نماد سایت ایوسی

حاشیه سود چیست؟

حاشیه سود نهایی

حاشیه سود نهایی

کسب و کارها و شرکت ها به منظور کسب سود فعالیت های تجاری انجام می دهند. با این حال، ارقام خام فروش ناخالص، هزینه‌های تجاری و درآمد بیانیه روشنی از سودآوری و عملکرد یک کسب‌وکار ارائه نمی‌کنند. حاشیه سود معیار قابل سنجشی است که برای محاسبه سود یا زیان یک کسب و کار به منظور تعیین عملکرد آن در دوره های زمانی مختلف استفاده می شود.

در این مقاله از ایوسی، توضیح می دهیم که حاشیه سود چیست و چگونه آن را محاسبه و تفسیر کنیم.

حاشیه سود چیست؟

حاشیه سود یکی از نسبت‌های سودآوری است که شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای اندازه‌گیری نحوه کسب درآمد از آن استفاده می‌کنند. این اندازه گیری نشان می دهد که چگونه شرکت ها توانسته اند از فروش محصولات یا خدمات خود سود کسب کنند.

حاشیه سود به کسب و کارها کمک می کند تا درصد سودی را که به ازای هر تومان فروش به دست آورده اند، بیابند. به عنوان مثال، اگر یک گزارش تجاری نشان دهد که یک شرکت دارای حاشیه سود ۴۶٪ است، به این معنی است که به ازای هر تومان فروش تولید شده، سود خالص ۰.۴۶ تومان داشته است.

مطالب مرتبط: ارزش افزایش واژگان کسب و کار شما

انواع حاشیه سود

انواع مختلفی از حاشیه سود توسط شرکت ها و مشاغل استفاده می شود، از جمله:

مرتبط: راهنمای شما برای مشاغل در امور مالی

نحوه محاسبه حاشیه سود خالص

انواع مختلف حاشیه سود، همانطور که در بالا نشان داده شده است، پس از استخراج تمام اجزای فرمول ها، با استفاده از فرمول ها محاسبه می شوند. به عنوان مثال، مقادیر زیر برای محاسبه حاشیه سود خالص یک شرکت هستند:

۱. فروش خالص یا درآمد را تعیین کنید

فروش خالص یک شرکت مجموع فروش ناخالص آن در یک دوره معین پس از کسر سود، بازده و تخفیف است. این مقدار کل درآمد گزارش شده توسط یک شرکت است و معمولاً در صورت سود و زیان آن یافت می شود.

اگر یک شرکت فروش ناخالص ۲۰۰۰۰۰ تومان، بازده فروش ۳۰۰۰ تومان، کمک هزینه فروش ۵۰۰۰ تومان و تخفیف ۲۰۰۰ تومان داشته باشد، فروش خالص به این صورت محاسبه می شود:

۲۰۰۰۰۰ تومان – (۳۰۰۰ تومان + ۵۰۰۰ تومان + ۲۰۰۰ تومان) = ۲۰۰۰۰۰ تومان – (۱۰۰۰۰ تومان) = ۱۹۰۰۰۰ تومان

۲. درآمد خالص را تعیین کنید

درآمد خالص یک تجارت یا شرکت عبارت است از درآمد شرکت منهای هزینه ها، بهای تمام شده کالای فروخته شده، استهلاک و استهلاک، مالیات و بهره برای یک دوره معین. برای یک کسب و کار، درآمد خالص معیاری از سودآوری کسب و کار است. به عنوان مثال، درآمد خالص این تجارت خاص ۱۲۰۰۰۰ تومان است.

۳. از فرمول برای محاسبه حاشیه سود استفاده کنید

از نظر ریاضی، حاشیه سود خالص = {۱ – (هزینه/ فروش خالص)}.

با توجه به کسب و کاری که در بالا توضیح داده شد، هزینه ها = فروش خالص – درآمد خالص = ۱۹۰,۰۰۰ تومان – ۱۲۰,۰۰۰ تومان = ۷۰,۰۰۰ تومان.

بنابراین، حاشیه سود خالص = {۱ – (هزینه‌ها/ فروش خالص)} = {۱ – (۷۰۰۰۰$/۱۹۰۰۰۰$} = {۱ – (۰.۳۶۸۴۲۱۰۵۲۶۳)} = ۰.۶۳۱۵۷۸۹۴۷۳۷ = ۶۳.۱۵۷۹%

بنابراین، این شرکت دارای حاشیه سود خالص ۶۳.۱۵۷۹٪ بود.

نحوه تفسیر حاشیه سود

حاشیه سود از دو جزء ارزش فروش و هزینه محاسبه می شود. برای به حداکثر رساندن حاشیه سود یک کسب و کار، باید روی بخشی از فرمول کار کرد که هزینه ها بر فروش خالص تقسیم می شود.

قصد کاهش نتیجه حاصل از این تقسیم است. زمانی می توان به این امر دست یافت که یک شرکت هزینه ها را پایین نگه دارد و از فروش خالص اطمینان حاصل کند. وقتی این ضریب کم باشد، وقتی از ۱ کسر شود، مقدار بیشتری به دست می‌دهد. درصد حاشیه سود حاصل، وقتی در ۱۰۰ ضرب شود، عدد بالاتری به دست می‌دهد.

یک شرکت همیشه می تواند حاشیه سود خود را با افزایش فروش و کاهش هزینه ها بهبود بخشد. افزایش فروش را می توان با افزایش قیمت کالاها و خدمات بدون از دست دادن مزیت رقابتی بازار، با افزایش تعداد کالاها و خدمات فروخته شده و یا با انجام هر دو به دست آورد.

مرتبط: ۷ راه برای بازاریابی یک کسب و کار کوچک

مزایای محاسبه حاشیه سود

محاسبه حاشیه سود مزایای بسیاری دارد، زیرا ارزش‌هایی هستند که به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا سودآوری خود را درک کنند و دریابند که برای سودآوری بیشتر کسب‌وکار چه کاری می‌توانند انجام دهند. برخی از مزایای محاسبه حاشیه سود به شرح زیر است:

نمونه هایی از حاشیه سود

اگر یک شرکت در یک سال خاص ۲۰۰۰۰۰ تومان فروش خالص داشته باشد و در مجموع ۱۰۰۰۰۰ تومان برای هزینه های مختلف هزینه کرده باشد، آنگاه:

حاشیه سود خالص = ۱ – (۱۰۰۰۰۰ تومان / ۲۰۰۰۰۰ تومان) = ۱-۰.۵ = ۰.۵ = ۵۰%.

این بدان معنی است که کسب و کار ۵۰ درصد حاشیه سود خالص برای آن سال ایجاد کرد.

با این حال، اگر شرکت همان مقدار فروش ۲۰۰,۰۰۰ تومان را ایجاد کند و سال بعد فقط ۵۰,۰۰۰ تومان را صرف هزینه های مختلف کند، حاشیه سود برابر با {۱ – ۵۰,۰۰۰ تومان / ۲۰۰,۰۰۰ تومان)} = (۱-۰.۲۵) = ۰.۷۵ = ۷۵٪ خواهد بود. .

این نتیجه جدید نشان می دهد که شرکت در سال بعد افزایش حاشیه سود خالص داشته است زیرا هزینه ها را کاهش داده است. این امر بیشتر این واقعیت را تأیید می کند که کاهش هزینه ها به شرکت ها کمک می کند تا حاشیه سود خود را بهبود بخشند.

خروج از نسخه موبایل