱۴۰ تومان در سال

وظایف اصلی:  یک  تحلیلگر تضمین کیفیت بر کل فرآیند تست محصولات نظارت می کند. آنها برنامه هایی را برای آزمایش، برقراری ارتباط با الزامات و مستندسازی نتایج توسعه می دهند. تحلیلگران QA تست های حسابرسی داخلی را اجرا می کنند و برای ممیزی های خارجی احتمالی آماده می شوند. بخش بزرگی از وظایف آنها اطمینان از تولید نتایج صحیح است.

۲.  تست کننده تضمین کیفیت

میانگین حقوق ملی: ۱۴۶۹۵۹۸۰۰ تومان در سال

وظایف اولیه:  یک  تستر QA ارزیابی هایی را برای شناسایی عیوب در یک محصول انجام می دهد. آن‌ها آزمایش‌های متعددی را انجام می‌دهند تا اطمینان حاصل کنند که محصول بر اساس انتظارات به درستی عمل می‌کند و در صورت وجود، به یافتن منبع خطا کمک می‌کند. در صورت امکان، آنها از برنامه های اشکال زدایی برای کمک به شناسایی خطاها در هزاران خط کد استفاده می کنند. آزمایش کنندگان نتایج را به بقیه اعضای تیم اطلاع می دهند و به برنامه ریزی راه حل ها کمک می کنند.

۳.  مدیر پروژه

میانگین حقوق ملی: ۱۷۵۳۸۹۲۸۰ تومان در سال

وظایف اصلی:  یک مدیر پروژه بر کل فرآیند تولید نظارت دارد. آنها اهداف را توسعه می دهند، الزامات را جمع آوری می کنند، منابع لازم را تعیین می کنند و برنامه های پروژه را توسعه می دهند. آنها برنامه را به تیم خود ابلاغ می کنند، وظایف پروژه را تعیین می کنند و پیشرفت را نظارت می کنند. مدیران پروژه اغلب الزامات مشتری را به تیم خود منتقل می کنند و بالعکس.

بیشتر بخوانید:  درباره مدیر پروژه بیاموزید

۴.  مهندس آزمون

میانگین حقوق ملی: ۱۹۲۱۴۶۴۲۰ تومان در سال

وظایف اصلی: یک مهندس آزمایش ارزیابی هایی را که شرکت ها برای تمام فرآیندهای تولید خود استفاده می کنند، توسعه می دهد. آنها با تیم های طراحی و آزمایش برای ایجاد برنامه های ارزیابی موثر کار می کنند. مهندسان آزمایش همچنین می توانند به ایجاد دستورالعمل های مستندسازی مناسب کمک کنند تا اطمینان حاصل شود که تیم ها می توانند نتایج را تکرار کنند.

خروج از نسخه موبایل